magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - FC Midtjylland 1 : 1 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 2 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
UEFA Bajnokok Ligája 3. selejtezőkör 2. mérkőzés
játékvezető : Grinfeeld Orel (Izrael)
nézőszámok:
  1. nemzetisport.hu: 18.027
  1. 17' Cissé Ibrahim 1 - 0
    40' Ramírez Cristian sárga lap
    1 - 1 50' Sørensen Oliver
    67' Zachariassen Kristoffer sárga lap
    sárga lap 69' Andersson Joel
    76' Botka Endre sárga lap
    87' Kady sárga lap
    90+6' Raul Gustavo piros lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.08.20, 19:39 (szerk.: 2024.08.22, 12:13)
    Kár érte.
    Komoly striker nélkül nehéz lehozni egy sorozatot.
    Pláne ledolgozni egy 2-0-ás hátrányt.
    Akarattal nem volt vaj, a hit megrogyott az egyenlítés után, a koncentráción látszott.
    Akkor is Hajrá FERENCVÁROS

    A jobb csapat ment tovább, kár ragozni. Nem vagyunk BL szinten, inkább koncentráljunk arra, hogy az EL szintet megugorjuk, mert az viszont kötelező.

    35 percig jó volt! Viszont ez az elmúlt 5 év leggyengébb kerete.

    A szememben Rommens most érkezett meg a csapatba. A két mélységi irányítós felállás kifejezetten tetszett. Támadásban sejtettük, hogy ez egy erős páros lesz, de amíg bírták erővel, addig védekezésben is domináltuk a pálya közepét. Dali nekem ma is tetszett. Vétek lenne eladni, ez az ő éve lesz. Dibusz tette a dolgát, nem rajta múlt. Cissé klasszis. Ha egy teljes szezont le tudnánk hozni 2 hasonló szintű belső védővel, az komoly előrelépés lenne nemzetközi szinten. A meccs első felében Raul sem volt rossz, de miután elfáradt, alig volt jó megoldása. Kb. 65 perc után le kellett volna cserélni. Azt tudtuk, hogy Bassey nem kifejezetten gólképes, viszont azt rossz volt látni, hogy ma a testi erejét és gyorsaságát sem tudta használni. Azt értettem, hogy Pesic helyett miért őt hoztuk be, de a meccs végére kár volt fennhagyni a pályán, kb. minden támadást megakasztott. Kady fizikailag látványosan le van maradva, nála még kell pár meccs, mire utoléri magát. Jó volt Grubert a pályán látni. Vétek lenne lepasszolni, a rövid ideje alatt is megmutatta van benne kraft.

    Bassey azért érdekes, mert már bebizonyította, hogy a mi céljainknak nem megfelelő. Ennek ellenére visszatért, sőt a BL selejtezőben játszik is. Nem igazán értem a menedzsment stratégiáját. Varga mellé kellene egy hasonló szintű játékos. Ezt a dán csapatot egy jó centerrel (és középső védővel) megvertük volna, azon se lepődnék meg, ha a slovan kiütné őket.

    Ez a párharc Sztankovics hirtelen év végi távozásánál dőlt el. Óriási csoda kellett volna, hogy egy teljesen újjáalakuló csapattal továbbmenjünk a dán bajnok ellen. Mindezzel együtt a pohár a mai este után nálam félig tele van. Az első félidőben olyan játékot játszottunk, ami után a Midtjylland azt sem tudta milyen rendezvényen van. Az első félidei domináns kreatív és gyors játékunk még a mennyeiben is nagy dolog lett volna, de ezt a BL selejtezőben produkáltuk a dán bajnok ellen. Habár igazán nagy helyzetünk kevés volt, egész sok lehetőséget dolgoztunk ki, annak ellenére, hogy több mint egy félidőt ezen a szinten megfelelő center nélkül játszottunk, továbbá annak ellenére, hogy a kinti meccs miatt kb. lehetőségünk sem volt kontrázni. Szeretném azt hinni, hogy az első félidei volt a Pascal Jansen csapat játéka és akkor sok örömünk lesz idén is a csapatban. Hajrá Fradi!

