magyarfutball.hu

Szerbia Stanković Dejan (Belgrád 1978.09.11 - )

alias
Dejan Stanković
Дејан Станковић
Dejan Sztankovics
Dejan Sztankovity

Sztankó
Stankó
Dözsan
Dusán
Szenvedésovics
Mr. Magasabb polc
Polcos
nemzetiség
Szerbia
életkor
45 éves
poszt
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
?
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
Udinese (asszisztens edző)
2014 - 2015
Crvena zvezda
2019 - 2022
UC Sampdoria
2022 - 2023
Ferencvárosi TC
2023. szeptember 4 - 2024. május 16
eredmények / elismerések
?
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.05.17, 12:00
    Egy pillanatig se sajnálom a távozását, Rebrov közelébe se ér szakmailag. Az eredményeket a játékoskeret hozta, kiemelten a Varga, Abu, Márki hármas.
    Ja és persze a kihagyhatatlan önfényezés: Megmondtam már szeptemberben, hogy nem ő a mi emberünk.

    Azért az mekkora amatőrizmusra vall, hogy még vége sincs a szezonnak, de a média meglibbenti a távozás tényét...valaki vagy köpött a klubnál vagy naivan azt hitték, nem fog kitudódni. És így megyünk bele egy kupadöntőbe, miközben a derbire már le sem ül a kispadra. Hát, gratulálok baszdmeg, ezt megint nagyon faszán intéztük.

    Ilyet bazdmeg, hogy az utolsó meccset már nem is ő irányítja! Hát szép búcsú volt a tegnapi kupaszopás! Ilyet egy klubbal sem lehet csinálni.

    Szpartak? Azt hittem legalább olaszország. Nem is játszhatnak nemzetközi kupákat. Szép story!

    Emberségből megbukott. Ezzel a tegnapi kérdésekre megvan a válasz.

    Ha valaha bármit is értett és magáévá tett volna Dejan a Fradiból és a Fradi-gondolkodásból, akkor képtelenség, hogy elmegy a derby előtt. Sőt. Ragaszkodnia kellett volna, hogy akkor ott üljön, azt mondván, hogy ezzel még tartozik ennek a közösségnek. Utána pedig, egy nagy győzelem után elmegy Isten hírével.

    Koncentrációt nézve ezt az öltöző már diosgyori meccsen is tudta

    jó nagy szélhámos a faszi.
    nem fog hiányozni.
    simán eltudom képzelni,hogy amikor beteg volt a gyerek akkor zavarták le a tárgyalásokat. A játékosok mióta tudhattak a távozásáról ? Nem is csoda ,hogy igy ennyire szétestünk.

    nem tudom a körülméyneket, de egy kupadöntő előtt/alatt/után közvetlenül, illetve a bajnok avatás hetén edzőt váltani mindkét féltől elképesztően amatőr dolog

    Délelőtt még az volt hír, hogy csütörtökön közölte a döntését a klubbal, most meg az, hogy a vezetőség felkészült a helyzetre... 2 óra alatt?

    Na, ez így egy kissé szembeköpős.
    Itt visszautasíthatatlan szakmai kihívásról nem lehet szó.
    Értem én, hogy a zsuga fontos, csak akkor nem kellett volna orrba-szájba azt nyilatkozni, hogy él-hal a Fradiért.

    Ez a mai nap egy hatalmas hullámvasút:

    1) Még mindenki a tegnap esti vereséget siratja

    2) Jött a hír hogy Stankovic megy.

    3) Jött a pletyka hogy a Bologna viszi.

    4) Amiből Szpartak Moszkva lett.

    Bravo, zseniális volt ezért idehozni a "Fradihoz legjobban illő" edzőt aki ráadásul ugye felső polcos!
    Elnök úr, Önkritika???

    Ez azért érdekes. 1 évet volt nálunk itt , nem tudott egy jó csapatot összetenni ami karakteres és a szurkolók is elfogadják. Most vagy ő érezte azt ebből a keretből nem tud többet kihozni és a BL elérhetetlen velük és túl nagy az elvárás ,vagy egy olyan ajánlat jött amire nem tudott nemet mondani amire azért kiváncsi vagyok.Én örülök neki mert nagyon nem éreztem hogy jó csapatunk van se védelemben se támadásban, s nem éreztem azt a játékosok fejlődnének a keze alatt ..sőt. Jöjjön Máté Csabi szerintem nincs olyan számunkra elérhető külföldi edző akiről biztosan tudjuk jobb mint Ő és megérdemelne egy szezont.

