magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE FC - Ferencvárosi TC 2 : 3 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.05.03, 10:59 (szerk.: 2024.05.03, 11:00)
    Aki a 45. percben húzza az időt, az magának köszönheti ha kiegyenlítenek ellene.
    De ami a 97. percben történt. Gratula a 3 ponthoz!

    Aki a kicsit nem értékeli ("egy pontot megérdemeltünk volna" - by holnap bármelyik zte játékos), a sokat nem érdemli (3ból, így lett 0.).

    A meccsről mindent elmond, hogy:
    - a 45+1. percben(első félidőben!!) lementem italért, a 75. percben jutottam fel a BORZALMASAN LASSÚ kiszolgálás miatt ( 3 pultosra 2 cashless fizetés, kp-val már nem lehet ...) és nem maradtunk le csak pont a zete első góljáról, amúgy meg semmiről sem
    - a két tábor EGYSZERRE szidta az MLSZ-t .... : )

    "Feladni soha!" A 97. percben lőttük a győztes gólt. A második félidöben megint kiengedtünk kicsit.
    Erdős előtt kétszer belerúgott a védő Lisztesbe mégis megadta a gólt a VAR segédletével a Zetének.
    Mindegy ezzel úgy látszik már együtt kell élnünk. Örülök, hogy Kodro végre gólt lőtt. Ma Endi és Makre játéka tettszett.

    Az a sokat emlegetett "veszélyes 2:0", most tényleg igaz volt :( A Srácok viszont bizonyították, hogy minden "írott babonát" meg tudnak dönteni smiley

    Én nem vártam sokat ettől a meccstől. Nehéz úgy koncentrálni, mikor csak akkor bukhatnánk el a bajnokságot, ha levonnak tőlünk 20 pontot.

    Nekem az első félidő tetszett, teljesen rendben volt, egyáltalán nem volt érezhető az, amire utalsz. Utána tényleg elengedtük a dolgot, ami majdnem megbosszulta magát.
    De legalább így Dalinak katartikusabb sikerélmény, lehet, hogy véletlenül hosszú távon jobban jártunk ezzel a forgatókönyvvel. smiley

    Én az első félidőben is egy labdázgató Fradit láttam. Mielőtt félreértenél, ez engem egy cseppet sem zavar. Amit kellett már megtették a srácok a bajnokságban.
    A kupában még szeretném látni a tüzet, a többit hátradőlve végignézem.

    A kezdo meg ugyahogy rendben is volt. De par meccse Abu is gyenge, Zaki is az volt ma es Katona sem volt az igazi. Krisz ma betli.

    Izé, sztem a Zetének esélyt sem adó kezdő volt rotáció, a második félidőben Lisztest és Pászkát leszámítva alapemberek jöttek be.

    “Erdős a legjobb magyar bírók közé tartozik”
    Na ezzel mindent el is mondtunk a magyar bírókról. Egy békés meccset sikerült parázzsá tennie.
    Az utóbbi időben többször előfordult, hogy biztos vezetés után elkezdünk visszaesni és a cserék után szerkezetileg is kicsit megbomlunk ezen javítani kell. Azok pedig, akik hiányolták Lisztest a csapatból most egy kicsit választ kaptak.
    Ellenben Botka Endi nagyon jól játszott, aminek külön örülök és Kodro is megérdemli a dícséretet, hogy gólínség után nem szétlőni akarta a hálót, Maiga meg hozta, amit már megszoktunk tőle.

    Kimaradt még Ben Romdhane, a második fontos meccsünk dől el úgy, hogy ő az a típus, aki az utolsó percig megy. Nagyon szimpatikus a mentalitása és játékban is több van benne, mint ami eddig kijött.

    Bocsánat, de az, ahogy játszottunk a második félidőben szerdán és ma is, miután az első félidőben "lemostuk" az ellenfelet a pályáról, ezt ne vegyük már semmisnek.
    Így nem lehet hozzáállni egy meccshez sem senkinek! A cserék beállása után esett szét az előre játékunk és a középpályás védekezésünk. Erőltettük a jobb oldalunkat Lisztessel, de teljesen hatástalan volt. Védekezés nulla, sok labdavesztéssel. Erdős is szopatta, nem fújt le egy csomó szabálytalanságot ellene.
    Ettől függetlenül így nem lehet játszani, így nem lehet hozzáállni egy meccshez.
    Ezt bírálni nem köpedelem, már bocsáss meg!!!!

