magyarfutball.hu

1. mérkőzések
  2. statisztika
  3. stadionok
  4. csapatok
  5. edzők, játékosok
  6. belépőjegyek
  7. címerek
  8. fórum
Pontos idő: 2024.11.23, 07:32

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 233 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Bajnoki tabellák
HozzászólásElküldve: 2011.02.20, 15:43 

gaborpapi-nak:
Kicsit elszámoltad magad kicsit több lett, mint 170 táblázat, pontosan 240 lett a vége! Ez nem volt semmi összegyűjteni, köszönjük!

És most jöhetnek a kérdések:
1. NBII Nyugati: Tatabányai Bányász (új neve Tatabányai Bányász). Mi is lesz az új név?

2. NB II Közép: Vörös Meteor Nemzeti Bank (volt Vörös Meteor, fuzionál a VM Egyetértéssel VM Egyetértés MNB néven, majd 1952.09.20-tól új neve Bp. Vörös Meteor). Budapest I. osztály, 3. csoport Egyetértés SC (beolvadt a Bp. Vörös Meteorba). Most akkor mi volt az Egyetértés neve? Mikor vált ki a Bp. Vörös Meteorból az Egyetértés?

3. Budapest I. osztály, 5. csoport: M. Gyárépítők (volt MESE, a Bp. Gyárépítők MTE II helyén játszott). Mit jelent az M?

4. Budapest II. osztály 1. csoport: Épületszerelők (volt Vasbeton). A 2. csoportban még van egy Vasbeton nevű csapat.

5. Budapest II. osztály, 1. csoport: A Népsport 1952. január 29.-ei számában van egy az előző évi Budapesti II. osztályt értékelő cikk. Minden csapatot megtaláltam a Te táblázatodban, kivéve a Pesterzsébeti Juta (visszalépett, beolvadt a VL Jutagyárba) csapatát. A helyén a Népsportban az MTSK 372. sz. csapat van (ők is visszaléptek). Most akkor melyik csapat volt?

6. Budapest II. osztály, 2. csoport: Cinkotai Előre. A Népsportban Cinkotai Építők néven szerepel. Melyik a jó?

7. Budapest II. osztály, 2. csoport: A Népsportban a Philips is ebben a csoportban volt.

8. Budapest II. osztály, 4. csoport: 1. VL Óbudai Goldberger 3. Vasas Szellőző. A Népsportban pont fordítva a helyezésük.

9. Budapest II. osztály, 5. csoport: Aszfaltozók. Már van egy ilyen nevű csapat az első osztályban. Második csapat?

10. Budapest II. osztály, 5. csoport: Brown Boveri (új neve M. Elektromos). Mit jelent az M?

11. Bács-Kiskun, Bácsalmási járás: Vonal alatt vannak: Bácsalmási ÁGSE, Bácsalmási Petőfi II, Tataházi DISz, Katymári ÁGSE. Kiestek? Nincs jelölve!

12. Bács-Kiskun, Kecskemét város: 6. Kecskeméti Épületszerelők (volt Kecskeméti Lakatosipar), közben a 7. helyen ott van a Kecskeméti Lakatosipar. Hogy is van ez?

13. Baranya megye: Mohácsi Petőfi (volt Mohácsi SzMTE). Ez a legutóbb 49/50-ben Mohácsi SzMSE néven szerepelt csapat? Ha igen, hol szerepeltek 1950 őszén?

14. Baranya, Pécsi járás: Somogyi Bányász (új neve Vasas II Bányász), Vasasi Tárna (új neve Vasas I Tárna). Úgy tudom, hogy Somogy Vasas I, Vasas pedig Vasas II volt.

15. Baranya, Pécsváradi járás: Véméndi Kinizsi (volt Véméndi SE). 49/50-ben: Véméndi SE (új neve Véméndi ÉDOSz). A Baranya megyei labdarúgás történetében (ebből lett beadva az eredetileg) Véméndi EPOSZ. Hogy is van ez?

16. Békés, Békéscsaba város B-csoport: Békéscsabai Kötöttárúgyár (volt Békéscsabai Rokka). 1946-ban a Békéscsabai Rokka beolvadt a Békéscsabai Előrébe. Újjáalakult?

17. Borsod megye, Gorkij csoport: Mezőcsáti ÁGSK. raps táblázatában Mezőcsáti Petőfi és 2 pont levonás van, elméletileg ugyanaz a Népsport a forrásotok. Kinek van igaza?

18. Fejér, Dunapentele város: Dunapentelei Vasas (új neve Sztálinvárosi Vasas) és azt írtad, hogy feljutott a megyeibe. 1952-ben nincs a megyeiben, a Dunaferr történetét feldolgozó könyvben a Dunapentelei Vasasnak 1951.november 7.-től Sztálin Vasmű Építők lett a neve. Csak 1954-től lett Sztálinvárosi Vasas. Mivel 1952-ben az NBII-őt nyeri meg, hogy került oda, besorolták?

19. Győr-Sopron, Mosonmagyaróvári járás: Vasas MOFÉM. Ez a Hubertus egyik későbbi neve, van közük hozzá?

20. Komárom megye, Tatabányai csoport: Tatai Vörös Lobogó (volt Szakszervezeti Tatatóvárosi AC). Ezzel ellentétesen régebben ezt írtad: 1950 ősz – Tatai AC (volt Szakszervezeti Tatai AC, új neve Tatai Vörös Lobogó). Melyik igaz?

21. Komárom, Tatabánya város I.: Bánhidai Erőmű, Komárom megye, Tatabányai csoport: Tatabányai Vasas (volt Bánhidai Erőmű). Melyik igaz?

22. Nógrád, Balassagyarmati járás B-csoport: 6 csapat van a csoportban, ez 5 meccs maximum 10 pont. Az első és második csapatnak is 11 pontja van. Ez hogy lehet?

23. NB II Keleti csoport: Nyíregyházi Vasas Elektromos (kiesett). Szabolcs megye: Nyíregyházi Építők (OTSB határozatával felkerült az NB II-be). Mivel az Elektromos nincs az 1952-es megyei bajnokságban, nem lehet hogy egyesültek az Építőkkel?

24. Szabolcs, Mátészalkai járás 1. csoport: Kétszer van Nagyecsed, az egyik törölhető vagy ez elírás és itt egy másik csapat volt?