    Ezzel kerettel még Horváth Feri is bajnok lett volna. Egész taktika arra épült hogy Abu Fani és Varga B megoldja + Marki és Zaki besegit néha. Ha Varga vagy Abu Fani sérült vagy épp formán kivült volt akkor egész játékunk összeomlott mint egy kártyavár.

    Maradjunk a tényeknél: a játékosok után, most már edzőt is tudunk "eladni" magasabb szintre.

    Tudom nézőpont kérdése.

    A hibáival együtt én kedveltem. Átvett egy csapatot úgy, hogy a népszerűsége már csak a közvetlen előd miatt sem lehetett az egekben. A Csaba féle rövid, de "romantikus" időszak után, bármelyik külföldi edző nehezen fogadtatta volna el magát. Az elején jól kezdett, majd jött az ősz végi hullámvölgy. Tavasszal viszont jól összeszedte a csapatot. A tegnapi kupadöntőtől függetlenül a tavasz rendben volt. Gólrekorddal lettünk bajnokok, rég volt annyi gólzáporos győzelmünk, mint az idei szezonban (tudom, ebbe Csaba is berakott két meccset).

    Az, hogy távozik engem meglep. Sajnos az igazi fokmérőre nem kerül nála sor, ami a nemzetközi selejtezősorozat lett volna. Így marad az örök vita arról, hogy milyen edző is ő.
    A bejelentés időpontja viszont kellemetlen. Bár el tudom képzelni, hogy a hivatalos bejelentéssel várni akartak a szezon végéig, csak hamarabb lehozta az M4. Ami persze szintén kellemetlen a Club kommunikációjára nézve.

    Nem tudom, hogy ki lesz az edző, de abban biztos vagyok, hogy a Stankovic által képviselt letámadásra épülő támadófoci a csapatunk következő fejlődési szintje. Az NBI-ben működött, most jó lenne valaki, akivel a nemzetközi porondon is meg tudjuk valósítani, mert erre a lépésre van most szükség.

    én szóltam amikor idejött: ez egy nagyszájú rövidtávú fickó, mindenhol ezt csinálta!

    Nyilván nem tegnap délután derült ki, hogy elmegy. Egy ideje látszik a csapaton, hogy nem az igazi. Persze egy megnyert kupadöntővel szebb lett volna távozni, de ez már történelem. Szépen aszisztaltunk a Paks első kupa győzelméhez, de így már érthető, hogy miért cserélt szarul, miért nem volt taktika. Fejben már máshol járt.....Ha igazán profi lett volna akkor korábban bejelenti és távozik, és akkor talán Leandro behúzta volna, talán.....

    Alapbol szerintem sem jo az allandosag hianya. De a keret kapcsan nem volt annyira “diszruptiv” Sztanko. A nagy verfrissites nyaron volt. A takaritas kb rendben volt, Loncart pedig felepitette. Kerdes, hogy a most nyarra tervezett igazolasok mennyire az o kerese szerint voltak.

    Én sajnálom, kifejezetten bírtam. Egy fanatikus valaki aki el tudja érni, hogy a játékosai tűzbe menjenek érte. Kiváló motivátor. Mondjuk akkor a kupadöntő ezzel magyarázható, hogy elmegy. Kérdés hova, de még nagyobb, hogy ki jön helyette? Szép emlék marad a tavaszunk vele, kár, hogy a végére kipukkadtunk.

    Mennyire van gerinc és erkölcs egy olyan edzőben, aki még arra sem képes, hogy legalább az utolsó meccset levezényelje annál a klubnál akit elvileg nagyon megszeretett és nagyon tisztel? Az első adandó alkalommal lelépett ahogy lehetett. Konkrétan odaszart ahonnan enni kapott. Említést sem érdemel az ilyen ember, jobb is hogy távozott. Köszönjük a nemzetközi szereplést és a bajnoki címet. Lapozzunk!

    Fölső polc, meg fradikarakter, meg fradi dns Elnök úr át lett baszva, mint szar a palánkon. Megetette ez a kókler a handabandájával szépen. Végül is csak egy kupagyőzelembe került a dolog, biztos megérte. És tegnap este még a saját főnöke is belerúgott egy jó nagyot.

    Többünknek nyilvánvaló volt, hogy Sztankó nagy átéléssel, de pénzért szerette a Fradit. Most több pénzért mást szeret.

