magyarfutball.hu

Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC 0 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.5 (2 szavazat)

játékvezető: 2 (2 szavazat)

hangulat: 3 (2 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.08.20, 19:39 (szerk.: 2024.08.23, 22:02)
    A mai mérkőzés arra is jó volt,hogy egy pár kérdésre választ kaptunk! Abu Faninak a csapatban a helye! Pascalnak meg kell tudni oldani, hogy Fani játsszon! A másik amit megtudtunk, hogy Bassey mehet isten hírével amerre csak akar! Egyetlen egy olyan momentuma nem volt,ami miatt azt mondja az ember,hogy Fradi szintű labdarúgó! Szinte végig 10 emberrel játszottunk miatta! Nem néztem, hogy milyen cipőt viselt,de szerintem tűsarkú cipő volt rajta,a labdát képtelen átvenni, aztán rúgott egy olyan lyukat, hogy a lába az ukrán határon esett le!Az ukránok többször rá lőttek, miután becsapódott a lába!
    Gruber ettől 1000-szer jobb labdarúgó! Tetszett viszont Ben Romdhane-nak a játéka,rengeteget futott, ütközött ha kellett és két gól is a nevéhez fűződik! Pappoe is kifejezetten jól szállt be a jatékba,de nekem Kady játéka is tetszett!

    Azért legyünk őszinték. Marki és Varga nagyon hiányzik. Nélkülük ha a játék nem is teljesen de az eddigi eredmények vállalhatók. A keddi meccs meg kicsit sem lefutott. Ha szerencsénk is lesz végre meg lesz az is. Pascalt nem védeni akarom de legalább látom mit akarunk játszani . A Grubert ma centerbe betehette volna mert Bassey a Soriba Lovre helyett sem menne el.

    Hányan rácsodálkoznak most Ben Romadanra. Nem egyszer játszott ilyen jól. A legértékesebb játékosaink közt a helye.

    Dali.... Meglepően nem ügyetlen, olyan megoldásai, cselei vannak... Pappu... pár perc alatt megmutatta hogy nem ügyetlen... Nem értem Macre ostorozását sem néhány kommentnél. Gyors, ügyes... oké a kulcs passzai nem Premier Liga szint, de ha az lenne már rég nem szeretet csapatunk mezében látnánk. Hajrá srácok, kedden apait-anyait bele....

    Én azt mondom, hogy Makreckisnek nincs alternatívája. És Jansennek Makreckis sem igazán ideális, ha "építkező" szélsőkről beszélünk, amit ő ettől a poszttól elvár. Így itt nem erősítendő posztról beszélünk az én nézetemben, hanem arról, hogy arra a posztra jelenleg egyetlen játékosunk áll rendelkezésre. És mint "építkező" szélső, borzasztó nagyokat hibázik a pálya utolsó harmadában a kulcspasszoknál. És itt nem arról van szó, hogy európai szemmel kiemelkedőnek kell lennie. Nem. Arról van szó, hogy a Ferencvárosban, ami minden meccsen domniál az nb1-ben, nem fejezheti be a kezdő jobb bekk 0 gól és 0 asziszt stattal a szezont, mint ahogy megtette tavaly. Nem kell világsztárnak lennie. De 3-4 gólpassz és mondjuk egy gólocska egy jól eltalált lövés után elvárt/szezon. Azért minden meccset összwetéve Makreckis 54 meccsen 0 gól/0 gólpassz. Na ez nem jó.

    Két bajnoki meccs. Hat pont. Nulla kapott gól.
    Gyakorlatilag mindkét meccs egy gyenge edzőmeccshez hasonlított.
    Ehhez képest meg itt a sok tudós okádja magából a baromságokat, szidva a csapatot, a vezetőket, az edzői stábot.

    Rossinak tökéletesen igaza van. Rengeteg a balfasz a képernyők mögött........

    a hat pont rendben van, a ma mutatott játék is elment szódával, de azért közönség szórakoztató focinak nem mondanám.
    Igaz ezt emberhátrányban értük el, mert Bassey teljesítménye kb. annyit ért, mégis pályán hagyta. Mindezt úgy, hogy Gruber és Szevikjan ott üldögélt a padon.
    Nekem csak ennyi bajom van, meg annyi hogy kezdem úgy érezni hogy Jansen azon dolgozik hogy ne kedveljem annyira. Pedig az utóbbi évek legszimpatikusabb Fradi edzőjének gondoltam az első hetek alapján. Remélem nem veszi el ezt tőlem.

