fgymat-nak
ad 1./ A II. osztályban Mezőberényi Törekvés Sport Egyesület játszott.
ad 2./ A Rákosligeti AC eredménysora helyesen: 18 9 5 4 23
ad 3./ Idézek Földessy dr? A magyar futball és az MLSz 1901-1925. c. könyvéből. Gyomai Munkás Testedző Egyesület Alakult a Gyomai SC kivált tagjaiból 1921-ben Gyomai Iparos és Kereskedő Ifjak Testedző Egyesülete néven. 1923-ban felveszi jelenlegi nevét. 1922 óta II. osztályú bajnoki mérkőzéseket játszik, 1925-26. évben középhelyezést ér el. Talán most az MLSz hivatalnokának kellene hinni. Egyébként seholsem találok adatot, hogy egyszerre működött volna a GyMTE és a GyIKITE. Talán 1927/28-as évnél előbukkan valami, ki mikor olvadt be a GySC-be.
ad 4./ Helyesen Palotai Törekvés Sport Club, kérlek javítsd!
ad 5./ Szerintem nem. Próbáltam több helyen kutatni Gödöllő múltjával kapcsolatban, eredménytelenül.
ad 6./ Nem volt névváltozás, maradt Attila Sport Egylet
ad 7./ Az 1922/23. évben tett megjegyzés törlendő. A valóság az 1924/25. évben közöltek, melyet Földessy dr. sokszor hivatkozott könyvéből vettem. Tehát papíron két csapat volt Kisújszálláson, a MOVE és a TE. Az előbbi ekkor a MOVE-bajnokságért játszott a korábban a KTE által használt pályán. Miután a település vezetői kizárólagosan a MOVE-nak adták a pályát, az a KTE-t kitiltotta onnan. Kiváncsi vagyok, a jövő hogy alakul?
ad Csillaghegy./ Sokat töprengtem ezen az alosztályon. Földessy dr. könyvében ugyan nincs konkrétan benn a budai alosztály végeredménye, de az egyes csapatok rövid történetével foglalkozó részben a felsorolt kluboknál következtetni lehetett, hogy azok szerepeltek a budai alosztályban (ezt konkrétan meg is jelölte a könyv). Örültem, hogy a MOVE Csillaghegyi FC-nek találok helyet, és közben elkerülte a figyelmemet, hogy ez a csapat a pestkörnyéki alosztályban feljutást jelentő helyen végzett. Látod, mindig jó a fiatal a háznál!
Ennek megfegfelelően törölni kell a teljes budai alosztályt, a hozzátartozó szöveggel együtt.
Ami a csillaghegyieket illeti. A MOVE Labdarúgó Szövetség 1920. július 29-én alakult. Már ennek az évnek az őszén kiírta az első MOVE kerületi bajnokságokat 6 kerületben, 48 MOVE-csapat részvételével. (Budapesti, Budapestkörnyéki, Déli, Keleti, Dunántúli és Északnyugati kerületekben). A Budapestkörnyékiben a MOVE Csillaghegyi FC lett az első. Az MLSz-be történő belépése után egy évre elhagyta (?) a MOVE nevet, de a következő évben már ismét visszavette. (talán finanszírozási okokból). Tehát hibás a MOVE Csillaghegyi Sport Egyesületre való utalás, mindig FC volt a csapat neve. A II. o. Pestkörnyéki A-csoport táblázatához tartozó megjegyzés így helyes, kérem átcserélni: [*1] az 1920-ban alapított MOVE Csillaghegyi Football Club három éven keresztül a MOVE bajnokság Budapestkörnyéki kerületében indult, ebben az évben lépett be az MLSz tagjai sorába ; a következő évben ismét MOVE Csillaghegyi Football Club néven vesz részt a bajnokságban.
ad UTE-Vasasok./ Valóban lejátszották, mégpedig az UTE nyert 3:0-ra. Ezt a rendelkezésemre álló kereszttáblázatokból írtam ki.
Rövidesen e-mailt is küldök, addig is üdv
|