    Ez a párharc az EB-n ment el. Ha van Varga és nem a sérült Pesittyel meg Bászival támadunk, akkor jöttek volna a gólok is.

    Meccs előtt elhittem, hogy van keresni valónk, sőt bíztam is benne, hogy sikerülhet is. Igazából két dolog miatt ment el a továbbjutás. Az egyik a kinti eredmény a másik pedig Barni hiánya. Barni hiányát magasztalóan a vezetősége fogom, mivel lehetett volna pótolni egy új igazolással, de ez nem történt meg.

    Paszkál abból főzött, amit kapott … ha Bászli meg Pesic a lehetőség elől, akkor azt kell megpróbálni, nem is vitatom.

    Hogy kellett-e volna nekünk ez a BL, persze, de játékosállományunk ide kevés. Jó lesz nekünk az EL, de azért oda is igazolni kell.

    Hibáztatom-e Rault, nem. Mivel brazil, őt viszi a vére, mint a dzsipókat.

    Igazából, most kell a kohézió, az összetartó erő, mert tavasszal az EL-ben lehet egy szép szezonunk. Drukkolok neked Paszkál, hogy megtaláld számításodat nálunk, mert egy jó edző vagy.

    1 félidő rendben volt, a hangulat is pazar volt. 2 félidő az szót sem érdemel, mikor egyenlitettek elment a hajó a pályán és a leláton is.
    Abu nagyot játszott ma. Basseyt érthetetlen mit keres még itt 0 a csávó, aki meg ezt a Raul Gustavot figyelte az adja le a szerelést mert nagyon vakon van ez egy átszínezett brasil még mindig repül a lába. nagyon vakon van a pali, csinál szép dolgokat de útána meg 3 hajmeresztő hibát, itthon jó lehet nemzetköziben kuka a pali.

    Nagyszerűen kezdtünk. Az első félidőben jobbak voltunk a Műtyürnél. Jó felfogásban játszott a csapatunk nagy szúrkolói támogatással. A fordulópont a cserékkel kezdődött. A fogalmatlan Bassey beállásával 1-el kevesebben lettünk. Botka baloldalon nem az igazi. Raul összezavarodott. Szétesett csapat benyomását keltettük ezútán. Grubert és Szevikjánt előbb kellett volna becserélni. Basseyt meg nem szeretném többet Fradi mezben játszani. A kezdőnk nem volt rosszabb a Mütyürnél. Sajnálom, hogy így alakult a meccs. Kis szerencsével tovább juthattunk volna. Hajrá Fradi!

    Sokkal többet kaptam, mint amit vártam. Így ki lehet esni. Az első 25 perc nagyon rendben volt a pályán és a lelátón is. Azt lehetett érezni, hogy ezért a gólért túl sokat is kellett kiadnunk magunkból, ami visszaütött.
    Összességében szerintem a jobb csapat ment tovább, mind2 meccsen az első félidő végét és a második félidő utolsó 30 percét alárendelt szerepben töltöttük. Nem bírjuk szuflával ezt a tempót. De mégis azt mondom, hogy sokkal több lehetőség van ebben a csapatban, taktikában, elképzelésben, mint amit Stankoval bármikor mutattunk. A Mütyür idegesítően, de nagyon okosan húzta az időt, a bíró engedte és éltek vele. Ahogy a taktikai szabálytalanságokkal is jól éltek. Ezt a rafkót hiányolom a mi csapatunktól sokszor.
    Varga nagyon hiányzik. Abu, Rommens, Ben nagyon komolyat fociztak. A meccs negatívuma ismételten a totál vak Gustavo. 1 perc alatt két olyan bohóc megoldása volt, hogy majdnem legurultam a B4 tetejéről mérgemben. Még jót is tett velünk a jv. a pirossal.
    Amit viszont nem értek, hogy Bassey miért? És ha a végén bedobja Grubert, meg Sevikjant, akkor miért nem építgette őket a korábbi meccseken? Miért a fogalmatlan Kehinde, Owusu, Bassey hármas viszi el a játékperceket? Stanko csinált ilyen faszságokat.
    Annak örülök, hogy a Dalok, Priccos, Tdtomi, Lapos brigád összeállt a meccsen. Élmény volt!
    Hajrá, Fradi! Magyar játékosokat a Fradi kezdőjébe!
    *szerk: a jó sorsolás elszalasztása miatt azért kurva ideges vagyok.

