magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Kecskeméti TE 1 : 0 19:45

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.08.10, 17:02 (szerk.: 2024.08.23, 22:04)
    Összességében a mai meccs elment, de még nagyon az út elején járunk Pascallal. Ránézésre gyökeresen mást szeretne, mint az elődje, valószínűleg jó pár hét szükséges, mire gördülékenyen fog a játékunk működni. Ma sem igazán tetszett a Maiga Rommens középpálya, egyszerűen támadásban kevés. Rommens egyelőre bizonytalanabb, mint Laidouni, vagy Abu Fani volt ezen a poszton, de még fejlődni fog. A támadószekció labdával nem tudott dominálni, nem véletlen, hogy egy labdaszerzés után tudtunk csak eredményesek lenni. Ben motiváltan és jól szállt be, remélem hamarosan többet láthatjuk a pályán.

    Nekem a befele helyezkedo szelsovedos taktika ma nem tetszett, csak még jobban osszeszukitettuk a teruletet. A balszélen egyelőre ijesztő Marki hiánya, egyertelmuen igazolni kell oda.

    Pozitivumkent kiemelnem azt, hogy egy rovid idoszakon kívül eselyt sem adtunk a Kecsonak. KÉt pontrugasbol viszont az egyiket (szokás szerint) majdnem becoptuk. Van még min dolgozni, de a 3 pont az 3 pont, ma ennyi volt a lényeg, semmi más. Cisse, Trao, Maiga kicsit pihenhetett is.

    Kíváncsian várom a keddet, akkor sokkal jobban ki fog derülni, hol tartunk. Az is lehet, hogy ez egy tanulo, epitkezo szezon lesz, már ha nem vágják ki azonnal Pascalt, ha esetleg "csak" az EKL lesz meg idén.

    Első NB-I -es hazainak elmegy kategória volt. A holland foci iskola nem készít fel ilyet tapasztalni kell. Lesz ez még sokkal jobb is.
    Viszont a Dózsa ellen fel kell készülni, ott nagyon készülnek ránk.
    Remélem, megint zöldre festjük...

    Nagyjából előre bemondta mindenki, hogy lesz sérülés (lett is), az ájtatosmanógeci brigádja hozta a formáját. Annál, hogy ezt lehozták egy sárgával már csak az szánalmasabb, hogy konkrétan a 0-1-et védték még a 85.percben is. Vágónak kéz és lábtörést tudok kívánni, nb2-es fodballista.

    Ellenük szinte mindig kínlódunk! SzabóHóluszpókPista mindig ellenünk akarja megmutatni mekkora edzőzseni. (Bezzeg a nemzetköziben meg telefosott gatyával mentek)
    Nem játszottunk jól ez tény, sok gyenge teljesítmény volt ez is tény, de nyertünk! Később a játék is jobb lesz! Hajrá Fradi! Hajrá Pascal!

    Most mi a gond amúgy? BL a lényeg most, ez meg közte ilyenkor a kötelező púp a hátunkon, ahol hosszú távon úgyis kijön a különbség. BL be mindkét meccs rendben volt, közte becsúszik egy 1-0 és pánik van. Látszik hogy ezen most túl akartunk lenni, és ez meg is lett. Ez a kecsó amúgy sem a leghálásabb ellenfél ilyenkor. Mindent bele a dánok ellen, onnan jön a nagy lóvé ha az sikerül.

    Első meccs.Ennyi.Már tegnap is írtam,hogy akkor vált nézhető a játékunk,amikor a 3 írástudó,egyszerre a pályán volt.Viszont az is közel van az igazsághoz,hogy ezt a bl-sorozatban nem tehetjük meg.Barni visszatérése után,nagyon kíváncsi leszek a csapatra és arra,hogy alakul át a játékunk,legalább itthon .Kell egy kh,ha Abena megy,lehetőleg nála jobb,és valaki,aki Owosunál sokkal jobb.
    A magyar bajnokikon viszont,nincs feltétlenül szükség arra,hogy Maiga és Rommens,egyszerre pályán legyen.

    Owosu mellett,mögött játszani,nem egyszerű dolog.Rántja magával a mellette játszót. Owosu kb olyan mint Moutari. Olyan esetekben használható,amikor vezetünk és visszaállunk.Ha elé rúgod a labdát területbe, sebességből,talán megoldja.Ennyi és nem több.