25. Szabolcs, Mátészalkai 1. és 2. csoportban is van Kocsord nevű csapat. Melyikben voltak?

26. Szabolcs, Hernádfői-Nyíregyházi járás: Rakamazi KTSz [*1]. A név mellett van megjegyzésre utaló jelzés, de a megjegyzés hiányzik.

27. Tolna, Sárközi csoport: Alsónána. Már a Bonyhádi csoportban is van egy ilyen nevű csapat. Hol szerepeltek?

28. Vas, Vasvári járás: Vasvári Lokomotív. Vas megye: Vasvári Petőfi (volt Vasvári Vasutas ÜSK). Van valami közük egymáshoz?

29. Veszprém megye: Várpalotai Bányász, gólarány: 111:29. A Nagy Zoltán által írt (úgy tudom ismered őt) Veszprém megyei labdarúgó almanachban a gólarány 111:30. Azt írtad, hogy 1951-től a Honvéd SÉ-k kivételével csak SK voltak. Ezzel szemben az almanachban a következők szerepelnek: Veszprémi Vasas TC, Ajkai Vasas SC, Péti Szikra SE, Fűzfői Szikra SE, Peremartoni SC, Dudari Bányász SE, Balatonfüredi Vasas SC. Ezeket elírta Nagy Zoli?

30. Veszprém, Veszprémi járás: Papkeszi, a Veszprém városi bajnokságban is szerepel egy Papkeszi. Melyik jó?

31. Veszprém, Veszprémi járás: Tótvázsony II. 11 1 – 10 0:17 – pont. Pontlevonás?

32. Zala, Zalaegerszegi járás: Zalaegerszegi Lokomotív (az 1949. 08 .07-én a Zalaegerszegi VSE + Zalaegerszegi Postás + Zalaegerszegi MÉMOSz között Zalaegerszegi MTE néven létrejött fúzió felbomlott. A vasutas csapat ezen a néven alakult újra). Eddig az elődcsapatoknál csak a Postás és a Vasutas egyesüléséről volt szó, a MÉMOSz most szerepel először. Javítsam visszamenőleg?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.02.15, 16:05 

fgymat-nak

a tartozásom:

ad 2./ Eredetileg valóban nem küldtem el, mert csak kevés adat volt hozzá. Most már bővült.

Székesfehérvári csoport

1. Székesfehérvári Vadásztölténygyár [*1]
2. Székesfehérvári Dózsa
-------------------------------------------------------------
0. Székesfehérvári Pénzügyi DSE
0. Székesfehérvári Bauxit
0. Várpalotai Erőmű
0. Székesfehérvári Lokomotív III
[*1] a Fehérvári DSE felbomlása után alakult újjá

Emlékeztetlek, hogy a Fehérvári DSE helyén – nyilván a felbomlás után – a Székesfehérvári MÉMOSz DSE, majd névváltozás után, a Székesfehérvári Építők játszott.

ad 17./ Valóban. Mivel a Nagybátonyi Tárna II is a II. osztályban kapott helyet, a Kisterenyei Tárna II-t is itt hagyjuk meg, és töröljük az I/B osztályból. Elvégre mindkét egyesület I. csapata az NB III-ban játszott.

ad 18./ Tudom, miért kérdezed. Van-e jogutód? Hát nincs. A Szolnoki SzMTE megszünt, a szolnokiak nagy bánatára. A régi egyesület egyes helyein a fúzióban résztvevők – pártunk irányítása mellett – osztozkodtak. Emlékszem, milyen örömet váltott ki, amikor 1956 után újjáalakult a Szolnoki MTE.

ad jav. 2./ Nem kell az előző éveket javítani. Nem volt soha MTE, tehát csak az 1948/49. évnél az NB III Szolnok-Békéscsabai csoportjánál kell törölni a Nagykőrösi MSE után tett [*8]-at, valamint a lábjegyzetek között: [*8] volt Nagykőrösi MTE-t. Ritka csapat volt, amely 1945. 03. 07-i megalakulása óta ilyen sokáig nem változtatta meg a nevét!

ad jav.12./ a létrejött-höz illeszd be, légy szíves harmadikként a Mezőtúri Barátság nevet is. Ők hárman 1948.07.20-án hozták létre a Mezőtúri Munkás AFC-t.
Mezőtúr legerősebb csapata, a végén már Mezőtúri Vasutas SE 1948/49-ben az NB II Déli csoportjában szerepelt, tavasszal erősen meggyengült, (41:154-es gólarányt hoztak össze) és a bajnokság után feloszlott. Valószínüleg, hogy amaradék játékosok helyben találtak játéklehetőséget, de szervezett beolvadásról nem írt a sajtó. Tehát nem egyesültek.

üdv.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.02.08, 20:15 

Forrás: Északmagyarország, 1955 július 17. XI. évfolyam 167. szám

1955 Borsod-Abaúj-Zemplén megye járási bajnokai részére kiírt osztályozó résztvevő csapatok:
Pácin, Sátoraljaújhelyi Kinizsi, Novajidrány, Bőcs, Bodrogkeresztúr, Olaszliszka, Aszaló, Gönci Építők, Bükk-Ábrány, Sajókazinc, Szirmabesenyő, Emőd, Szendrő, Farkaslyuki Bányász, Felsőnyárád, Csernely.

üdv. raps

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.02.07, 22:56 

gaborpapi-nak

Köszi a gyors választ!

A 2. kérdés azért merült fel, mert a 49/50-ből nincs meg a Vadásztölténygyárt is tartalmazó Közép-Dunántúli LASz II. osztályú bajnokságának Székesfehérvári csoportja. Elküldenéd?

Sajnos nem felségterületem a fehérgyarmati csapat, nagyon keveset tudok (még) róla.

17. kérdés: Bocs, rosszul írtam nem az első osztályban, hanem az I/B Salgótarjáni csoportban van egy második Kisterenyei Tárna II.

18. kérdés: Ha jól értettem a KöLASz II. 1. csoportjában található Szolnoki SzMTE (Papírgyár) 1951-ben átveszi az NBII-ben az első csapat helyét, az első csapat lényegében megszűnt?

+1: A Gyula Hírlap egy online jelenlegi újság. Itt megnézheted a cikket:
http://www.gyulaihirlap.hu/index.fcgi?r ... param_24=6

Javítások:
02.: NB III Szolnok-Békéscsabai csoport [*8] volt Nagykőrösi MTE. 1945-től 1950-ig eddig Nagykőrösi MSE néven szerepeltek. Mióta lettek MTE? Javítanám akkor az előző éveket is.