    Soha nem adtam ezt a “Deki az igazi Fradi karakter” mondast, es nem tetszett, amikor nyomta ezeket a dumakat, hogy mekkora klub es mekkora formatumu elnok, blablabla. De azt gondoltam, hogy ennel azert komolyabban gondolja, hogy itt elkezd egy projektet, es azt valamennyire vegigviszi.

    ha o lepett le es nem kirugtak akkor eleg gyava dolog volt Derbi elott ezt csinalnia. Ebbol is latszodik hogy hulyet csinalt mindenkibol es egyaltalan nem tisztelt minket. Nem tom melyik csapat lehetett az amelyik 3 napot nem tudott volna meg varni. Ha meg egy Serie B csapathoz ment el akkor e
    Be is bizonyitja hogy o Ferencvarost hova is helyezi el

    Sajnos ez a Fradi 'átok'. Mi nem vagyunk képesek megtartani egy jó edzőt sem. Ez a tendencia nem most kezdődött. Nyíl, Varga Zoli és még sorolni lehetne a jobbnál jobb edzőket a múltból is. Az a baj, hogy nagy az igényünk, de kicsi a 'tehetségünk'. Ez utóbbi a hazai focira értendő. A türelem meg aztán felettébb nincsen. Aki azt mondja, hogy az elmúlt időszak nem volt eredményes az hazudik. A Fradit hazudtolja meg. Nem a tegnapi meccs a fokmérő... Valami vagy valaki(k) nem jól működnek a Klubnál. Csak nehogy a Vidi mintájú lejtőre kerüljünk. Ebben ugyanis segítség az mlsz és a politika is. Egy biztos ütős edző nem jön. Ennek több oka van. A kisebbet meg kisebb játékosok vehetik körül. Ez is törvényszerű. Hogy a szurkolók milyenek, Azt tegnap a meccsen kint látni lehetett, vagy éppen itt olvasni közülük.

    Kérdés, hogy mióta tudják Tomiék. Gondolom, már javában zajlottak az egyeztetések a nyári igazolásokról, amibe Sztanko is beleszólt. A kerettisztítás nagyjából rendben volt szerintem, én egyedül Esiti (bár jobb kell majd nála) mellőzését nem értettem teljesen, és talán Pászka is több lehetőséget kaphatott volna.
    Egy ideje kevesebb lehetőséget kapott Wingo és Loncar, akik Sztanko nagy kedvencei voltak, nem tudom, hogy van-e összefüggés.

    Nem volt komolyabb bajom Dekivel, de azt a zsigeri Fradis pezsgést Máté Csaba ideje alatt éreztem. Lehet az se lett volna tartható hosszútávon, de egészen stílusosan játszott a csapat, meg biztos volt egy bája annak is, hogy magyar edzővel.

    Én nem láttam a fejlődést csapatjátékban. Nem láttam a taktikai sokszínűséget, amivel meg tudtuk volna lepni az ellenfeleket.

    Egyetértek. Egyfajta focink volt, amit tavasszal egyre gyakrabban elég jól nyomtunk. Emiatt is vártam kicsit aggódva a selejtezőket.

    Őszintén szólva soha nem nőtt a szívemhez, nem is titkoltam, de természetesen szurkoltam neki. Túl sok volt a duma nekem, közben nem éreztem a mélységet.

    Ugyanakkor a tavasz meggyőző volt, és karakteres volt a csapat játéka. Az továbbra is kérdőjel volt nálam, hogy komoly(abb) csapatok ellen, kiélezett párharcban, amikor a taktika is komoly szerepet játszik és nem az van, hogy bedarálunk egy egyértelműen gyengébb ellenfelet (értsd mennyei ellenfelek), mire lesz képes. A tegnapi MK döntő is erősítette ezt a kételyt bennem, de kíváncsian (bár kicsit aggódva) vártam a nyári selejtezőket.

    Összességében nem vagyok letörve a hír hallatán, de jó lenne egy kicsit több állandóság a következő években a szakmai stábban, keretben.

    Egyáltalán nem lepett meg a klubhoz tanúsított hozzáállása.
    Már az első naptól kezdve zavart, hogy ő jött, de lenyeltem a békát. Kiváló játékos volt, de edzőként nulla. Ezt még a Zvezdás szurkolók is megmondták róla.
    Ő egy nagy belgrádi családból érkezett hozzánk, akinek a tagjai a Zvezda és a Partizán köré szerveződő ,,emberek" (?).
    Utálják egymást, de mi az ami közös:
    - kultúrát nyomokban sem tartalmaznak
    - hatalmas az arcuk (nem, annál is nagyobb), és maximálisan lenézik és utálják a magyarokat, horvátok, albánokat, stb.