    Magabiztosan nyertünk, de nem volt egy jó produkció, azért vagyunk mi a legjobbak, hogy a beseggelt csapatokat is szétszedjük. Én is úgy vélem Abu fél lábbal jobb az eddig látott Rommensnél.

    Sokan szidják-egyébként jogosan -a kecskemét defenzív felfogását.De:

    1. Jansen állítólag rengeteget videózik,nem nézte meg a Kecskemét elleni meccseinket?
    2.Leandro sem hívta fel a figyelmét,hogy mi várható a liláktól ?
    3.Egy eleve betömörülő ellenféllel szemben miért ragaszkodott a szélső bekkek középre húzódásán alapuló taktikához?

    Nem volt igazán meggyőző a teljesítmény finoman fogalmazva. Biztos hogy ezekben az időkben a játékosok fejében inkább a bl selejtező van ami azért valljuk be teljesen érthető. sokan a kiugró nemzetközi eredmények esélye miatt jönnek ide. Rommensék középen ma nem igazán voltak meggyőzőek kíváncsi vagyok rá a továbbiakban Abunak milyen szerep jut és mi az oka az eddigi jegelésének. Kadynak szerintem még kellenek meccsek és az az igazság még a posztját sem nagyon találta meg a mester vagyis inkább azt kit kellene kihagyni (Zaki vagy Traore). Ha Barna visszatér a kapu előtt is veszélyesebb lesz a csapat ez biztos. ami viszont nagy gond a a bal szélső posztja oda kb 0 emberünk van. akik vannak támadók azok vagy középen vagy jobb szélen képesek jó teljesítményre. Szerény véleményem szerint ez az a poszt ahova mindenképpen kell igazolnunk napokon vagy heteken belül. Úgy gondolom az összeg megvan rá és szerintem fogunk is oda hozni valakit. Kedden nagy küzdelemben jó eredményt fogunk elérni. Hajrá Fradi!

    A csapat tegnapi -különösen a középpálya és a baloldal-teljesítménye alapján aggódom,mi lesz a dánok ellen.... Hiányzott a kreativitás,s
    Rommens sem védekezésben,sem támadásban nem jobb mint Abu,vagy Ben.
    Ramirez-Owusu balszárny tévedés...S arra mi a magyarázat,hogy Jansen az általa kedden dicsért Grubernek perceket sem adott?
    Az edzőnk erőltet egy általa kigondolt játékrendszert,csak ahhoz úgy tűnik nincsenek megfelelő játékosaink.

    A Kecso semmi komolyat nem tudott felmutatni, kicsit pontosabban jatszva az elso felidoben 4-5 golunk lehetett volna. Erdekes a kozepen valo jatek, meg az, hogy batrabb passzokat kell tolni. Nekem tetszett. Valoban nem minden jatekosunk alkalmas ra.

    Nekem nem tetszett a tegnap...Alig voltak beadások ,a gólunk az ellenfél hibájából született...Az hogy egy eleve betömörülő-foggal körömmel védekező ellenféllel szemben még a szélső bekkek is középre húzódnak,ez téves taktika.

    Kiderült,hogy Marki mennyire hiányzik.Senki nem mert egyéni akciót indítani.Ennyi hátra passzolást,meg hazaadást még életemben nem láttam.Ha így akartuk átverni a Mityiland megfigyelőit,akkor az jól sikerült,de attól tartok,hogy kedden megkapjuk a rendes letámadást.Valamit ki kell találni a stábnak,hogy legyen normális labda kihozatal,mert így bajban leszünk.

    Egeszen uj a labdakihozatali taktikank, probaljuk gyorsabban csinalni, illetve hamarabb feljebb loni. Meg nem mindig sikerult, de volt belole par szep.

    Sajna a kecsó nem jött kijjebb, pedig már kv és teasütemény is volt a kisasztalon.
    Szerinted miért passzoltunk haza?
    Csalogattunk.

    Gondoltam, hogy nehéz lesz.
    A Kecskemét tele van magas, atletikus és durva játékossal.
    Védekezni megtanultak, focira nem maradt energia.
    Ahogy Vágó nyakon vágta Zakit, a kezét törtem volna el. Szóval erre készültek.

    Rühellem őket,de fizikailag rendben vannak.
    Olyan eszközöket használnak ami van nekik. Azt az ő szempontunkból jól csinálják.

    Sajnos a magyar bírói kar ehhez van szokva és engedik nekik.
    Lásd Zaki nyakon vágása.

