magyarfutball.hu

Németország - Magyarország 5 : 0 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 1 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 2 : 0 (1)
Nemzetek Ligája
994. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena
játékvezető : Turpin Clément (Franciaország)
nézőszámok:
  1. dfb.de: -
  2. mlsz.hu: -
  3. nemzetisport.hu: 49.235
  1. sárga lap 9' Nego Loïc
    27' Füllkrug Niclas 1 - 0
    58' Musiala Jamal 2 - 0
    66' Wirtz Florian 3 - 0
    77' Pavlovic Aleksandar 4 - 0
    81' Havertz Kai (11-es) 5 - 0

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.09.12, 21:37 (szerk.: 2024.09.13, 21:23)
    Julian Nagelsmann: Nagyon szórakoztató volt. Volt két tíz percünk, ami nem ment tökéletesen. Ott egy kicsit passzívak voltunk. De rendkívüli, hogy a csapat milyen gyorsan alkalmazkodik a dolgokhoz. Ennek a csapatnak a kémiája teljesen más, ha összehasonlítjuk az egy évvel ezelőtti állapotokkal. Sok nagyszerű lehetőséget alakítottunk ki. Gyakran kerültünk a kapu elé. Az egyetlen kritika, hogy kihagytunk néhány lehetőséget. De érezni lehetett a győzni akarást. Ezt a vágyat, ezt a szorgalmat, ezt szeretnénk látni. Ismét közvetlen kapcsolatot teremtettünk a szurkolókkal. Ez fontos volt.

    Marco Rossi: Az első félidőben még versenyben voltunk a németekkel, voltak ugyan hibáink, de nem teljesítettünk rosszul. Elmozdultunk a pressing irányába, de így a vonalak között maradtak helyek, ezt kihasználták a németek. A második félidőről felesleges bármit is mondani, mert ha valaki négy gólt kap egy félidő alatt mindenféle reakció nélkül, az önmagáért beszél. Az 5-0 szégyenteljes eredmény, a második félidőért mindannyian szégyelljük magunkat. A szünet után jóformán egyetlen párharcot sem nyertünk, számos ki nem kényszerített labdaeladásunk volt, gyakorlatilag eltűntünk a pályáról, ami elfogadhatatlan a magyar színeket viselve. Három nap múlva a Bosznia elleni mérkőzés következik, amelynek lesz egy pszichológiai aspektusa is, de ha nem tudunk reagálni erre a szituációra, akkor nincs helyünk a színen.

    https://www.dfb.de/news/detail/nagelsmann-haben-uns-sehr-viele-grosschancen-herausgespielt-264199/
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-ez-szegyenteljes-eredmeny
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2024.09.12, 21:32 (szerk.: 2024.09.13, 21:57)
    Égés, ciki az eredmény. Uakkor papírforma a kereteket megnézve.

    Biztos voltam benne, hogy kikapunk, ég és föld a két csapat. De erre nem számítottam. A 0-5 még nem is mutatja a játék képét, lehetett volna csúnyább is.
    Lehet, hogy Szobi értékesebb, mint Kai Havertz, de utóbbi százszor hasznosabb, gólerősebb, lendületesebb.
    Ez van. Sajnálom, mert nagyon szeretem ezt a csapatot.
    Kedden kint leszek és ezerrel fogok szurkolni a srácoknak!

    Eg es fold. Ez a ket csapat kozti kulonbseg. Nem kell tulsagosan szidni a jatekosokat vagy Rossit igazabol az EB-ig eron felul teljesitettek. A nemet es a magyar bajnoksag kozott 1 millioszoros a kulonbseg a ket valogatott kozott meg 10 szeres. Nekunk az egyetlen eselyunk ha 10 emberrel vedekezunk a kapunk elott es ha szerencsenk van kontrabol eredmenyesek vagyunk. Ha jatszani akarunk, jaratni a labdat es akciokat vezetgetni akkor ki fog jonni a kulonbseg es szetszednek minket mint most is. Nekunk a B ligaban a helyunk, es mivel rengeteg csapat kijut igy eselyunk van EB-re. VB felejtos.

