magyarfutball.hu

MTK Budapest - Ferencvárosi TC 1 : 3 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 2 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.09.22, 16:08 (szerk.: 2024.09.23, 21:52)
    Szép volt fiúk! Alakul ez. Lassan belejönnek, mint kiskutya az ugatásba smiley Hajrá Fradi!

    Valami fejlődés tényleg látszott, többre számítottam játékban, de ez már úgy ahogy legalább nézhető volt. A domináns játék, ami nb1-ben azért a hatalmas szintkülönbség miatt elvárható az megvan, csak várom a szépen, jól végigvezetett akciót, a láthatóan tudatos letámadásokat, de mégegyszer mondom, láttam a fejlődést, csak mostmár lássam meccsről meccsre hogy összeáll a játék, és nem visszalépést tapasztalni.

    Kicsit aggaszt a balbekk poszt. Rami a korábbi időszakban sem szeretett védekezni, de legalább kurva jó volt előre. Most még szarabb lett a helyezkedése, cserébe támadásban is full fékezett habzású lett. Az a baj, h Eldar se jobb.

    Makre golpasszanak es Barni goljanak orulok nagyon. Saldanha nagyon laza, kivancsi leszek, hogy komolyabb ellenfelek ellen hogy fog kinezni. Abu (es majd egyre inkabb Kady szerintem) nagyot dob majd a kreativitason.

    Jók: Makre,Cisse,Raul,Barni,Saldanha,nálam még Kehinde is jobbak között volt.Traore, csak azért nem,mert Őt láttam már sokkal jobban is játszani.

    2 gond van Barnival
    1 nem kap annyi jól használható labdát mint Márki idejében.
    2 kiismerték, tudják mi az erőssége, nem azért nem fejel annyi gólt, mert elfelejtette, hogy kell, hanem mert az ellen védői erre álltak rá, nem engedik, hogy Varga optimális helyzetbe kerüljön, tolják, szorítják kijebb, hogy komfortzónán kivülről kelljen fejelnie.

    Saldanha amikor elment a szélen, nem sokon múlt, hogy ne törjék szilánkosra a lábát, szerencsére ippeg lemaradt róla a védő.

    Pontosan tudta, hogy mi fog történni, közelében sem volt, h faultolják.

    Szép volt fiúk! Brüsszelben nyilván több kell, de úgy is lesz! Saldanha jó gyereknek tűnik, és persze klasszis, ezt mindenki látja. Ha megszokja a társakat, megállíthatatlan lesz. A védelem viszont kicsit izé...

    Alakul a molekula. Matyi laza is, de ember is, aki figyeli a többieket. Barnira büszkék lehetünk.
    Rebrovnál türelmesebbek voltak a nyavalygók, annyit érdemel Pascal is.

    A jatekunk nagyon messze vo't a tokeletestol ma is, sok a technikai hiba megspekelve par arcpirito kapuralovessel. Jansen lathatoan problaja megtalalni a legjobb poziciot minden jatekosnak, remelhetoleg minel elobb megvalosul majd az, amit elkepzelt. Saldanha viszont ujfent igazolta, hogy remek igazolas. smiley Kivancsian varom a belgak elleni meccset.

    Nem tudom láttam-e embert olyan nagy kedvvel de legalább annyira szarul játszani, mint Romdán fiamat.

    Egyebkent az elejen nem jatszott rosszul. Aztan ket jo helyzetbol sikerult ket mezonygol ertekut rugnia es onnan csak lefele

    A védőkkel is variál Pascal, most a csaatárokkal is. Varga mellé jött Saldanha, nem helyette. Alakulgatunk.

    Nem volt kétséges a győzelem, voltak szép momentumok, de azért ez még mindig messze van a jó játéktól. Nagyon lassan építjük fel a támadásokat, az energikus fociznak még mindig nyoma sincs többségében.

    Kíváncsi vagyok ez mire lesz elég a nemzetközi meccseken.

    Ez a két mötöká csere, Németh ill. Stieber egyáltalán labdához értek?

    Sima győzelem, szaros edzőmeccs.
    Nem kell túlértékelni, mert egy középcsapat ellen volt.
    De rinyákolni se kell. A győzelemhez ennyi elég vót

    Kicsit hasonló a foci, mit Rebrovnál. Látszik, hogy magas labdabirtoklásra törekszünk és nem feltétlenül az a cél, hogy sok gólt rúgjunk, hanem, hogy keveset kapjunk. Ez talán sikerül is. Kíváncsi leszek, hogy az EL-ben a jobb ellenfelek ellen mit fogunk játszani, el tudok képzelni egy 4-4-2-t, vagy 5-3-2-t is.

    A tegnapi meccs nem volt szar. Nem volt parádé, de talán kifelé jövünk ebből a gyömöszölős nihilből. Olykor kifejezetten kombinatív, gyors volt a játék. Olykor.

