magyarfutball.hu

Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC 2 : 0 19:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.05.30, 12:15
    A vereség senkinek sem hiányzott, viszont ilyen sikerszéria után hajlamos vagyok egy rosszul sikerült meccsben is a pozitívumokat keresni. Varga ma is magabiztos volt, jól irányítja a csapatot. Sokkal többet kaptam tőle, mint vártam idény előtt. Mióta Dibusz itt van, vele alkotja a legerősebb kapuspárost, ami nagy szó. Makreckis Somát idézi, ahogy több méter hátrányból szerel. Tóth Alex jó lesz. Első meccshez képest nagyon magabiztosan játszott, technikailag és fizikálisan is nb1 szinten van már most. Remélem jövőre év elejétől számol vele a szakmai stáb. Romdhane kezd formába lendülni, egy jó nyári felkészülés után a kezdő közelébe várom. Lisztes válogatott formában van. Technikailag eddig is láttuk, hogy a mezőny fölött van, viszont mintha a hosszú kihagyás során mintha taktikailag is rengeteget ért volna.

    Szarni bele, kurvára nem érdekel, ez az első vereségünk tavasszal, a bajnokság lezárása óta full felforgatott csapattal nyomjuk, és még így is a mai az első szar meccsünk. Összefoglalva a gecit sem érdekli ez a vereség.

    Bajnokok vagyunk , elég vegyes volt , ők kaptak egy 7est a múlt héten nyilván életük meccse volt hogy kicsit próbáljanak kozmetikazni, mi meg bőven nem a legjobb csapattal álltunk fel gondolva a kupadontore ami 100x fontosabb mint ez \"tetnelkuli\" lofasz. Ez legyen a legnagyobb örömük hogy nem estek ki és egy tetnelkuli meccsen elvertek minket ! Hajrá Fradi !

    valahogy ezekkel a becsúszó vereségekkel mindig visszarángatnak a valóságba, hogy nem vagyunk annyival a mezőny előtt, mint lehetne/kellene.

    Kodroban tovabbra is probalok hinni, de az ilyen biszem-baszom ellenfelek ellen azert mutathatna kicsit tobbet. Ha Pesic off, akkor kivancsi leszek, igazolunk-e egy befejezo embert meg.

    Kodró továbbra is létidegen elem,nem nagyon megy az azonnali direkt játék.Mindig tol egyet plusszban feleslegesen.Pesics sokkal jobb játékos,kár,hogy ennyire kihúzta a gyufát.Jövőre Barni és Grúber mellé feltétlenül kell egy minőségi csatár.

    Mi 3 nap múlva kupadöntőt játszunk, a diónak meg esélye nyílt, hogy a múlt heti 7 nulla után tükörbe nézzenek, a maradék becsületükért játszottak. A Dortmund BL döntőre készül, ki is kapott simán a mainztól, csak mondom. Akik nem érzik át hogy ilyenkor mit érez egy sportoló annak hiába is magyaráznám. Sose sportolt komolyabb szinten, honnan is tudná. A lényeg hogy a kupa is meglegyen, aztán a kutyát se érdekli a tegnapi meccs.

    Mi 3 nap múlva kupadöntőt játszunk, a diónak meg esélye nyílt, hogy a múlt heti 7 nulla után tükörbe nézzenek, a maradék becsületükért játszottak. A Dortmund BL döntőre készül, ki is kapott simán a mainztól, csak mondom. Akik nem érzik át hogy ilyenkor mit érez egy sportoló annak hiába is magyaráznám. Sose sportolt komolyabb szinten, honnan is tudná. A lényeg hogy a kupa is meglegyen, aztán a kutyát se érdekli a tegnapi meccs.

    Adtunk két gólpasszt, ami a véletlen a köbön, anélkül lópikula se lett volna a Miskolc részéről, csak futottak, futottak. A két gólpasszunkkal adtuk meg a fémtolvajoknak a lendületet a meccs végére, magunkat meg fejbecsaptuk.

