magyarfutball.hu

FC Midtjylland - Ferencvárosi TC 2 : 0 19:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
UEFA Bajnokok Ligája 3. selejtezőkör 1. mérkőzés
helyszín : Herning, MCH Arena
játékvezető : Jug Matej (Szlovénia)
nézőszámok:
  1. fradi.hu: 8.449
  2. nemzetisport.hu: 8.449

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.08.09, 22:03 (szerk.: 2024.08.23, 22:03)
    Egy jó Barni, és Márki nélkül ez a csapat fogatlan oroszlán. Hiba volt eladni. Egyébként a játék nem volt rossz. Egyéni hibák hátul, gólképtelen csatárok elöl. Nem lehetett más a vége.

    A 2. félidő első 5 percében látszott, h őrizni akarjuk az 1-0-ás vereséget. Sajnos az is látszott h ez nem fog sikerülni és csak idő kérdése mikor jön a 2. gól.
    Rémes volt látni hogy nem az összeszokott csapatba épít be Jansen egy két új játékost, hanem ő feltalálta a spanyol viaszt és a fel forgatott csapatba teszi vagy nem teszi be az eddigi húzó embereket.
    Nem érezték egymást a fiúk, s ez szűlt egy szörnyen bizonytalan játékot!

    Nagyon rég volt olyan rossz feelingem Fradi meccs után, mint ma. Talán még a Doll-érában. Teljes elkeseredettség és egyben roppant mérges. Még a Klaskvík ellen sem voltam pipa. Kicsit kitisztult fejjel azt mondom meg kell nézni a visszavágót, még lehet bármi.

    De ezeket a komolytalan amatőr hibákat, sőt...felelőtlenségeket el kell felejteni, mert addig nincs miről beszélni. Nemhogy -2-ről visszajönni. És jó lenne ha a csapat kb. legjobbja Abu Fanit nem padoztatnánk. Ebbe a mai 2. félidei szarba is egyedül ő hozott egy kis reményt.

    Nagyon csalódott vagyok, és elsősorban nem a vereség, hanem a mutatott játék, és az elszalasztott(?)óriási lehetőség miatt (ilyen könnyű Play-Off ellenfelünk sosem lesz,mint a Slovan/Apoel.
    Ha megengeditek, pár sorban megosztanám, szerintem mi okozhatta a vereséget.
    1. Marquinhos rosszul időzített eladása: a walesiek ellen arra épült a támadójátékunk, hogy Marquinhos lekötött 2-3 védőt, a többi védő is ráfigyelt, így Zaki és Traoré a vak-zónájukból tudott érkezni az átforgatott labdákra. Ráadásul rengeteget segített védekezésben, ami Ramírezre finoman szólva is ráfér mostanság. Óriási hiba volt most eladni, inkább kértünk volna kevesebbet, ha cserében szeptemberig nálunk maradhat. Semmit nem érünk így a vételárával önmagában, a BL-Play offal és az esetleges továbjutással bőven többet kerestünk volna. A helyettesét házon belül jól láthatóan nem találja Jansen, illetve ugyanezt a szerepkört nem is tudja hozni sem Owusu,sem Kehinde. Két hét alatt pedig nem sikerült kitalálni hogy mire/kire épüljön a támadójátékujk
    2. Belsővédő poszt elmaradt megerősítése: évek óta nem vagyunk hajlandóak költeni minőségi belsővédőre, a backup megoldásként viszonylag jól teljesítő Abenát sikerül a legfontosabb párharc előtt eladni - így az alap belsővédő párosunk sem elég jó, a backup megoldások - Knoester, Aeneba - nem elég jók erre a szintre.
    3. Összeállítás/cserék: Knoester sajnos katasztrófa volt, nem értem, miért nem Botkát próbálta meg inkább. Abut kezdettem volna, a Rommens/Maiga páros nem elég progresszív előrefelé. Kehinde sajnos teljesen súlytalan, helyette inkább Ben Romhdanet próbáltam volna. Civic szélsőben? Ezt nem is értettem,hogyan gondolta.
    4. Csatárhiány: Szintén óriási, égbekiáltó, nyilvánvaló hiba, hogy Varga sérülése után nem hoztunk minőségi csatárt, legalább kölcsönbe. Kodro elment, de amúgyis teljesen súlytalan volt, Pesic nem ugyanaz a karakter, és ha megsérül vagy formán kívül van, nincs alternatíva
    5. Rossz alapjáték (elhibázott edzőválasztás?):
    Pár éve kimondott cél a klubvezetés részéről, hogy az eredményesség mellé látványos játékot is szeretnének, és ehhez igazítva történik az edző kiválasztása is.
    Azonban véleményem nemzetközi szinten még mindig nekünk kellene alkalmazkodni az ellenfelekhez (egy bizonyos szint fölött), és a taktikát a keretünk minőségéhez igazítani, nem pedig fordítva. Szép gondolat, hogy a szélsővédő támadásban befelé mozogjon, és egyfajta irányító szerepkört vegyen fel - amíg ehhez van egy Alexander-Arnoldod, nem pedig egy Ramírezed, aki a védekezésben is nehezen látja el a feladatát ezen a szinten.
    A presszinghez nincs elég agilis keretünk, a labdskihozatalunk pedig nem elég pressz-rezisztens, mégis a lapos, belső védőktől induló labdakihozatalt erőltetjük.
    Rebrov a kerethez igazította a taktikát, pozíciós játék volt, leszabályozott mozgások és megoldások, mélyen meghúzott védekezés és kontrák. Ez eltüntette a játékosok képességbeli hiányosságait, a Jansen-féle alapjáték a ma látottak alapján felnagyítja ezeket...