    Haladunk a történelem első csapata felé, aki 100%-os bajnokság után kibassza az edzőt a szurkolói nyomásra, mert "csúnya focit játszunk"... smiley

    Játékban egy lépcsőfokot feljebb léptünk, de ez még mindig gyengécske. Lassan járattuk a labdát, kevés mozgás volt elől, bár volt egy-két jó akciónk, de nem tudtuk állandó nyomás alatt tartani a kékeket. Azt látni, hogy Traorénak nem fekszik a baloldali játék. Kár volt megbontani a Makre-Traoré párost a jobb oldalon, ott volt lendület. Szerdára kurvára össze kell szedni magunkat, hogy tisztességgel helyt álljunk a lilák ellen! Hajrá Fradi! (remélem, hogy Makre nem sérült le)

    Tetszik neki vagy sem, muszáj ott játszania ha két csatárral fogjuk tolni innentől, mivel szélről kell majd beadni a labdákat a két ék fejére, amit direktben kellesz megoldani, arra nem lesz idő, hogy áttegye a jobbik lábára vagy megvárja mire felér a bekk. A taktika miatt nincs más megoldás csak az, hogy Traoré bal szél, Zaki jobb szél.

    Makre sérülése nem komoly, ezt látni is lehetett, csak felszakadt az ajka, egy-két öltés és másnap már edzhet is.

    Kint voltam. Értem a kritikát, de ez egy hab könnyű meccs volt. Az MTK most még, egy kellemes ellenfél.
    A nagy dolgok, jövőhéten dőlnek el.

    Győzelemmel a zsebben mindig könnyebb meglátni a pozitívumokat. Mindenképp idesorolnám, hogy elkezdtek megjelenni a tudatos elemek a támadás-építésben, valamint, hogy nem agyament módon, de variál is Jansen (klasszikus szélsők, támadást elkísérő középhátvéd, vagy a kétcsatáros játék).
    Nagyon fontos volt szerintem a csapat edzőbe vetett hite szempontjából is, hogy ma az eredmény mellett a játékban látható legyen valamennyi előrelépés. Reméljük mostantól folyamatosan látni fogjuk a fejlődés jeleit, különösen a védekezés miatt van bennem félsz az EL meccsek előtt... tartok tőle, hogy itt képességbeli korlátokba kezdünk ütközni.

    Salda megoldása fantasztikus volt. Egy pörgős lepattanót lekezel, majd mielőtt a labda földet érne lazán behelyezi a sarokba. Igazi brazilos megmozdulás volt. Írástudó a srác az biztos.

    Egy gyengécske, de lelkes MTK ellen némiképp brusztolós, de inkább sima győzelem. A 11-es kicsit felébresztette a társaságot, de szerintem enélkül is lett volna egy 2-3 gólos győzelem a végére. Engem a jelenlegi helyzet kicsit a korai Rebrov féle csapatra emlékeztet.

    Ég és föld a különbség hogy Zaki közepén vagy szélen játszik. Nagyon tetszett a játéka jobb oldalt. Kadynek kellene megtalálni hogy hol a legjobb mert megfelelő pozícióban biztos az egyik legjobbunk lesz.

    Nagyon le volt maradva. Elé akart kerülni.
    Az MTK csatára meg azonnal dobta magát, meg se próbált kapura lőni. Nálam pont ezért lenne kifelé szabad.
    Mert esni akart. Egy percig se akart kapura lőni.
    De a mi jó bíróink simán beveszik az ilyesmit, VAR-ral együtt.
    Pl angolba ez tuti nem tizi.

    Ittam eleget, de nekem úgy rémlik, hogy a kis brazilnak volt egy egészpályás szólója, ami kimaradt az összefoglalóból.
    0-1-nél sem izgultam. Éreztem, hogy az MTK most is kellemes ellenfél lesz.

    Azt én is hiányoltam.
    Mint amikor apuci kivezeti a gyerekek közül a labdát a kertben, a lábait felkapva, hogy ne őt találják el.

    Basszus srácok, nektek feltűnt (nekem csak most), hogy Saldanha két labdaérintése között le sem esett a labda? :o Van egy eleve gellert kapott, levágódó labda, és nem hogy nem pattan el tőle, hanem úgy kezeli le, hogy második labdaérintésből, még a levegőből halál lazán bepasszolja a sarokba. Aztakurva, ez a srác nagyon-nagyon jó lesz.

    Előbb 4-1-4-1, majd Saldanha beállása után 4-4-2-es felállásban játszottunk. 54%-ban birtokoltuk a labdát, 89%-kal passzoltunk (PPDA 12.8, hosszúpassz 8.4%, meccstempó 17.2). A párharcarány 98-76 volt ide, a támadópárharcok 50, a védekezőpárharcok 64%-át nyertük meg, fejpárbajarány 11-9 volt ide. Mi 27 (Ramírez 8, Cissé 4, Rommens, Ben Romadan 3-3), a hazaiak 15 labdát szereztek az ellenfél térfelén.

