magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Borac Banja Luka 0 : 0 21:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
UEFA Európa Liga rájátszás 1. mérkőzés
referee : Walsh Nicholas (Skócia)
attendance:
  1. fkborac.net: -
  2. fradi.hu: 13.167
  3. nso.hu: 13.167

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.08.23, 20:48 (szerk.: 2024.08.25, 10:11)
    Lejtmenet kőkeményen. Pascal ennyit tud. Van egy gondolata, felfogása, és azt fogja erőltetni, de ez a felfogás a bekkelős csapatok ellen impotens, focizó csapatok ellen meg a keret nem képes sokáig játszani.

    Itthon van annyi minőségkülönbség a keretben, hogy keservvel behúzzuk a meccseket, de jó játék nincs. Nemzetközit meg látjuk..

    Semmi elképzelés nem látszik sajnos azon kívül, hogy előbb-utóbb majd úgyis bemegy valami.
    Hát nem ment. És láthatóan egyre görcsösebb is ettől mindenki.

    Lehet Pascalt szidni, van is miért.
    De több éve, még Rebrov alatt sem tudtunk játszani azok ellen a csapatok ellen, akik beálltak védekezni.
    Egyszerűen nem értem, ezen hogy nem lehet változtatni, hogy nem lehet erre felkészülni, hogy nem lehet ez ellen valamit kitalálni!
    Több, mint 6-7 éve reménytelen!!!!

    Itt egy mozzanattal Varga elküldött két embert gyufára. És csak a kapus bravúrján múlt H nem lett gól. Közel se volt jó ez a csapat . Mi voltunk rém gyengék. Full egyszerűen tudtunk helyzetbe kerülni még ezzel a full lassú játékkal is.

    Hogy ne csak negatívat írjak: az új srác bejött és jó volt.

    A hatvanadik percig is ritmustalan híg fos volt a támadójátékunk. De attól mit remélt Pascal, h erre ráküldte a Maiga, Pesic kettőst? Konkrétan reménytelen volt onnan bármilyen összjáték. Rommens elbújt a támadóvonalban, Maiga meg eleve alkalmatlan a kombinatív focira. Pesa meg? Barni a horror sérülése után, 60%-os állapotban is képes volt helyzetbe kerülni..

    Mondjuk pont Maiga adott gólpasszt a dagi műbrazilunknak, csak nem fejelte be. Az egyetlen normális beadásunk volt ma Abu - Knoester esetet leszámítva. Rommens még nem adott be jól labdát erre mindent ő rúg...

    Jövő héten hazai pályán játszanak, hazai közönség előtt. És még mindig nincs veszíteni valójuk. Amit ők itt akartak, azt megvalósították. Odahaza se lesz 20 helyzetük, biztosan. Talán kettő-három. De ha mi úgy játszunk, mint ma, elképzelésem sincs, hogy nyerhetnénk meg a párharcot.

    Én abban bízok hogy kétszer ilyen szarul nem tudunk játszani, az ellenfél meg nem képes többre. Másban nem tudok.

    Kicsit lenyugodva:az edző rövid ideje van itt, de nagyon egysíkú könnyem kiszámítható focit erőltet.
    Viszont a keretben kellene egy takarítás, én Ramirezt sem marasztalnám… és még lehetne sorolni.

    Kurva szarul mutat az, amikor az újonnan igazolt középpályás pocsék arcot mutat mióta megérkezett, de folyamatosan a pályán van, nem mellékesen pedig ugyanannál az ügynökségnél van, ahol a vezetőedző.