    Van tanulság bőven. Az egyik az,ha Raul,egy mérkőzés 2. percében hibázik,a 3.-ban már nem szabad pályán lennie,mert tetézi.

    Amúgy meglepő volt látni, hogy ez a nagyképű telepi rapper forma egy hiba után úgy omlott össze, mint a kártyavár.

    Nem értem, mert eddig tanár volt. Persze, nem dán bajnok ellen játszott, de a felpasszai élményszámba mentek, jól fejelt és nyerte a párharcokat földön is, levegőben is. Erre ma úgy tűnt, mint aki elfelejtett focizni. Nem jöttek a felpasszok, pár labdát elfejelt. De amennyire biztos helyen volt nála a labda-legalábbis úgy tűnt-, most annyira égett a tenyerem, mikor felé gurult a golyó. Talán mégsem rossz ötlet a rotálás. Mert ma Cissé is nagyon lassú volt fejben. Ez mindenképp fekete pont nálam, hogy ekkora kerettel nem lehet 13 játékossal játszani hétről hétre, mert h ő ezt szereti. Ilyen nincsen.

    Hát eddig a kerethez igazoltunk edzőt. Most talán nem. Igazából ha a mai meccset nem nézem, én elégedett vagyok, ha a csapat csoportkörös. Mindegy, hogy melyik sorozatban. A bajnoki arany is meglesz. Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy Jansen elkezdett-e egy munkát, amihez egyrészt idő kell, másrészt még 1-2 átigazolási szezon is kell hozzá, mire összeáll egy olyan keret, amilyet szeretne, vagy ez a keret, irány a BL? Mert azt megérteném, hogy van egy elképzelése, ami szerinte célravezető, de sem az eddigi idő nem elég, sem a jelenlegi játékoskeret nem teljesen ideális hozzá. Akkor azt mondom, hogy rendben, minimális elvárások teljesítve-bajnoki arany, csoportkör-és akkor hosszú távra tervezünk. Akkor megvárom a következő 1 évet még 2 átigazolási szezonnal, hogy akkor hová is tartunk. Nekem ezzel nincs gondom. Vagy nem lenne. Csak nem tudom, hogy jelenleg ez a szituáció, vagy sem. Mert az nagyon rossz szituáció, hogy kész a keret nagyrészt, akiket akartunk leigazoltunk, Jansen is megkapta, akit akart, aztán ennyi. Ez a verzió nem tetszik.

    Hát, ha továbbra is Rommens-t és Knoester-t preferálja, akkor inkább ne bízzuk rá a keretépítést. Két egérszürke képességű játékos.
    Raul Gustavo határozatlan volt, elsodorták. Azt akartam írni „mentségére”, de ez nem mentség, hogy meg akarta játszani a labdát. (egyébként véleményes, hogy lökték.) De a cseréje Knoester vajon mit akart? Bealudt, aztán röviden gurított haza, újabb bekapott gól. Mindkét bekapott gólunknál, az egymást váltó két ballábas CB-nk volt az utolsó saját labdaérintőnk. Ha lenne ilyen, akár azt írhatnám, két „gólpasszt” vétett két belső védőnk. Sajnos a belső a védelmünk nagyon gyenge. Ramirez is kifejezetten formán kívül van. Elöl is, egyedül Traoré-ben volt veszély. De ő is csak az első félidőben. Kehinde 00. A két CM, Rommens és Maiga harmatgyenge. De Zachariassen is, komoly csapat ellen csak egy helyben, kilátástalanul zakatol.

    A Midtjylland-nál, abban a 20 éves, Bissau-Guinea-i gyerekben több tehetség van, mint a mi egész csapatunkban. Tavaly nyáron, ingyen igazolták!!!
    Mi mért nem tudunk ilyeneket felkutatni?

    Jansen részéről kifejezetten irritál Rommens és Knoester iránti meg nem szolgált bizalma. Csak mert holland, vagy ott játszott. Mit akar ilyen harmatgyenge játékosokkal?

    Az első félidő, főleg annak az első fele biztatónak tünt. Aztán a másodikban kiábrándító volt a védelmünk. A középpályánkon is könnyen átfutottak. Abu Fani előre játékba jó volt, de Maiga mellette ma nem játszott jól. Rommens is lesz még jobb. Ben is inkább támadásokat segítő kp.
    A védelmünk meg sajnos lassú volt. Varga Barni is nagyon hiányzik elől. A BL-hez ez így kevés lesz. Azért még bizakodok az itthoni továbbjutásban.

