magyarfutball.hu

Phöbus FC - Ferencváros FC 3 : 3 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.08.30, 20:31
    Ferencváros Phöbus 3:3 (0:1)
    A Ferencváros az I. félidőben okos játékot mutatott, de a II-ikban összecsuklott. Ragyogó percei voltak a zöld-fehéreknek a szünet előtt, aztán csak Polgár kolosszális játéka mentette meg őket a vereségtől
    Góllövő: P. Szabó, Lázár, Mikes, Sárosi, Solti, Szikár
    Berlini utca, bíró: Szigeti, 4500 néző
    A kijövő csapatokat nagy ovációval fogadja a nézősereg, így áll fel a két csapat: Ferencváros: Háda — Polgár, Bán — Laki, Móré, Hoffmann — Mikes, Lázár, Sárosi, Toldi, Kemény. Phöbus: Juhász — Wéber, Tőrös I. — Gombkötő, Fabriczy, Péter — Béky, Szikár, Solti, Sáros,
    P. Szabó.
    Feltűnik az újpesti ifjúság ötletes szabadtribünje, amit a párszáz méternyire fekvő gyepmesteri telepen felhordott homokdomb valósít meg. Legalább kétszáz ember szorong az ingyen helyen, sokat azonban onnan látni nem fognak, mert az ingyen látcsövet elfelejtették mellékelni a domb felhordói.
    Sárosi választ, széllel és nappal hátban játszik a Fradi. P. Szabó vezeti az első támadást, de hamar elakad. Polgár nagy rúgása a Phöbus kapuja elé kerül, de Sárosi nem éri el. Amikor újra játékba kerül a labda,
    Péter meredeken vágja előre.
    Bán nyugodtan fut a labdának, úgy fest, hogy könnyű felszabadító rúgás születik meg. Bán könnyedén rúgja is a labdát, de közben a befutó Soltiról a labda hirtelen Bán mögé pattan. Solti pattanásszerűen kiugrik a bekk mellett, elszökik a labdával, de kicsúszik a balszél felé. P. Szabó azonban jó érzékkel ezalatt már behúzódott az összekötőbe és Solti a tisztán álló P. Szabó elé csusztatja a labdát,
    P. Szabó tökéletes nyugalommal nézi ki magának a kapu bal sarkát és a vonalra ragadó Háda mellett simán behelyezi a kapuba a labdát. 1:0-ra vezet a Phöbus!
    Solti közben rugást kapott, fel kell dörzsölni. A 3. percben Sárosi faultol. Utána a Ferencváros két veszélyes támadást vezet. Az elsőt Tőrös szereli szögletre, a második előtt , a 7. percben csak az utolsó pillanatban tudja Wéber a tisztán kiugró Kemény elöl szögletre vágni a labdát. A 12. percben Mikes vezet támadást. Beadását Sárosi rakosgatja lábra, könnyen elveszik tőle. Kemény elé kerül a labda, akinek ívelt labdája gyenge is, rövid is. Lepattan azonban a labda
    Lázár elé, aki pontosan megcélozza 15 méterről a jobbsarkot. Juhász kissé elmereng és a labda simán suhan a hálóba. 1:1!
    Alig kétpercnyi játék után Lázár Sárosihoz játszik, a center jól kiteszi Mikest.
    A szélső nagyszerűen vesz irányt a kapura és futtából hatalmas bombát ragaszt a kifutó Juhász mellett a balsarokba. 2:1!
    Tőrös lest reklamál a bírónál, de hiába. A 15. percben Wéber nagy luftot rug, Lázár elhúz mellette, Juhász látva a veszélyt kifut feléje és így
    Sárosi a kapu előtt tisztán kapja Lázár beadását. Csak oda kell tenni a lábát és máris 3:1!
    A Ferencváros most pompásan játszik, minden ember mozog és állandóan tiszta helyzetben találja a labda a zöld-fehér csatárokat. Csak gyéren szakítja meg egy-egy Phöbus-támadás a ferencvárosi akciókat.
    A 21. percben remek ferencvárosi támadás góllal is végződik, de Toldi lesállását már lefújta a bíró.
    A Phöbus csatársora erős W-ben mozog, de minden akciója sablonba fullad. Tőrös rosszul ad haza, szöglet lesz belőle a 27. percben. Péter hazaadása pedig lövésnek is beillene. Juhász bravúrosan fogja. Ujabb ferencvárosi szöglet következik a 29. percben. Mikes csavarja, Lázár fejeli - gyengén. Mikesnek van egy remek beadása a 31. percben, de Kemény magasan kapu fölé vágja. A 32. percben Tőrös labdáját egyformán meg akarja szerezni Solti és Bán. Bán fejelésre
    készül, de Solti elviszi előle ügyesen a labdát és tisztán tör a kapura, Háda kifut, Solti őt is ki akarja cselezni, de közben Polgár keményen ellöki Soltit.