    Örülnék, ha a tavalyihoz képest kétszeres áron megvett bérletemért cserébe Lotfi Begi, fény-show, ordító verseny, dance-cam, humba-bumba-cam helyett nézhető focit kapnék.

    Mi valóban dekoncentráltan toltuk. Szerencsére egy egyéni akció 3 pontot ért. A kecsó meg… hát ilyen felfogással “játszani”, olyan mennyeis doloog. Így se kaptak pontot, meg 5:0-nál se kaptak volna. De az utóbbinál legalább jól szórakozott volna a stadion a pénzéért. Hogy esne ki a rákba ez a gittegylet. Pfejj de utálom az ilyet…

    Az sokat elmond az NB1-ről, hogy a nyugatról jött edző nem érti miért nem akar az ellenfél egyenlíteni.
    Szabó meg nyíltan kimondja, nem akarnak ötöt kapni.

    Rúgdostak minket, ahogy bírtak. Büdös tetű az 5-ből csak egy sárga lapot mutatott fel nekik....

    Mi viszont rég játszottunk ilyen tisztán, alig volt szabálytalanságunk, sőt, csak tán egyszer érintette meg Zaki az ellenfél vállát egy kontra futásversenyben, de elengedte (helyesen), így nem is kaptunk sárga lapot.

    Azért Endi az egyik lilát szépen akasztotta hátulról, az is lehetett volna sárga.

    A gól abból jött össze, h Pesics lesen maradt, és nem számítottak rá onnan. Traorét meg egyik favágó sem érte utól, mert zavarta őket a balta a sprintben.

    A lényeg az, hogy nincs komoly sérült. Owusu most kifejezetten gyenge volt. Kadi percei nem értékelhetők. Ben rálőtt néhány megindulást, de újabban inkább csak szólózik. Dibusznak nem volt dolga.

    Másfelől továbbra is élvezi a játékot Traore, gólja mesteri volt. Cissé volt még kiemelkedő, s ha szabad ezt mondani, Civic támadóként, percek alatt. Az alapcsapaton egy-két változást szeretnék, Owusu helyére Civic, talán még Pesic mehetne a padra, s Kehinde vagy Abu kezdhetne. A párharc két meccsből áll., kedden megelégszem egy ígéretes eredménnyel. Pihenés, lazítás, összpontosítás, jó lesz ez - hajrá Fradi!

    Pesic padra?
    Szerintem egész jól tolta. Ment minden labdára, letámadta a kapust jópárszor, volt benne motíváció. Az, h nem kapott olyan labdát, amivel kezdhetett volna valamit érdemlegesen, nem az ő hibája.
    Viszont tetszett, mikor bejött Civic és Abu. Volt egy erősebb ritmusváltás a meccsben.
    Pascal lehet megtalálta Civic új posztját?
    Már csak a beadásokat kéne gyakorolnia

    Elképesztően intenzív játékot játszat Jansen a csapattal, ez nagyon tetszik. Mindenki támad, mindenki védekezik, folyamatosan visszatámadunk, mindenki úgy visszazár, mint a kisangyal. Ez már most előrelépés a szerb kutyához képest, aki az "adjátok Abunak a labdát, nála jó helyen van" szintre züllesztette a játékot. A Jansen féle játékkal sokkal jobban lehet kompenzálni azt is ha kulcsemberek sérültek. Több az összjáték, rengeteg a mogás, nem véletlen, hogy Zaki mennyire él nála. A kockázata ennek, hogy nehéz ezt bírni ezt egy szezonon át, látszik, hogy a játékosok majd összeesnek meccs végén.
    Lehet, hogy még rengeteg pontatlanság volt a támadásainkban, de annyira uraltuk a játékot, hogy a kecskemét egy támadást nem bírt felépíteni. Ja és mindehez 0 sárga párosult a mi részünkről.
    Szóval jó lesz ez, csak ne törjön ki parasztlázadás, ha a mütyür ellen esetleg nem sikerül, úgy érzem, ha Jansennek adunk időt, nagyot fog itt alkotni. Nem mellesleg egy halál kultúrált fickó.