    Aki egy ilyen családdal azonosulni tud, az messziről kerülje el a Ferencvárost.
    Mert ha egy ilyen ember ül a Fradi kispadján, az olyan, mintha becsapnák a klubot, a szurkolókat. Ez egyszerűen a Ferencváros megcsúfolása. Enyhén Robert Mak story, de ezt annál is erősebbnek éreztem.

    Becsapva éreztem magam.
    Akárhányszor ott láttam ülni a padon, olyan érzésem támadt, mintha szembe köptek volna.

    Aztán tegnap a szokásos játék utáni nyilatkozatoknál láttam Kubatov tekintetében a fájdalmat, majd Dejan szemében a közönyt.
    Semmi meglepetés.

    Soha az életben nem hoznék sem játékost, sem edzőt, sem senkit ebből a nándorfehérvári kuplerájból.

    És igen, hatalmas kő esett le a szívemről.
    Hamar el fogom felejteni.
    Innen csak fölfelé vezet az út.

    A tpasztalat az, hogy a reménytelen Sampdorias időszak kivételével mindenhol sikeres volt. Nem véletlenül vásárolták ki innen sem.

    Ezzel az eloadassal nem lehetett volna megvarni a bajnoksag veget? Undorito szinjatek ami a klubnal folyik. Kubatov “veletlenul” elejtett nehany megjegyzest, hogy o folyamatosan monitorozza az edzoi piacot…aha…veletelnul nyilvan. Johet a lengyel bohoc vagy egy ruszki a gazprommal. A fradi is egy ilyen edzokeringo lett. Nem sajnalom a Stankovicot egy pillanatig sem, csak ez a kommunikacio boszit fel, de nagyon. Amugy meg Stonkovic erdekes, tegnap meg azt nyilatkozta, hogy a vereseg megnagyobb erot neki a jovo evre. Csak azt felejtette el mondani, hogy mashol. (Mar, ha tenyleg ezert megy el).

    Ekkora fradiszívvel csak így itt hagy bennünket? Kisebb címer, kisebb gesztusok nagyobb eredmények kellettek volna.

    Amiota itt van mindig allitottam, hogy szerintem taktikailag ures edzo, ezt a Samppal mutatta. Elkepzeles nelkuli focit toltak.

    Az nagyon zavart hogy ha gyengebbek voltunk vele, akkor egybol az MCS duma jott, mintha legalabbis csak ez a ket valasztas lenne.

    Sztankovicsot a szerencse es a nyilvanvalo minosegbeli kulonbseg jobb szinben tuntette fel mint amit valojaban koszonhetunk neki. A nemzetkozi szereples szep, de kellett a szerbek elleni csodaval hataros forditas. Az osz az NB1-ben kifejezetten gyenge volt magunkhoz kepest, tavasszal pedig bar nem kaptunk nagyon sokaig de a mutatott jatek az nekem 80%-ban otlettelennek tunt. A labdat tudja ez a keret birtokolni, mar nemzetkozi szinten is, de hogy mihez kezdjen vele, ott mar Sztankoviccsal nagyon nagy elakadasaink voltak.

    Mindenki nezze meg Abu Fani es Mackreckis meccseit MCS-vel meg most tavasszal. Eg es fold.

    Semmilyen erzelmet nem mozgat meg bennem a tavozasa.

    Elég fura érzés. Azt hittem sokkal jobban fogok örülni a távozásának. Pontosabban nagyobb megkönnyebbülést vártam ettől.
    Amikor ősszel néhányszor leírtam a véleményemet, hogy mennyire nem szimpatikus mint ember, és az eredményességét sem láttam, sokan nekem ugrottak itt. Erre csinál egy majdnem olyan tavaszt, amit már sok éve nem láttunk a csapattól és edzőtől, és emberileg is kezdtem jobban elfogadni.
    Ha nincs ez a kupadöntő, és marad, nálam most indult volna nulláról, vártam volna, hogy mit tud letenni a nemzetköziben egy év után.
    Ha tényleg ő lép le egy jobb ajánlat miatt, és nem a klub nyomására történik ez, az megint nem a pozitív irányba viszi el nálam a történetet.
    Remélem a következő edző jobb találat lesz, és nem fogjuk miatta ölni egymást.

