magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Attila FC 3 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.05.16, 12:22
    III. ker. FC—Attila 3:2 (2:2)
    A felforgatott, rossz Óbuda eredményesebb a fejetlen Attilánál
    Hungária-út: 10.000 néző. Bíró: Hertzka
    Góllövő: Seper, Virág, Egry, Egry Győry
    III. ker. FC: Dénes — Győry, Biró — Steiner, Ágai, Beretvás — Fenyvesi, Blaskó, Egry, Sáros, Schwarcz.
    Attila: Hidasi — Bán, Sziklai — Szabó I., Miskolci, Buzássy — Opata, Bak, Seper, Virág, Magyar.
    Kezdetben úgy fest a dolog, hogy az égiek kegyesek lesznek a tavasz első derbinapjához. Kellemes, enyhe az idő, a felhők éppen csak hogy eltakarják a napot, amely közben ki is bújik. Feltűnő kopasz lett a pálya, csak a sarkokon látszik a zöldelő fű. „Vörös Taki” azonban biztat, hogy két hét mulva szép zöld lesz minden. A III.kerület öltözőjében nagy a szomorúság. Biró felmentést kér, rotterdami rúgás nyomán még mindig fáj a bokája. Fenyvesi sincsrendben. De nem nélkülözheti őket Óbuda, Lucz, Kármán, Réti hiányzik.
    Az Attilánál csak a fedezetsor felállításában van változás.
    Az Attila választ és a Kerület játszik nap ellen. Az első akciót a kerületiek vezetik, de Ágai jó kiadása a balszélén elakad. Nyomban a miskolciak mennek át támadásba, Győry rúgást kap, az Attila-balszárny átsiklik, a felszabadító lövésbe Seper beugrik. Tiszta a helyzet Virág előtt, már mindenki gólt lát, Dénes azonban nagy szerencsével lábujjhegyével még el tudja érni a kapura tartó lövést. Pár percre Blaskó megy hátra Győry helyére, de azután Győry visszatér bekknek.
    Állandóan az Attila támad, az óbudai védelemnek ugyancsak bőven akad dolga! Virágnak, Magyarnak akad nagy helyzete, lövésük azonban elkerüli a kaput. A kerületi támadások nagyon kezdetlegesek. Sepert csak szögletre tudja szerelni Biró a 10. percben. A szabadrúgásból Blaskó fejel, Hidasi szögletre ment. Most változatosabb a játék, de az Attila változatlanul veszélyes. A 20. percben Magyar éles lövését Dénes remekül fogja. Egry tiszta helyzetben Hidasihoz lő, ez az első komoly helyzete a Kerületnek. Győry felszabadító rúgásával Magyar szökik, beadását Opata fejelhetné, de cselez és elromlik a helyzet. Miskolci, Opata kombináció,
    a beadást Bak élesen lövi, Dénes rövidre öklözi, a befutó Seper közelről bevágja. 0:1. 23. perc.
    Kerületi ellentámadást Hidasi tesz ártalmatlanná. Az óbudai halfsornak nagyon gyengén megy a játék, különösen Ágai nem tud helytállni Miskolcival szemben.
    Sáros lesz a centerhalf,
    Ágai megy az összekötőbe. Miskolci a csatársor nyakán van, majdnem a 16-os közelében kiverekszik egy labdát, kiadja a gomolyagból Opatának, aki vajszerűen centerez,
    Virág megy magasra a labdáért a levegőbe, éles fejesére Dénes rosszul helyezkedik, a labda besurran, 0:2. 28. perc.
    Most újra csereberél a III. kerület. Győry sántít, előremegy balösszekötőnek, Beretvás lesz a jobbhátvéd, Ágai a balhalf. A 30. percben balról indul egy jó óbudai támadás, az átvágott labdával Fenyvesi szökik, majdnem a kornervonalról centerez.