    Labdát átvenni és megfordulni úgy tudtam könnyebb, pedig az sem ment sokszor. Meg ezek a felesleges löbbölt labdák ami után még maga Usain Bolt is legyintene mondván nem éri el... A hajam kihullott

    Ezt nagyon értékelem Pascalban, hogy nem beszél mellé, észreveszi a hibákat és bízom benne hogy jövő hétre összekapjuk magunkat, megnyerjük ezt a kicseszett párharcot és ott leszünk az EL-ben. De valahol változtatni kell. Kizárt dolog, hogy elküldjük pár hónap után, én sem szeretném ezt. De vegye észre azt is, mi miért nem működik azzal kapcsolatban, amit ő elképzelt hogy játszani fogunk. Beszélje meg a játékosokkal, osszák meg a tapasztalatokat és javítsanak az előrejátékon, a támadó harmadba mozgásokon, a befejezéseken.
    Tegnap is volt a vége felé egy olyan érthetetlen helyzet...kitettük szélre a labdát, vagy 6-an voltunk a 16-os környékén és egy ember robbant be a 16-oson belülre, senki más. És hová ment a passz, pontosabban ívelés? A berobbanó ember felé, akire így 3 ember jutott védekezésben. Egyszerűen nem tudunk jól dönteni a kapu előterében, tologatjuk jobbra-balra a labdát meg vissza ha nincs számottevő bemozgás, aztán ugyanaz a sablon, a váratlan húzások, 1-az-1-ek, cselek meg elmaradnak.
    Hiányzik Márki, ő legalább ezeket meghúzta és Sevikyan is meghúzná, de őt meg az ismeretlen valaki helyett leoffoltuk a keretből.

    Többször kínlódott a szélső, hogy be tudja adni azt a qrva labdát - miközben árvácskát kapálgattak a többek egy helyben a 16-oson belül - így nem lesz helyzet, álló, a csodát váró támadókat a Kozármislény is levédekezi, márpedig ez nem a MOLkupa!

    Több váratlant kellene húzni, amire az ellenfél nincs felkészülve. Tegnap ez a csapat elég tompa volt és az ellenfélnél meg volt egy kiemelkedő kapusteljesítmény. Traorét sikerült nekik semlegesíteni. Sokat nem mutatott az ellenfél, de nagyobb hiba nélkül jól védekeztek. Ha kijön a tudás különbség a pályán továbbjutunk. Az EKL nagy csalódás lenne. És a teljes menedzsmentnek tükröt tartana. Jansen eddig adós a kreatív támadójátékkal. Több frissesség, kreativítás és mozgás kell a masszív védekezések feltöréséhez.

    Sammy egy nagyon stabil játékosunk volt, én kedveltem a játékát. De látszott rajta, hogy menni akar, ez a teljesítményén is elkezdett visszaköszönni. Őt nem elküldtük, hanem nem volt hajlandó maradni. Jött két új ember, de ahhoz, hogy egy stabil belső páros ki tudjon alakulni és ismerjék egymás gondolatait, ahhoz megint csak idő kell.
    Türelmetlenek vagyunk, akarjuk az eredményt folyamatosan, de be kell látni, hogy mi folyamatként látjuk az egészet kezdve egészen a Doll érától, de Jansennek ez csak nyáron kezdődött.
    Még azt sem róhatjuk fel neki igazán, hogy a visszakerülő Kehindékkel és Owusukkal próbálkozik, mert nem nagyon volt más, akivel főzzön.
    Nálam a Szevikjan és Gruber sztori nem kerek még. Ha az előbbi hátterében az apuka és a vezetőségünk közötti ellentét húzódik, az nagy kár lenne, de ha így van, akkor el kell engedni, bármilyen jó játékos lehetne.
    Volt arról szó, hogy Gruber még tanulja, amit az edző játszatni akar vele, de ha ezt csak az edzőpályán gyakorolgatja és nem élesben, akkor sokáig fog tartani.

    Annyit hozzátennék, hogy nem csak, hogy türelmetlenek (türelmetlenebbek) a szurkolók, de egyre kevésbé van megbecsülve az is amit letesz a csapat az asztalra. Kezdenek az elvárások elszállni, mondjuk ebben a vezetőség is ludas kissé a populista kijelentéseivel. Mondjuk tegyük hozzá, ha valamit el akarunk érni, akkor igen, nagyot kell álmodni, de egy olyan országban, ahol az emberek szövegértelmezése nem terjed ki arra, hogy mi a különbség a cél és az elvárt követelmény között, ott veszélyes ilyeneket nyilatkozni.