    Nem gondolom, hogy az első vesztes meccs után bölcs dolog már vészharangokat kongatni. A mai meccs megmutatott viszont pár dolgot:
    1. A BL más kávéház, és ehhez nagyobb alázat, és komolyabb kiállásra van szükség, amihez mindenki kell, edző is, csapat is, startégia is, összeszokottság is.
    2. Az elment játékosok megfelelő pótlása nem történt meg, ezt nem beismerni kell, hanem gyorsan cselekedni.
    3. Az erősebb csapattól nem szégyen kikapni, de a Fradi szív ma hiányzott, ezt nem lehet pótolni pár ügyes cselgéppel. Akkor sem ha belga vagy már játszott Dániában.
    4. Abu Fani minőségi embere a csapatnak, amíg velünk van, ő kell irányítson.
    5. Botka ma több lett volna, mint Knoester.
    6. Zaki nem ék. Pesic meg egyedül nem bírja ezt a terhelést. Igen, nagyon hiányzik Varga Barni.
    7. Kady és Sevikjan nem is értem miért nem lett becserélve ma.
    Ha ki is esünk, nem szégyen, oda kell állni, és harcolni!
    Hajrá Fradi!

    Én nem mondom, hogy takarodjon Jansen, vagy bárki más, de ő is meg az igazolások is a fórum 75%-át megvették három, de már igazából nulla meccsel is. Aztán jön egy hasonló szintű csapat, és 0-2, mellette még ők hagytak ki egy tizenegyest és rúgtak egy kapufát. Az ellenfél kapusának kb 2-t kellett védenie. Olyan se tudom mikor volt, hogy 4 meccsen át 10 ember végig kezd. A 2 játékosból aki (sérülés és eladás miatt) bekerült, az egyik egy éve nem játszott (na jó játszott 3 meccset). BL selejtezőn kell meccsbe hozni? A cserecsatárunk meg az a Bassey, akit már 3 csapat is kipróbált kölcsönben, nem kellett egyiknek se. Remélem ő is kap még 3 esélyt mint pl Loncar meg Gojak meg Owusu. De legalább Jansen a fiatalokat szereti játszani. Ja 7-0-nál 15 percre. Mi lenne ha nem szeretné?

    Ez bizony gyenge volt. Sajnos most fizetjük meg, hogy új edzővel kezdjük az évet. Pascal még "tanulja" a csapatát (lehet, hogy a helyzetet is), a csapat pedig teljesen új formációban új elvárások mentén próbál játszani. Ezzel együtt azt is érdemes leszögezni, hogy a mai meccs alapján nem lehet PJ edzői képességeit megítélni, erre még bizony várni kell. Pár konkrétum: sem védekezésben, sem támadásban nem elég karakteres egyelőre a csapatunk. A dánoknak sok helyzetet adtunk, egyéni hiba is volt bőven, gólok is jöttek belőle. Rommens egyelőre komoly visszalépés ezen a poszton Laidounihoz, illetve Abu Fanihoz képest. Mivel Abu itt van, ezért szerintem komoly edzői hiba, hogy az első naptól kedzve 100%-ig Rommensre támaszkodik Pascal. Ez nem azt jelenti, hogy Rommens nem fog beérni nálunk, de egyelőre Abu játszatása hatékonyabb lenne. Támadásban a mai kedzőben konkrétan nem volt olyan játékosunk, akitől a játék szervezését várhatnánk. Tavaly ez Abu és Marquinhos feladata volt, de Kady és Dali is képesek rá. Rommens erre szerintem csak korlátozottan alkalmas, mivel általában első szándékból "szabadul a labdától" és a passzjátékában bőven benne van a hiba. A Civic cseréről annyi jutott eszembe, hogy ezt klubszinten már évekkel ezelőtt kinőttük, hogy egy éles meccsen balhátvédet kelljen becserélni szélső támadó helyére.

    Be kell látni, a mi játékunk nem BL szint. Nem tudom, hogy miért van az, hogy " nevesnek tűnő" játékosokat hozunk, akik aztán egy percet sem lépnek pályára. E közben nyíltan deklaráljuk, hogy a BL a cél, de legjobbjainkat ekkor adjuk el. Ne mondja már nekem senki, hogy a Lokomotív érdeklődése egy júniusi telefonnal indult...volt egy filozófia , mi szerint TÉLEN igazolunk úgy, hogy a selejtezőkre már kész csapatunk legyen. Most olyan semmi, semmilyen. Valójban mi egy jobb EL csapat vagyunk....

    Egyébként az utóbbi két év tavaszolása miatt elkezdtünk ismét inkább nyáron igazolni, ami szépen bele is kerülhet két potenciális BL-be, cserébe még a tavaszunkon sem javított. Lehet érdemes lenne visszaállni a bevált módszerre.