    Tragikus. Nem a válogatott mai eredménye, az mindössze szomorú és javítandó. A tragikus az, hogy egy ilyen vereség után úgy beszélnek sokan a csapatról, mintha tele lenne szerencsétlen, a labdába rúgni nem tudó, alkalmatlan amatőrökkel. Ugyanazokról írják ezt, akiket mindenki az egekbe magasztalt pl a kinti, angol 0-4 után. Az van, hogy ezt elvesztették. Nem kicsit, nagyon. Az ember ugyanis úgy működik, hogy nem tud 100%-ot adni megállás nélkül. Hogy van-e folyamat, amit meg kell állítani? Nyilván. Hogy volt -e szerencsénk a múltban? Persze. De így kivetkőzni magából, ahogy azt sokan teszik, vállalhatatlan. Ez a mi csapatunk. Annyit tudnak, amennyit, és sokszor annál is többet tesznek és nagyon sok szép eredményük is van. Ez most csalódás. Most innen kell tovább lépni. Ahogy az életünkben is van, hogy elbukunk. De aztán tovább kell, hogy lépjünk! Hajrá, Magyarok!

    szerintem Szobit kiismerték, készülnek rá, nincs neki helye és egyénileg németeknél nem jobb, hogy megoldjon akármit is egymaga 2-3 ember ellen - montenegro, bosnyákok ellen még talán-talán. emellett labdát sem nagyon kap.

    5-ből 4-szer top csapatok ellen nulla.

    mennyire meglepő lett volna, ma is védekező kp-ba játszatni, ahol ment volna kontrákkal, 20-30méterről azonnal lőtt volna.

    szerintem sokkal erősebb csapatok ellen, mind védekezésben, mind támadásban sokkal többet érne - helyén meg játszhatna egy másik fiatal - én Horváthot favorizálnám.

    bosnyák féle csapatok ellen, meg mehet a szokásos.

    viszont ezzel az ötössel ugyanezzel a felállással, nem lesz meg önbizalom, szóval így oda kell majd valami tényleg újat kitalálni, ami vagy bejön, vagy nem.

    Szoboszlai lehet nem csinált sokat, de adott két olyan passzt, amiből a klubtársai talán gólt rúgtak volna. Ez nem kosárlabda, hogy eljátssza a Jordant. Ha nincsenek részben hasonló képességű társak,akkor nagyon nehéz. A magyar válogatottban akadnak elvétve ilyenek,de nem jellemző. A német oldalon olyanból, mint ő van 3-4,és közel hasonló képességű további 5-6. Mit csináljon?

    Most azok akik azt várták, hogy belerúghassanak a válogatottba , elégtételt érezhetnek. Ez az megmondtuk, még stadiont nekik, ecetera... Nekik is persze van amiben igazuk van.
    De azert egy pár dolgot tegyünk tisztába:
    Lehet itt élcelödni Szoboszlain, Liverpoolban tud focizni a válogatottban nem. Azért a premier league egyéni statjai jól mutatják, hogy igenis a magyar futballban hosszú idő után először valaki végre TOP Szintet képvisel. És igen, sem salzburgban, sem lipcsében, sem liverpoolban nem azt szokta meg, hogy 90 percen át a labdát üldözi csak. És itt ma vele, és az egész csapattal sajnos ez történt. Még 2 dolgot emelnék ki:
    1. Dominikon kivül, nincs senki de senki aki az európai legszűkebb elitben játszana. A bundesigában játszok meg akik komolyabb csapatokbanjátszanak. Ők négyen még akiknek ha jól megy, dominikkal együtt persze, más arcát tudja mutatni ez a válogatott. De könyörgöm látni kell, itt tegnap nem a vízművek sc volt az ellenfél!

    Sajnos ez nagyon gyenge volt, Séfi és Nagy Á. borzalmasan játszott, és tudjuk hogy a középpályán dől el minden meccs,na ilyen nekünk nem volt. Letámadás az első 10 percben sem volt tökéletes,azt jelentette hogy ott álltunk a német 16 nál, néztük hogyan hozzák ki a labdát, és emelik be üres területre, aztán futottunk vissza, és folyamatosan késve értünk oda. Amikor pedig nálunk volt a labda, gyakorlatilag sírva fakadt minden érintéstől, elképzelés nélkül, össze vissza passzolva ,főleg Séfi és Nagy,de bárki említhető mert mindenkinek sikerült villani ilyen módon. Ami a leges legjobban hiányzott az akarat, és a küzdés, lélektelen, és főképp erőtlen volt az egész csapat,emiatt pedig nagyon rosszul néztünk ki. Fel kell állni és tovább csinálni, több van bennünk, és mi nem lazithatunk mert a jó eredmények is csúszva mászva jöttek. Én ugyanúgy szeretem ezt a csapatot, és soha nem adom fel, még ilyen eredmény után sem.Hajrá Magyarok!

