Találtam egy pályát, ami nincs benne az adatbázisban. Ma a Nemzeti Edzőközpont, illetve a Vasas sporttelepe van a helyén. Cím: Folyondár utca. Ezen a '63-as légifotón tisztán kivehető:
https://www.fentrol.hu/hu/legifoto/1555 ... 09304995:9Ezt érdemes lehet felvenni. Hogy ki használta azt nem tudom, csak azt, hogy '71-ben már nem létezett.
A későbbi légifotók alapján előbb kézilabda-, majd teniszpályák épültek a helyén. Jó lenni tudni, hogy kik használták (az biztos, hogy korábban is sporttelep volt, így egy egyesületé lehetett, csak abban nem vagyok biztos, hogy a Vasasé), és játszottak-e rajta bajnokikat, vagy csak edzésre tartották.
Továbbá a korabeli Sportlap szerint a Bécsi út 86. alatt épített pályát a Vérhalom, ami ugyancsak nincs messze innen, lehet erre gondoltak... Bár a II. világháborús katonai felvételek nem mutatnak itt pályát, csak egy nagy szántót. Ettől függetlenül lehet, hogy korábban is volt itt pálya, csak bezárásra került, majd a '60-as években újranyitásra. Mindenesetre a Sporthírlap egyik térképén pont ide teszi a Vérhalom otthonát. Rejtély számomra, hogy akkor most itt (ha egyáltalán volt itt pálya a II. világháború előtt), vagy északabbra, a későbbi UFC pályán (ami látszódik a '44-es fotókon is) tartotta hazai meccseit a Vérhalom. Akinek van infója, szívesen venném, ha megosztaná velem!
Beadtam a pályát. Bányakutató Intézet pályája volt és a Nyersolajszivattyú SC használta hazai pályának 1963-ban.