    Egyetértek. És ehhez most hozzájött az új edző, szisztéma. Azért még Rebrovval is nehéz lett volna az első heteiben nekimenni egy ilyen párharcnak.
    Belső védő, balszélső poszton nagyon látványos volt ma a minőség hiánya. 9es poszton is, de nyílván Barni sérülése szerencsétlen dolog. Pesic esetében ha jól láttam, ő kért cserét. Itt mondjuk egy kicsit haragszom a szakvezetésre, mert Pesic tavaly ősszel megmutatta, hogy nem alkalmas a szerda-szombatra fizikálisan. Erre végigdarálja a kibaszott Kecskemét meccset, faszomért nem lehetett ott lehozni a félidőben. Mindegy, ilyenkor könnyű okoskodni nyílván.

    A dán csapatban Dibuszt, Zakit és Traorét leszámítva minden poszton jobb játékosok voltak. Ehhez még vegyük hozzá, hogy az edzőjük, több mint tízszer annyi ideje dolgozik velük. Nem értem, mire volt a felfokozott várakozás?

    Úgy érted, örülnünk kellene, hogy csak kettővel kaptunk ki? Mondjuk, ha a kihagyott tizit is hozzávesszük, akkor igen.

    Segítsetek lécci, akkor mi számít ilyenkor előzetesen?

    Fradi vs Midtjylland
    A TM-keretérték?
    > 52M 58M
    A zsinórban meglévő csoportkörök száma?
    > 5 vs 0
    Klub koefficiens a tavalyi évről?
    > 29.000 vs 23.500
    Költségvetés?
    > Nincsenek adataim, üllői szerint a miénk nagyobb.
    Fizetések?
    > Nincsenek adataim, üllői szerint mi magasabb bért tudunk fizetni.

    Egyikben sem sokkal jobbak. Akkor vegyük ide azt a mutatót is mától, hogy hány éve van ott az edző?

    Miből kellett volna azt tudnunk előre, hogy minden poszton jobbak, mint mi? Minden irónia nélkül kérdezem.

    Nem várakozás ez, hanem megdöbbenés. A Mütyűr játéka igen egyszerű, mégsem voltunk felkészültek rá, és két nevetséges gólt kaptunk.

    Azt láttam, hogy hátul ugyanúgy bénán passzolgattunk, mint az NBI-ben is néha. Azt is láttam, hogy 3 emberünk nem ütközte le a 2. góljuk előtt a támadót, pedig ezt Kecskemét szinten is megoldják.

    Ez most egy szerencsétlen időzítés, hogy az elmúlt 5 év legjobb sorsolása egybeesik azzal, amikor nyáron új edző jön, új szisztémát építünk, és egyelőre nem sikerül minőségben pótolni néhány kulcsembert, ráadásul a legjobb emberünk sérült. Kár ezért, de ez az útunk, nincs meg az a szintű stabilitás keretben, szakvezetésben, ami ilyenkor kellene.

    Első félidőben jó ütemben jàrattuk a labdàt, jàtékban rendben voltunk, aztàn Guszti és Dénes összehozza azt a bohózatba illő gólt.

    Màsodik félidőben totàlis kilàtàstalanság, tàmadàsban nagyjàból nulla, védekezésben újabb bizonytalansàgok.
    Szerintem Gàborunk rosszul mérte fel a keret és a jàtékunk erejét a BL-ről való àlmodozàssal.
    A védelem erősítése/szintén tartàsa nélkül ne àbràndozzunk BL-ről!

    Ami még reményt adhatna, hogy alakulóban van egy új rendszer, csak nincs idő...

    Látom magam előtt, hogy ha ne adja ég kiesünk, 10 év múlva menni fog, hogy (a nemzetközi főtáblán 0+0-s) Marquinhossal mi lett volna, meg ez ugyanaz, mint Gera esete a Spartával. Édes Istenem.

    Fura, hogy cikk volt arról, hogy a dán csapatnak sérültek a játékosaik és most keverednek olyan helyzetbe, mint mi anno. hát ahhoz képest mi egy fejben gyenge-bár eddig nagyon jó igazolásnak tűnő-Gustavoval álltunk ki a kezdőbe. Ki is jött a gyengesége nagyon csúnyán. Cseréje a dán bajnokságban lófaszt nem érő Knoester. Ki se tudtunk állítani balszélsőt, csak a legutóbbi egészséges szezonjában, a dán bajnokságban 1 gólt jegyző Kehindét. Csatárunk az a Pesic, aki hónapokig lézengett valahol a klub kötelékében, góllövő cipőjét ezalatt szemmel láthatóan ebayen eladhatta, vagy elgórta, de nincs meg. Középpályán meg Rommens kirobbanthatatlan. Közbe a keret legértékesebb játékosa ül a padon. A támadó potenciált-még ha nem is azonos poszt-Lisztes és Marquinhos távozására reagálva megerősítettük egy lepukkant Kadyval, aki úgy 4 hónapja nem lőtt gólt és amúgy se játszott egy percet sem. Hát én nem tudom, hogy ők szenvedtek-e jobban a kerettel, vagy mi. Én magunkra voksolnék.