    A helyzeteinket kihagytuk és többen nem folyamatos játékból jöttek a meccsbe. Aki ezt a meccset nagyon indulatosan felkérdezi és nem tud tovább lépni, annak csak azt javaslom, nézze vissza ezt a meccset a mai napon hatszor.

    Nem a vereséggel van gondom ... előfordul, belefér. A problémám inkább az, hogy gyakran nem látszik mit is szeretnénk játszani. A tartalékos összeállítás csak részben mentség, mert a tegnapi kezdő 80%-a beférne bármelyik nb1-es csapat kezdőjébe.
    Én nagyon félek egy tavalyihoz hasonló BL szerepléstől, bár nemzetköziben Sztankovics jól teljesített.
    Továbbá nem értem a Kodrot, nem értem az Aenebát ... :-(

    Nem látszik? Ezzel a \"gyakran nem látszik mit is akarunk játszani\" játékkal jutottunk el oda, hogy magyar színtéren 18(!) veretlen meccset hoztunk úgy, hogy végig mi domináltunk. Mellesleg én látom mit akarunk játszani viszonylag sokszor, úgyhogy a \"gyakran\" szerintem erős kifejezés. Idén max három meccs volt ahol nem nagyon lehetett látni, mi a terv. A 2 Olympiacos meg ez a dvtk. A dvtk-nak nem volt tétje az Olympiacos meg hamarosan a Konfetti döntőjét fogja játszani.

    Én elfogadom, hogy kiengedett a csapat, de az hogy 2:0-nál is jobban akart a Diosgyőr, azt ,ár nem! Egyébként zseniálisan helyezkedett Alex, Aaneba többször volt a meccsen homályban, és mindig szépen belépett a helyére a védelembe! Picit még a gyilkos ösztön kell a labdaszerzéseknél, de alapvetően ügyes volt!

    Ilyenkor azért vagyok csalódott, mert ment a duma egész héten, hogy így készülünk, meg úgy készülünk, komolyan vesszük, stb.
    Aztán kiszopunk kilátástalan játékkal.
    Baszki, mi lett volna, ha nem készülünk?
    Azért a brióstól nem szabadott volna kikapni Deki úr...

    Deki egy kibaszott nagy, ösztönös kommunikátor zseni. Hozzatok mögé egy edzőt és akkor meg is vagyunk.

    Ezzel a kerettel - és szurkolótáborral - a mennyeiben a bajnoki cím szinte garantált, az első csapat zsigerből lehoz minden meccset, képzett és rutinos játékosok, messze a hazai átlag felett. Sztankó eddig taktikában, játékstílusban és egyéb, szakmai téren nem sokat tett hozzá, viszont a szuggesztivitása, a személyes varázsa és hozzá a hatalmas duma - a klub prémium PR-jával megtámogatva - lazán elhiteti egy hígfos 2-0 után, hogy pl. Tóth Alex egy születőben lévő sztár.

    Abban egyetértünk, hogy rosszul cserélt. Addig sem voltunk jók, de a briós gól addig legalább nem volt benne a játékunkban. Békés x-nek nézett ki, végül nem az lett.

    Az a kis dolog döntötte el, hogy nem vettük komolyan.
    Ég a pofámról a bőr, hogy egy agyonalázott csapat, elveri a bajnokot, aki meg akarja leckéztetni az enbéegyet!
    Azért nem kellene ennyire a hátralévő mérkőzésekre készülni!

    Lisztes,mivel nemigen kapott segítséget,egyedül próbàlta színezni a szürkeséget,erre lecserélték.