12. Mezőtúri Munkás AFC [*11], [*11] létrejött a Mezőtúri AFC + Mezőtúri MaDISz fúziójából, új neve Mezőtúri SzSE. Mi lett a Mezőtúri MÁV-val (eredetileg velük egyesültek)?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.02.07, 15:50 

ad 1./ Dehogy írták el, augusztus 29-e kivételével (ahol Tárna szerepel) végig SzSE néven fut. Miért nem lett Tárna? Az lett volna a logikus. A helyes név Komlói SzSE.

ad 2./ Ez az időszak volt a központi városi egyesületek felbomlásának ideje. Szombathelyen, Kaposvárott, Szolnokon stb. hasonló esetek történtek. Jól tudod, hogy 1948.08.21-án a Szfv. AK + Szfv. TC + Szfv. Bőrgyár + Vadásztölténygyár Fehérvári Dolgozók SE néven egyesült, majd az egyesület neve 1949. 10.28-án Magasépítő FDSE-re változott. 1950.07.28. Felvette a Szfv. MÉMOSz nevet, majd néhány nap (!) múlva, 08.10-től már Székesfehérvári Építők SE (!) szerepel a Népsportban. Jóval a SzOT 1951. január 29-i határozata előtt! Ezt követően természetesen Építők SK lett.
Ebből azt következtetem, hogy a központi egyesület átvétele a Magasépítő NV által nem járt látványosan a régi egyesület felbomlásával, de nyilván szabad utat kaptak a fúzióban egykor résztvevő egyesületek önálló csapatok szervezésére. A Székesfehérvári Vadásztölténygyár meg is jelent az 1949/50 évi Közép-Dunántúli LASz II. osztályú bajnokságának Székesfehérvári csoportjában.

ad 3./ Bocsánat, hogy a felségterületedre tévedtem. Mindenben igazad van. A Berettyóújfalusi csapat az őszi bajnokság első napjától Határőr SE, a Fehérgyarmat az első négy fordulóban még SzDSE, majd szeptember 26-tól ÁGSE, 1951-ben már ÁGSK.

ad 4./ Sajnos, nem találom a forrást, de a klubnyilvántartásomban szerepel a tény. Egyelőre töröld az átköltözést, ha időm engedi utánajárok a dolognak. Tehát a Kecskeméti Dózsa újonc a Bács-Kiskunmegyei bajnokságban, a Szegedi Dózsa pedig mint kiesett (k) szerepel a Csongrádmegyei bajnokságban az 1951. évben.

ad 5./ Most sem tudok mást mondani, mint régebben. Először a Pénzügyőrök SE névvel 1950. április 14-én találkoztam a BLASz I. osztály 2. csoportjában, az addig ott szereplő Külső-Ferencvárosi MTK helyén. Első mérkőzését a Gyáli úton játszotta (ahol előtte a KFMTK is). Április 21-én már a Pasaréti úton rendezi mérkőzését, ahol a PDSE is , mégpedig a PDSE-mérkőzés előtt 2 órával. Tehát ekkor van egy PDSE és egy Pénzügyőrök SE.
Igy indulnak neki az 1950 őszi bajnokságnak egészen október 27-ig. Ekkor már az NB III Lénárt-csoportjában a PDSE helyén a Pénzügyőri SE található. Nyilván a PDSE és a Pénzügyörök SE fúzionált, így került a magasabb osztályba a Pénzügyőrök SE. (Ne várj tőlem precizitást a nevet illetően, mert hol Pénzügyőri SE-nek, hol Pénzügyőrségnek, hol Pénzügyőröknek írja a Népsport.)
Mivel a Pénzügyőrök a PDSE helyén játszott, bátran írhatjuk: volt PDSE.

ad 6./ Az 1949/50-es bajnokságban a csapat Szemeretelepi SzTE néven zárta az évet a BLASz I. osztályban. A MASzOVLET a II. osztályban végzett. 1950.08.24-én fúzionált egymással a két csapat az alacsonyabb osztályú MASzOVLET nevén. Tehát nem beolvadásról, hanem fúzióról beszélhetünk, melynek végén nem születik új név, hanem az új csapat megőrzi az egyik volt csapat nevét. Mivel itt osztályváltásról van szó, azt akartam jelezni, hogy a Szemeretelepi SzTE helyén indult. (Valószínüleg nem sikerült). Ha jobbnak látod, a megjegyzést nyugodtan átírhatod.

ad 7./ A Népsport az 1951 évi Budapest-bajnokság I. osztály 2. csoportjáról 2 végső tabellát közölt. Az egyik a november 9-i, a másik a december 20-i számban – szöveges értékelés kiséretében – jelent meg. Én mindig a későbbit szoktam figyelembe venni, mert az az esetleges módosításokat is tartalmazza. Most nem kellett volna.
1951-ben a bajnoki küzdelmeket a csapat XXII. ker. Nőiruhaipari SE néven fejezte be, az első táblázatban is így szerepel. Aztán az együttes – kerületen belül – gazdát cserélt, és lett Budafoki (és nem Budatétényi) Zománc, még a második tabella megjelenése előtt. Itt pedig már az új név szerepel.
Törlendő: új neve Budatétényi Zománc.

ad 8./ Az 1949/50. évnél a javítás: új neve Délbudai MÉMOSz (a Dél-budai Tégla helyett). Az 1950. őszi marad.

ad 9./ Az 1949/50. évben az NB III Lénárt-csoportjában Kelenvölgyi PaSeNV BLC néven játszott, a BLASz II. osztály 3. csoportjában indult Standard-dal cserélt. (Azonos kerületben lévő csapatokról van szó.). A Standardból lesz később Vasas Standard, majd Vasas Beloiannisz. A kelenföldi csapat Pamut és Selyem néven lelhető meg.

ad 10./ Számoljunk. Az I. csapat NB I-es, a II. csapat a Tartalékbajnokságban játszik, a III. a NyLASz I. osztályában, akkor ez a Győri Vasas IV.

ad 11./ A Győri csoportból töröld, légy szíves.

ad 12./ A Győri csoportból töröld, légy szíves.

ad 13./ A Veszprém megyei Tartalékbajnokságban indult.

ad 14./ Őszintén? Nem tudom. Ezt a táblázatot a Fejérmegyei Néplap 1950. 12. 10-i számából vettem. Valószínüleg nem játszották le, s ha lejátszották, akkor a Gánt azon a mérkőzésen nem szerzett pontot. Egyébként feljebb került volna a tabellán, és nem maradt volna le a megyei I. osztályról. Van egy Nagy Zoltán nevű barátom Almádiból, ő irta meg B.almádi futballtörténelmét, abban sem szerepel ez a mérkőzés.