    A meg nem adott tizi és a jogtalanul megadott gól kiegyenlítik egymást. Ezért megérdemeltük a győzelmet, de nekik is jár a gratuláció mert jók voltak. Különösen a horvát csatáruk, akit a Fradiban is elfogadnék!

    - Jó lenne, ha nem szoknánk rá, hogy egy félidő után felhagyunk a focival. Ez most már tendencia kezd lenni, és nem értem miért csináljuk. Ahogy a Diósgyőrnek, úgy nekik is rúghattunk volna 4-5 gólt, és akkor nincs miről vitatkozni.
    - A ZTE egyenlítő gólja előtti szitu szerintem játékvezetői felfogás kérdése. Mindkét döntés elfogadható lett volna, úgyhogy itt azt mondom: legyen következetes és akkor rendben van. Zárójelben, az eset kétes voltát bizonyítja, hogy Erdőst kihívták, ami azt jelzi: a VAR szobában ezt inkább szabálytalannak látták.
    - A "tizi gyanús" és a győztes gól előtti esettel az a baj, hogy egyikről se láttam sehol közeli felvételt, így nehéz megítélni. Messziről nézve Pászka szerelése nekem szabályosnak tűnt. A tizis eset már neccesebb szerintem a mi szempontunkból, mert Abena nem igazán labdára ment. Igaz nem is rúgott oda lábbal, hanem leütközte a csatárt. Nem tudom, közelebbről kéne látni, de itt meg a következetesség jön be a képbe. Mert ha a spori a "kis fault nem fault" elven fúj, ahogy Lisztes eseténél is, akkor itt is aszerint kellett.

    Második meccsen mutatjuk meg az abszolút fölényünk az első félidőben. Aztán vhogy lazára vesszük és a második félidőt meg akarjuk úszni. Nem focizunk hanem csak vagyunk a pályán. Trao előtt le a kalappal, nagyon tetszett amit csinált. A kis Lisztes csodásan ívelte be, Barni gólt érdemelt volna, de az sem baj, hogy Bené lett végül. Örülök, hogy Kodro is betalált, de nem látom benne az akaraton kívül a nagy betűs FRADI CSATÁRT. Sokat mozog elől és vissza is lép a labdáért sokszor, de egyelőre nincs benne átütő erő. Talán most a gólja miatt kicsit “felszabadul”. Szép volt fiúk! Márton pedig örüljön, hogy még NB1-es edző. A tizi sztem járt volna nekik, ahogy a szabadrúgás is nekünk az ő góljuk előtt. Úgyhogy az kb egál. És hiába sír bakker, egyszerűen jobbak voltunk.

    Elég érdekes visszajátszásokat mutogattak Erdősnek amikor kiment megnézni a Lisztes elleni szabálytalanságot. Amin egyértelmű volt a szabálytalanság, azt nem is látta?!

    Az vicces volt, hogy Varga nézte a bíró mögött, egyszer csak ellindult előre hogy ez biztos falt lesz. Aztán kurvára meglepődött, hogy mégsem

    alapból 2 méterre állt az esettől, majd tévén sem látta, vagyis inkább nem akarta látni

    A közvetítésben talán a 2. varos ismétlésnél, amikor hátulról mutatták a jelenetet, gyönyörűen látszott, hogy Lisztest háromszor! rúgta meg a védő. Aztán mutatták -többször is - más szögekből, ahonnan nem volt egyértelmű, mi történt. Azért VAR mellett ezt a gólt megadni, nem kis teljesítmény.

    Azért ifjú Krisz gyereknek van egy igen rossz hírem, mert biza ezt a Bundesligában se fogják neki lefújni, ahogyan a PL-ben is sima tovább. Az Abena féle szitu szintén zenész. Nekem meg azzal van rohadtul tele a tkm, hogy minden egyes ilyen kis apró szar után esnek össze, mint a kislányok, sőt igazából már akkor is, amikor hozzájuk se érnek!