    Ez a csapat még nincs kész .Nem tudom Abu mikor lesz olyan àllapotban hogy kezdő legyen de nagyon kéne aki szervezi a játèkot.Jelenleg közèpen vízhordók jàtszanak (persze az is kell)de nincs aki kulcspasszokat adjon és Kady sem szàzas még.Cissenek tegnap is volt egy két hajmeresztő hibàja ami itt mèg belefért de nemzetközibe már nem fog.Gustavo tetszett de látni benne a brazil “flúgot” is nèha.Ide mindenképpen kell egy jàtékos főleg ha Abena is megy.Owusu :inkàbb hagyjuk Grubert megnéztem vna inkàbb ott.Arra posztra égető a minőség.Pesic sokkal jobban csapatjátékos lett de sajnos nem vagyunk vele előrébb oda is kell vki mert nem tudni Barni mikor lesz 100 százalèkos.Kicsit tartok a keddi meccstől de ott elválik hol is tartunk igazából.

    Pesic mekkora taktikát nyomott hogy zavarta a kapust aztán a semmiből odament a védőhöz, az meg ijedtében eladta smiley

    Pesic, aki finoman szólva sem a kedvencem, nagyot dolgozott tegnap. Sokat futott, megharcolt minden labdáért és jó százalékkal tartotta meg még úgy is, hogy végig büntetlenül faragták. Hasznos volt. Ég és föld a különbség a hozzáállásában

    Kábé azt kaptam, amit vártam. Az első félidő nekem megfelelt, a másodikkal vallatni lehetne. Owu csalódás, lehet Zsombi jobb lett volna a helyén. Kady biztos, hogy szélső, nekem kicsit idegennek tűnt a szélen? Endi tanári volt, ahogy Raul is. Beni jól szállt be, sajnálom, hogy abban a helyzetben nem tudott már kapura lőni. Pesic balkáni stílusa is bejött. Dénes nagyon nem unatkozott, gyakorolta kicsit a mezőnyjátékot is.

    Lényeg a 3 pont, dolgozunk tovább.

    Annak is orultem, hogy Endi tegnap belso vedokent szallt be, szerintem neki az lenne az elsoszamu helye, az meg bonusz, hogy jobbhatvedet is el tud jatszani.
    Makre tegnap megint nyomott 2-3 kurva latvanyos szolot, aminek a vegen odaadta a labdat az ellenfelnek, miutan kiharcolta a letszamfolenyt. Promo videojabol majd az akcioi veget ki kell vagni.

    Valaki tud valamit, hogy Abu jegelesenek mi az oka? Sevikyan eseteben kaptunk mar valaszt, de Abu Fani esete nagyon erdekelne.
    1) Felig tavozoban van mint Marki?
    2) Jansen taktikajaba annyira nem illik bele ez a profil, aki nem tud igazan aggressziven, nagy intenzitassal visszatamadni.
    3) Nem teljesen egeszseges
    4) Mutyure tartalekoljuk, es mivel nem nyomta vegig a felkeszulest, neki sok a szombat-kedd

    Remelem, hogy a #4-es, de tartok tole, hogy mas oka van.

    Nekem amugy tetszett Rommens, de inkabb ilyen modern vkp poziban (Busquets, Rodri, Kroos) tudom elkepzelni, aki faszan felszedi a labdakat, es nagyon labdabiztosan iranyitja a labdakihozatalokat, kurva jol helyezkedve, ures teruletekre futva, hogy mindig lehessen neki passzolni. De a tamado kulcspasszokat Abutol varnam. Meg egy olyan 4-3-3at is el tudnek kepzelni, hogy Rommens a 6os, Abu es Ben a 8as. Az egy nagyon labdabiztos kozeppalya lenne.

    4-2-3-1-ben játszottunk, 70%-ban birtokoltuk a labdát, 89.4%-kal passzoltunk (16.9 p/p, 6.5% hosszú labda, 9.4-es PPDA). 36 labdát szereztünk a Kecskemét térfelén, ők 14-et a miénken. A párharcarány 98-81 volt oda, 78 támadópárharcunk 31, 48 védekezőnek 73%-át nyertük, a fejpárbajok aránya 17-23 volt a vendégek javára. A játékvezető szerint mi 5-ször, a Szabó-csapat 16-szor szabálytalankodott.

    38+1 támadásból 15 helyzetig jutottunk, 5 talált kaput (KTE – 15 / 4 / 2), az xG-arány 1.2 – 0.45, az xcG-arány 0.9 – 0.13 volt ide, 13 beadásunkból 7 talált embert.

    Dibusznak 2 helyzetben (0.13) kellett védenie, 28 rövid passza pontos volt, 10 hosszú passzából 8, 32-szer adtuk haza neki a labdát.

    Makreckis 93 akciójának 80%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.01). 93%-kal passzolt, 11 párharcából 3 volt sikeres. 6-szor adta el és szerezte meg a labdát, 4 passzt lopott.