ad 15./ Elírás, helyesen 8 pont.

ad 16./ Vissza kell menni az 1949/50-es évhez. Pestvidéki LASz II. osztály, Vácvidéki csoport. 7. Alagi SC [*4]
Alag 1950 elején beolvadt Dunakeszibe, új neve Dunakeszi ÉDOSz. 8. Dunakeszi SE [*5] Lábjegyzet nincs, a [*5] mindkét helyen törlendő.
1950 ősznél: 1. Dunakeszi ÉDOSz [*1] [*1] volt Alagi SC, új neve Dunakeszi Kinizsi, a Pest megyei bajnokság Északi csoportjába került. 5. Dunakeszi SE [*5] [*5] beolvadt a Dunakeszi ÉDOSZ-ba, melynek új neve Dunakeszi Kinizsi
Így már jó lesz, az Alagi SC sem szünt meg, csak új nevet kapott.

ad 17./ Én nem találtam az I. osztályban Kisterenyei Tárnát, helyette van Kisteleki Tárna.

ad 18./ Lásd ad 2./-t is! 1948.07.01. Szolnoki Papírgyár + Szolnoki Cukorgyár fúziója Szolnoki MTE néven; 1949. 06.30. Szolnoki MTE-ből Szolnoki Szakmaközi MTE lesz. 1950 őszén ebben a városban is felbomlik az erőszakkal létrehozott központi egyesület. A tartalékcsapatok már egy-egy gyárhoz kötődnek, de az első csapat még SzSzMTE néven fut. 1951.03.hó Az NB II-ben szereplő Szolnoki Szakmaközi MTE a nevét Szolnoki Papírgyári Szikrára (később csak Szikrára) változtatja, a KÖLASz I-ben játszó SzSzMTE II-re épül a frissen alakult Szolnoki Petőfi; a KöLASz II. 1. csoportjában található Szolnoki SzMTE (Papírgyár) az NB II-be került; a KöLASz II. 3. csoportjában lévő Szolnoki SzMTE III (Cukorgyár) 1951-ben Szolnok városi bajnokságában játszott.
A kérdésre a válasz: legyen. Mindenkinek áttekinthetőbb lesz.

ad 19./ Igen ez a 2. csapat és Pest megye Nagykátai járási bajnokságába került.

ad 20./ Helyesen. [*3] új neve Kecskeméti Kinizsi II, a Bács-Kiskun megyei Kecskeméti városi bajnokságba került

ad 21./ Két önálló egyesület. Szegeden abban az időben két közlekedési vállalat működött. A nagyobb múlttal rendelkező az 1885-ben Szegedi Közúti Vaspálya Rt néven alapított városi villamosüzem, a másik az 1926-ban indított Szegedi Gazdasági Vasút, mely inkább a városon kívüli tanyákat, falvakat kapcsolta Szegedhez.
1950-ben az előbbi Szegedi Kisvasút néven szolgálta a közlekedést megszünéséig, 1975. augusztus 31-ig.
A villamosközlekedést lebonyolító vállalat 1950. áprilisában kapta a Szegedi Villamos Vsút Vállalat nevet.
A Kisvasút futballcsapata már az 1947/48-as DLASz II. osztályában szerepelt, majd 1949 nyarán lett belőle Szegedi Előre. Egy éves szünet után a Kisvasút élve az Alsóvárosi TE gazdasági ellehetetlenülésével, átvette annak csapatát, és 1950 őszén – a Szegedi Előre mellett – megjelent a DLASz I. osztályában, az ATE helyén. Újbóli szereplése tiszavirágéletű volt, már a decemberben kiírt osztályozón Szegedi Építők néven maradt alul a Mindszenti DISz-szel szemben.

ad 22./ Miért kevertem a két megyét, most már ismételten?
A Kecskeméti Gépgyár Bács-Kiskun megye Kecskeméti városi bajnokságába került. (Hamarosan találkozol vele.

ad 23./ A főiskolai és egyetemi csapatokkal – ahogy tapasztaltam – meglehetősen mostohán bánt az állami sportvezetés. Budapesten, Pécsett és Szegeden is év közben kellett abbahagyni a működésüket több izben is.
Az tény, hogy 1950 tavaszán főiskolás szegedi csapat az I. osztályban nem szerepelt. Annak ellenére, hogy én már megéltem néhány újjáalakulást, elfogadom az alábbi megjegyzéseket.
1949/50. az őszi idény után visszalépett
(Emiatt esett ki az I. osztályból)
1950. ősz már új néven produkálta előző évi teljesítményét, visszalépett (hogy mikor, azt a DLASz Hivatalos Közönye nem közölte.

ad 24./ a helyes lábjegyzet: [*9] új neve Mezőhegyesi 57. major, Békés megye Mezőkovácsházi járási bajnokságba került
(Mezőhegyesi ÁGSK II-vel nem találkoztam.)

ad 25./ A Megyei Tartalékbajnokságba.

ad 26./ Soha. Már 1950 őszén az 1. fordulóban FSz SE néven játszott. Lehet, hogy a nyári holtidényben az EPOSz megszünésével autómatikusan DISz lett, de erre semmi bizonyíték. Maradjunk abban, hogy 1949/50-hez ezt írjuk: (új neve Vajai FSz SE).

ad 27./ A táblázatban 9 csapat szerepel, mindegyik 8-8 mérkőzésszámmal. Ez kizárja, hogy esetleg visszalépett csapat elleni eredmény is benn lenne a táblázatban. Inkább az valószínű, hogy sok volt az elmaradt mérkőzés, melyet 0:0-s gólaránnyal igazoltak az egyik csapat javára. A 9. Békési SzMSE III-hoz teljes nyugalommal beírhatjuk a lábjegyzetbe: visszalépett. Mivel a táblázat a helyi lapban meglehetősen későn jelent meg (Viharsarok Népe 1951. 01. 05.), valószínüleg a DKLASz-ban eddigre végeztek a mérkőzések igazolásával.

ad 28./ Legyen 2 pont levonás, bár nincs birtokomban az eredeti táblázat. Annyiszor javasoltad a pontlevonást, legyen egyszer Neked is kedvedre.

ad +1./ Nem sokat. Az Orsz. Széchényi Könyvtárban ( Széchényi 2 db „é”-vel, mert Széchényi Ferenc így irta a nevét) találtam: 125 éves a Gyulai SE c. könyvet (jelzés: MB 149.691), de ebben erre nem tértek ki. Most nem tudom, hogy a 125 évet honnan számították, hiszen a Gyulai TE 1899. 04. 30-án, a Gyulai AC 1913. 11. 01-én alakult. Ebben van az is, hogy a két egyesület 1948. 08. 07-én egyesült Gyulai SE néven. Próbáltam politikai beállítottságuk alapján különbséget tenni a két csapat között, de a II. vh. előtt egyik sem volt „üldözött”, az 1943/44-es bajnokságot is mindketten végigjátszották. Egyébként, mikori ez a Gyulai Hírlap? Az én nyilvántartásomban nem szerepel.

