NNS írta:
Nagyon kíváncsi vagyok hogy a VB után mi lesz ezekkel a hatalmas stadionokkal. Mivel nem hiszem hogy gyakran vannak 50.000 egy dél afrikai bajnokin szerintem szép lassan hagyják őket szétrohadni. Minek olyan országba EB/VB, ahol utána nem tudják hasznosítani a stadionokat?
Lengyelek is túlméretezték szerintem a pályákat, átlagnézőszámok sok többszöröse az új "arénák" befogadóképessége...
Néhány aktuális kép a Poznań-i építkezésről:
http://www.lechpoznan.pl/mod,7718,galerie,ga,1488.htmEgy részét visszabontják (pl: a fokvárosit 70 ezerről 50-re), másrészt különböző eseményekre használják (pl: rögbi, koncertek). Egyébként a dél afrikai bajnokságban (Premier Soccer League) a legnépszerűbb klubok (Kaizer Chiefs, Orlando Pirates) meccseire 20-25 ezer néző jár, a többi mérkőzésre max. 15 ezer.
Portugália ennél sokkal durvább példa: a 2004-es eb után a Faro/Louléban levő stadiont, (egy 41 ezres városban 30 ezres stadion) egy másod és harmadosztályú csapat használja 2-3 ezer néző előtt. A többi stadion se jobb a helyzet: a Porto, a Benfica és Sporting stadionján kívül a többi stadionban, ha már 5 ezren vannak, akkor az már tömeg. Például a legutóbbi fordulókból: Naval-Leiria 397 néző, P.Ferreira-Maritimo 970 néző, Leiria-Leixoes 953 néző (eb helyszín), Rio Ave-Naval 1682 néző és a lisszaboni rangadón: Belenenses-Sporting 5.664 néző.