    Csak ez a tavasz annyiban másabb mint pl a Csercse érában, hogy van egy Abu Fani, egy Maiga, egy Cissé vagy pl egy Varga. Egyáltalán nem volt akkora sérüléshullám mint tavaly. Szóval Dejan alá egy sokkal komolyabb keret dolgozott.

    A helyzet az, hogy az edzőválasztás még egy-egy játékos leigazolásánál is nagyobb lutri.
    Sztankovics hozta a kötelezőt (a nemzetköziben kicsivel többet, a kupában kicsivel kevesebbet). Összességében rosszabb évünk ne legyen!
    Kívánok neki sok sikert, de megkönnyezni, mint anno Rebrovot, nem fogom.

    Hála az istennek, we are Fradzsi, we are family végre elmegy. Semmit nem tett hozzá a csapat játékához, nulla elképzeléssel, egyéni megoldásokkal operáltak a játékosok. A kvalitásbeli különbség hozta le a bajnokságot.
    A távozásából is látszik, hogy az egész csak PR volt. Sajnálatos módon az edzőkiválasztásunk annyira szar mint amennyire jó a játékos szelekció.

    Ilyen lenne egy Fradi karakterű edző? Ahogy ma már egyszer leírtam, nehogy még egy ilyet hozzunk.

    Természetesen köszönöm, hogy megnyerte a bajnokságot, de ezzel a kerettel, ez kötelező volt. Többet azonban nem láttam. (Bár azért az a Fiorentina elleni első 60 perc az nagyon jól nézett ki. Kár, hogy továbbtart egy futballmeccs).

    Meglepett, de ennek igazán örülök! Ide se kellett volna hozni eleve... Emberileg biztos szimpatikus, gyerekként találkoztam is vele, amikor a jugoszláv válogatottal Palicson edzőtáboroztak, rendes embernek tűnt akkor is, amit meg az Interrel elért, az magáért beszél. Szerintem viszont nem idevaló edző, sehol nem bizonyította azt, amiért idehozták, nem is értettem, pláne egy eredményes Máté Csaba helyére...
    Sok sikert Dejan a továbbiakban, kívánom, hogy valósítsd meg az álmaidat, terveidet! Srecno Dejane, pozdrav!

    Rebrovval kihúztuk a lottó ötöst, se előtte, se azóta. Ez egy ilyen műfaj. Egy komoly edzőnek sosem lesz vonzó egy magyar bajnok, ezt el kell fogadni. Kinke lesz jó? Aki "feltörekvő" edő és jó lehet ugródeszkának, mint Rebrovnál. Lutri kifogni ilyenből jót, de az is csak azért lesz itt, hogy tovább tudjon menni.

    https://ulloi129.hu/2024/05/16/stankovic-tavozik/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2024.05.16, 21:34 (szerk.: 2024.05.16, 21:35)
    Dejan Sztankovics a Szpartak Moszkva edzője lesz a jövőben. Az FTC felkészült a helyzetre.

    Tavaly szeptemberben jött az FTC férfi labdarúgócsapatához Dejan Sztankovics, aki a mai nappal felbontotta szerződését a klubbal. A vezetőedzővel távozik a vele érkezett külföldi stáb is.

    Az FTC-t nem érte váratlanul a szakember döntése. A hétvégi derbin, amely egyben a bajnoki aranyérem-átadó ünnepség is, Leandro de Almeida ül a Fradi kispadján.

    Dejan Sztankoviccsal az FTC megszerezte 35. bajnoki címét, az Európa Konferencia Ligában csoportjában másodikként végezve megérte a kupatavaszt. A szerb szakembernek sok sikert kívánunk további pályafutásához!

    2024.05.16
    https://www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/a-derbin-leandro-ul-az-ftc-kispadjan
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2023.09.06, 21:36
    MÁTÉ CSABÁT DEJAN SZTANKOVICS VÁLTJA AZ FTC KISPADJÁN
    kép
    A Máté Csabát váltó BL-győztes Sztankovics edzőként a Crvena zvezdát és a Sampdoriát irányította.

    Férfi labdarúgócsapatunk a feröeri Klaksvík elleni Bajnokok Ligája-búcsút követően Máté Csaba irányításával mindhárom párharcát sikerrel vette és bejutott a Konferencia Liga csoportkörébe.

    A csapat irányítását a napokban a 45. születésnapját ünneplő korábbi szerb válogatott labdarúgó, az olasz Interrel BL-győztes Dejan Sztankovics veszi át. A szakember évekig dolgozott a belgrádi Crvena zvezda, majd azt követően legutóbb a Sampdoria edzőjeként.

