Idézet:
Schaller József, Ujpest válogatott csatára szerdán délelőtt motorbaleset következtében meghalt
Az újpesti futballista kedden éjszaka Budafokon mulatott egy barátjával, akinek motorkerékpárján igyekeztek szerdán hajnalban hazafelé . A motor a Horthy Miklós úton eddig fel nem derített módon felborult és maga alá temette Schallert, aki koponyaalapi törést szenvedett és délelőtt a Rókus-kórházban meghalt.A tragikus módon elhunyt Schaller József már nem volt fiatal ember. A 33. életévében járt és négyéve nős volt.. Kora ifjúságában már szenvedélyes hódolója volt a futballsportnak. Tizenöt évvel ezelőtt belépett az UTE-ba, amelynek haláláig hűséges katonája volt. Az Egyesült Izzónál dolgozott, mint géplakatos. Szorgalmas, takarékos ember volt, szép kis háza van Rákospalotán, keze munkájával szerezte. A háború előtt Temesvárra ment a Kinizsihez. Akkortájban az UTE ellátogatott Temesvárra és 2:1 arányban vereséget szenvedett a Kinizsitől. A Kinizsi mindkét gólját Schaller rúgta. Másfél évig élt ott, majd átment Kulára, ott is másfél évig lakott. A háború utolsó esztendejében hazatért az UTE-hoz. Ekkor fejlődött igazán naggyá. Hiszen mindenki emlékszik a híres Szidon -Schaller balszárnyiba. Négy évig volt együtt ez a veszélyes duett. Néhány esztendei itthontartózkodás után újra vándorbotot vett a kezébe és lement megint Kulára, ahonnan 1925-ben jött újra vissza Budapestre. Amikor bevezették a profeszszionizmust, ő is leszerződött az Ujpesthez. Legutoljára a spanyol túrán játszott Ujpest csapatában. A spanyol lapok nagyon dicsérték is akkor. Az idei őszi szezonban csak a tartalékcsapatban játszott. Már lassú volt, a kor éreztette a hatását. Vasárnap az Erzsébetváros elleni tréningmérkőzésen játszott utoljára, még pedig kitűnően. Sőt két gólt is rúgott. A legutóbbi időben a Rákospalota, a második liga vezető csapata érdeklődött Ujpestnél Schaller átadása iránt. Szerdán délután kellett volna a két klub vezetőinek ösz-
szeülni, hogy Schaller átadását komoly formában megtárgyalják. Schaller háromszor öltötte magára a meggypiros dresszt: 1919 október 5-én Ausztria ellen Bécsben, 1920 november 7-én Ausztria ellen Budapesten és 1922 július 9-én Stockholmban a svéd válogatott ellen játszott.
Sporthirlap, 1927. december 1.