    Megszereztük a labdát. Emberelőnnyel feljutottunk az ellenfél 16- osáig, sőt azon belülre is. De nem fejeztük be a támadásunkat kapura irányuló kísérlettel, hanem elkezdtünk hátrafelé visszafejlődni egészen a kapusunkig. Aztán elölről újra ugyanez. Sok sok passz oldalra, míg az ellenfél betömörült s aztán jön a könnyen eladott labda. Nem egyszer. Hol van itt a győzni akarás \'gyilkos ösztöne\'? Ha ezt Sztankó nem vette , veszi észre akkor nem is akarja. Egyedül Kriszben volt meg a totális támadási kísérlet akarása. Le is cserélték! Nem kis dolgokon múlt ez. Többről van szó.

    Sokan úgy gondolkoztok, hogy már a két fontosabb mecccsre koncentrált a csapat, emiatt csúszott be a tegnapi vereség. Viszont ezeknek a meccseknek is van hatásuk. Minél több ilyen elengedett \"edzőmecccset\" tolunk el, annál hamarabb szétesik a játékunk. Volt ennek már előjele a korábbi meccseken is, az elengedett teljes félidők, ahol még vereség nem jött, de döntetlen és szorosabb győzelem igen. Aztán amikor a kupát kellene behúzni, meg a lilákat elverni otthon, akkor majd nem értik, hogy miért nem pörög a csapat megfelelően.
    Egy bokszoló úgy készül egy 12 menetes meccsre, hogy 18 meneteket bokszol. Mi úgy készülünk egy kupadöntőre, hogy full félidőket, akár meccset is elengedünk?

    Szerintem az egész második félidő kuka, nem a cserék miatt nem ment. Az mondjuk érdekes, hogy semmit sem tudtak hozzátenni. Mondjuk ritka balfasz gólok voltak, mindkettő előtt megpattanó labda stb.
    Ja, és Kodrónak be kellett volna rúgnia az ajtó-ablak helyzetét az első félidőben. Akkor a diósoknak momentumuk sem volt.

    A meccset visszanézve szépen feltámadt a Miskolcsmiley)) mondjuk mi sem mutattunk sokat, a meccs pozitívuma az volt, amikor 4 saját nevelésű játékos volt a pályán nálunk, nem tudom mikor volt ilyen utoljára. Negatívumként pedig kiemelném, hogy Aanebáról ma is jött egy gól.

    Még kiegészíteném.

    Meg a Civic is benne volt mindkét gólban vastagon.Kár volt behozni.
    Kodró súlytalan volt ismét.
    Helyükre minél hamarabb igazolni kell.
    Mennyiségre valóban ki tudunk állítani akár 3 kezdőt is.
    De minőségi csak egy van.Ilyen civicekkel,aanebákkal,loncarokkal,katonákkal.kodrókkal csak többen vagyunk.Tétmeccsen nem kéne erőltetni őket.

    Ne az utolsó labdaérintéseket nézd, de mindkét gólnál az Ő labda eladása vezetett a kialakult helyzethez. Az már külön balszerencse, hogy \"Zakariás\" felszabadító rúgása telibe találta Tóth Alexet, ahonnan pont Gera fejére pattant, onnan a kapuba.

    Maradjunk annyiban, hogy a többség akart, de ennyit tud. Nem volt középpályánk, Ben nyújtott egyedül értékelhetőt, Loncar és Tóth semmit, nemcsak előre, de védekezésben sem. Már az első félidőben simán atrohantak rajtunk. A védelem problémáit ismerjük, ezek a fiúk nem lesznek már jobbak sosem, az egy lozung, hogy minden posztra van két egyforma játékosunk. Egyikre sincs, talán a jobb futó az, ahol nincs probléma, mert Traore és Szevikjan is focista, de ennyi.
    Nem történt tragédia, szembejött a valóság.