Most pedig néhány javítási kérésem, melynek szükségességére később jöttem rá.

01. 1948/49. NB II. Keleti csoport. [*8] volt Mátészalkai TKVSE felbomlott Mátészalkai DTK-ra és Mátészalkai VSK-ra
02. u.o. NB III Szolnok-Békéscsabai csoport [*8] volt Nagykőrösi MTE
12. Mezőtúri Munkás AFC [*11], [*11] létrejött a Mezőtúri AFC + Mezőtúri MaDISz fúziójából, új neve Mezőtúri SzSE
03. u.o. NB III Szeged-Kiskunhalasi csoport [*13] fúzió a Kiskunhalasi Schneider TE-vel Kiskunhalasi ÉDOSz
néven
04. u.o. NB III Bíró-csoport 2. Kerámia SE
05. u.o. NyLASz II. osztály, Győri „A” csoport [*7] létrejött a Győrszentiváni MaDISz és a Győrszentiváni Petőfi
fúziójából, új neve Győrszentiváni SzIT SE
u.o. NyLASz II. osztály, Győri „B” csoport [*1] létrejött a Győrszentiváni MaDISz és a Győrszentiváni Petőfi
fúziójából, új neve Győrszentiváni SzIT SE
06. u.o. Ny-Dunántúli LASz II. osztály, Szombathelyi csoport [*7] új neve Szombathelyi Népbolt SE, további
szereplése nem ismert
07. u.o. DNyLASz I. osztály 10. Tolnai DSE [*8] [*8] volt Tolnai Ifjúsági SE , új neve Tolnai ISE (Itt sajnos, a többi
sorszám 1-gyel nő)
08. u.o. DNyLASz Tolnai Alosztály II. oszt. [*4] volt Tolnai Ifjúsági SE II, új neve Tolnai ISE II
09. u.o. Pestvidéki LASz I. osztály 11. Szentendrei Papírgyár [*6] [*6] volt Szentendrei BSE
010. u.o. Pestvidéki LASz II. osztály Dorogvidéki csoport 1. Annavölgyi BSE [*1] [*1] új neve Annavölgyi Tárna
011. u.o. Pestvidéki LASz II. osztály Érdvidéki csoport. [*5] létrejött a Budaörsi MaDISz és Budaörsi BSE
fúziójából
012. u.o. Pestvidéki LASz II. osztály Vácvidéki csoport. [*7] volt Sződligeti EPOSz Barátság
013. u.o. Pestvidéki LASz II. osztály Vecsési csoport 3. Szigetszentmiklósi Kossuth EPOSz
10. Vecsési MTK II [*4] [*4] új neve Vecsési SzMTK II
014. u.o. Középmagyarországi LASz I. osztály 6. Jászapáti MTE (nincs [*4] alul sincs [*4]
015. u.o. Északi LASz II. osztály Keleti csoport 9. Szikszói EPOSz [*7]
11. Abaújszántói EPOSz [*8]
[*7] volt Szikszói TE, új neve Szikszói MTE
[*8] volt Abaújszántói MaDISz (itt a sorszámok nem voltak jók)
016. u.o. ÉKLASz I. osztály [*2] beolvad a Nyírbátori SzIT-be, annak II. csapataként indul
017. u.o. ÉKLASz II. osztály Mátészalkai csoport 0. Nyírmadai Ifjúsági SE II (ú) [*1]
0. Nyírbogáti FSz EPOSz SE (ú) [*2]
0. Fehérgyarmati DSE II (ú) [*3]
0. Nyírbátori SE II [*4]
0. Piricsei TSE [*5]
[*1] új neve Nyírmadai ÁGDSE II
[*2] új neve Nyirbogáti FSz SE
[*3] új neve Fehérgyarmati SzSE II
[*4] fúzió a Nyírbátori Bóni SE-vel Nyírbátori SzIT néven, ez a csapat
Nyírbátori SzIT III néven indul a következő évben
[*5] visszalépett, megszünt (itt is a sorszámokkal volt a baj
018. u.o. KLASz II. osztály Püspökladányi csoport. 9. Kabai EPOSz SE II (ú) [*5] [*5] a tavaszi idény előtt
visszalépett
019. u.o. DLASz I. osztály [*9] volt Szegedi Egyetemi AC, új neve Szegedi Főiskolai DISz
020. u.o. DLASz II. osztály Szeged A-csoport [*2] volt Szeged-Alsóközponti Kinizsi, új neve Szeged-Alsóközponti EPOSz
[*3] beolvadt a Móravárosi ÉDOSz-ba
021. u.o. DLASz II. osztály Szeged B-csoport 4. Szegedi Felsővárosi IE [*4] [*4] új neve Szeged-Felsővárosi DTC
022. u.o. DKöLASz II. osztály Bácsalmási csoport. [*6] új neve Tompai SzSE II
023. u.o. DKöLASz II. osztály Bajai csoport. 10. Csátaljai MTE

Lehet, hogy fentiek közül többet már őnállóan kijavítottál, de nálam még befejezettlenként szerepeltek.

Hamarosan megy az 1951 évi levélbomba!

üdv

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.02.06, 23:16 

Forrás: Borsod megyei Sporttörténeti napló 1998-as számai.
Cikkek: A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei labdarúgó bajnokságok helyezettjei ( 1951-1998 ) I. – Szerző: Varga Lajos.