    Gustavoban megvan a potenciál, ezt látni, olcsó volt, ok. De ráépítettük a komplett védelmet, ő irányít, ő szabja a formát, amikor egyértelmű, hogy egy rizikós igazolás volt. Vagy bejön, vagy nem. BL csoportkörbe vágyva ilyen emberből megpróbálunk kihozni, amit lehet, de nem így. Rommens is elpasszolgat. Alibinek tűnik, de nagy hibái nincsenek, pontrúgásai jók. Nem az a baj, hogy játszik. Az a baj, hogy Abu meg nem. Az meg számomra egészen hihetetlen, hogy nyolcas posztra van Abu, van Rommens, van Romdhane és a keretben még ott van Loncar, Gojak, Pappoé, de mondhatom 8-asnak Zakit is akár. miközben szűrő 6-os van egy, Maiga. Bocsánat, Tóth Alexet nem akarom kihagyni. Most ő a Maiga alternatíva. De akkor menjen be és hajrá. De nem ment be. Akkor nem elég jó, akkor igazolni kell. Ha meg elég jó, akkor meg játszania kell,ha Maigas zar. Jansen szereti a fiataloknak megadni a lehetőséget. Aztán meg nem. Ezt hogy a faszba lehet így összehozni?

    Statisztikai adatok az elmúlt keddi Bajnokok Ligája selejtezős meccsről.

    4-2-3-1-ben játszottunk, 60.4%-ban birtokoltuk a labdát, 85.8%-kal passzoltunk, a meccstempó 16.2, a hosszúpassz-arány 11.6%, a pedig PPDA 8.1 volt – ugyanezek az FCM-nél: 80.3%, 14.7, 12.7%, 12. A párharcarány 87-110 oda (1. félidő: 43-49, 2. félidő: 44-61) – támadó 60/20, védekező 56/29 (1. félidő: 17/13, 2. félidő: 39/16). Fejpárbajok: 16-30 oda. 30 labdát szereztünk a hazaiak térfelén (Rommens 7, Abu Fani és Makreckis 4-4), ők 26-ot a miénken. Az első félidőben az arány 18-7, a másodikban 12-19 volt. Mi 16-szor, a dánok 23-szor tisztáztak, mi 12-szer, ők 10-szer szabálytalankodtak a szlován bíró szerint (sárgák 4-0).

    30 támadásból 11 helyzetig jutottunk, mindössze 2 talált kaput (1. félidő: 19 támadás) az FCM-nél ezek az értékek: 27+1 / 17 / 6 (1. félidő: 11 támadás). Az xG-arány 1.35 – 1.96 (1. félidő: 1.22 – 1.44), az xcG-arány 0.3 – 2.56 volt. Nálunk 14 beadásból 8, a hazaiaknak 9-ből 3 volt pontos. A tizenhatoson belülre mi 23-szor, a hazaiak 19-szer jutottak a labdával (1. félidő: 16-5, 2. félidő: 7-14).

    Dibusz 7 helyzetből (2.56) 2 gólt kapott, 5-ször jött ki, 35-ből 34 pontos passza volt (hosszú 8/7).

    Makreckis 50 akciójának 64%-a, 32 passzának 91%-a sikerült. 11-ből 2 párharcot nyert, 4 labdát vesztett, 5-t szerzett, 5 passzt lopott.

    Cissé 92 akciójának 77%-a volt sikeres, 2 helyzete volt (0.33), 76 passzából 63 (86%), 13 párharcból 7-et nyert, 10 labdát vesztett, 12-t szerzett, 4 passzt lopott.

    Raul Gustavo 58 percet kapott, 62 akciójának 68%-a, 44 passzának 73%-a (32) volt sikeres. 15 párharcból 8-at nyert meg, 15 labdát vesztett, 8-at szerzett.

    Ramírez 61 akciójának 72%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.01). 46 passzából 41 (89%) volt pontos, 9 párharcból 3-at nyert meg, 7 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 3 passzt lopott. 1 helyzetet készített elő (0.06).

    Maiga 58 percet játszott, 39 akciójának 64%-a, 23 passzának 83%- a volt sikeres. 15 párharcból 6-ot nyert meg, 7 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 1 passzt lopott. 1 helyzetet készített elő (0.14).

    Rommens 64 akciójának háromnegyede volt sikeres, 44 passzának 93%-a. 13 párharcból 5-t nyert meg, 9 labdát vesztett, 11-et szerzett, 2 passzt lopott. 3 helyzetet készített elő (0.3).

    Traoré 48 akciójának 46%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.12), 25 passzának 68%-a (17) volt pontos, 15 párharcból 4-et nyert meg, 2 labdát szerzett, 2 passzt lopott. 2 helyzetet készített elő (0.65).