    33+2 támadásból 17 lövésig jutottunk, 5 talált kaput (MTK 24 / 10 / 3). Az xG-arány 2.1 – 1.35 (a tizenegyes 0.76), az xcG-arány 3.36 – 0.86 (a tizenegyes 0.81) volt. 21 beadásból 5 (24%) volt pontos.

    Dibusz 3 lövésből (0.86) 1 gólt kapott, 2-szer jött ki, 21 passzából 20 volt pontos.

    Makreckis sérüléséig 78 percet játszott, 58 akciójának 86%-a sikeres volt, 95%-kal passzolt, 12 párharcból 8-at nyert. 3 labdát vesztett, 9-et szerzett, 3 passzt lopott. Első gólpasszát adta a Fradiban, egy előkészített helyzetéből (0.4).

    Cissé 77 akciójának 83%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.01), 95%-kal passzolt, 14 párharcból 9-et nyert meg. 5 labdát vesztett, 12-t szerzett, 5 passzt lopott.

    Raul Gustavo 94 akciójának 77%-a volt sikeres, 1 helyzetéből gólt szerzett (0.55), 86%-kal passzolt (18 hosszú labdájából 10 volt pontos). 16 párharcából 10-et nyert. 9 labdát adott el, 7-et szerzett, 4 passzt lopott.

    Ramírez 78 percet kapott, 83 akciójának 80%-a volt sikeres, 86%-kal passzolt, 10 párharcból 7-et nyert meg. 12 labdát adott el, 10-et szerzett, 6 passzt lopott.

    Rommens 72 akciójának 78%-a volt sikeres, 2 helyzete volt (0.01). 95%-kal passzolt, 9 párharcból 3-at nyert. 5 labdát vesztett, ennyit szerzett, 4 passzt lopott.

    Ben Romadan 68 percet kapott, 67 akciójának 69%-a volt sikeres, 2 helyzete volt (0.1), 95%-kal passzolt, 19 párharcból 7-et nyert meg. 9 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 2 passzt lopott.

    Zachariassen 60 akciójának 68%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.05), 78%-kal passzolt, 19 párharcból 14-et nyert. 4 labdát szerzett, 3 passzt lopott. 2 helyzetet készített elő (0.18).

    Kehinde 68 percet kapott, 48 akciójának 65%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.16). 89%-kal passzolt, 12 párharcból 5-t nyert meg, 2 labdát szerzett. 1 lövést készített elő (0.05).

    Traoré 85 percet kapott, 53 akciójának 79%-a volt sikered, 3 helyzete volt (0.06), 89%-kal passzoilt, 5 cselből 4 volt jó, 11 párharcból 8-at nyert meg, 1 labdát szerzett. 2 helyzetet készített elő (0.1).

    Varga 49 akciójának 35%-a volt sikeres, 2 helyzetből (0.57) 1 gólt fejelt. 61%-kal passzolt, 21 párharcból 5-t nyert meg, 2 labdát szerzett, 1 passzt lopott. 1 lövést készített elő.

    Maiga 28 percet kapott, 20 akciójának 75%-a volt sikeres, 14 passzának 86%-a, 6 párharcának fele. 2 labdát vesztett, 3-at szerzett.

    Saldanha is 28 percet játszott, 21 akciójából 17 (81%) volt sikeres, 3 lövéséből (0.58) 1 gólt szerzett. 7 passzából 6, 9 párharcából 7 volt sikeres (3 cselből 3).

    Botka 18 percet játszott, 6 akciójából 4, 3 passzából 3 volt sikeres, 2 passzából 1. 1 helyzetet készített elő (0.01).

    Civic is 18 percet volt a pályán, 7 akciójából 5, 4 passzából 4, 3 párharcából 1 volt sikeres.

    Kady 11 percet kapott, 5 akciójából 4 volt sikeres, 2 passzából 1, 3 párharcából 3.

    https://ulloi129.hu/2024/09/20/elo-az-mtk-elleni-orokrangadorol-7/
    https://ulloi129.hu/2024/09/23/igy-teljesitettunk-az-mtk-ellen-20/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2024.09.20, 13:46
    Elővételben eladásra kerül az összes belépő a mai Örökrangadóra, így hazai pénztár sem nyit már ki a meccs előtt.

    Alig néhány belépő maradt a ma este 20:00-kor kezdődő találkozóra, ezeket még online lehet megvásárolni az alábbi linken.

    Mindez azt is jelenti, hogy az Örökrangadó előtt már sem a hazai, sem a vendégpénztár nem nyit ki az Új Hidegkuti Nándor stadionban.

    A szurkolói shop 17:00-tól lesz látogatható, a kapunyitás pedig 18:00 órakor lesz. Kérjük a szurkolókat, hogy ⁠érkezzenek időben, hogy ne maradjanak le a szurkolói élményekről és a meccs kezdésről sem.

    https://www.mtkbudapest.hu/hu/hirek/mar-nem-nyitnak-ki-a-penztarak-a-stadionban-az-orokrangado-elott