    Azért ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy Katona az első ZTE gól előtt 30 m-en keresztül fut Kiss mögött, anélkül, hogy egy 5 m-es sprinttel utolérné, és vagy szerelné vagy még idejében felrúgná. Kösz, Bálint! Nálam ez a te gólod.

    Ahogy előttem már sokan leírták, nagyon örülök a Traoré, Kodro, Ben góloknak, a Ramírez gólpasszoknak, hogy Lisztes is játszott újra. Szerintem nagyon fontos tényezők voltak ezeknek a játékosoknak.

    Viszont Zachariassen eszméletlen. Minden gólörömnél ő az, aki legjobban örül, paskolja a másikat, mindig ott van ott is. A szurkolókkal való kommunikációja, meccs végi éneklése, úgy egyáltalán a személyisége zseniális. Mellette kevés a szabálytalansága, nincsenek felesleges fetrengések, veszekedések a bíróval. Lehet ezért megköveztek, de én szívesen odaadnám neki a karszalagot. OK, Dénes az Dénes, de továbbra is tartom, hogy egy mezőnyjátékos jobb csapatkapitány tud lenni, mint egy kapus, már eleve a pozíció miatt.

    Nem tudom Pesic eppen merre jar, de a csapat azota tunik egysegesebbnek amiota o nincs a keretben. Nem az o nyakaba varrnam a gyengebb idoszakot, volt neki sok fontos megmozdulasa, viszont Stankovic reszerol egy eleg jol sikerult huzas lehetett ez a csapategyseg erdekebe.

    Kodró mozdulata... nem botlábú a csávó. Csak olyan idegen test. Vót eddig - reméljük.

    Kb. teljesen mindegy, hogy rotaljuk körülötte a csapatot, ha Abu Fani pályán van, nyerünk, ha nincs, nincs jatekunk sem.
    Kene belole még egy minimum.
    Ja es Maiganak sincs alternatívája. Ezen kivul viszont rohadt jol all a keret, nyaron abszolut nem kene nagy mozgas.

    4-1-4-1-ben játszottunk, 90%-kal passzoltunk, 66%-ban birtokoltuk a labdát (passztempó 16.6, PPDA csak 14.4, hosszúpasszarány 8.3%). A párharcarány 96-129 volt oda – a támadópárharcaink mindössze 25, védekezőpárharcaink 59.5%-a volt sikeres, a fejpárbajarány 8-14 volt oda. Erdős szerint 12-12-szer szabálytalankodott a két csapat. Csak 17 labdát szereztünk az ellenfél térfelén (Maiga 7), ők 24-et a miénken.

    29+1 támadásból 7 lövésig jutottunk, 4 talált kaput (ZTE 26+1 / 17 / 4), az xG-arány 1.62 – 0.77, az xcG-arány 2.66 – 1.21 volt. Érdemes megjegyezni, hogy a 25. és a 87. perc közt csak lesről lőttünk kapura. 12 beadásunk negyede volt csak sikeres, azonban mindhárom (Ramírez két gólpassza és Lisztes ívelése Varga fejére) gólhoz vezetett.

    Dibusz 4 lövésből (1.21) 2 gólt kapott, egyszer jött ki, 29 passzából 28 pontos volt.

    Makreckis 94 akciójának 79%-a sikeres volt, 88%-kal passzolt, 24 párharcának felét nyerte meg. 11 labdát vesztett, 10-et szerzett, 3 passzt lopott.

    Abena 89 akciójának 89%-a volt sikeres, 97%-kal passzolt, 19 párharcból 11-et nyert meg. 3 labdát vesztett, 10-et szerzett, 1 passzt lopott.

    Botka 115 akciójának 86%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.03). 97%-kal passzolt, 13 párharcból 7-et nyert meg. 4 labdát vesztett, 10-et szerzett, 7 passzt lopott.

    Ramírez 86 akciójának 81%-a volt sikeres, 88%-kal passzolt, 11 párharcból 5-t nyert meg. 11 labdát vesztett, 3-at szerzett, 3 passzt lopott. 2 gólpasszt adott (0.48).

