gaborpapi írta:
fgymat-nak
A Martfűi Cikta-ügy
Az képtelenség, hogy a Martfűi Cikta az 1945/46. évben egyszerre két alszövetség bajnokságában vett részt. Földrajzi elhelyezkedésénél és történeti múltját tekintve a Középmagyarországi LASz tagja volt ebben az évben is.
A Déli LASz-ban közölt táblázatot a Csongrád Népe c. lap 1946. 07. 14-i számából ollóztam ki, melyhez az Orsz. Széchenyi Könyvtárban jutottam. Mivel ott kézzel másoltam, feltehetően itthon félreolvastam a nevet. A legnagyobb valószínűség a helyes csapatnév: Csongrádi Tisza SE. Ennek a csapatnak az alakulásáról a Népsport 1945. 08. 28-án túdósított, ami a hírek továbbításának akkori sebességét tekintve
akár 1 héttel korábbinak is tekinthető. A vidéki bajnokságok 1945. szeptember közepén indultak, egész biztos a csapat nevezését elfogadták. Javaslom a helyesbítést ezek figyelembe vételével végezzétek.
Sajnos, nem áll módomban a Széchenyi Könyvtárba most felmenni, ha valaki ráér közületek, utána nézhet az igazságnak.
Sajnálom, hogy hiba csúszott be a táblázatba, de örülök, hogy ilyen kontroll áll a rendelkezésemre.
gaborpapi
Pont ezért vagyunk, hogy ilyeneket észrevegyünk! Jelenleg én foglalkozok ezekkel a táblázatokkal és mivel elégé érdekelnek is a csapattörténetek, lesz még egy-két kérdésem. Sok oldalon, forrásban (nem a Tiedben) számomra is nyilvánvaló hibák vannak, remélem, hogy a Te segítségeddel sikerült tisztázni. Gondolok itt arra, hogy a tabella alapján tudtam meg a 33 FC sorsát (egyesült a Ganz-villannyal), de sok helyen keverték a Dohánygyárral.
Köszönjük a segítségeket és még jelentkezem a kérdésekkel.