magyarfutball.hu

Somogy FC - III. Kerület FC 0 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 13. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. nela: 600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.05.09, 19:02
    III. ker. FC—Somogy 1:0 (1:0)
    Nádas tiszteletére is csak szezóneleji játékot produkált a két csapat
    Góllövő: Kármán
    Kaposvár, 600 néző. Bíró: Barna B.
    Góllövő: Kármán
    A kerület választ kaput, a Somogy erős szél ellenében kezd.
    III. ker. FC: Dénes — Győri, Biró — Steiner, Sáros, Réti — Fenyvesi, Blaskó, Kármán, Egri, Schwarcz.
    Somogy Váli — Velez, Joós — Győrffy, Boros, Foór — Galambos, Tadics, Berecz, Sófalvy, Murát.
    A Kerület lendül támadásba, Blaskó előreadását Foór nem éri el, Fenyvesi elfut a szélen, lő, de a labdát Váli fogja. Boros szabadrugása Muráthoz kerül, a somogyi szélső jó helyzetben van, de kapkod s a kerületi védelem lecsap rá.
    Az első negyedóra jobbára tapogatózó játékkal telik el. A játék képe azt mutatja, hogy a két csapat egyenlő.
    Később a széltől támogatott kerület feljön, a Somogy csak hellyel-közzel, szórványosan jut támadáshoz. Murátot Biró lekeresztezi, de jó alaposan, úgyhogy a biró szabadrugást ítél miatta. Foór szabadrugása Válié. Jól indul a Tadics—Berecz összjáték, de aztán eldekázzák a helyzetet, majd Murát lő az 5-ösről keresztben a kapu mellé.
    Mindjobban feltűnik, hogy
    Sófalvy - sehol sincs.
    A kerületieknél Sáros dobja harcba hol a jobb-, hol a balszárnyat, de belül elvész az eredményesség. A 28. percben Fenyvesi lefut, beadását Egri lesből a hálóba vágja. A dugó persze érvénytelen. Két perc mulva azonban jogerős a kerületi gól. Schwarcz ívelt labdáját Váli kiejti, kapkod a labda után, a kerületi csatárok és a kaposvári védők parázs tumultust rendeznek a Somogy kapuja előtt, végre Kármán szerzi meg a labdát s az üres hálóba gurítja. 1:0, 30. perc.
    Ez az a bizonyos obligát Váli-hiba. Potyagól...
    A Kerület fölénye állandósul. A kék-fehér csatárok szép akciókat vezetnek a Somogy kapuja ellen s ezekre a támadásokra a Somogy nem tud hasonlóan kiforrott stílusban válaszolni. Galambos sokat ront s megakasztja a somogyi támadások lendületét. Az utolsó percben Tadics lövését védi Dénes.
    Szünet után a III. ker. folytatja támadásait. Schwarcz szépen átmegy a védőkön, beadása a tisztán álló Kármánnak pontosan lábra jön, a center kapásból élesen a kapu fölé lő. Szaporodnak a faultok A Somogy csatárai fogyatékos formájukat néha-néha erősebb játékkal akarják „leplezni”. A 10 percben
    Galambos labdája nyomán
    nagy kavarodás
    támad a kerületi kapu előtt, sokáig ott pattog a labda, de végre felszabadítanak a védők. A közönség lelkesen buzdítja a hazai csapatot, de a csatársor rapszódikus, tervnélküli játéka nem lehet eredményes. A 23. percben Velez sarokrúgást vét, ebből Blaskó mellé lő. Most újra a Somogy ostromol, de csak pár eredménytelen kornert ér el s ezek közül is legtöbbnek már az elrúgása is gyatra. A kerületiek erősen védekeznek s a védekező munkában Bíró viszi a prímet, sokszor nagyon is erélyes tenorban. Az utolsó percben Galambost sodorja el a 16-oson. A bíró szabadrúgást ítél, ezt Galambos rúgja s
    lövése a kapulécet találja el.
    Aztán vége is a játéknak.

    Nemzeti Sport, 1934. február 19.