magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Kispest FC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.05.06, 19:26
    A kerület jobban játszott letört ellenfelénél
    III. ker. - Kispest 3:1 (1:0)
    Győryt és Nemest kiállította a bíró
    Góllövő: Kármán, Szabó II. Egri, Kármán
    Nagyszombat utca, 1000 néző. Bíró: Hertzka.
    III. ker. FC: Dénes — Győry, Biró — Steiner, Lucz, Réti — Fenyvesi, Blaskó, Kármán, Egri, Schwarz.
    Kispest: Gergő — Szemere, Rozgonyi — Rátkai, Purczeld, Keresztes — Mikes, Szabó II., Nemes, Szepes, Serényi.
    (Mind a két csapat összeállításában változás van. Kispest nem kapta meg Franciaországból Somlai kiadatását, Purczeld a centerhalf. A kerületnél pedig Dömötör marad ki a fagyott talajra és nem régen történt felépülésére való tekintettel.)
    A III. ker. választ. Kispest kezd. Kispesti előretörést könnyen akaszt meg a kerületi védelem. Kármán kiadása Blaskót lesen találja. Az első kispesti lövést Szabó II. adja le, de kapu mellé kerül. A Sárkány-Közép az állóhelyről, hangos hajrával biztatja csapatát, de a csapaton ez sem fog.
    Az 5. percben
    Fenyvesi fut le, beadása nagyon mély, úgy, hogy Kármán kénytelen visszamenni érte. Már elintézettnek látszik az egész támadás, amikor Kármán hátraad Lucznak, ez passzol Steinerhez, aki jól emelt labdával Kármánt kiteszi és
    a center a balöszekötő helyéről éles lapos lövést küld keresztbe. A csetlő-botló Gergő rajta van a labdán, de keze között becsúszik a bal sarokba. 1:0.
    Biró túl keményen szereli két másodpercen belül Nemest, majd Serényit, ez utóbbiért szabadrúgás jár. Serényi percekig szédeleg még, a szabadrúgást azonban Szabó II. félrehelyezi. Serényi támadását Győry szögletre szereli. Azután Schwarz nagyon veszélyes, bombája Rozgonyiról pattan szögletre. Ujabb kerületi szögletet Fenyvesi rúg. Schwarz, majd Egri lövése kerül kapu mellé. Kispesti kornert Dénes fog ki. „Magas”-nívójú játék folyik jó ideig. A kerület támad többet, Kispest csak hirtelen előretörésekkel operál. A 27. percben egy ilyen támadásnál Serényi jó labdát küld be, kavarodás támad. Előbb Szepes lő, de a labda a kapufáról lepattan és
    Nemes belövi a Dénes által elhagyott kapuba. A bíró lesállás miatt szabadrúgást ítél a kerület javára.
    Egri csavart labdája gondokat okoz Gergőnek. Serényi remek lövését Dénes csukaugrás közben üti ki, Nemes kapu fölé durrantja a labdát. Mindinkább feltűnik Biró fölényes biztonsággal operáló védőjátéka. A 41. percben is van még egy kerületi szögletrúgás, majd kerületi támadások közben ér véget a félidő.
    SZÜNETBEN
    Kispestnél nagy az elkeseredés a bíró ellen, mert nem adta meg Nemes gólját.
    A kerület öltözőjében Blaskó kiújult inhúzódására panaszkodnak.
    — Tíz emberrel játszunk — mondja Komor igazgató, majd hozzáteszi: Fiúk, még nem nyertük meg a meccset.
    A II. félidő tényleg így indul. Előbb ugyan nagyon szép kerületi támadások gördülnek. Kármánnak, Blaskónak, Fenyvesinek vannak jó lövései, de vagy emberbe vágódnak, vagy célt tévesztenek.
    Már a levegőben lóg egy újabb kerületi gól,
    a kispesti védelem önmagát mulja felül, amikor a 8. percben a kispesti balszárny levegőhöz jut. Serényi és Szepes elől ugyan Dénes elkapja a labdát, de ahelyett, hogy gyorsan továbbadna rajta, elkezd cicázni. Közben szorongatják és végül is
    röviden rúgja ki a labdát, amit Szabó II. gyorsan maga elé tesz és miután Dénes kényelmeskedik és még csak kísérletet sem tesz, hogy újra visszaálljon a kapujába, az üres kapuba belő. 1:1.
    Nagy kapushiba volt! Kispest most heves támadásokkal ostromol, de Bíró nagyszerűen áll a lábán. A 12. percben szögletrúgáshoz jut a kerület, majd
    a 15. percben Bíró félpályáról küld előre jól ívelt labdát.
    Kármán fejjel továbbítja a labdát kapura, Szemere rúgja ki a mezőnybe.
    Egri csípi el a labdát és 25 méterről remek lövést küld a fejek fölött a bal felső sarokra. Gergő későn veszi észre a veszedelmet, már elkésve robinzonádoz és a labda a hálóban köt ki. 2:1.
    Még mindig nem dőlt el a játék sorsa. Nemes fejesét Dénes nehezen védi.. Serényit lesen állítja meg a bíró sípja. Kispesti és kerületi támadások váltakoznak, míg
    a 24. percben Egri jól emel át egy labdát Kármán elé, aki újra a balösszekötő helyén áll, ahonnan éles lövése a jobb sarokba száll. 3:1.
    Most már eldőlt a meccs. Ártatlan támadást szerelnek a 27. percben a kerület 16-osán, a labda hirtelen átmegy a másik térfélbe és már Kispest kapujánál folyik a játék, amikor a bíró fütyül és odafut a Kerület 16-osához. Senki sem tudja a tribünön, hogy mi történt, mert hiszen mindenki a labda vonalát követte a pályán. Csak azt látni, hogy
    a bíró kiállítja Győryt és Nemest is.
    A Kerület Egrit vonja vissza hátvédnek, a mindig jobban sántító Blaskó pedig kimegy a jobbszélre, Fenyvesi lesz az összekötő. Most Kispest összeszedi minden energiáját és sorozatosan támad. Biró és Lucz azonban oszlopként áll a kerületi védelemben. Azután a Kerület is átmegy támadásba és az utolsó öt perc újra az övé. Rozgonyi gyanús hendszét a bíró nem minősíti szabálysértésnek. Blaskó egészséges lábbal leadott lövése veszedelmet jelent. Majd a 43. percben Fenyvesi szögletrúgását az előrevonult Bíró a kapufának fejeli. Érdektelen támadások közben ér véget a játék.

    Nemzeti Sport, 1933. december 4.