magyarfutball.hu

Soroksár FC - Ferencváros FC 0 : 2 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.08.03, 19:13
    Ferencváros—Soroksár 2:0 (2:0)
    Szürke, nivótlan mérkőzés
    Góllövő: Kovács, Toldi
    Soroksár, 1800 néző. Bíró: Hertzka
    Ferencváros: Háda — Polgár, Korányi — Laky, Bán, Lázár - Táncos, Kiss, Móré, Toldi, Kovács. Soroksár: Kovács — Vadász, Dudás — Víg VI., Szenes, Magyar I. — Kelemen, Zimonyi, Fritz,
    Bihámi III., Magyar II.
    Mér az első percekben izgalom támad, az ujonc Fritz kiugrik, de Polgár szereli. Zimonyi lesállása támadást akaszt, majd a 8. percben Kovács beadását Kiss remekül alig fejelt mellé.
    A 9. percben a soroksáriak rohamoznak, a Fradi védelem nagy hibát vét, Háda rosszul fut ki s Zimonyi lövése csak alig megy az üres kapu mellé.
    A Ferencváros szerencséje. (Mindkét csapat edzője dühösen mutogata taccsvonal mentén).A 13. percben Kelemen remekel, Lázárt is becsapja, de bent Magyar II. három lépésről nem tudja eltalálni a labdát. Szögletre ment a védelem.
    A 14. percben Bán szabadrúgását Táncos kapja, jól adja be, három lépésnyire a kaputól van a labda,
    Kiss megy rá, de őt akadályozzák a lövésben, mire az ujonc a befutó Kovács elé tálal, aki az ellenkező sarokba vágja. Közelről: 1:0.
    A 17. percben Háda újra rosszul hagyja el a kapuját s Bihámi fejesét Korányi csak nehezen tudja kifejelni a kapu torkából.
    — Laposan— kiabálnak a ferencvárosi szurkolók.
    A 19. percben Magyar I. fejese a ferencvárosi csatárok elől csaknem öngólba fut Egy perccel később Korányi reflexmozgásszerűen a 16-oson belül kinyujtott karral a labda után kap, de nem érinti.
    A ferencvárosi csatárok néha cél nélkül pötyögtetnek belül s az eredmény: soroksári támadás. Élvezhetetlen játékkal, csapkodással telik az idő. Ha a bíró ellen nem tüntetnének néha, nyugodtan élvezhetnék vasárnap délutáni álmunkat.
    A 30. percben Kelemen lesről indul, bead Magyar II.-nek, akit Laky elenged. Magyar II. fejes s Háda, a gólba tartó labdát földre csapódva csak nehezen üti szögletre.
    Két perccel később Táncos faképnél hagyja Dudást, lő, a kapuban álló Vadász rosszul találja el a labdát, amely a kezére is pattan, de a bíró int, hogy nem 11-es. (Szándékosság nem is volt benne.)
    A soroksáriak most többet támadnak s játékban is többet nyujtanak, mint a ferencvárosiak. De felnyomulnak a zöld-fehérek!
    A 37. percben Kiss baloldalról kap egy labdát. Táncosnak adja, ez
    mellel letompítja, keresztben átvágja Toldinak, aki négy lépésről az ellenkező, a balsarokba küldi a bőrt 2:0.
    A 41. percben Vadasa megsérül, egy percig áll a játék, majd Toldit figyelmezteti a bíró immár másodszor.
    A 2. percben Kovács bead, Toldi átengedi a labdát Mórénak, ennek lecsúszik a lábáról, de a labda kapura megy, Kovács (a kapus) alig tudja kiütni. A 4. percben a zöld-fehérek ellen szabadrugást ítél a bíró.
    A soroksáriak hamarább rúgják, a bíró fütyül, de Zimonyi a hozzákerült labdát jóval a fütty után küldi hálóba.
    Ujra az egész! Most már nem lesz gól belőle. Több tervszerűtlen Fradi-támadás után a 10. percben Kelement les címén állítja meg a bíró, illetve csak állítaná, Kelemen ugyanis a fütty után is lő, szintén kapuba, de a bíró nem adhat gólt.
    Most öt percen keresztül nagy a zűrzavar Háda kapuja előtt.
    Magyar lövése kapufáról pattan vissza (már-már gólnak látszott), a visszapattant bőr Bán kezét is eltalálja a 16-oson belül, de nincs benne szándékosság, mert két lépésről lőtték a kezére. Majd két korner közben Kelemen holtbiztos helyzetben a kapufa alsó szögletének vágja a bőrt. Két lépésről! Kalimpáló lábak, tömegjelenet és amit akartok...
    A 15. percben Vig VI. lerugja Toldit, akinek ki kell állania. Majd Kovács beadása után Kiss nagyszerűen fejel. Toldi három perc mulva visszajön a Vig VI, most azzal tűnik fel, hogy már vagy tizedszer dob szabálytalanul taccsot. Csak a bíráknak nem tűnik fel.
    A 27. percben Zimonyi hagy ki nagy helyzetet,
    a játék mind gyengébb nívón mozog.
    Sokszor IV. osztályúnak, vagy még annál is gyengébbnek tűnik fel. A 30. percben Lázár szabadrugása és Kiss átadása után Móré alig lő mellé. A 31. percben Toldi kap egy labdát, a bíró les miatt sípolt, Toldi ugyanakkor már
    hiába vágja be a hálóba a kifutó kapus mellett a labdát.
    Érvénytelen ez a gól is! (2:1 — a meg nem adott gólok aránya.)
    A 33. percben Kovács beadása után Toldi teljesen tisztán áll, s ahelyett, hogy maga elé tenné, kapásból vágja meg s erősen mellé küldi. A 34. percben Magyar II. lövése Laky kezén pattan. Semmi szándékosság nem volt ebben a hendszben sem, de
    a bíró ennek ellenére 11-est ítél. Magyar I. áll neki, a sajtópáholy előre bemondja:
    — Ez nem tud rúgni, nem lesz gól
    Magyar L tényleg mellé vágja. (Miért nem Vadász, vagy Vig VI. rúgta?)
    A 38. percben Vadász és Zimonyi helyet cserél s Vadász mint csatár majdnem felrugja Hádát
    .
    Nemzeti Sport, 1934. november 12.