1954 Borsod-Abaúj-Zemplén megye járási bajnokai részére kiírt osztályozó résztvevő csapatok:

Izsófalva, Csernely, Sáta, Herbolyai Bányász, Miskolci Postás, Pácin, Tiszalúc, Erdőbénye, Mezőkövesdi Spartacus, Nyékládháza, Emőd, Sátoraljaújhelyi Építők, Hejőcsaba, Sajóbábony, Gönc.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.02.05, 18:31 

gaborpapi-nak:

1950 őszi idény:
1. NB II Nyugati: Komlói Tárna (új neve Komlói Bányász). A forrásként megadott Népsport táblázatában Komlói SzSE szerepel, elírták?

2. NB II Nyugati: Székesfehérvári Építők (volt Székesfehérvári MDSE) és Közép-Dunántúli LASz, I. osztály, B-csoport: Székesfehérvári Vasas (volt Székesfehérvári Vadásztölténygyár). Úgy tudom, hogy mindkét csapat a szétesett Székesfehérvári MDSE-ből alakult (vagy vált ki). A Vadásztölténygyár még 48-ban egyesült az SzTC-vel és a Bőrgyárral. Nem jól tudom?

3. NB III Debrecen-Nyíregyháza: Berettyóújfalusi DSE és Fehérgyarmati SzSE-t írtál. A nekem meglevő 1950. november 3.-ai Népsportban már Berettyóújfalui Határőr – Fehérgyarmati ÁGSE NBIII-as meccsről írnak, a kor logikája szerint 1951-ben a Fehérgyarmatnak már ÁGSK kellene lenni. 1950 szeptemberben még Fehérgyarmati SzDSE néven szerepelnek, vagy az SzSE biztos, hogy nem jó. A berettyóújfalui csapat pedig már szeptemberben is Határőr SE néven szerepelt.

4. NB III Szeged-Kiskunhalas: Szegedi Dózsa (új neve Kecskeméti Dózsa, 1950. 12. 17. átköltözött Kecskemétre, a Bács-Kiskun megyei bajnokságba került). Ez hogy lehet? Az 1951-es Csongrád megyei bajnokságban továbbra is van Szegedi Dózsa.

5. NB III Lénárt: Pénzügyőrök SE (volt Pénzügyi DSE). Régebben azt írtad, hogy a Pénzügyőr 1950.10.27.-én átvette a Pénzügyi DSE játékjogát, vagyis nem elődje a Pénzügyőröknek a Pénzügyi DSE. Nem így van?

6. BLASz I, 2. csoport. Maszovlet (volt Szemeretelepi SzTE). 49/50-ben még az írtad, hogy a Szemeretelep beolvadt a Maszovletbe. Most akkor, hogy is volt ez?

7. BLASz I, 4. csoport: XXII. ker. Textil (volt Budatétényi MSE, új neve Budatétényi Zománc). 49/50-ben ezt írtad a Budatétényi MSE-hez: új neve XXII. Ker. Nőiruhaipari SE, majd XXII. Ker. Textiles. 1951-ben a BLASz I-ben Budatétényi Zománcot nem találtam, de XXII. Ker. Nőiruhaipari SE-t igen. Most akkor mikor és mik voltak/lesznek a nevek?

8. BLASz I, 4. csoport. Délbudai MÉMOSz (volt Bohn-gyári AC, új neve Dél-budai Építők). 49/50-ben: Bohn-gyári AC (új neve Dél-budai Tégla). Most akkor melyik állítás igaz?

9. BLASz II, 3. csoport. Pamut és Selyem (kétoldalú megállapodás után átadta NB III-as helyét a Standard-nek). Milyen néven szerepelt az NBIII-ban?

10. Nyugati LASz, II. osztály, Komáromi: Győri Vasas III., már van egy ilyen néven szereplő csapat az első osztályban.

11. Nyugati LASz, II. osztály, Mosoni: Téti DISz. Már van egy ilyen nevű csapat a Győri csoportban.

12. Nyugati LASz, II. osztály, Mosoni: Péri DISz. Már van egy ilyen nevű csapat a Győri csoportban.

13. Nyugati LASz, II. osztály, Veszprémi: Veszprémi VSK (új neve Veszprémi Lokomotív, a Veszprém megyei bajnokságban indult). Már van Veszprémi VSK az első osztályban, ez második csapat lehetett, de az biztos, hogy nem a megyeiben indult. Hol indult akkor?

14. Közép-Dunántúli LASz, I. osztály, A csoport. A Gánt és a Balatonalmádi 1 meccsel kevesebbet játszott, ezt lejátszották még vagy ez volt a végeredmény?

15. Közép-Dunántúli I. osztály, A-csoport: Székesfehérvári Lokomotív II. 11 4 – 7 7 pont. Pontlevonás volt?

16. Pestvidéki LASz, II. osztály, Vácvidéki csoport: Dunakeszi SE (beolvadt a Dunakeszi ÉDOSz-ba) és Dunakeszi ÉDOSz (volt Dunakeszi SE, új neve Dunakeszi Kinizsi). A két állítás közül valamelyik nem igaz.

17. Északnyugati II. osztály, Salgótarjáni csoport: Kisterenyei Tárna II. Már van az első osztályban egy ilyen nevű csapat.

18. Középmagyarország LASz, II. osztály, 1. csoport. Szolnoki SzMTE (Papírgyár). Az NBII-ben már van egy Szolnoki SzMTE, a KöLASz I-ben egy Szolnoki SzMTE II., a KöLASz II. 3. csoportjában egy Szolnoki SzMTE III. Ez lenne a Szolnoki SzMTE IV?

19. Középmagyarországi LASz, II. osztály, 1. csoport: Tápiószelei DISz (Pest megyei bajnokságba került). Már van az első osztályban egy ilyen nevű csapat, úgyhogy ez lehetett a 2. csapat. De akkor nem került a megyeibe. Hova került?

20. Déli LASz, I. osztály: Kecskeméti SzTE II. (a Csongrád megyei bajnokságba került).Az 1951-es Csongrádi és Bács-Kiskun megyei bajnokságban nem szerepel, hova került akkor?

21. Déli LASz, I. osztály: Szegedi Kisvasúti Előre (volt Szeged-Alsóvárosi TE, új neve Szegedi Építők). Van valami köze a II. osztályban szereplő Szegedi Előréhez (volt Szegedi Kisvasút)?

22. Déli LASz, I. osztály: Kecskeméti Gépgyár (a Csongrád megyei bajnokságba került). Nincs az 1951-es Csongrádi bajnokságban (Bácsban sincs). Hova került?

23. Déli LASz, II. osztály, Szegedi B-csoport: Szegedi DISz FSE (volt Szegedi Főiskolai DISz). 49/50-ben: Szegedi Főiskolai DISz (volt Szegedi MEFESz, csak őszi idényben szerepelt a bajnokságban utána feloszlott). Ha feloszlott, hogy indulhatott a következő idényben?