    Igazából kikaptunk.
    Nem tudtad, hogy mivel CSAK 2-0-ra nyertünk, mivel CSAK a hosszabbításban esett a második gól, mivel CSAK 1 magyar volt a csapatban, mivel CSAK 70-30 volt a labdabirtoklás ide, mivel CSAK, mivel CSAK, mivel CSAK, mivel CSAK.... ezért igazából az egésznek semmi értelme, fel kell számolni a klubot a faszba és elzavarni mindenkit a picsába. A stadiont meg át kell alakítani kórházzá.

    Amíg nyerjük a bajnokikat, elégedett vagyok. Azért jó lenne már felhőtlenül szórakozni egy meccsen.
    Aki érti, hogy a Diósgyőr mit akart hátrányból játszani, elmagyarázhatná nekem.

    A kedves és intelligens Prukner tanár úr, holland-angol kiadásban…
    A 3 pontnak örülök, Ben jó játékának örülök, biztató ahogy Papó beszállt, a borzasztó gyenge játékot (még egyenlőre) néhány sörrel elfogadom.
    Viszont nem hiszem el, hogy nem làtta Bassey mit művel és végig fent hagyta, nem tudom elfogadni hogy Gruber, Katona, Pászka nincs olyan állapotban, hogy 15-20 perceket kapjanak és nem látom (egyenlőre) mit lát Rommensben…de bízom benne, hogy hamarosan jó irányba kezdünk el fejlődni! A mütyűrök ellen ez a teljesítmény még a tisztes helytálláshoz is kevés lesz.

    Ezt mondtam, az első pillanattól kezdve: Jansen kezd rádöbbenni, hogy itt nem nyerni akarnak az ellenfelek, hanem nem akarnak kikapni. Ez újdonmság neki, remélem, megoldjuk majd erőből és persze finesszel.

    Ezt a meccset kb ugy hoztuk le mint Sztankóval vagy Csercsèvel sok különbség nem volt talán annyi hogy csatár nèlkül.Elég sok hasonló meccset nyertünk meg tavaly is igy tartalék lángon.Jó lesz csak tisztuljon le a keret a selejtek menjenek és hozzunk még minimum 2-3 játékost.

    Hát ez az... fostos buzi csapatok itt a posványban. Mindegyik csak foggal körömmel védekezik, hogy aztán a talált gólokkal, mákkal megnyert meccs után verhessék a mellüket és büszkén tekinthessenek a tabellára, ahol 15+ ponttal vannak mögöttünk... pffejjjj!

    Valaki magyarázza már el nekem, hogy a károgók mit vártak ettől a meccstől? Könyörgöm lehoztuk a a meccset úgy, hogy el se találták a kaput. De talán kapu felé sem tudtak lőni. Folyamatosan nyomás alatt tartottuk Őket. Persze, döcögött a támadó játék, de így is voltak helyzeteink, és nyertünk. Azon kívül, hogy Bassey tényleg fos volt, mindenki tette a dolgát...

    Lement a szezonból 5 meccs! És 22 játékos kapott eddig lehetőséget. Ebből 2 már nincs itt elméletileg. Szerintem ilyenkor pont nem az a lényeg, hogy próbálgassuk a 30 játékost, hanem ki kell alakítani egy magot, akik köré lehet cserélgetni a játékosokat.

    Nálam ez a hátrapasszolós,szarakodós felfogás nem játék.Nagyon idegesítő,hogy nincs előre játékunk.A hosszú,előrebaszott labdákkal az a baj,hogy a védők mindig előnyösebb helyzetben vannak.Ha a Diós kicsit bátrabb lett volna,nem nézték volna tétlenül,hogy a két védőnk,meg Dénes hátul lábtengóznak,nem biztos,hogy győzünk.

    Van előre játék, csak ahhoz hátulról kell indulni. A hátul passzolgatás - ha megnézed - a pálya teljes szélességében történik. Az ellenfél kijjebb jön és széthúzódik. Így nyílik terület, ahová egy ritmusváltással be lehet futni.

    67%-ban birtokoltuk a labdát, 86%-kal passzoltunk (16.8 passz/perc, 9.8% a hosszúpasszarány, 7.4 a PPDA). A párharcarány 98-64 volt ide, 59 támadópárharcunk 49%-át, 51 védekezőpárharcunk 76%-át nyertük meg, a fejpárbajarány 23-12 volt ide. Mi 25 labdát szereztünk az ellenfél térfelén (Abu Fani 5, Ben Romadan 4), ők 18-at a miénken.

    34 támadásból 25 lövésig jutottunk, 6 talált kaput és volt egy kapufánk – DVTK: 16 / 1 / 0 (+1 kapufa). Az xG-arány 3.05 – 0.38, az xcG-arány 2.81 – 0 volt.

