kalapkoma írta:
Kripko Jozsef írta:
Sziasztok. Edesapam futball tortenetet szeretnem felkutatni, de nem tudom hol tudnek meccsekrol,erdemenyekrol infokat ,melyik evben hol jatszott,ill fenykepeknek is orulnek.Lajosmizsen, Debreceni Kinizsiben is volt,ezekre az idokre lennek a legkivancsibb.LAjosmizsen a futball megszunt, MlSZ.nek irtam vagy 6 levelet 6 cimre valasz semmi.
fgymat toled kerdezem mert lattam bemasoltal a 84-es Lajosmizsei csapatrol kepet,hatha tudnal nekem segiteni.Elore is koszi Jozsi
Kedves Józsi!
Sajnos nekem sincs több információm a Lajosmizsei fociról (ezt a képet egy az 1984-es Kőrös Területi bajnokságról szóló könyvben találtam). A legtöbb esély a könyvtárakban van. A megyei újság archívumában kellene kutatni, ugyanis a legtöbb esetben itt foglalkoztak a legbővebben a megyei csapatokkal. Mivel a Petőfi Népe jelenleg is létezik, szerintem a kiadónál kellene érdeklődni, hogy meg vannak-e ezeknek az éveknek az újságjai. Ha náluk nincs biztosan van Kecskeméten megyei könyvtár vagy levéltár, ott biztosan megőrizték a megyei lapokat. A Debreceni Kinizsi a nyolcvanas években NBII-NBIII-ban játszott. Ezeknek a mérkőzéseknek az összeállítását biztosan megírta az akkori Népsport. A Népsport példányait szerintem csak Budapesten tudod megnézni, például a Szabó Ervin könyvtárban, de csak helyben olvasható!
Ezekre a helyekre személyesen érdemes elmenni, azt még megpróbálhatod, hogy írsz a megyei szövetségnek, hátha őriznek valamilyen archívumot. Sajnos csak ennyit tudtam segíteni.