    Maiga 125 akciójának 77%-a volt sikeres, 89%-kal passzolt, 22 párharcból 10-et nyert meg. 8 labdát vesztett, 19-et szerzett, 9 passzt lopott.

    Traoré 62 percet játszott, 45 akciójának 78%-a volt sikeres, 1 helyzetéből(0.22) 1 gólt fejelt, 93%-kal passzolt, 14 párharcból 8-at nyert meg, 2 labdát szerzett.

    Katona 81 percet játszott, 52 akciójának kétharmada volt sikeres, 1 helyzete volt (0.11). 88%-kal passzolt, 12 párharcból 5-t nyert meg, 1 labdát szerzett.

    Abu Fani 62 percet volt a pályán, 69 akciójának 62%-a volt sikeres, 73%-kal passzolt, 15 párharcból 6-ot nyert meg. 6 labdát szerett, 2 passzt lopott. 1 helyzetet készített elő (0.11).

    Zachariassen 93 percet játszott, 47 akciójának 53%-a volt sikeres, 90%-kal passzolt, 21 párharcból 6-ot nyert meg. 2 labdát szerzett, 1 passzt lopott. 1 helyzetet készített elő (0.11).

    Kodro 81 percet játszott, 45 akciójának kétharmada sikeres volt, 1 helyzetét gólra váltotta (0.26). 26 passzából 25, 10 párharcából 4 volt sikeres, 1 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Lisztes 45 percet kapott, 26 akciójának 46%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.07). 9 passzából 8, 15 párharcából 4 sikerült. 1 labdát szerzett. 1 fejest készített elő (0.19).

    Ben Romadan is 45 percet kapott, 46 akciójának 25%-a volt sikeres, 1 helyzetéből (0.74) gólt szerzett. 77%-kal passzolt, 14 párharcból 6-ot nyert meg, 3 labdát szerzett, 1 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.07).

    Varga B. 26 percet kapott, 22 akciójának 36%-a volt sikeres, 1 fejese volt (0.19). 7 passzából 5, 9 párharcból 2 sikerült, 1 passzt lopott.

    Szevikjannak is 26 perc jutott, 13 akciójából 4 (31%), 3 passzából 3, 7 párharcból 1 sikerült. 1 passzt lopott.

    Pászka 14 percet játszott, 6 akciójából 2 volt sikeres, 2 passzából 1, 3 párharcából szintén 1. 2 labdát vesztett, 1-et szerzett, 1 passzt lopott.

    Ramírez 6.95
    Traoré 6.95
    Maiga 6.86
    Kodro 6.76
    Makreckis 6.48
    Ben Romadan 6.43
    Varga B. 6.29
    Botka 6.02
    Abena 5.93
    Abu Fani 5.90
    Dibusz 5.79
    Zachariassen 5.79
    Szevikjan 5.67
    Katona 5.21
    Lisztes 5.21

    https://ulloi129.hu/2024/04/14/elo-a-zte-elleni-bajnokirol-15/
    https://ulloi129.hu/2024/04/16/igy-teljesitettunk-a-zte-ellen-13/
    https://ulloi129.hu/2024/04/20/ramirez-traore-maiga/
     
  2. avatar: fgymat
    2024.04.14, 19:08
    Márton Gábor a 90+9. percben sárga lapot kapott.
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2024.04.13, 14:35
    A DVTK elleni 2-1-re megnyert bajnoki mérkőzés után férfi labdarúgócsapatunk vezetőedzője, Dejan Sztankovics azonnal Milánóba utazott, ugyanis kórházba került legidősebb fia, Stefan.

    A szerb szakember az elmúlt napokat a kórházban töltötte fia mellett. A történtek miatt Dejan Sztankovics nem lesz ott a Zalaegerszeg elleni idegenbeli mérkőzésen, amely vasárnap 16.30-tól kezdődik. Csapatunkat pályaedzőnk, Leandro de Almeida irányítja.

    https://www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/sztankovics-uzent-a-szurkoloknak-minden-jot-stef