24. Déli LASz, II. osztály, Maros csoport: Mezőhegyesi Birtok II (új neve Mezőhegyesi ÁGSK II, új neve Mezőhegyesi 57. major) Mi is lett akkor az új neve?

25. Keleti LASz, I. osztály, Tiszalöki csoport: Tiszamenti Vízműépítő NVSE II. (a Szabolcs-Szatmár megyei bajnokságba került). Oda az első csapat került, hova kerültek ők?

26. Északkeleti I. osztály, Záhonyi csoport? Vajai FSz SE (volt Vajai EPOSz). Előző évben: Vajai EPOSz (új neve Vajai DISz). Mikor volt a csapat neve Vajai DISZ?

27. Délkeleti II. osztály, Békéscsabai csoport: 4. Sarkadkeresztúri DISz 8 4 1 3 4:29, 7. Beliczei-major 8 4 – 4 0:14 és 9. Békési SzMSE III. 8 – 1 7 2-2 1. Ezeknél a csapatoknál feltűnően kevés a lőtt gólok száma (a Békésnél a kapott is), nincs visszalépett csapat a csoportban. Megnéznéd a saját táblázatodat, hogy minden jó benne?

28. Délkeleti II. osztály, Szarvasi csoport: Kiscsákó 6 1 1 4 1 pont. Pontlevonás?

Még egy kérdés merült fel:
1. Dél-Keleti LASZ, I. osztály: Gyulai AC (fúzionált a Gyulai TE-vel Gyulai SE néven). A Gyulai Hírlap nevű újságban az jelent meg, hogy 1948-ban nem szavazta meg a közgyűlés az egyesülést, 1949-ben politikai nyomásra szűntek meg. Erről tudsz valamit?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.01.31, 13:03 

fgymat-nak

Összeszedtem a megbeszélt adatokat.

Egységes rendszerű szakszervezeti egyesületek

A Szakszervezetek Országos Tanácsa (SzOT) elnöksége 1951. január 29-én hozott határozatával döntött az alábbi sportegyesületek megalakításáról:
Vasas Szakszervezet Vasas SE piros-kék
Bányász Szakszervezet Bányász SE piros-fekete, fehér alapon
Textiles Szakszervezet Vörös Lobogó SE kék
Építők Szakszervezet Építők SE kék-fehér
Vasutas Szakszervezet Lokomotív SE piros-fekete
Közlekedési Szakszervezet Előre SE kék-sárga
Vegyipari Szakszervezet Szikra SE piros-sárga
Közalkalmazottak Szaksz. Petőfi SE fehér-fekete
Élelmezési Szakszervezet Kinizsi SE fehér-piros
Ker. és Pénzügyi Szakszervezet Vörös Meteor SE meggypiros

A SzOT további 3 szakszervezeti sportegyesületet hozott létre 1951. 05.22-én:
Orvos-Egészségügyi Szakszervezet Lendület SE fehér alapon piros-kék csík
Pedagógus Szakszervezet Fáklya SE fehér-kék
Postás Szakszervezet Postás SE zöld-fehér

Ugyanekkor döntöttek arról, hogy a
Bőripari Szakszervezet a Vörös Lobogó SE-hez,
Nyomdaipari Szakszervezet a Szikra SE-hez,
Művészeti Dolgozók Szaksz. a Fákly SE-hez
fog tartozni.

1951.05.19-én megalakult
Főiskolás és egyetemista sportolók egyesülete Haladás SE sötétkék-világoskék

1951 végén
Erdészetek, Állami gazdaságok Sz. Traktor SE zöld-sárga

Fegyveres testületek
Honvédség tagjait foglalkoztató Honvéd SE piros-fehér
Belügyi dolgozókat foglalkoztató Dózsa SE lila-fehér
Államvédelmi dolgozókat foglalkoztató Bástya SE piros-fehér
Vám- és Pénzügyőrség dolgozói Pénzügyőrök SE zöld-fehér

A Vasas-csapatok a SzOT 1951. januári határozatáig néhány helyen a Vasas név mögött megőrízhették a hagyományos betüjeleket. (pl. Ózdi, Diósgyóri, Csepeli TK), de ezután sehol. Egységesen Vasas SK-k voltak.
Az 1950 őszi bajnokság cspatainak neve merőben eltér az 1951. bajnokságban szereplőkéktől. 1950-ben még sportegyesületek (is) indultak, de 1951-ben kizárólag sportkörök (Bp., Dorogi stb SK)
A Dózsa-csapatok is SK-k voltak (Népsport 1951.05.25. Bp. Dózsa SK)

1945 utáni politikai szervezetek pontosítása:

MADISZ Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetség 1945.01.07. – 1948.03.11.
MADISZ Sportközpont 1945. 02. eleje
MADISZ TE MADISZ Testedző Egyesület (valamennyi sportegyesülete)
SZIT Szakszervezeti Ifjúsági- és Tanoncmozgalom 1945.02.07.
SZIM Szociáldemokrata Ifjúsági Mozgalom 1946.
FISz Független Ifjúsági Szövetség 1945.07.eleje – 1948.03.03.
MIOT Magyar Ifjúság Országos Tanácsa az ifjúsági szervezetek csúcsszerve MKP vezetéssel
NISZ Népi Ifjúsági Szövetség (NPP) 1946 tavasza – 1948.03.03.
EPOSz Egységes Parasztifjúság Országos Szövetsége 1948.03.16. – 1950.06.18.
MINSZ Magyar Ijúság Népi Szövetsége 1948.03.22 –
MOVE Magyar Országos Véderő Egylet 1920.
SZIT Szakszervezeti Ifjúsági- és 1946.
MEFESZ Magyar Egyetemi és Főiskolai Egyesületek Szövetsége 1946.szeptember
UFOSz Újgazdák és Földhöz jutottak Országos Szövetsége 1946.01. hó
DÉFOSz Dolgozó Parasztok és Földmunkások Orsz. Szövetsége 1948.
VAOSz Vármegyei és Városi Alkalmazottak Szakszervezete
ÁVESz Állami Villamosenergia Szolgálat
DISZ Dolgozó Ifjúság Szövetsége 1950.06.17.
OSH Országos Sport Hivatal megszünt az OTSB létrejöttével
OTSB Országos Testnevelési és Sportbizottság 1951.01.12.
valamilyen TSB megyei, városi, kerületi TSB

Válasszuk külön a kiesettek és az újoncok jelölését az adott és a következő évben:
- az adott évben, tehát ahol eldölt a kiesés vagy feljutás sorsa, megfelel az elkülönülő háttérszin.
- a következő évben viszont én eddig is minden táblázatomban „(k)” vagy „(ú)” betükkel jelöltem a felülről, vagy alulról érkezett csapatokat. (ezt egyébként német lapokból, internetes oldalakról vettem át, és elegendőnek tartom) Közvetlenül a csapat nevét követően, szervesen hozzá ragsztva, tehát nem kell külön oszlop, és nem kell programozó!