    Rommens, neki most nem szabad kezdőbe lennie. Elveszi a szabadokat és a szögleteket Abu-tól, és rém gyengén lövi őket. Visszább kell tenni a hiearchiában, mert nagyon idegen test a csapatban.
    Másik, miért nem játsszuk amit Márkival,hogy visszahúzom a labdát a jobb(bal) lábra és pontosan odatesszük Barni fejére.
    Ez a játék amit Traore játszott tegnap Szevikjan-nak jobban megy. Ő jobban lő és ad be, Adama inkább akkor jobb ha van területe, ami nem volt meg neki tegnap.

    Barni sem hozható még úgy helyzetbe, ahogy korábban, látszik rajta a kihagyás. Kevésbé tud labdát tartani, helyzetbe kerülni, ha pedig oda került, az kihagyta.

    Tegnap nagyon ki voltam akadva, hagytam kicsit ülepedni, de sajnos nem sok változott az éjszaka. Egy rendkívül gyenge meccset játszottunk. Lassúak, pontatlanok voltunk és minden elképzelés hiányzott a játékunkból. Nagyon bízom Jansenben, de egyelőre nem látom, hogy mit szeretne játszatni a csapattal, de az biztos, hogy a csapat jelen formájában erre nem alkalmas. Sajnos ez az igazolási időszak nem jól sült el, mert látszólag többnyire jó képességű játékosokat igazoltunk, de egyelőre a 11 játékos nem alkot csapatot. Rosszkor jött az edzőváltás, kulcsjátékos távozott, illetve volt sérült, többen pedig formán kívül vannak. Idő kell, az pedig sajnos most nincs. Vissza kell térni a téli igazolásokhoz, bár tudom, hogy ez sem egyszerű.
    Hajrá Fradi!

    Érdekes ez az idő, Mütyür ellen láttam mit akarunk /mind két meccsen/. Nem bírtuk. Bár erre is azt mondom, ezt senki nem bírja, nincs City kaliberű keretünk, cseréink. Szóval értem én, de nem gondolom, hogy ez bármikor is tud mondjuk 70 percen keresztül működni. Aki többre gondol, nem tudom mennyi a realitás érzéke. Most lehet mondani, nem eszetlenül mentünk, azaz láthatóan Pascal változtatott, át is váltottunk passzívabb fociba, ezt bírtuk gyakorlatilag végig, nem is kaptunk gólt (tudom persze, gyengébb volt az ellenfél). Viszont, ami nagyon szembetűnő volt, hogy nem, vagy alig tudunk érdemi helyzetet kialakítani. Erre kellene gombot varrni, erre nem tudott Csercse se, és néztük az unalmas focit. Máté Csaba gyakorlatilag azt csinálta, mint Pascal, hogy total futball, de az első valamire való csapat, meg is állította (PAFC). Ugyan az volt ott a hiba, mint a mostani Mütyür meccsen. Egyensúly kell, egyik véglet sem jó, főleg nemzetközi szinten ütközik ez ki. Nekem az lenne a megoldás, hogy bírjuk végig /ha már nem, vagy kevés gólt kapunk az fél siker/, nincs total futball, max a végén, ha kell, de próbáljuk akár figurákkal, előre begyakorolt mozgásokkal, távoli lövésekkel törni az ellen tömörült védelmét. Tegnap semmit nem láttam, de legalább nem voltunk eszetlenek.

    Egyetértek, hogy Jansennek idő kell. Én továbbra is tartom, hogy jó ez a bosnyák csapat, tele rutinos, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékossal is. Idegenben nagyon nehéz lesz és nem nagyon látom az ötletet, hogy mit csinálnánk másként.

    Ami aggasztó Jansennel kapcsolatban, hogy tényleg nagyon ragaszkodik egy sémához. Pedig intelligens, 17 éves kora óta tanulja az edzői szakmát, az ember azt gondolná, hogy legalább 2-3 játékrendszer a kisujjában kellene, hogy legyen, Ezzel együtt én szurkolok neki nagyon.

