magyarfutball.hu

Szeged FC - Újpest FC 1 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 14. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.05.10, 20:35
    Ujpest—Szeged 3:1 (2:0)
    Szeged nagyon veszélyes ellenfele lesz minden csapatnak
    Góllövő: Avar, Avar, P. Szabó (11-esből), Havas
    Ujpest — Bíró: Antalics — 2000 néző
    Ujpest: Hóri — Futó, Sternberg — Seres, Szűcs, Szalay — Tamássy, Jávor, Avar, Kocsis,
    P. Szabó.
    Szeged: Pálinkás — Sirály, Raffai — Gyurcsó, Somogyi, Varga — Korányi II., Bognár, Szojka, Gerle, Havas.
    Szeged kezd. Avar mindjárt az első percben kiteszi Jávort, aki be akarja adni a labdát. Gyurcsó kornerre ment, ez eredménytelen. A 3-ik percben Sternberg alig egy méterre a 16-ostól hendszet vét, a szabadrúgás a falról viszszapattan, majd Gyurcsó kirúgja. Igen jó játék alakul ki, nagyon szép támadásokat látunk mindkét oldalon. Jávor kiadja a labdát Tamássynak, pár lépést tesz vele a jobbszélső, azután bead, Avar fejel, de a labdán kívül még Sirály fejébe is. Mindketten szédelegnek,
    Avart kikísérik és két perc mulva tér vissza nagy ragasszal a szeme fölött.
    Eddig körülbelül egyformán támadott a két csapat, az első negyedóra egyforma ellenfeleket mutatott, de most lassan megváltozik a játék képe. Ujpesti gól esik.
    Seres szökteti Tamássyt, aki lefutás után Avarhoz passzol és Ricsi Sirállyal a nyakán is tud lőni fordulásból a kapu jobb sarkába. 1:0. 15-ik perc.
    Az ujpesti fölényt még egy korner is mutatja, Szűcs lő 25 méterről kapufát. Az ujpesti fölény most már álandósul, Szeged csak elvétve jön fel, de támadásai veszélyesek.
    A 26. percben Ujpest jobboldali támadást indít.
    Jávor - Tamássy akció után Avar kapja a labdát, kicsit előtt felemeli még, azután kapásból a kapu balfelső sarkába rúgja. 2:0.
    Remek gólt rúg!
    Raffait ártatlanul fújja le a bíró, Szeged reklamál. Kiütközik a fáradtság a csapatokon, nehéz a pálya. A fáradtsággal lehet magyarázni a szaporodó faultokat is. Szalai beugrik Somogyiba, azután Gerlét pfujolja az ujpesti közönség.
    A 34. percben Havas beadását Bognár lefejeli Szojka elé, akinek lövésébe a bíró ofszájd címén belefütyül. A labda közben hálóba ment. Avar és Varga afférja kezd izgalmassá válni.
    Az utolsó percekben Szeged támad, de közben még egy ujpesti 11-est látunk füstbemenni. Tamássy — Avar támadás után Avar jobbról élesen centerez. Varga karját súrolja a lövés.
    11-es, ezt Kocsis a bal kapufa élének rúgja, onnan visszapattan P. Szabó elé, az ő lövése emberről kornerre megy.
    Ez eredménytelen. 42. perc:
    Szegedi támadások után Szűcs lövése a felső sarok mellett süvít el. Majd Tamássyt tévesen fújja le lesálláson a bíró.
    Az Ujpest veszi át rögtön a játék irányítását. A 2-ik percben P. Szabó jut jó lövőhelyzetbe, de a labda a felső kapulécen végigszaladva kimegy. Nagy kavarodás támad később Szeged kapujánál Jávor meredek előreadása nyomán. A kemény szegedi védelem tisztáz. P. Szabó szalad le, lő, Sirály hátat fordít az erős lövésnek és a labda kezéről vágódik le. 11-est reklamálnak, de hát itt szó sem lehetett szándékosságról. Havas lövését védi most Hóry.
    A 14-ik percben szabadrúgás Szeged ellen. P. Szabón és Avaron át Jávorhoz kerül a labda, bombáját Pálinkás nagyszerűen védi. Ujpest eredménytelen kornert rúg, azután baloldali támadás után Sternberg és a szegedi balszárny fekszik együtt az ujpesti kapu előtt. A tribün hendszet kiabál, a bíró továbbot int. A 17-ik percben Jávor és Tamássy akciója után Avar lő pompásan, Pálinkás ugyanolyan jól véd. Somogyi és Gerle sportszerűtlenkedik, Antalicsnak egy szava sincs hozzá. Ujpest megint szép támadást vezet, Tamássy a végén elrontja. A 25-dik percben
    egymásután két újpesti korner (Avar-bombából és Jávor-fejesből) Gerle és Szűcs csap össze, Szűcs fekve marad, de nincs komoly baj, a bíró feldobja a labdát. A 30. percben Sternberg elereszti a labdát, Korányi beszalad vele, lő, Hóry kornerra véd, nagyon meleg helyzet. Az ellentámadások során újabb ujpesti korner.
    Avar kitör a 83-ik percben, biztos gólhelyezetben van, amikor Sirály hátulról elgáncsolja. 11 es. Ezúttal P. Szabó rúgja, Ujpest koronázatlan 11-es királya. A balsarokba megy a labda. 3:0. Gerle leteríti Futót fejelés közben, négy pfujt kap érte. A 36.percben Avar lő mellé. A 38. percben a szegedi balszárny támad, Havas veszélyes beadását Bognár 10 lépésről tiszta helyzetből kapu fölé fejeli. Nagy helyzet volt. Gerle hátulról belelép Jávorba, nagy füttyöt kap. Jávor megpróbálja visszaadni, de nem sikerül neki. Szegedi szögletrúgás balról: rövid.
    P. Szabó elfut, veszélyes beadását Pálinkás szépen elcsípi. Gerle Futóba ugrik, szerencsére
    nincs nagyobb baj. P. Szabó vezet támadást, beadása után Gyúrcsó összeesik, de azután megint feléled. Mindig élesebb a hangulat A szegedi jobbszárny félpályán próbálkozik támadással.
    P. Szabó kétszer is szerelni próbál. Ártatlan a dolog, de a bíró mindkétszer szabadrúgást ítél. Már a 45. percben vagyunk, amikor a második szabadrúgást Somogyi kapu elé irányítja. Futó és Bognár egyszerre akarja fejelni, egyik sem éri el, s
    a labda a jobb sarokba tart. Hóri vetődve akarja fogni, de kiejti. A guruló labdát a befutó Havas közelről, félmagasan a hálóba lövi.
    A csapatok megindulnak a közép felé, de már nincs idő kezdésre. 3:1.

    Nemzeti Sport, 1934. február 26.