    Raul Gustavot leszamitva mindennel egyetertek. Nala meg nem tudom milyen lesz, de joval tobb volt a hasznos megmozdulasa es szemmel lathato hogy mekkora segitseg a fel es beiveleseknel. Remeljuk a hulyesegeit hamarosan levetkozi mar csak azert is mert jelenleg nincs igazi alternativaja

    4 félidőből volt 2 jó és 0 szerencsés.Bárcsak lett volna egy 100% Varga és Pesic... más eredmény lett volna. A csapatból csak Basseyt temetném. Húzzuk meg a hónapot mert még mindig hatalmas a tét. Hajrá Fradi!

    Nem nagyon értettem ezt a Pesic féle koncepciót: napokkal korábban is nyílt hír volt, h.sarokproblémái vannak. Élsportban ez kb. A teljesen alkalmatlan játékra kategória+a rásérülés veszélye miatt felelőtlenség is. Ennyire amatőr lenne még a klub?

    Geuber már az első meccsen is mutatott biztató dolgokat, több megindulása, jó cselei voltak és a mai meccs 10 perc alatt is volt szép labdalevétele. Gyors, jól cselez, tükörben Traoreval pont jó lett volna (Basssey helyett meg pláne). Kifejezetten jó csatár típus és láttuk már h. kapuérzekeny is (pont ezért IS igazoltuk le); erre valami biszem-Bassey szerencsétlenséget kell néznem....

    Azt hittem magyar fiatalokat is építünk....na mindegy, majd elviszi egy Rapid Wien azt felépíti Bundes szintre....

    Nem tud leszakadni a saját emberéről, nem játszik jól, de kiskirály szerepet kapott, irritáló ez így. Básszí is érthetetlen, de az hogy Rami helyett Botkát hozta, aki azon az oldalon full fogalmatlan volt és kaptunk is róla gólt, érthetetlen. Értem én hogy sárga miatt, de hozhatta volna Civicet, ha ő sérült akkor meg kockáztatom Ramit. Érthetetlen az egész és idegesítő, mert full azt érzem hogy jobb edzői húzásokkal ez a párharc sokkal közelebb lehetett volna.

    Pedig egyszerű: Pesic jelenleg talán a legjobb egészséges csatárunk, aki a leginkább hozzá van szokva az ilyen intenzitású meccsekhez. Még mindig jobb lecserélni az első félidőben, mint ha behozod és utána megsérül, mert akkor 2 cseréd ment el. Az érthetetlen, h miért nem Gruber jött a helyére.

    A keret összetételén ment el ez a meccs. Belementünk úgy a párharcba, hogy nem volt stabil védelmünk és a padon csere belső védő Knoester volt. Tudván azt, hogy barni sérült és nem is neveztük a párharcra, a 32 éves Pesicre tettük minden bizodalmunkat. tudván azt, hogy ha megslrül, akkor Bassey ül a padon. Cserébe azért Kodrot kölcsönadtuk. Marquinhost meg el. Még az hiányzott volna ennek megkoronázására, hogy az egyiptomi rekordbajnok gyorsan még hétvégén ajánl egy visszautasíthatatlant, hogy még Romdhane se legyen. Ezt Hajnalék most eltolták. És egyáltalán nem biztos és nem is azt mondom, hogy ha nem így alakul, akkor biztos a továbbjutás. Nem, nem az. De ez picit amatőr volt így. Ezzel együtt persze szerencsénk sem volt, de azért lassan el kellene gondolkodni, hogy melyik évben hoztunk utoljára bravúrt-ha ez egyáltalán bravúr továbbjutás lett volna-a selejtezőkben. Mikor vertünk hasonlóan erős vagy erősebb csapatot. Talán Stögerrel a slaviat. Ott is egy fűcsomó miatt. Illene már kicsit összeszedni magunkat a selejtezők alatt.