    A fő baj az, hogy a Fradi kezdi elveszíteni azt, amitől Fradi. Ami az identitásunkat jelenti. És ez egyre jobban zavar. Ebbe beleértendő a szurkolótábor szócsővé silányulása a kilóra megvett kápóval, de igen, az is, hogy kikopnak lassan a magyar játékosok. Már hallom is a kérdést: miért, te melyik magyart hoznád ide?

    Gyerekek, NEVELNI kellene. Itt van ez a vezetés 10+ éve és semmit nem tettek ezért. Holott az elején ezzel kapcsolatban (is) hangzatos ígéretek voltak. És ez a Fradi identitásának alapját képezi, képezte mindig is. Nem nézek utána, de a 95-ös BL keretben legalább 10-12 saját nevelésű (nem szimplán magyar, hanem Fradi-nevelés!) játékos volt. És 7-8 a kezdőben. Mi van most? Az egy szem Lisztest tudjuk felmutatni, aki többé-kevésbé játszott. Ő sem az UP képzés minősége miatt, hanem épp annak ellenére. Ott vannak a minőségi légiósaink mint Abu, Traoré, Zaki, Cissé. Ők természetesen kellenek. De mellettük olyan huszadrangúak is, mint Bassey, Knoester, Esiti, Gojak, Loncar. És fizetjük őket a semmire. Ahelyett, hogy a saját véreinket néznénk, ahogy fiatal srácokból a csapat meghatározó embereivé cseperednek.

    Az identitásunk lábunk alól kirántását egy ideig eltűrjük, mert a sikerek elfedik. Csak hát az a helyzet, hogy nagyjából elértük azt a határt, ahova a mi szintünkön fejlődni lehet. Itt most megrekedés jön, és egyre inkább felszínre fognak jönni azok a hangok, hogy vissza a Fradikát, a mi Fradikánkat, az igazit. Ez is Fradi, ez is a miénk, ennek is szurkolunk, de nem ugyanaz, amibe beleszerettem, őszinte szerelemmel, kisiskolásként.

    Hajrá, Fradi! "Mert mi vagyunk a legjobbak..."

    A két szélső védőnk feladata érdekes... Elég sokszor kolbaszolnak közepén behúzódva..

    viszont így azt érjük el, hogy középen lesz embertöbletünk.
    Amíg úgy játszott a csapat, hogy a szélsővedők segítettek a szélsőknek, akkor azt elértük, hogy vagy 2:1-es szituációk alakultak ki, vagy ki kellett váltani valamelyik játékosnak szélről, így volt esély megbontani a védelmet.

    most inkább vergődés volt és Traure gyorsasàga is ment a levesbe, mert soha nem tudott úgy indulni, hogy legyen területe

    többször is indult úgy, hogy volt területe, de vagy borzalmas labdákat kapott, vagy nem is vették észre a társak, most látszik csak mennyire hiányzott Guszti, aki ezeket a labdákat tudja mélységből adni

    Végtelenül elkeserített a saját szurkolótáborunk tegnap. Nem is a tábor, ők tisztességgel végigszurkolták a meccset, csak a végén kurvagyengéztek.
    Az év, talán legfontosabb meccsen, ki-ki párharcban teljesen mindegy ,hogyan játszunk, végig kell tolni, bíztatni a csapatot, hiszen akár az utolsó pillanatban is jöhet fordulat, mint ahogy majdnem meg is történt. Ilyenkor a legnagyobb ótvar faszság, amit tehetünk, ha elkezdjük a csapatot kifütyüni meccs közben. Nyilván küszködtek, mentek előre, nem az akarással volt a baj. Majd ha VÉGE a meccsnek, lehet tüntetni, hátat fordítani a csapatnak stb, de amig tart, mellettük kell állni mindegy hogy játsznaak EGY ILYEN KIESÉSES MECCSEN. Lehet meccs közben fütyülni bajnokin, ahol egy meccs eredménye nem számít annyit, vagy kupameccsen, ahol már mindennek vége (Kí), de ilyen kiélezett helyzetben.......mérhetetlenül elkeserítenek a saját, főleg oldallelátoós szurkolónik. Tisztelet a kivételnek.