    Zachariassen 56 akciójának 54%-a volt sikeres, 2 helyzete volt (0.18), 18 passzából 16 (89%) talált embert, 23 párharcból 13-at nyert meg, 1 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Kehinde 79 percet kapott, 43 akciójának 63%-a volt sikeres, 1 lehetősége volt (0.01). 20 passzából 19, 16 párharcából 8 sikerült. 4 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Pesity 58 percet kapott, 40 akciójából 33% volt sikeres, 2 helyzete volt (0.58), 9 passzából 7 (78%) ment emberhez. 16 párharcból 5-t nyert meg, 1 labdát szerzett, 2 passzt lopott. 1 helyzetet készített elő (0.01).

    Knoester 39 percet kapott, 35 akciójának 80%-a volt sikeres, 1 lehetősége volt (0.07). 24 passzából 22 (92%) volt pontos, 7 párharcból 6. 3 labdát vesztett, 8-at szerzett, 2 passzt lopott.

    Abu Fani is 39 percet kapott, 39 akciójának 64%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.04), 23 passzának 83%-a (19), 8 párharcából 3 sikerült. 3 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 2 passzt lopott.

    Ben Romadan is 39 percet volt a pályán, 29 akciójának 48%-a sikerült, 14 passzából 11 (79%), 11 párharcból 2. 1 labdát szerzett. 1 lehetőséget készített elő (0.04).

    Civic 18 percet játszott, 6 akciójából 4, 5 passzából 3 sikerült, 1 párharcát megnyerte.

    Én megnéztem többször is a második góljukat. Abu volt az első aki megállíthatta volna a gyereket, utána ott volt Macska de lepattant róla. Utána ragyogóan indított, Knoster csak belepiszkálni tudott. Minimum hárman hibáztak!

    Dehogyis! Ha Knoester jobb lábbal csúszik be, akkor ez egy lekapcsolt, sikertelen indítás és nem gól...
    Nézd csak újra! Megtorpan, tököl, hogy lépjen még egyet, vagy jobblábbal csússzon be. A vége az lett, hogy ballal belepöcizett, persze megkésve és röviden.
    Szerintem ez simán egy rossz ütemű közbelépés volt.
    Persze abban igazad van, le is ütközhettük volna a törököt, de az jó eséllyel valamilyen lap lett volna...

    Kiveséztük már.Szerintem Makre hibázott.Van aki szerint Dénes IS vastagon benne volt.Hiába,ezért szép játék ez!

    Először is, minden tisztelet a srácoknak akik vállalták 3 napos GM túrát, jó utat hazának!

    Objektíven a jobbik csapat nyert tegnap, pedig bizakodóan álltam a meccshez, és az eredmény ellenére is reménykedek egy jó hazai teljesítményben. Viszont az siránkozás amit sokan levágnak különféle felületeken (akár itt is) egyenesen szánalmas.
    Egy folyamat elején járunk ahol szerintem meg-meg villan már Jansen elképzelései, de ennek csak idővel lesz gyümölcse, nem mellesleg mindenkori mester munkáját nehezíti, a Kubatovi demagógia is: instant siker/nemzetközi kupagyőzelem.
    Haladjunk lépésről-lépésre, ahogy eddig. Biztos nagyon jól jönne a BL díjazás, de sportszakmailag mi egy stabil KL csapattá nőttük ki magunkat az évek során, reális célkitűzés lehet egy jó EL menetelés lenne.

    Szét lett szedve a csapatunk, aztán (még) nem lett újra összerakva. Se a rendszer, se a nevek szintjén. Félkészek se vagyunk, az új elvárások begyakorlása, a játékosokat illetően pedig a kísérletezgetés megy, sajnos pont nem a legjobbkor. Az ősz második felére szerintem már jók leszünk (reméljük legalább az EL-ben).
    A dánok meg egy korrekt, masszív társaság, extrák nélkül. Szerintem jó eséllyel már továbbjutásra állnánk, ha mondjuk úgy tudunk volna felállni, hogy
    Dibusz – Makreckis, Cissé, Mmae, Ramírez – Maiga, Abu – Traoré, Zachariassen, Marquinhos – Varga.

    Ez nem a kezdő összetételén múlt, hanem azon, hogy ez egy félkész rendszer. A középpályára pedig nincs meg a megfelelő páros. Amíg ez a csapatrész nincs összerakva, addig a védelmünk sem lesz magabiztos és a támadásainkat sem fogjuk tudni normálisan végigvinni.
    Szimpatikus fazonnak tartom Pascalt, nem is tartom vak edzőnek, de annyira ragaszkodik ahhoz, hogy a saját stílusába akarja belepréselni a keretet, hogy az félelmetes. Ennél alkalmazkodóbbnak kellene lennie. Ez a párharc ezen megy el. Talán, ha már egy fél évet letolt volna nálunk, most előrébb tartanánk.