    Az megvan,hogy 16 ponttal vezetünk és 1 azaz egy forduló van?És szerdán kupadöntő?Ha a legerősebb csapatot felküldi a pályára és 4-et lerúgnak,akkor az lett volna a baj,és most te mondanád,amit én,hogy szerdán kupadöntő!Érthetetlen,hogy mindig van,aki elégedetlen.Tudom,most jön a kérdés,ami ilyenkor szokott,hogy \"miért,te elégedett vagy?\"Igen,elégedett vagyok,bajnokságot nyertünk,kupadöntőben vagyunk,kihoztuk a maximumot!
    Ezeknek az év meccse volt,na nekünk az most jön,kettő is,ezt ne feledd!

    Nem szeretem ha kikapunk, de ebben a meccsben nem is igazán éreztem, hogy benne van egy vereség. A diosok lőttek két faszmák gólt. Nekünk meg a kapu veszelyeztetése a tegnap kimaradt. A kevesebbet játszhatott játékosok jobban is oda rakhatták volna magukat. Így már nem kell majd csodálkozni, miért csak csere padosak. Szóval inkább volt egy edző meccs, amiből majd a stáb levonja a következtetéseket.

    Sztankó kiemelte Alexet, mint a jövő meghatározó játékosa. Nála sokkal \'feltűntebbek\' nem váltak azzá.

    Próbált pozitívumokat keresni egy vesztes meccs után. Ha majd visszanézni és látja, hogy a srác nem tud szabályosan szerelni, hogy rendszeresen atrohanták a középpályánkat, hogy sem kulcspassza, de talán még hasznos előrepassza sem nagyon volt, akkor majd átértékeli a dolgot, de ez legyen a legrosszabb nyilatkozata a Fradi edzőjeként! Alex meg lehozta az első komolyabb fellépését Fradi mezben úgy, hogy nem csinált feltűnően hülyét magából. Tegnap voltak többen is, élen mondjuk Civiccel vagy Aanebaval, akikről nem mondható el ugyanez.

    A szombati vereségünkkor 4-1-4-1-ben játszottunk, 69%-ban birtokoltuk a labdát, 89%-kal passzoltunk (passztempó 16.4, hosszúpassz-arány 8.4%, PPDA 7.7). A párharcarány 92-85 volt ide, a támadópárharcaink 52%-a sikeres volt (Lisztes 13/10, Ben Romadan 13/9), a védekezőpárharcoknak csak 59%-át nyertük meg, a fejpárbajarány 14-17 volt oda. Mi összesen 8-szor szabálytalankodtunk Andó-Szabó szerint, Gera 6-szor a hazaiak 18-ából. 28 labdát szereztünk az ellenfél térfelén (Aaneba 5), míg a hazaiak 30-at a miénken. 10 eladott labdánkból lett hazai lövés, a térfelünkön 37 labdát adtunk el (Mmaee és Loncar 6-6).

    29 támadásból 11 lövésig jutottunk, 2 talált kaput csupán, a DVTK mutatói: 28 / 14 /4. Az xG-arány 1.06-1.77, az xcG-arány 0.58-1.62 volt oda.

    Varga Á. 4 lövésből (1.62) 2 gólt kapott, 2-szer jött ki, 29 passzából 27 pontos volt.

    Makreckis 94 akciójának 77%-a sikeres volt, 92%-kal passzolt, 16 párharcának felét nyerte. 9 labdát vesztett, 8-at szerzett, 5 passzt lopott. 2 helyzetet készített elő (0.16).

    Mmaee 126 akciójának 82%-a sikeres volt, 1 helyzete volt (0.21), 91%-kal passzolt, 13 párharcból 6-ot nyert meg. 10 labdát vesztett, 12-t szerzett, 8 passzt lopott.

    Aaneba 117 akciójának 83%-a volt sikeres, 93%-kal passzolt, 17 párharcból 8-at nyert meg. 7 labdát vesztett, 12-t szerzett, 2 passzt lopott.

    Pászka 64 percet kapott, 46 akciójának 78%-a sikeres volt, 1 helyzete volt (0.01). 84%-kal passzolt, 12 párharcból 8-at nyert meg, 4 labdát vesztett, 8-at szerzett, 2 passzt lopott. 2 helyzetet készített elő (0.25).