    Nagyon nem volt jó meccs viszont közel sem volt annyira gyenge mint mondjuk tavaly a Klasvik elleni. Nem megbantva a bosnyák csapatot de lényegében semmit nem csinaltak azt leszamitva hogy 10 emberrel védekeztek amit ma mi nagyon nem tudtunk feltorni. A kapusuknak nagyon jó napja volt, nekünk mint csapat meg egy átlagosnál gyengébb. De futyulni meg kurva gyengezni azért lehet nem kellene még. Nehogy majd szokás legyen ez aztán ha esetleg ilyen szintű csapatok ellen megy a szenvedés konnyen demotivalod a csapatodat. Lesz egy hét felkészülni és kint rendes játék időben Be kell húzni a meccset megha nehezebb is lesz az amugy nagyot kuzdo bosnyák csapat ellen. Dolgozni kell a helyzet kihasználáson, bátrabban kell betorni a tizenhatos előterébe, több atloves kell, és magasabb tempó. Mellesleg most pont a Borac fog majd otthon támadni ami nekunk meg jól is jöhet.

    Az edző személye a legkisebb gond! Nagyon úgy néz ki, hogy az általa (vissza)hozott játékosokban bízik csak, még akkor is, ha nem ütik meg a csapat szintjét! Rommens, Knoester, Owosu, Bassey normális esetben még a padra sem férhetnének a meccseinken!

    Nem Jansen hozta őket vissza, csak kifutott a kölcsön. Visszaömlöttek ők a szerződésük szerint. Az, hogy Jansen próbál belőlük kihozni valamit az azért van, mert eladtunk játékost, megsérült játékos, későn hoztunk játékost.
    Azzal a kerettel dolgozik, ami rendelkezésre áll. Vagy elpasszoljuk a nagyját még az átigazolási szezon végéig, vagy mennek a második csapathoz.

    Ami feltűnő volt számomra, és ez szerintem Jansen hibája, hogy a szélsőhátvédek sokkal kevésbé támogatták a támadásokat mint a korábbi meccseinken. Féltünk a kontrától, de ez az előre játékunkat nagyon visszavetette.

    Igaz, a szélső bekkeket támadásban beküldi középre ( ? ) , akik így háttal kapják a kapunak a felpasszolt labdát. Mindeközben ha Traorénál van a labda, az ellen simán lekettőzi, hiszen van szabad plusz embere. Lassan azt érzem, sok a duma, az elméleti szakértelem, de valós, kézzel fogható tudás kevés a mi edzőnknél.

    Varga Barni fejese és lövése, Knoester fejese, Dali lapos lövése, Zaki helyzete, Kady fejese.
    Volt azért lehetőség gólt szerezni, ezeket be kell verni.

    Igazából csak Ben lövése volt jól helyezve, de az meg gyenge volt.

    Óriási csalódás a csapat és az edző. Idáig se játszottunk jól, alig lőttünk gólt, de ez a tegnapi gyáva, elképzelés nélküli lötyögés felháborító volt. A "mesteredző" cseréi felfoghatatlanok három ember igyekezett, bennünk láttam még valamiféle akarást, lehetőséget erre lecseréli Barnát, Bent és Abut. A belga alibiző szerelem gyerekét végig fent hagyja a pályán. Egy szerény képességű csapat ellen hatványozottan hol volt a beígért támadó futball? A végén a tábor is rázendített, hogy k.. gyenge, erre leordítja őket a vezér, hogy ez méltatlan a Ferencvároshoz. A játék volt méltatlan és engedtessék meg, hogy a gyalázatot nevén nevezhessem. A visszavágó kemény lesz, lehet, hogy valahogy beszuszakoljuk magunkat a főtáblára, de ez a csapat és az edző jelen állapotában - nagyon fájó kimondani - nem EL szintű. Van feladat bőven, de vajon idő és türelem van e?