    Meccsről meccsre egyre jobban látom azt, amit már régen nem, hogy nagyon gyorsan tudunk támadásban átfordulni. Amit hiányoltam az elmúlt években, hogy gyors 1 passzos játékkal kerüljünk az ellenfél 16-osának a környékére lendületben. Labdavesztés esetén is nagyon gyorsan és jól támadtunk le, ebből is egyre több lehetőségünk van. Most már egyre többször látom azt, hogy ahelyett, hogy hátra passzolnának a játékosaink és szabadulni akarnának a labdától, egyre többet próbálkoznak meg betörni az ellenfél játékosai közé. A felívelések is végre nem mind langyos, bármilyen lassú védő által lekövethető rúgások és szerintem az elmúlt két meccsen láttam Dibusztól, hogy gyorsan kirúgta vagy kidobta volna a labdát. Abszolút fejlődésben vagyunk, de még mindig rengeteg a fejlesztendő terület - de ezt írtam is. A helyzetkihasználás rossz, nagyon sok volt a veszélyes helyzetünk épp a fenti fejlődések hatására, sokkal több mint a régi statikus "fal" előtt passzolgatós aztán beívelgetős játékunkból, de én azt látom, hogy Csercseszov majd Sztankovics alatt rengeteget romlott a morál. Csatárposzton kevesek vagyunk Varga kiesésével. Kodró eladása szerintem nem okoz gondot, mert a jelenléte sem volt túl erős, de az is igaz, hogy Bassey és Kehinde sem fognak itt világot váltani. Összességében látni azt, hogy Jansen miben más, de az idő és a keret most a BL selejtezőkben ennyit engedett. De számomra abszolút elfogadható ha az EL-be bejutunk. Mára én annyi kértem, hogy ne essünk ki úgy, hogy kilátástalan a játékunk. A hibák benne vannak, de a küzdelem részemről nélkülözhetetlen. Ma küzdöttünk, kihoztuk a legtöbbet ebből. Az biztos, hogy Jansennek 1 év múlva nem az ilyen Mütyürlandok fogják a legnagyobb nehézséget jelenteni, hanem az NB1-es bunkerfocit játszó csapatok védelmének a feltörése.

    Nekem szimpi ez az edző mert kapott egy keretet csak Rommenst kérte. A jelenlegi keret sajna nem bl szint. Viszont az h nincs csatár az már igencsak a vezetőség szégyene. Én ehhez mélységében nem értek de kérdem:
    1. miért engedjük el ilyen sorsfordító 2 kör elött Markit és Kodrot?
    2. mindenki tudta a vezetőségben h Bassey,Pesiscs,Kehinde konkrétan kuka és Varga meg ugye sérült. És ennek ellenére mehetett a két játékos.
    3. nem veszünk csatárt és mindjárt kettőt? mert ezt kéne Hajnal és Orosz urak
    4. ha már ilyen mocskosul szarul állunk akkor kérdem én miért nem játszhat kilencest Kady vagy Gruber? mindkettő simán jobb mint a három szerencsétlen muskétás.

    Én értelek Pascal, csak az a baj, hogy szemmel láthatóan nem alkalmas a csapat nemzetközi szinten full letámadásra. Vagyis 20-30 percig igen. Az egy dolog, hogy kint főleg egyéni hibákból sikerült bebalfaszkodni. Az már inkább fájó pont, hogy egy Abu Fani nem tudott kezdeni, Rommens kreativitással fényévekkel el van maradva. Iparos. Ha agyon fárasztjuk magunkat akkor pontatlanok leszünk, hibázunk. Valahogy mindig a Vignjevic féle Újpest jut az eszembe. Ész nélkül letámadás, kipukkanás, vereség (lenyilatkozta, hogy igazából jobbak voltak, csak a frányagólok). Évekig ezzel vertük meg őket. Nem lehet végig bírni. És gyors szélsőből is csak egy maradt, csatár nincs.