    A kezdőként szombaton bemutatkozó Tóth A. 84 percet játszhatott, 95 akciójának 84%-a volt sikeres, 77 passzából 74 (96%). 9 párharcból 4-et nyert (Andó szerint 3-szor szabálytalankodott, egy sárgát kapott). 3 labdát vesztett, 4-et szerzett, 4 passzt lopott.

    Szevikjan 64 percet volt a pályűn, 45 akciójának 51%-a volt sikeres, 3 helyzete volt (0.51). 20 passzából 15 (75%) voplt pontos, 16 párharcból 7-et nyert, 3 labdát szerzett.

    Loncar 73 akciójáénak 77%-a volt sikeres, 2 helyzete volt (0.07). 94%-kal passzolt, 15 párharcból 7-et nyert meg, 5 labdát szerzett, 3 passzt lopott. 1 helyzetet készített elő (0.21).

    Ben Romadan 47 percet játszott, 55 akciójának 71%-a volt sikeres, 90%-kal passzolt, 19 párharcból 10-et nyert meg, 5 labdát szerzett. 1 helyzetet készített elő (0.04).

    Lisztes 64 percet volt a pályán, 46 akciójának 69%-a volt sikeres, 1 lövése volt. 18 passzából 14 (78%) volt pontos, 21 párharcból 14-et nyert meg. 4 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Kodro 27 akciójának 52%-a volt sikeres, 3 lövése volt (0.26). 15 passzából 11 (73%) volt sikeres, 7 párharcból 3-at nyert, 1 labdát szerzett.

    Katona 48 percet kapott, 33 akciójának 73%-a volt sikeres, 92%-kal passzolt, 6 párharcból 2-t nyert meg, 3 labdát szerzett, 2 passzt lopott.

    Civic 31 percet játszott, 24 akciójának 63%-a volt sikeres, 14 passzából 11 (79%). 6 párharcból 4-et nyert, 7 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 2 passzt lopott.

    Zachariassen is 31 percet kapott, csupán 11 akciójának 55%-a (6) volt sikeres, 6 passzának és 4 párharcának fele. 1 labdát szerzett.

    Marquinhos is 31 percet volt a pályán, 33 akciójának kétharmada volt sikeres, 25 passzából 18 (72%), 7 párharcból 4-et nyert meg. 2 labdát szerzett. 1 helyzetet készített elő (0.05).

    Kehinde 11 percet kapott, mind az 5 akciója (passza) sikeres volt.

    A rotálással nem volt semmi baj. Nekem például simán megfelelt volna a rotált csapattal elért békés x ezen a meccsen, amire a cserékig minden esély meg is volt. A gond ott van azzal amit leírtál, hogy a két burleszkszerű kapott gólt Aaneba és a csereként beállt amúgy kezdőjátékosok hozták össze. Plusz lekapta az egész agilis Lisztest és fent hagyta a gólképtelen Kodrót.
    Így pápá veretlen tavasz. Mindegy, így sikerült.
    Sokkal lényegesebb most hogy a kupadöntőt és a szezonzáró hazait is behúzzuk.

    Lisztes 5.55
    Makreckis 5.42
    Varga Á. 5.15
    Ben Romadan 4.55
    Tóth A. 4.33
    Pászka 4.24
    S. Mmaee 4.21
    Szevikjan 4.21
    Marquinhos 4.12
    Loncar 3.79
    Katona 3.76
    Zachariassen 3.76
    Aaneba 3.58
    Civic 3.42
    Kodro 3.33

    https://ulloi129.hu/2024/05/11/elo-a-diosgyor-elleni-bajnokirol-21/
    https://ulloi129.hu/2024/05/13/igy-nem-teljesitettunk-a-dvtk-ellen/
    https://ulloi129.hu/2024/05/14/lisztes-makreckis-varga/