magyarfutball.hu

Írország Nigéria Adedokun Valentino (Dublin 2003.02.14 - )

alias
Valentino Mayowa Adedokun
Valentino Adedokun
Val Adedokun
nemzetiség
Írország

Nigéria

életkor
21 éves
poszt
hátvéd
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Dundalk FC
2021
Brentford FC
2021 -
Diósgyőri VTK kölcsönben
2024. augusztus 31 -
eredmények / elismerések
?
0 nemzetközi kupa
0 hazai kupadöntő
1 elsőosztályú bajnoki

Adedokun Valentino magyar bajnoki mérkőzései:

NB I 2024/2025

# dátum ford. mérkőzés csere lap gól eredmény
1 2024.10.19 10 Diósgyőri VTK - MTK Budapest BEcserélve 0 : 2
1 mérkőzés
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.10.21, 20:39
    Valentino Adedokun Diósgyőrben játszik ebben az idényben
    kép
    Fiatal bal oldali védőt vett kölcsön a DVTK Angliából. Az ír korosztályos válogatott Valentino (a futballpályán: Val) Adedokun a Premier Leauge-ben szereplő Brentford FC kölcsönjátékosaként Diósgyőrben játszik ebben az idényben.

    - Nagyon büszke vagyok arra, hogy a DVTK-ban szerepelek ebben a bajnokságban - mondta Valentino Adedokun. - Korábban csak a nemzetközi kupákban láttam magyar csapatokat, akik jó benyomást tettek rám, így azt gondolom, az OTP Bank Liga egy versenyképes bajnokság, és a karrierem szempontjából hasznosan telik a diósgyőri év.
    Balhátvédként természetesen a védekezés az elsődleges feladatom, de szeretem kivenni a részem a támadásokból, előre menni, és ha lehetőség adódik, akkor gólpasszt adni, vagy akár gólt is lőni.
    A Paks elleni idénynyitót a helyszínen láttam, ahol a csapattársak is jó benyomást tettek rám. Magabiztosan játszottak, úgy érzem, jó teljesítményre leszek képes a társaságukban.
    Izgatottan várom az első mérkőzést, mert már ízelítőt kaptam a diósgyőri meccsek atmoszférájából. Az ultrák nagyon hangosan szurkoltak, a közönség csodálatos hangulatot teremtett, ilyen körülmények között szeretnék játszani.

    - Miután nyáron sajnálatos módon meg kellett válnunk Stephen Bitoktól, elsődleges prioritássá vált a pótlása - vette át a szót dr. Bajúsz Endre , a DVTK sportigazgatója. - Szerettünk volna élvonalra érett fiatal magyar játékost igazolni, de ilyet nem találtunk a piacon. Valentino Adedokun alapképességeire garanciát jelent, hogy már a Premier League-ben is többször bekerült a meccskeretbe. Ezen kívül különösen vonzóvá tette számunkra az a tény, hogy szinte egy az egyben megfelel elődje játékosprofiljának: olyan bal oldali védő, aki gyors elfutásaival és beadásaival hatékonyan tudja támogatni a támadásokat is. Bízom benne, hogy gyorsan beépül a csapatba, és hasznos tagja lesz a DVTK-nak.

    Valentino Adedokun Írországban született nigériai szülők gyermekeként, és 17 évesen már debütált a felnőttek között a Dundalk színeiben, nem sokkal a 18. születésnapja után bemutatkozott az Európa Konferencia Liga selejtezőjében is 33 perc erejéig. Ezt követően igazolta le az angol Brentford FC akadémiája. A ranglétrát végigjárva az előző idényben már az első csapat keretéhez számították, többször leült Premier League mérkőzésen a kispadra is, de a debütálás még várat magára. Mindeközben a B-csapatban olyannyira alapembernek számított, hogy az előző idényben már ő viselte a csapatkapitányi karszalagot is.

    Miután Valentino Adedokun korábbi sérülése meggyógyult, a klubja rehabilitációs részlege elengedte Diósgyőrbe, és életbe lépett a kölcsönszerződés, ami egy évre szól.

    Névjegy

    Vezetéknév: Adedokun
    Keresztnév: Valentino
    Teljes név: Valentino Mayowa Adedokun
    Születési idő: 2003. február 14.
    Születési hely: Dublin
    Állampolgárság: ír, nigériai
    Magasság: 176 centiméter
    Poszt: bal oldali védő
    Mezszám: 33

    Sikerei
    Ír U19-es válogatott

    Pályafutás
    2024/2025 Diósgyőri VTK (kölcsönben, NB I.)
    2024/2025 nyár Brentford FC B
    2023/2024 Brentford FC (Anglia, 1. osztály)
    2022/2023 Brentford FC akadémia
    2021/2022 Brentford FC akadémia
    2021 Dundalk FC (Írország, 1. osztály)
    2020 Dundalk FC (Írország, 1. osztály)
    2017-2020 Dundalk FC utánpótlás (Írország)
    Malahide United utánpótlás (Írország)
    River Valley Rangers AFC utánpótlás (Írország)

    2024.09.23
    https://dvtk.eu/31990-Valentino_Adedokun_Diosgyorben_jatszik_ebben_az_idenyben-cikk-labdarugas