    Egyébként a játék képe többször a Doll idők fociját juttatta eszembe, ahol rendszeresen a középső védő "irányította" a játékot. Mondanom sem kell, tegnap ez az "ötlet" sem működött.

    A tegnap látottak engem nagyon elkeserítettek. Ötlettelen, erőtlen, semmilyen focit láthattam egy harmatgyenge ellenfél ellen. Nem vagyok edző, nem tudom mi lenne a jó megoldás, viszont nem látom azt, hogy a Jansennel beharangozott erőteljes presszing feküdne ennek a keretnek. Őszintén szólva míg eddig 1-2 meccsen 30 percekre láthattam ezt a fajta játékot (kb. annyit bírtak a srácok) addig tegnap már nyomokban sem volt ilyen.
    Volt helyette meddő mezőnyfölény, bizonytalan és nagyon fáradtnak tűnő játékosokkal, míg a padon üldögéltek fiatal és a pályán lévőknél talán lelkesebb focisták akik Jansennél csak epizódszerepet vagy még annyit sem kapnak.
    Nem tudom miért van bérelt helye a csapatban Rommensnek, talán kipróbálhatná a tavasszal már bevált Abu Fani-Maiga párost is néha, hátha kreatívabb lenne a csapat közepe. Alexet dícsérte azóta meg látványosan mellőzi. A tegnap láthatóan sántító Pesics helyett meg szerintem Grubert is beküldhette volna, de megkockáztatom, hogy még Bassey is többre ment volna a sérült szerbnél.
    A pozitívum hogy legalább nem kaptunk gólt.

    Ahogy ezt tegnap a mester is elmondta, már hosszú ideje mondom én is, hogy a játékunk akkor ilyen gyenge, amikor a támadóinkn csak álldogálnak a védőjük mellett és nincs labda nélküli mozgás.
    A szervező középpályásoknak esélyük sincs jó labdákat adni.

    4-2-1-3-ban játszottunk, 67%-ban birtokoltuk a labdát az 56:52 tiszta játékidejű meccsen (16.1 passz/perc, 8.7% hosszúlabda, 7.3 PPDA). A párharcokat 92-81-re, 67 támadópárharcunk 43%-át (29), az 50 védekező párharc 62%-át (31), a fejpárbajokat 23-9-re nyertük. Mindössze 22 labdát szereztünk az ellenfél térfelén (Ramírez, Makreckis 4-4, Ben Romadan 3), a vendégek 13-at a miénken.

    40 támadásból 14 lövésig jutottunk, 5 talált kaput (Banja Luka 18 / 6 / 2), az xG-arány 0.89 – 0.1, az xcG 2.06 – 0.1 volt. 21 beadásunk harmada volt pontos.