    Az a baj, hogy még nincs kész, begyakorolt játékunk, sőt egyelőre a megfelelő embereket is keressük a pozíciókba. Most nem tudtuk volna túljátszani őket, csak a kamikaze taktika maradt, mert gólt viszont kellett rúgnunk, hogy legyen egyáltalán miről beszélni. A lilák az elmúlt években megtehették volna, hogy visszahúzódnak, akár beseggelnek a kapu elé, mert akár egy ikszet is nagy sikerként adhattak volna el bármelyik meccsen, de nekünk ez nem lehetett opció. Szerintem mindenki érezte, hogy ebben valószínűleg elfogyunk, de legalább volt egy igazi, Fradihoz méltó első félóránk.

    Hát ja, fél óráig bírtuk azt játszani, amivel meg tudtuk zavarni őket. Valószínű, nem is lehetett volna tovább, negyven fokban. Aztán először kondiban majd fejben is szétestünk. Ha a második félidő elején rárúgjuk a másodikat, talán lehetett volna másképp, tudtunk volna erőt meríteni és egy nyugodtabb, magabiztosabb játékot játszani, jöhetett volna Maiga stabilizálni a középpályát stb. Ez nem jött össze, a kapott gól után pedig a dánok kényelmesen kontrollálták a meccset. A két meccs alapján egyértelműen jobbak voltak, kész csapatuk van, magabiztosan játsszák, amit tudnak. Ezért nekem most nincs különösebb rossz érzésem (az idegenbeli után nagyon csalódott voltam), itt tartunk most.

    Jansen meg nekem olyan, mint egy alapos, de végtelenül lassú és kicsit csőlátású diák, aki végül mindent megtanul, de csak a saját bőrén. Fájdalmas, apró lépésekben haladunk, de haladunk a csapatépítésben. Mintha nem is lett volna felkészülés, barátságos meccsek, felvételek a tavalyi évünkről, három tétmeccs kellett hozzá, hogy rájöjjön, Márki távozása után Bennek a kezdőben a helye, négy, hogy felismerje, hogy Abu a kulcsa a támadójátékunknak. Mindegy, előbb-utóbb minden a helyére kerül. A játékunkat begyakoroljuk, Varga visszatér, talán igazolunk egy középhátvédet, Basseyt meg elfelejtjük, és jók lehetünk a (remélhetőleg) EL-re.

    A stadionban is ezen gondolkodtam, hogy nem vettem észre, átaludtam az egészet? Majd most keresem a képeket, videókat, de nem találom... Egy ilyen fontos meccsen sikerült koreó, élőkép nélkül összeállni a tábornak? Jó helyre megy a sok millió B-közép tagsági díj.

    Dán vélemények szerint a legmeglepőbb az volt, hogy az első félidő után csak egy góllal vezettünk. Legjobbuknak a kapusukat választották. A rájátszásban a Slovant egy kategóriával gyengébb ellenfélnek vélik mint a Fradit.
    Én is így gondolom.
    Hajrá Fradi!

    egyébként leginkább simsir játékát szoptuk be mindkét meccsen.
    sohasem vettük fel a középpályán egy normális fault nem volt ellene. rendre simán átfutott a középpályán. pechünkre ö volt aki a legjobban érezte a labdát. rá lehet hogy készülni kellett volna.