    Szeretem ahogy látod a focit, mindenki az egyéneket hibáztatja holott középpálya stabilitása nélkül a legjobb csatár is nulla és a legjobb védő is bizonytalan. Ott kezdtünk nagyon gyámoltalanok lenni amikor Maiga lement és klasszikus ütköző nélkül súlytalanok lettünk középen. Ebbe nem bele értendő Raul Gusztavo aki nyomás alatt már az eslő félidőben is hibázott.

    Knoester védelmében azért mondjuk el, hogy azt a szitut a középpályán kellett volna megnyerni, ha többek között Makre nem pattan le a labdás emberről. Knoester nem a leggyorsabb játékosunk, nem jött neki össze a mentés, de hasonló helyzetben szerintem 10-ből 7x biztos gól a vége, bárki is a kh.

    De még jó, hogy Hajnal elmondta már a kölcsönadásánál a podcastben, hogy azért nem illeszkedik a csapatba, mert túl lassú és ebből problémák lehetnek, erre a visszatérő meccsén abból (is) kap gólt a csapat, hogy túl lassú és nem éri el a felpasszt. Öntökönrúgás kb.

    Leginkább egy zavarodott csapatot láttunk, amiben nem volt vezér.
    Akarmennyire is kedveljük Dénest, és egyetlen újonnan érkező edző sem fog egy évtizedes klublegendat lefokozni, már az elejétől fogva mondom, hogy a kapus NEM LEHET csapatkapitány. Magunkat hozzuk hátrányos helyzetbe ezzel. Nincs vezér, nincs kommunikáció, nincs "töke" a csapatnak

    Nem játszottunk jól, de egy-két egyéni hibától eltekintve (ami bármikor benne van), szerintem senki nem játszott mélyen tudása alatt. Senki nem lógott ki felfelé, nem tudott extrát nyújtani, ami egy ilyen meccs megnyeréséhez kellett volna. Értem, hogy senki nem játszott 7-esre. De mik ezek a 3-4 pontos kommentek? smiley Gustavonak adnék egy 4-est, ha még ki is állították volna, de egy erős 5-ösnél biztosan nem volt rosszabb, pedig talán ő teljesített az eddig tőle látottak alapján a tudása alatt.
    Ha ugyanezzel a teljesítménnyel valami faszmákkal nyerünk 1-0-ra, akkor mindenki 7-8-ast kap. smiley

    Guszti, Cissé, Kötszer, Ramí, Maiga, Rommens, Kehinde 3

    Makre, Fani, Romdhane, Traore, Zaki, Pesic 4

    Dibusz 5

    Voltunk már máskor is nehéz helyzetben, ami után fel tudtunk állni, és a visszavágón teljesen más játékot mutatva nyertünk, továbbjutottunk, így nyilván nem leírható a továbbjutás, de ahhoz 1 hét alatt nagyon sokat kellene javulni.
    Amit nem értettem, hogy minek játszunk bajnokit a selejtezősorozat legfontosabb meccse előtt, és persze a visszavágó előtt is játszani fogunk.
    Mivel a mester nem a rotálás híve, így ez szerintem idén egy elég nagy mellé lövés volt. Minden évben az ilyen fontosságú meccs előtt volt halasztás, általában be is jött...
    Nem csak azért, hogy pihentebbek legyenek a lábak, de pl ne sérüljön már meg senki (Pesic), és mégis több idő felkészülni az ellenfélből. Jól láthatóan ez a házifeladat nem lett jól elvégezve. Egy ember bejött a második félidő elején és nem tudtunk mit kezdeni vele, és a nagyobb nyomással...
    Nagyon sok hibával játszottunk, és itt nem csak a technikai hibákra gondolok, labdaátvétel, homály passzok, pedig volt azokból is, hanem a rengeteg helyezkedési hibára, aminek hála gyakorlatilag álandóan átrohantak rajtunk...
    A második félidő második felében nagyon akartuk azt az egyenlítést, pedig lehet kifizetődőbb lett volna elfogadni azt az 1:0-t, még ha rosszul is hangzik, de a 2:0 még szarabbul fest... Persze rutinosan egy taktikai szabálytalansággal távol a kapunktól megállíthattuk volna az egész második gól ellőtti akciót, akkor még Abunak sem volt lapja, de Makreckis is fel tudta volna vágni Simsir-t, de inkább előzékenyen elengedték... Mivel Maiga már nem volt a pályán el kellett volna dönteni, hogy akkor a két középpályából kinek is kéne biztosítania, valakinek nem ártott volna szólnia Abunak, hogy ez bizony ő lett volna..
    Meccs előtti napon írtam valakinek, hogy Rommens és Abu nem lehetnek egyszerre a pályán, mert akkor nem védekezik senki sem. Ez a meccs jól mutatja, hogy Maiga-nak tényleg nincsen cseréje.
    Már megint el akartuk hinni, hogy a csapat készen áll egy újabb BL kalandra, de már az elején is látszódtak a problémák, csak nem akartunk tudomást venni róla.
    Az egyértelmű volt, hogy az edző kérdés miatt hátrányban leszünk, főleg így, hogy egy teljesen új rendszert akartunk megtanulni 1 hónap alatt. De ezt egy teljes meccsen keresztül nem képes a csapat, és főleg nem azzal az intenzitással, mint kéne.
    A hiányposztok nem lettek megfelelően megerősítve. Bár én másokkal ellentétben nem írnám le Gustavo-t, de az látszik, hogy kéne még egy középső védő, mert Knoster nem alternatíva, Abena megy, Aneba meg mehetne... Esiti nem játszik, így összesen Maiga aki vkp, de az új rendszerben egyelőre ő sem találta a helyét tegnap...
    Kehinde nem megoldás a baloldalon, voltak jó megmozdulásai, de kapura teljesen veszélytelen volt. Lehet el kéne azon gondolkozni, hogy Traore a bal oldalon játszon, mint ahogy Csercsénél is. Jobb oldalon meg játsszon Kady, luxus az egy 2M euróért igazolt játékosnál, hogy a padot koptassa.
    Barna hiányát folyamatosan érzi a csapat és ezt is tudtuk, hogy a teljes selejtező sorozatot ki fogja hagyni.. Ha tényleg BL-be akartunk volna jutni, akkor ezt le kellett volna reagálni. Luxus nem igazolni egy csatárt, ha másnem kölcsönbe, csak azért, mert Barni egyszer felépül, neki is szüksége van/lesz a konkurenciára.
    El lett rontva ez az atigazolási időszak, ez már tisztán látható.
    Ezek olyan dolgok, amikből tanulni kell a jövőre nézve.
    De mint írtam, nem temetem a csapatot, képesek lehetünk visszajönni, de ahhoz hatalmas változás kell, mert ez a dán csapat nem csak anyagi lehetőségekben, de játékban és keret minőségében is előttünk jár, és nem most keresi a játékát, hanem tisztán látható, hogy meccs közben is képesek újítani, meglepetést okozni.
    És a legfontosabb, hogy egyetlen olyan hibát sem követhetünk már el, mint tegnap, és az elég nehéz lesz...

