magyarfutball.hu

Bocskay FC - Budai 11 7 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 14. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.05.12, 18:57
    Nagyszerűen száguldozott a debreceni ötösfogat
    Bocskai—Budai „11“ 7:0 (3:0)
    Ismét káprázatos csatárjáték volt Debrecenben
    Góllövő: Markos, Teleki, Teleki, Vincze, Eőri, Markos, Teleki
    Debrecen - 2500 nézd — Bíró: Juhász Attila dr.
    A választásnál a Budainak kedvez a szerencse és a Bocskai áll fel a nap ellen:
    Bocskai: Alberti — Vágó, Janzsó — Palotás, Gyulai, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Eőri, Hevesi.
    Budai „11”: Fábián — Wéber I., Ligeti — Magda, Burger, Schuszter — Rökk, Sztancsik, Hegyes, Czumpft, Pozsonyi.
    A Bocskai rögtön rohammal támad és már az első percben sarokrugást kell fogni Fábiánnak. Csak nehezen hárítja és Ligeti rögtön csinál még egyet. Most Rökk támad, szabadrugását Alberti védi.
    A tapogatózás nem sokáig tart. A 7. percben Teleki Vinczével játszik össze, onnan Eőryhez kerül a labda, aki meglepetésszerűen kivágja a jobbszélre.
    Markos nagyszerű érzékkel fut rá a labdára, nagy lendülettel viszi tovább és futtából irtó lövéssel bevágja a felső sarokba. 1:0.
    A közönség ünneplése még lesem csillapodik, amikor Teleki—Vincze akció után újra Markos fut a szélen, lefutásánál csak lapos beadása szebb:
    Telekinek csak oda kell tenni a lábát és a labda közvetlen-közelről a hálóba száll. 2:0.
    A 9. percben vagyunk, még tapsolnak és az ember nem tudja, az első vagy a második gólnak szól-e a taps, amikor az újra támadó Bocskai-csatárok elől Ligeti kézzel húzza el a labdát. A szabadrugást
    Palotás irányítja Telekinek, aki Vinczétől visszakapja a labdát és úgy lövi közelről a kapuba. 3:0.
    A közönség ünneplése tombolássá fokozódik és a Bocskai remek rohamokkal szolgál rá az elismerésre. Lassan azonban a Budai-védelem is magához tért a rajtaütés okozta kábulatból és derekasan harcol. A csatársora is támad, sarokrugáshoz is jut, a Bocskai meg lelassít. Markost nagy lesen fogja a bíró, Rökk szabadrugása után Vágó tisztáz. Ujabb 20 méteres szabadrugást Rökk hajszálnyira fölé lő.
    A 30-ik percben esnék a Bocskai legszebb gólja, ha a bíró megadná.
    A kaputól 25 méterre Ligeti buktatja Telekit és a megítélt szabadrúgást Vincze óriási erővel zúdítja a felső sarokba. A bíró azonban a kétségkívül játékon kívül levő Eőry miatt ofszájdot ítél. Vincze újabb 25 méteres szabadrúgását Fábián bravúrral védi kornerre. A 38-ik percben Budai-támadás közben humoros jelenet: Janzsó és Hegyes összeölelkezik. A bíró azonban — úgy látszik — nem barátja az ölelkezésnek: fúj és feldobja a labdát. Gyulai kapásból küldött süvítő lövését Fábián bravúrral védi, majd — s talán elismerésül — Czumpft száll bele Gyulaiba.
    (A félidőben, a Bocskainál érthetően örülnek az eredménynekmég jobban a szép játéknak. A budaiakat Faragó keményen korholja.)
    Két Bocskai-korner jelzi, hogy a debreceni virtus megint feltámadt. A 6-ik percben azután megindul a gólszüret. Hevesi Keviczkytől kapott labdával pompásan lefut, beadását Teleki kapja, a center pedig Vinczét ugrasztja ki.
    Az összekötő nem rest, hanem hatalmas rössel a hálóba ragasztja a labdát. 4:0.
    Alig kezd a Budai, már Telekinél a labda, ő Vinczéhez továbbítja és onnan Eőryhez jut. Most a két összekötő anélkül, hogy ellenfél a labdához tudna érni, szapora adogatással lefut a 16-osig és
    Eőry jól megszűrt labdáját a kifutó és vetődő Fábián csak érinteni tudja, de elhárítani nem. 5:0.
    Megint Bocskai-roham: Eőry mellé fejel. A 12-ik perc hozza a Budai egyetlen gólhelyzetét. Pozsonyi jól ad be és Hegyes tisztán is áll, de toronymagasan a kapu fölé lő.
    A 15-ik percben Markos Teleki labdájával lefut, lapos beadását Vincze bombaként zúdítja kapura, de a labda Fábiánról újra kipattan. Most
    Markos elé és a szélső ballal bevágja. 6:0.
    Teleki fejesét Fábián ragyogóan védi kornerre. A 20-ik percben Gyulai sérülése — anélkül, hogy ellenfél ért volna hozzá — kiújul és a centerhalf sántikálni kezd. A közönség bekiabál:
    — Gyulai, állj ki! Jövő héten a Kispesttel játszunk!
    Jánosy edző le is küldi Gyulait és
    Vincze megy hátra centerhalfnak.
    A Bocskai 10 emberrel is frontban marad, de már nem erőlteti a játékot. Markost a 16-oson kézzel tartják vissza, de ő így is lő és Fábián nehezen véd. Markos szabadrúgása a kapufáról pattan vissza.
    A 30-ik percben Palotás labdájával megint csak Markos fut el, beadásával
    Teleki kiugrik a védők között és bevágja a labdát. 7:0.
    Teleki faultolja Ligetit és szokatlan cselekedetéért tapsot kap közönségétől. A Bocskai most már csak technikázik és csak Vincze két hosszú bombája teszi próbára Fábiánt.

    Nemzeti Sport, 1934. február 26.