Végül elküldöm az 1951. év vidéki bajnoki felépítését. Ez szorosan csak erre az évre valósult meg, később járásokat vontak össze.

Az 1951. évi járási és városi bajnokságok.

Ezek közvetlenül a megyei bajnokságok alatt voltak, osztályozók után lehetett felkerülni a megyei bajnokságokba.

Baranya megye

1. Pécs városi 2. Sásdi 3. Mohácsi 4. Pécsi 5.Pécsváradi 6. Siklósi 7. Villányi 8. Szigetvári 9. Sellyei 10. Komlói

Bács-Kiskun megye

1. Kecskemét városi 2. Bácsalmási 3. Bajai 4. Dunavecsei 5. Kalocsai 6. Kiskőrösi 7. Kiskunfélegyházi 8. Kunszentmiklósi 9. Kecskeméti
10. Kiskunhalasi járási

Békés megye

1. Békéscsaba városi 2. Békési 3. Gyulai 4. Gyomai 5. Mezőkovácsházi 6. Orosházi 7. Sarkadi 8. Szarvasi 9. Szeghalmi

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

1. Miskolc városi 2. Abaújszántói 3. Edelényi 4. Encsi 5. Mezőcsáti 6. Mezőkövesdi 7. Miskolci 8. Ózdi 9. Putnoki 10. Sárospataki 11. Sátoraljaújhelyi 12. Szerencsi 13. Szikszói 14. Tokaji 15. Ricsei

Csongrád megye

1. Hódmezővásárhely városi 2. Szeged városi 3. Csongrádi 4. Makói 5. Szegedi 6. Szentesi járási.

Fejér megye

1. Székesfehérvár városi 2. Adonyi 3. Bicskei 4. Enyingi 5. Móri 6. Sárbogárdi 7. Székesfehérvári járási.

Győr-Sopron megye

1. Győr városi 2. Sopron városi 3. Csornai 4. Kapuvári 5. Győri 6. Mosonmagyaróvári 7. Soproni 8. Téti járási.

Hajdu-Bihar megye

1. Debrecen városi 2. Berettyóújfalusi 3. Biharkeresztesi 4. Debreceni 5. Derecskei 6. Nagylétai 7. Polgári 8. Püspökladányi járási.

Heves megye

1. Eger városi 2. Egri 3. Füzesabonyi 4. Gyöngyösi 5. Hatvani 6. Hevesi 7. Pétervásári járási

Komárom megye

1. Tatabánya városi 2. Dorogi 3. Komáromi 4. Tatai járási.

Nógrád megye

1. Salgótarján városi 2. Balassagyarmati 3. Rétsági 4. Pásztói 5. Salgótarjáni 6. Szécsényi járási.

Pest megye

1. Aszódi 2. Budai 3. Ceglédi 4. Dabasi 5. Gödöllői 6. Monori 7. Nagykátai 8. Ráckevei 9. Szentendrei 10. Szobi 11. Váci járási.

Somogy megye

1. Kaposvár városi 2. Barcsi 3. Csurgói 4. Siófoki 5. Kaposvári 6. Fonyódi 7. Marcali 8. Nagyatádi 9. Tabi járási

Szabolcs-Szatmár megye

1. Nyíregyháza városi 2. Csengeri 3. Tiszalöki 4. Fehérgyarmati 5. Kisvárdai 6. Mátészalkai 7. Nagykállói 8. Baktalórántházi 9. Nyírbátori 10. Kemecsei 11. Nyíregyházi 12. Vásárosnaményi járási.

Szolnok megye

1. Szolnok városi 2. Karcag városi 3. Kisújszállás városi 4. Jászapáti 5. Jászberényi 6. Szolnoki 7. Tiszafüredi 8. Kunszentmártoni 9. Kunhegyesi 10. Törökszentmiklósi járási.

Tolna megye

1. Szekszárd városi 2. Dombóvári 3. Paksi 4. Szekszárdi 5. Gyönki 6. Tamási 7. Bonyhádi járási.

Vas megye

1. Szombathely városi 2. Celldömölki 3. Körmendi 4. Sárvári 5. Szentgotthárdi 6. Szombathelyi 7. Kőszegi 8. Vasvári járási.

Veszprém megye

1. Veszprém városi 2. Devecseri 3. Keszthelyi 4. Pápai 5. Sümegi 6. Tapolcai 7. Veszprémi 8. Balatonfüredi 9. Zirci járási

Zala megye

1. Zalaegerszeg városi 2. Nagykanizsa városi 3. Lenti 4. Letenyei 5. Nagykanizsai 6. Zalaegerszegi 7. Zalaszentgróti járási.

Üdv.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.01.26, 18:57 

Hiányzó bajnoki tabellák 1914 ősz

1.FTC 11 11 0 0 63: 1 22
2.BTC 11 7 2 2 24: 8 16
3.III.ker. TVE 11 6 2 3 26:16 14
4.KAC 11 6 2 3 29:22 14
5.MÁV 11 7 0 4 26:25 14 (Magyar Államvasutak)
6.MAC 11 5 3 3 19:19 13
7.BEAC 11 5 0 6 29:27 10
8.BAK 11 4 1 6 21:28 9
9.UTE 11 3 1 7 25:45 7
10.33 FC 11 3 0 8 11:30 6
11.ETC 11 1 2 8 10:43 4
12.TTC 11 1 1 9 13:32 3

Forrás: http://www.rsssf.com/tablesh/honghist1910.html

Jó pár hiányzó táblázattal egyetemben.

üdv.raps

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.01.26, 16:52 

Ezeken a bajnokságokon elmenni. Ember legyen a talpán. Nem is gondoltam, hogy ennyire össze-vissza volt. Ha valaki tudná a Békés megyei felépítést annak imába foglalnám a nevét :D :D !

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 233 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]