    Ha nem lesz meg a továbbjutás, akkor érdemes lenne azon elgondolkozni, hogy érdemes lenne a keretet ebben a szezonban újjá építeni. A most befolyó pénzekből olyan relatíve fiatalokat beépíteni a csapatba, akik jobban beleillenek ebbe a játékba, amit játszani akarunk...
    A Midtjylland kezdőjében 5 20 és 22 közötti játékos volt, ebből 3 20 éves, a becserélt Franculino is 20 éves... Ő és chilei Osorio 10-11 meccsel rendelkeznek már válogatott szinten...

    A jobb csapattól ki lehet kapni, márpedig a Midtjylland jelenleg jobb csapat.
    Nem szeretem, amikor azt emeljük ki, hogy küzdött-harcolt a csapat, mindent megtett, próbálta tudása legjavát adni stb. stb., ez alapeset kell legyen, nem kellene külön emlegetni. Most csak azért hoztam fel, hogy ennek szerintem megfelelt a csapat, ebbe nem nagyon lehet-kell belekötni.
    Az új edző által elképzelt játék nézőbarát, látványos, gólra-letámadásra törekvő. Rövidebb periódusokra sikerült is végrehajtani, de erőnlétben, gyorsaságban (még ?) nem tartunk ott, hogy Európában ezt 90 percen át kitegyük a pályára.
    Ehhez a játékhoz nincsenek meg a játékosaink, legalábbis az a 16-18 fő, akikkel az elképzelt szinten lehetne így játszani.
    Az NB I, Magyar Kupa elvileg simán meg kellene legyen, a BL-t én távolodni látom, de szívesen elnézést kérek majd a kishitűségemért a csapattól, ha rám cáfolnak. Az EL meglehet, nagyjából el is várható. A KL már adott, de kisebb csalódást jelentene számomra.
    A vezetés egyik fontos feladata az lesz, hogy optimális méretűre és javuló összetételűre építsék fel a játékoskeretet, mindenkivel tisztázva, hogy az eredmények elmaradása esetén nem az edző megy, hanem szükség esetén a fél csapat, még akkor is, ha ez a nehezebb út.

    Dibusz 6.52
    Traoré 5.18
    Zachariassen 5.04
    Makreckis 4.94
    Cissé 4.72
    Abu Fani 4.57
    Maiga 4.42
    Ben Romadan 4.32
    Ramírez 4.02
    Rommens 3.89
    Pesic 3.66
    Kehinde 3.41
    Knoester 3.18
    Raul Gustavo 3.18

    https://ulloi129.hu/2024/08/08/igy-teljesitettunk-a-midtjylland-ellen/
    https://ulloi129.hu/2024/08/06/elo-a-midtjylland-elleni-bl-selejtezorol/
    https://ulloi129.hu/2024/08/12/raul-gustavo-traore-makreckis-es-dibusz-traore-zachariassen/