    Egry közelről, élesen, kapásból lövi a labdát, amely a felső lécről élesen lepattan, Hidasi nyúl érte és a levegőben el is halássza a labdát, a bíró azonban határozott gesztussal gólt ítél. 1:2.
    Az Attila-csatársor továbbra is remekül támad.
    Bak csavart lövése a kapufát találja el,
    Miskolci remek 25 méteres lövését Dénes csak szögletre tudja öklözni, majd Bak lövését Dénes csak bravúrral tudja menteni. Az utóbbiból korner lesz. A Kerület csak gyéren, akkor is puhán támad. A jobboldalon veszélytelennek látszó támadás indul a 41. percben, Steiner hosszan vágja előre a labdát Egry elé, ez átemeli Sziklai fölött és hirtelen tiszta előtte a pálya. Egry óvatos, viszi még a labdát és tíz lépésről védhetetlenül süvít lövése a jobb felső sarokba. 2:2.
    Helyesen, de későn lefújt Magyar-lesállás okoz izgalmat, majd a 45. percben Opata elszökik, beér a16-os területére a saroknál, Biró benyúl hátulról a lábával, majd az elbukó Opata lábát kézzel is elfogja.
    A bíró 11-est ítél,
    a Kerület érthetetlenül tiltakozik, de azután beletörődik. Miskolci áll neki a 11-esnek. Fütty előtt Dénes elugrik helyéről, ez megzavarja Miskolcit, akinek már a nekimenése is nagyon határozatlan.
    A gyenge lövés a jobboldali kapufáról keresztbe a mezőnybe pattan. A közönség zajong Dénes szabálytalan kiugrása miatt, de hiába, mert a bíró nem vette észre. A helyzetet a védelem tisztázza és egy-két akció után vége a félidőnek.
    Kétoldali veszélyes támadásokkal indul a II. félidő. A 4. percben Virág kezén elakad az Attila támadása, pedig nyomban utána
    Miskolci sarokba vágja a labdát, de már a bíró lefújta!
    Utána Bak kerül gólhelyzetbe, de lendületben lyukat rúg, elterül, kikell vinni. A Kerület előrejön, Bán csak szögletre tud menteni, a korner eredménytelen. Közben a szél már csaknem elállt és az Attila támad többet.
    A 10. percben Seper jóval fütty után lő a hálóba.
    A III. kerület viszont fütty előtt. A 11. percben ugyanis taccsdobás után Fenyvesi a vonalról ad be. Előírásszerűen és a hat lépésnyire álló
    Győry pontosan fejel az ellenkező sarokba. 3:2.
    A kerületiek egész bal szárnya szabadon volt hagyva. Szöglettel válaszol az Attila, utána Buzássy és Blaskó erősen összecsap. Félperc szünet. Két szögletrúgással a miskolciak következnek, ott tanyáznak a kerületi kapunál, de mintha kételkednének abban, hogy gólt is tudnak rúgni. Pedig most már Beretvás mellett
    Egri a másik hátvéd, Bíró centert játszik (!)
    Az Attila támad, Bakot góllövő helyzetben lökik el a 16-oson belül, a bíró azonban nem lát semmit és a közönség percekig tüntet ellene. 18. perc: Azután Bíró vizsgázik le, mint center, nagy helyzetet hagy ki az ötösön. Nincs már olyan szép játék, mint az első félidőben, különösen az Attilától látni jóval kevesebbet.
    A kerületiek hat helyen játszanak más emberrel, mint ahogy felálltak.
    A 30. percben Opata lövése kap tapsot. Most már nagyon izgatott hangulatban folyik a játék. Ennek tulajdonítható, hogy az Attila csatárai folyton hibáznak. A 37. percben Sáros 35 méterről lő mellé. Majd a túlsó oldalon Seper kerül hirtelen jó helyzetbe, de nem jön lábra jól a labda. Most már hiába támad az Attila, hiába megy előre Miskolci...2:0-nál kellett volna igyekezni!

    Nemzeti Sport, 1934. március 12.