    Pascal egy felkeszult, modern edzo aki azt a focit jatszatja csapataval amit a nyugati nagy klubok jatszanak. Ha valaki nez mondjuk angol ligat, ne adj Isten meg taktikai elemzesekbe is belemelyed akkor tudhatja, hogy most a csapatok azt jatsszak, hogy hatul harom vedovel inditjak az epitkezest, elottuk 1 vagy 2 jatekos aki az atmenetben segit, majd utana jon a tamado 5-os. A harom vedos epitkezesbol adodik, hogy van egy “felesleges” vedod, aki az esetek nagyreszeben a jobb vagy baloldali vedo, aki belep a kozeppalya kozepere, ezzel teremtve letszamfolenyt (vicces es jul mutatja a mai magyar valosagot es felkeszultseget, hogy mikor a walesiek ellen lathattuk ezt a befutast eloszor, akkor a kommentator is felnevetett, hogy mi ez az ossze vissza rohangalas, holott ez egy abszolut tudatos es begyakorolt elem). Mivel a tamado sorban 5 jatekosod van, ezert jo esellyel a szelsodet tudod hasznalni, ezert fontos, hogy az egy gyors es egy az egyekben kiemelkedo jatekos legyen (mint Traore). Ennek a taktikanak megvan a szepsege es komplexitasa, de mit sem er ha olyan jatekosaid vannak akik 1. Most hallanak errol eloszor, 2. Alkalmatlanok erre a jatekra. Nem hiaba erolteti Pascal Rommenst is, mert o tipikusan jo az atmenetekben, felveszi a labdat hatul es gyorsan at tudja vezetni tamadasba, ez is ennek a taktikanak a resze. Viszont az o feladata itt meg is all, ugyanis a tamado harmadban a kreativitast mar nem o kell adja. Ezert szarozza mindenki Rommenst esz nelkul, mert nem jatszik latvanyosan. Megsugom: soha nem is fog, de tipikusan az a karakter aki ha nem lesz a palyan akkor senki nem fogja erteni miert szar a kozeppalyank. Rommens melle kell egy kreativ jatekos jatekos, aki passzaival es varatlan megmozdulasaival, esetleg loveseivel megtudja bontani a zart vedekezeseket. Ilyen lehetne Abu, de o inkabb melysegben tudja ezt jatszani, kevesbe a kapu elott. A fenti kepen is latszik, hogy a bal oldalunk Bennel halott volt, ezaltal a vendegeknek minimalisan kellett arra az oldalra koncentralnia, nagyobb figyelmet tudtak szentelni kozepre es bal oldalukra. Ezaltal Traoret konnyen kikapcsoltak, kozepen pedig Zakival es Vargaval (akinek sokkal tobbet kell majd elmozognia) nulla kreativitasunk volt. A masik fontos eleme a taktikanak az a rengeteg labdajaratas, hatulrol indulva, folyamatosan jutva elore es ha esetleg falba utkozunk akkor vissza a vedoknek (esetleg Dibusznak) es kezdeni elorol. De mar itt is problemakba utkozunk, mert rengeteg a pontatlan felpassz es rengeteg a labdakezelesi hiba a kozeppalyan. Ezek azok a dolgok amikkel sok mindent nem tudsz mar kezdeni ezen a szinten, nem fogod elkezdeni tanitani a jatekosaidat, hogy hogyan kell passzolni es labdat lekezelni. Szinten fontos, hogy a kozeppalyan es tamado sorban olyan jatekosaid legyenek akik letudnak tamadni es erovel is birjak azt vegig. Az intenzitas alap eleme a jatekanak, de ismet azt mondom, hogy ha olyan jatekosaid vannak akik erre alkalmatlanok, akkor meg vagy love. Pascal jateka akkor fog mukodni ha mar legalabb 2 teljes felkeszulest vegig tud csinalni a csapattal es olyan jatekosokat kap, akiket o ker es ebbe a rendszerbe beleillenek. Kell, hogy legyen egy alap eronlet a letamadasokhoz, ami szinten fontos szerepet jatszik a holland filozofiajaban. De ha Tomi majd random fogja hozni megint a lepattano jatekosokat es olyan jatekosokkal lesz tele a keret akikkel Pascal nem tud mit kezdeni, akkor megette a fene az egeszet es mar most el is kuldhetjuk, mert csak az idot vesztegetjuk. Az o kinevezesenek csak ugy volt/van ertelme ha 1. Idot kap, 2. Megfelelo jatekosokat. Tartok tole, hogy tolunk egyiket se fogja megkapni. Egy nagyszeru szakembert herdalunk el igy.

    Dibusz 5.56
    Cissé 5.32
    Makreckis 5.04
    Varga B. 4.89
    Misidjan 4.88
    Abu Fani 4.63
    Zachariassen 4.60
    Traoré 4.55
    Maiga 4.52
    Knoester 4.45
    Ben Romadan 4.17
    Ramírez 4.02
    Civic 3.98
    Pesic 3.52
    Rommens 3.51

    https://ulloi129.hu/2024/08/22/elo-a-borac-elleni-el-selejtezo-playoffrol/
    https://ulloi129.hu/2024/08/23/igy-teljesitettunk-a-borac-ellen/
    https://ulloi129.hu/2024/08/25/dibusz-cisse-makreckis/