    Az FTC köszöni Máté Csabának, hogy az egyik legnehezebb időszakban sietett a klub segítségére és vezette az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörébe a csapatot.

    A szerb szakember az előző idényben még az olasz élvonalban dolgozott, mostantól ő az FTC vezetőedzője.

    Játékosként a BL-győzelem volt a csúcs

    Dejan Sztankovics 1978. szeptember 11-én született az egykori Jugoszlávia fővárosában, Belgrádban. Hétéves korában már a Radnički Nova Pazova labdarúgója volt, később, 1985 és 1992 között az FK Teleoptik, majd 1992 és 1994 között a Crvena zvezda együttesét erősítette utánpótlásszinten. Első profi szerződését 1994 nyarán kapta meg a zvezdától. A Crvena zvezda futballistájaként jugoszláv bajnokságot és kupát nyert, majd 1998-tól idegenlégiósnak állt, az olasz élvonalbeli Lazio labdarúgója lett.

    A Lazióval olasz bajnok, KEK-győztes és Európai Szuperkupa-győztes lett, de kétszer nyert Olasz Kupát és Olasz Szuperkupát is. Pályafutása csúcsát mégsem a rómaiaknál érte el, hanem az Internél, melyet 2004 és 2013 között szolgált. A milánói klub színeiben Sztankovics 2010-ben BL-t és klubvilágbajnokságot, mindezek mellett pedig ötször olasz bajnokságot, négy-négy alkalommal pedig Olasz Kupát és Olasz Szuperkupát nyert.

    Sztankovics összesen 103-szor volt válogatott, pályára lépett az 1998-as, a 2006-os és a 2010-es labdarúgó-világbajnokságon is. Ő az egyetlen labdarúgó, aki három különböző nemzet képviseletében is szerepelt, Jugoszlávia, Szerbia és Montengró, illetve Szerbia csapataiban játszott.

    Olaszország, Szerbia, majd megint Itália

    A 44 esztendős szakember 2013 nyarán fejezte be pályafutását futballistaként, egy évvel később, 2014 júniusában pedig már munkába is állt a Serie A-ban szereplő Udinese asszisztensedzőjeként. A szezon végén visszatért korábbi sikereinek helyszínére, az Interhez, ahol egy idényen át volt csapatkoordinátor. A milánói időszak lezárultával az európai szövetség, az UEFA tanácsadóként számított rá, ez a periódus 2017-től 2019-ig tartott.

    Vezetőedzőként szülővárosa klubjánál, a Crvena zvezdánál kapta meg először a lehetőséget 2019 decemberében. A belgrádiak trénereként 2022 augusztusáig összesen 130 meccs jutott neki, ezekből – minden sorozatot figyelembe véve – 103-at megnyert, 17 döntetlen mellett pedig csupán 10 vereséget szenvedett. Mindhárom idényben bajnokságot, 2021-ben és 2022-ben Szerb Kupát is nyert. Csapatával szerepelt az UEFA Európa Liga 2020/2021-es és 2021/2022-es kiírásában is, mindkétszer eljutott a kupasorozat egyenes kieséses szakaszába.

    Dejan Sztankovics a belgrádi évek után újra Olaszországba tette át székhelyét, 2022 októberétől 2023 nyaráig az élvonalbeli Sampdoria vezetőedzője volt.

    Előnyt jelenthet az ellenfelek ismerete

    Új vezetőedzőnk korábbi munkatapasztalatainak köszönhetően jól ismeri a Ferencvárosra az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörében váró ellenfelek közül a szerb Cukarickit és a sorozat legutóbbi ezüstérmesét, az olasz Fiorentinát is. Sztankovics a Cukaricki ellen eddig hatszor meccselt trénerként, mérlege hat győzelem, a Fiorentina ellen viszont még nyeretlen. Hamarosan megtudjuk, mire megy a riválisok ellen - immáron a Ferencváros vezetőedzőjeként.

    NÉVJEGY

    Dejan Sztankovics
    Születési hely, idő: Belgrád, 1978. szeptember 11.
    Képesítése edzőként: UEFA Pro Licence
    Korábbi klubjai edzőként: Crvena zvezda (2019-2022), Sampdoria (2022-2023)
    Sikerei edzőként: 3 x szerb bajnok, 2 x szerb kupagyőztes

    2023.09.04
    https://www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/mate-csabat-dejan-sztankovics-valtja-az-ftc-kispadjan
    https://www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/bemutatjuk-uj-edzonket-dejan-sztankovicsot