    Cissé 62 percet játszott, 106 akciójának 90%-a volt sikeres, 100 passzának 92%-a. 3 párharcból 1-et nyert, 6-szor vesztette el a labdát, 7-szer szerezte vissza, 2 passzt lopott.

    Raul Gustavo 149 akciójának 90%-a volt sikeres, 124 passzának 94%-a. 21 párharcának kétharmadát nyert meg, 9 fejpárbajából 7-et. 7 labdát vesztett, 13-at szerzett, 1 passzt lopott.

    Ramírez 92 akciójának a 84%-a volt sikeres, 91%-kal passzolt, 14 párharcból 10-et nyert meg. 10 labdát vesztett, 8-at szerzett, 6 passzt lopott. 2 helyzetet készített elő (0.13).

    Maiga 62 percet volt a pályán, 64 akciójának 80%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.1). 91%-kal passzolt, 15 párharcából 9-et nyert meg. 5 labdát vesztett, 9-et szerzett, 3 passzt lopott.

    Rommens 92 akciójának 76%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.17). 88%-kal passzolt, 12 párharcból 4-et nyert meg. 14 labdát vesztett, 12-t szerzett, 4 passzt lopott.

    Traoré 62 percet játszott, 36 akciójának 53%-a volt sikeres, 1 helyzetét (0.13) kihasználta. 72%-kal passzolt, 15 párharcból 5-t nyert, 4 labdát szerzett, 1 passzt lopott. 1 helyzetet készített elő (0.19).

    Zachariassen 86 percet volt a pályán, 38 akciójának 47%-a, 18 volt sikeres, 2 helyzete volt (0.22). 18 passzából 15 (83%), 11 párharcából 3 sikerült. 7 labdát szerzett, 2 passzt lopott.

    Owusu 74 percet kapott, 48 akciójának 65%-a volt sikeres, 2 helyzete volt (0.13). 88%-kal passzolt, 19 párharcból 8-at nyert meg, 2 labdát szerzett.

    Pesity 40 akciójának 35%-a (14) volt sikeres, 2 helyzete volt (0.29). 11 passzából 6 (55%), 21 párharcának harmada sikerült. 3 labdát szerzett, 2 passzt lopott. 1 helyzetet készített elő.

    Botka 34 percet kapott, 32 akciójának 75%-a volt sikeres, 25 passzából 22 volt pontos (88%). 6 párharcból 2-t nyert meg, 2 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 4 passzt lopott.

    Kady is 34 percet volt a pályán. 18 akciójából 8 (44%) volt sikeres, 1 helyzete volt (0.01). 9 passzából 6, 7 párharcából 1 volt sikeres. 3 helyzetet készített elő (0.14).

    Ben Romadan is 34 percet játszott, 22 akciójából 20 (91%) volt sikeres, 2 helyzete (0.08) volt. 13 passzából 12 (92%), 7 párharcából 6 volt sikeres. 1 labdát vesztett, 5-t szerzett

    Civic 23 percet játszott, 12 akciójából 8 (67%) volt sikeres, 1 helyzete volt (0.05). 8 passzából 7 volt pontos, 3 párharcát elvesztette. 2 helyzetet készített elő (0.21).

    Abu Fani 11 percet volt a pályán, 13 akciójának 77%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.01). 11 passzából 9 (82%) volt pontos, 1 párharcát megnyerte. 2 labdát vesztett, 2-t szerzett.

    Raul Gustavo 6.66
    Traoré 6.60
    Makreckis 6.11
    Zachariassen 6.06
    Ben Romadan 6.03
    Dibusz 5.97
    Cissé 5.83
    Maiga 5.80
    Ramírez 5.74
    Civic 5.66
    Rommens 5.51
    Botka 5.49
    Kady 5.26
    Pesic 5.26
    Owusu 4.40

    https://ulloi129.hu/2024/08/03/elo-a-kte-elleni-bajnokirol/
    https://ulloi129.hu/2024/08/12/raul-gustavo-traore-makreckis-es-dibusz-traore-zachariassen/
     
  2. avatar: Istu222
    2024.08.04, 08:40
    A kommentátor félre lett vezetve, mert a 14.095 az összes eladott jegyek+ bérletesek száma
     
  3. avatar: Istu222
    2024.08.04, 08:38
    A hivatalos nézőszám 9977, ami elhangzott a meccs utáni sajtótájékoztatón is. A fradi.hu is ezt a számot adta meg.