    A Phöbus 11-est reklamál. A labda közben oldalt kigurul és a nagy helyzetből nem lesz semmi. A 34. percben Lázár a Sárosi akció után Toldi kapásból hatalmas lövést ereszt meg. Juhász ösztönösen nyúl bele
    és szögletre pattan a labda. Kemény berúgását Sárosi kapura irányítja és Péter
    csak a vonalról
    tudja kivágni a labdát. Fabriczy összeütközik Sárosival, a ferencvárosi center jóideig sínyli a karambolt, de szerencsére a lábával nincs baj.
    A 42. percben Hoffmann ment szögletre. P. Szabó szögletrugását Háda rövidre öklözi, Sáros
    az üres kapu fölé fejeli
    a labdát. A végén a Ferencváros támad. A 44. percben Fabriczy a hóna alá fogja a fejelni akaró Sárosi fejét, a szabadrugást Toldi a sorfalnak lövi.
    A ferencvárosi öltözőben Toldi ájultan fekszik a padon, alig tudják magához téríteni. Locsolják vízzel, orvosságot adnak neki.
    Alighogy elkezdődik a játék, a Ferencváros támad. De már az első perc végén a Phöbus rohan le. Szikár labdájával
    Solti csinál egy testcselt és amikor így egy pillanatra levegőt kap — jobbösszekötő
    helyéről —, laposan helyezi a labdát a tulsó sarokba. 3:2!
    Most kétszer is nagyon veszélyes a Phöbus balszárnya. Hádának nehéz helyzetben kell beleavatkozni. Azután a Ferencváros látogat át. Lázár és Toldi lövései emberről pattannak vissza, egymásután. A 6. percben Phöbus-szöglet, majd Sáros támadja mintaszerűen testtel a labdát fogó Hádát. De Háda jól áll a talpán. Újabb Phöbus-szöglet után a 14. percben Kemény fut el remekül, beadása végigmegy Sárosi, Mikes, Lázár lábán, végül is
    Lázár jól megcélozza a jobbsarkot és már a gólban látja a nézőtér a labdát, amikor Juhász tigrismódjára veti magát a labdára és meg is kaparintja.
    Hoffmann luftját Béky nem tudja kihasználni, kapu mellé lő.
    A Phöbus most több szép támadást vezet, a Ferencváros pedig visszaesik, a hátrafelé való tologatásba. Polgár a 20. percben fellöki P. Szabót, a szabadrugás veszélyes helyzetet teremt, de Polgár tisztáz. Azután Tőrös ível félpályáról Háda ölébe.
    A Phöbus most teljesen egyenrangú ellenfél.
    Béky—Szikár akció után Solti rosszul találja a labdát és P. Szabó küld a kapu fölé. A Ferencváros támadásai egészen veszélytelenek. Szikár—Béky akciója után Solti bombája alig kerül kapu fölé. A ferencvárosi védelemnek keményen kell dolgozni. Toldi—Lázár kerül jó helyzetbe, de késlekednek a zöld-fehér csatárok. A 27. percben
    Háda 25 méteres kifutással szereli bravúrosan a kéksárga jobbszárnyat.
    Most feljön a Ferencváros, de támadásai túlságosan ernyedtek. A 33. percben kiszabadul a Phöbus és Solti jó kiadásával Béky kapura húz. Éles lövését Háda szépen fogja.
    A 36. percben is nagyon veszélyes a Phöbus. Előbb Solti lövését védi Háda, azután Béky tisztán fut a kapu felé és Háda csak nagy szerencsével veti magát bele a biztos gólnak látszó lövésbe. Azután Gombkötő irányít kapu elé szabadrugást, ebből Péter lő kapu fölé. A sok Phöbus-támadásnak végül is megvan az eredménye:
    a 37. percben Sáros jó labdával szökteti P. Szabót. A szélső elfut és még futtában bead. A jól ívelt beadás a remek tempóban befutó Szikár elé esik s az összekötő a 6-os vonalról kapásból a jobb sarokba vágja a labdát. 3:3!
    Most a Ferencváros próbálkozik. Mikes beadását Kemény küldi vissza és Lázár kapu fölé vágja. A 39. percben lesen állítja meg P. Szabót a bíró sípja. A Ferencváros most támad, de a csatárok idegességükben mindent elrontanak. A Phöbus-védelem résen van, az eredmény már nem változik. Lefelé menet a Phöbus sportszerűen megéljenzi a Ferencváros csapatát.

    Nemzeti Sport, 1935. március 24.