magyarfutball.hu

Bocskay FC - Phöbus FC 4 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 13. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.05.09, 19:23
    Bocskai—Phöbus 4:3 (2:2)
    Nagyszerűen játszott a debreceni csatársor
    Góllövő: Vincze, Solti, Sólyom, Vincze, Eőri, Sólyom, Vincze
    Debrecen, 2000 néző. Bíró: Gerő F.
    Bocskai: Alberti — Vágó, Janzsó. — Palotás, Gyulai, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Eőry, Hevesi.
    Phöbus: Juhász — Szilágyi, Tőrös — Szádovszky, Péter, Komáromi — Béky, Szikár, Sólyom, Solti, Tárnok.
    A Bocskai támadása rögtön eljut Juhász kapujához, de a kapus véd. A 2. percben azonban már góltól terhes a Phöbus hálója.
    Markos Teleki pompás labdájával szélsebesen lefut, ívelt beadása Szilágyi fejéről Vincze elé pattan és az összekötő nem habozik, hatalmas lövése utat talál a felső sarokba. 1:0.
    Ez hamar ment! A közönség persze ujjongva üdvözli a sikerült szezonnyitást és lelkesen biztatja csapatát.
    Péter beleszáll Gyulaiba, majd újra Markos fut le és éles lövését Juhász kiejti a kezéből. Heves támadások váltakoznak mindkét oldalon. Solti gyenge lövéssel mutatkozik be, majd Tárnok lő kapu mellé.
    A 10. percben ragyogó gól koronázza a Phöbus támadásait is. Előbb kornert ér el a Phöbus, majd annak elhárítása után
    a félpályáról indulva Sólyom ad kitűnő labdát Békynek. A szélső elrepül Keviczky mellett, befelé húzva laposan bead és Solti kapásból, elegáns mozdulattal ugyancsak laposan vágja a sarokba. Igazi profi gól volt! 1:1.
    A Bocskai most erősít. Tőrös 26 méteres hatalmas szabadrúgását Alberti fogja. Az egyre hevesebbé váló küzdelemben a keményen dolgozó Phöbus-védelem a szabálytalanságoktól sem riad vissza. Eőryt a 16-oson belül komoly helyzetben buktatják, a bíró azonban megelégszik a kornerrel is. A közönség nem és füttykoncert a válasz az ítéletre.
    Vincze—Teleki támadás után utóbbi bombáját Juhász elvetéssel védi.
    A 20. percben a Phöbus támad.
    Keviczky mellett Sólyom elhúz, Alberti rossz tempóban fut ki és mellette Sólyom angol nyugalommal behelyezi a vezető gólt. 1:2.
    A Bocskai most még jobban erősít és a csatársor lendületét alig lehet feltartani. Tőrös és Markos összecsap és a koccanásnál a bekk húzza a rövidebbet. Néhány percre kiáll és addig Komáromi lesz bekk, Szikár fedezet.
    Kornert ér el a Bocskai, majd Vincze szabadrúgását védik kornerre. Tőrös visszatér és mindjárt szép szereléssel mutatkozik be. A Bocskai fölénye egyre jobban kibontakozik.
    Markos lefut, beadását Vincze kapu fölé fejeli. Megint csak Markos támad, most azonban beadás helyett irtó lövést ereszt meg futtából és el is találja a kapufát (enyhe vigasz). Korner, amiből Teleki kapu fölé lő, újabb korner, azután meg Telekit vágják el a 16-oson belül és a közönség ismét hiába reklamálja (irtó füttyel) a 11-est.
    A Phöbus védelmét nehéz legyűrni. Tudással, de ahol az nem segít, nagy keménységgel, néha tisztátalanul is védekezik.
    A 40. percben Teleki dolgoz ki önmaga számára tiszta gólhelyzetet. Már-már lövésre lendül a lába, amikor Szilágyi elkaszálja. Ezt már Gerő sem nézi el:
    11-es!
    Teleki lövi, de a máskor oly biztos „tanár úr” toronymagasan a kapu fölé teszi a labdát!
    A Bocskai és a közönség elkeseredése teljesen érthető. Palotás 20 méterről lő csattanó kapufát. Már az utolsó percnek is a végén jár a stopper mutatója, amikor jobboldali támadásnál a 16-ostól alig két méterre Tőrös faultolja Markost. A szabadrúgást előbb Palotás adja ki Markosnak, de fütty előtt rúgott a labdába és a bíró ismételtet.
    Most Vincze fut neki és úgy megvágja, hogy meg sem áll a felső sarokig. 2-2.
    Akárcsak az első félidőben, most is már a második perc eredményt hoz. Teleki Vinczéhez, az Markoshoz adja a labdát, a szélső szédületesen fut le és a kapuvonaltól betálalja a labdát. Vincze és Teleki nem tudta követni a repülő szélsőt,
    Eőry azonban helyén van és valósággal besodorja a labdát a kapuba, ő maga is utána esik. 3:2. A Bocskai mindent elsöprő lendülettel támad tovább és úgy látszik, hogy nagy gólaránnyal nyeri a meccset. Kornerek és bombák sorozata következik, de az első félidő balszerencséje most sem tágít a debreceniek mellől. Mikor aztán Teleki tisztára játsza Markost és a szélső a kapust is kicselezve pár lépésről az üres kapu mellé lő, elfogy a Bocskai türelme is és részben a sok kudarctól, részben a maga diktálta erős iramtól visszaesik.
    A Phöbus kihasználja ezt a periódust és különösen Béky révén veszélyeztet. A 20. percben Sólyom átvágja a labdát Tárnoknak. A magasan ívelő labdára Tárnokkal együtt ugrik Palotás is és a fedezet kézzel üti el a labdát a csatár feje fölül. A labda azonban Tárnok elé pattan, és a bíró — igen helyesen — az előnyszabály alkalmazásával nem állítja meg a rohanó csatárt. Palotás helyben marad.
    Tárnok lefut és beadását a rosszul kifutó Alberti mellett Sólyom a hálóba teszi. 3:3.
    Most tovább is inkább a Phöbus támad. Vincze egy akciójánál újabb l1-esgyanús jelenet van a Phöbus-kapu előtt, de a bíró nem találja elég meggyőzőnek. Béky lövését Alberti fogja.
    A 40. percben Hevesi szökteti Eőryt, ő azonban jó helyzetből pontosan a kapus kezébe irányoz. Ugy látszik, hogy mindkét fél belenyugszik az eredménybe, a közönség is megindul hazafelé, megnyugodva, hogy ha győzelmet nem is, de jó játékot látott. A Tőrös—Markos összecsapásban ismét a hátvéd húzza a rövidebbet és kiáll. Emiatt egy perccel hosszabbít is a bíró.
    A 46. percben járunk (Tőrös már visszatért), amikor a Bocskai-csatársor újra nekilendül.
    Teleki—Hevesi—Eőry a labda útja, Eőry átadja a center helyére húzódott Vinczének, aki ballábbal laposan, villámgyorsan a hálóba vágja. 4:3.
    A Phöbus lesállást reklamál (állítólag az egyik határbíró is jelezte a passzív helyzetben levő Markos ofszájdját), a bíró azonban nem enged. A játékidő a tiltakozás közben letelik, újra már nem kezdenek. Juhász sírva jön le a pályáról,

    Nemzeti Sport, 1934. február 19.