    Dibusz 21 passzából 19 volt pontos.

    Makreckis 70 akciójának 79%-a volt sikeres, 1 kísérlete volt, 92%-kal passzolt, 10 párharcból 6-ot nyert meg, 4 labdát vesztett és szerzett, 1 passzt lopott.

    Cissé 106 akciójának 83%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.19), 87%-kalé passzolt, 16 párharcból 10-et nyert meg, 7 labdát vesztett, 15-t szerzett, 1 passzt lopott.

    Raul Gustavo 109 akciójának 83%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.18), 93%-kal passzolt, 24 párharcból 15-t nyert meg, 3 labdát vesztett, 14-et szerzett.

    Civic 61 percet kapott, 48 akciójának kétharmada volt sikeres, 85%-kal passzolt, 8 párharcának a felét nyerte meg. 7 labdát vesztett, 3-at szerzett, 4 passzt lopott. 1 helyzetet készített elő (0.05).

    Maiga is 61 percet volt a pályán, 49 akciójának 65%-a volt sikeres. 2 helyzete volt (0.02), 84%-kal passzolt, 16 párharcból 10-et nyert meg, 4 labdát vesztett, 7-et szerzett, 1 passzt lopott.

    Abu Fani 82 akciójának 77%-a volt sikeres, 6 gólszerzési kísérlete volt (0.35), 90%-kal passzolt, 11 párharcból 7-et nyert meg, 8 labdát vesztett és szerzett, 1 passzt lopott. 2 helyzetet készített elő (0.27).

    Traoré 90 percet kapott, 52 akciójának 58%-a volt sikeres, 2 helyzete volt (0.15), 75%-kal passzolt és 11 párharcból 5-t nyert meg. 4 labdát szerzett, 1 passzt lopott. 7 lövést készített elő (0.5).

    Kadynak 61 perc jutott, 39 akciójának kétharmada volt sikeres, 2 helyzete (0.1) volt, kiharcolt egy tizenegyest. 20 passzából 16 volt pontos, 13 párharcból 9-et nyert meg. 4 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Ben Romadan 79 akciójának 59%-a volt sikeres, 2 gólt szerzett 4 (1.12) helyzetből. 36 passzából 29 (81%), 26 párharcából 14 volt sikeres, 6 labdát szerzett és 2 passzt lopott. 1 helyzetet készített elő (0.18).

    Bassey 96 percet játszott, 56 akciójának a negyede volt sikeres, 4 helyzete (0.76) volt. 15 passzából 7 (47%), 17 párharcából 6 sikerült.

    Ramírez 38 percet volt a pályán. 34 akciójának 79%-a volt sikeres, 1 helyzete (0.01) volt, mind a 27 passza pontos volt, 2 párharcát viszont elvesztette. 1 labdát vesztet, 6-ot szerzett, 3 passzt lopott. 3 helyzetet készített elő (0.25).

    Rommensnek is 38 perc volt a jussa, 26 akciójának 81%-a sikerült, 19 passzából 18. 4 párharcból 1-et nyert meg, 1 labdát vesztett és szerzett.

    Zachariassen is 38 percet volt a gyepen, 22 akciójának 45%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.18), 11 passzából 6 (55%), 6 párharcából 4 volt sikeres, 4 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Pappoe 9 percet játszott, mind a 6 akciója, 3 passza, 2 párharca sikeres volt.

    Kehinde 3 percet játszott, 1 passza sikeres volt.

    Nagyon tetszett, ahogyan "megfojtottuk" a Diósgyőr játékát. Kis szerencsével egy gólt a DVTK is szerezhetett volna, de az irány rendben van. Dali dominálta a mezőnyt, csak így tovább. Örülök, hogy két gólt is szerzett, hátha ez átszakítja nála a gátat. Nálam ő lenne az egyik játékos, akire az őszi csapatot építeném. Pascal fejébe nem látok bele, szeptemberre majd kitisztul a kép. Az Abu-Maiga páros továbbra is jól működik. Pappoe pályára lépésének is örültem, tőle sokat várok.

    Ben Romadan 7.74
    Abu Fani 6.32
    Makreckis 6.19
    Traoré 6.00
    Cissé 5.97
    Dibusz 5.94
    Kady 5.81
    Civic 5.77
    Maiga 5.77
    Raul Gustavo 5.77
    Zachariassen 5.74
    Ramírez 5.42
    Rommens 5.13
    Bassey 4.06

    https://ulloi129.hu/2024/08/10/elo-a-diosgyor-elleni-bajnokirol-22/
    https://ulloi129.hu/2024/08/20/ben-romadan-abu-fani-makreckis-es-cisse-abu-fani-ben-romadan/