    Hazafelé menet a villamoson többekkel átbeszéltük a dolgot, és elég általános vélemény volt, hogy ez a mütyűr, kb. diósgyőr szint. Baszki, amíg tudtuk, hogy mit akarunk játszani, és tettük a dolgunkat rendesen, bele sem tudtak szagolni a meccsbe. Olyan elképesztő képzetlenek (szanaszét rugdalták a labdát) és fogalmatlanok voltak (három egymásutáni passzuk nem volt), hogy ihaj. Vissza lehet nézni. Nem véletlenül nyilatkozta az edzőjük, hogy nagy bajban voltak, amiből sikerült kijönniük...
    Ezektől sikerült 3 potyagólt bekapni...
    A kinti meccs eleje, és az itteni vége meg egyszerűen kabaré volt a részünkről, tálcán ajándékoztuk nekik a gólokat és helyzeteket, egyetlen egy komoly leütközésünk volt, olyan gyámoltalanok voltunk ezekben a szakaszokban, mint a süldő lányok... Nem volt senki vezér, aki a sarkára áll és kirángatja a csapatot ebből.
    Még pár észrevétel:
    - időnként teljes fejetlenség és bosszantó amatőrizmus (Dibusz kirúgásai, ritka pontatlan passzok, bekapott gól utáni letargia és vergődés, stb.)
    - lehet szeretni/nem szeretni a Rebrov féle körző-vonalzóval megtervezett stílust, de baszki, akkor mindig sikerült valami váratlant előhúzni a cilinderből!!! Lehet, hogy nem voltak gólzáporos meccsek, de akkor éreztem a csapaton a Fradi varázst, vagányságot és csibészséget, és hogy sosincs tele a gatya.
    - ha tényleg akarunk valamit elérni (BL-t és komolyabb szintet), akkor ezt a szezon utáni átjáróházat meg kell szüntetni! Ilyenkor, amikor a legnagyobb szükség lenne az összeszokottságra és koncentrációra, teljes anarchia és fejetlenség van.
    - amikor Barnit lemészárolták, lehetett tudni előre, hogy ez az ami leginkább a Fradinak, az idei szezonunknak be fog tenni.

    A mindössze 43:35 tiszta játékidejű meccsen 4-2-3-1-ben játszottunk, a szokottnál sokkal több (15%) hosszú labdával akartuk meglepni a Midtjyllandot, emiatt mi csak 79, a vendégek pedig 75%-kal passzoltak, 54%-ban volt nálunk a labda, a passztempó nálunk 14.7, a vendégeknél 13.8 volt. A párharcokat 126-97-re hoztuk, a támadópárharcaink 54, a védekezőpárharcaink 63%-át nyertük meg, a szabadlabdás párharcok aránya 16-14, a fejpárbajoké 24-22 volt – a mi PPDA-nk 5.6, a vendégeké 7.7 volt. Mi 26 (Rommens 6, Ben Romadan és Traoré 4-4), a dánok 23 labdát szereztek az ellenfél térfelén.

    Mi 34+1 támadást vezettünk, 19 helyzetig jutottunk, melyből 9 talált kaput – a dánok ezen mutatói: 26+4 / 13 / 3. Az xG-arány 1.59-1.07 volt ide, az egyenlítő gól előtti arány 1.48 – 0.24, a Sörensen gólját követő arány pedig 0.11 – 0.83 volt. Az xcG-arány 1.36 – 1.08, a mi értékünkből azonban csak a gól és az azt megelőző fejes 0.97, az ő góljuk 0.6 xcG volt.

    Ben Romadan és Rommens teljesítményét érdemes kiemelni. Dali 30 passzából 26 volt pontos, 12 cseléből 9 sikeres, 38 párharcot vállalt, melyből 18-at megnyert, 7 labdát szerzett, 4-et az ellenfél térfelén. Rommens 19 párharcból 15-t megnyert, 15 labdát szerzett, 6-ot az ellenfél térfelén.

    Elesebbek voltak elol es hatul is. Nem volt elol befejezo emberunk, es hat az utolso passzok… a Traore-Makre kettos legalabb 10x verte meg oket a jobb oldalan, de meg nagy helyzetre sem tudtuk ezeket konvertalni.
    Meg sajnos kritikus pillanatokban a kapusuk is hozzatette a magaet (Zaki fejes, Rommens loves).

    https://ulloi129.hu/2024/08/13/elo-a-midtjylland-elleni-bl-selejtezorol-2/
    https://ulloi129.hu/2024/08/14/igy-teljesitettunk-a-midtjylland-ellen-2/
    Cissé 7.54
    Abu Fani 7.11
    Ben Romadan 6.73
    Dibusz 6.64
    Traoré 6.22
    Makreckis 6.22
    Rommens 5.97
    Zachariassen 5.97
    Ramírez 5.72
    Raul Gustavo 5.22
    Pesic 4.58
    Botka 4.53
    Bassey 2.35

    https://ulloi129.hu/2024/08/20/ben-romadan-abu-fani-makreckis-es-cisse-abu-fani-ben-romadan/