Amatőr SC _ VII. ker. Amatőr SC kérdés végleges (!) változata:
Már az elején hibás a levezetés. Az „A” klub, azaz ellentétben a kérdésben lévő következtetéssel, az Amatőr Sport Club, mely nem esett ki az első évben, egészen 1928/29-ig a III. osztályban szerepelt. Ekkor esett ki a IV. osztályba, ahol 1929/30-ban ugyan benevezett, de a rajt előtt visszalépett. Műkődését befejezte, soha többé nem találkozunk a nevével.
A „B” klub = VII. ker. Amatőr Sport Club. AZ Amatőr Sport Clubhoz képest egy évvel később, 1927/28-as bajnokságban, annak is a IV. oszutályában kezdte meg szereplését a magyar bajnokságban. Végig, egészen az 1937/38-as évben bekövetkezett törléséig maradt a IV. osztályban. Nevéhez önkényesen ragasztottam hozzá a „Sport Club”-ot, mert pusztán a VII. ker. Amatőr szóból nem derül ki a klub egyesület jellege, anélkül pedig a Belügyminisztérium nem ad működési engedélyt egy sportegyesületnek. Az SC volt abban az időben a legáltalánosabb egyesület-rövidítés, ezért választottam magamnak azt. Te elutasíthatod döntésemet, ehhez jogod van. A témát a magam részéről lezártam. ad 7./ Kérlek, figyelmesebben olvasd el a kérdésedre adott válaszomat. Ezt írtam:
Csak névazonosság. Az átkeresztelést a Földessy-könyvből vettem. Lehet, hogy elírta a szerző, és X. ker. Törekvés volt? Kőbánya ugyanis a X. kerület. Mivel egyazon évben mindkét csapat szerepelt a bajnokságban, semmiképpen nem lehet a Törekvés a KTC fiókcsapata, vagy egyéb. Mivel a IX.ker. Törekvés korábban nem vett részt bajnokságban, így nem zavar be az „új” Törekvés történetébe.
Tények: 1928/29-ben mind a Kőbánya TC, mind a IX. ker. Törekvés SE résztvett a bajnokságban, eltérő osztályban. A szerző által elkövetett esetleges elírást, csak feltételeztem a „lehet” szóval. Nem értem, honnan veszed, hogy „Akkor 28/29 BLASZ IV. Fehéry csp. 12. helyezett, nem a IX. kerületi Törekvés SE volt”, miután világosan kitünik a táblázatokból is az ellenkezője.
Azzal, hogy azt írtam, hogy a IX. ker. Törekvés nem vett részt a bajnokságban, arra az időszakra utaltam, ami az előtt volt, hogy belőle megalakult a Köbányai TC. Az „új” Törekvés az ebben az évben először rajthoz álló IX. ker. Törekvés, innen indul a története. Fogadd el.
gaborpapi
|