    Írom, hogy kik voltak a vereség okozói: 1, Gulácsi! Felfoghatatlanul pocsék formában potyázott. 2, Schafer: folytatta a "semmittevést" úgy ahogy az utóbbi meccsein tette. (elkényeztetett kis Rossi-kedvenc) 3, Nagy Ádám: helyezkedési problémák, nem találta a helyét a pályán. 4, Kerkez: csak nyargal, csak nyargal ész nélkül nagy arccal, de ennyi: semmi!! 5, Nego: még jó hogy lecserélték. Már eleve Bollának kellett volna kezdenie, csak hát ő is Rossi-kedvenc. 6, Dárdai: sajnos még gyenge ez a gyere. (gondolom látja az apja is) helyezkedési gondok! Végül: Rossi mester! Sem a taktika, sem az összeállítás nem volt megfelelő, motiválni sem tudta a játékosokat. Továbbra is "kis-kedvenceim style" van.

    Ilyen szarul a holland 8-1 alkalmával játszottunk. Balogh és Dárdai katasztrófa volt. Schafer, Nagy Ádám úgyszintén. Remélem a bosnyákkok ellen jobban megy majd.

    Ha őszinték akarunk lenni, kezdjük azzal, hogy nem vagyunk az A-ligába valók, hiszen nem vagyunk benne Európa 16 legjobb csapatában.
    A játékerőnket tekintve egy B ligás szereplés lenne reális, mégis ez már s második szezonunk az A ligában. Itt úgy tűnt, hogy megtanultunk nagy csapatok ellen eredményesen játszani, ugyanakkor az Eb- és Vb selejtezők során mindig kiderült, hogy a jóval gyengébb riválisoknál sem vagyunk egyértelműen jobbak, sőt. A legutóbbi Eb selejtezőben Szerbia ellen jól működött a nagycsapatok elleni taktika, a szerencse is mellettünk állt, így kétszer megvertük őket, de a végén a kiscsapatok ellen majdnem elcsesztük így is.
    Szóval józanul belegondolva lehet nem is lenne baj, ha visszaesnénk a B ligába, mert akkor hasonló erősségű csapatok ellen játszhatnánk, mint mi magunk, nem lennénk belekényszerítve, hogy folyamatosan a topcsapatok elleni bekkelést gyakoroljuk.

    Hagyjátok már ezt a Gulácsi témát. Persze lehet hogy foghatott volna ezekből valamit, de nézzétek meg az xg t. 4.5 fölötti. Mégis mennyit kellett volna ebből kapni. A mutatott játék ami a legjobban aggasztó. És nem csak ezen a meccsen. Lassan egy éve elvesztette a válogatott a tartását. Nincs az a tűz, küzdeni akarás, ami jellemezte őket. Az öt-tíz évvel ezelőtti csapatra emlékeztetnek. A játékosaink olyanok amilyenek. Rossi erőn felül teljesített velük. Most megkezdődött a mélyrepülés. Nem tudom létezik e olyan edző, aki ki tudja hozni őket belőle. A tippem hogy nem verjük meg a bosnyákokat sem. A vb meg álom marad. Kb. Nulla százalék az esély a kujutásra. Ez a csapat már nem az, amelyik az előző NL ben szerepelt, és nem a két védő hiánya miatt.

    Sajnos Balogh és főként Dárdai "megfelelően pótolták" Langot és Szalait. Bár az sem segített rajtuk, hogy eszetlen módon próbáltunk letámadni és ott maradtak segítség nélkül a jóval gyorsabb németekkel szemben. Elég régóta működik a foci világában, hogy a gyengébb és főleg lassúbb csapat nem megy fejjel a falnak, hanem visszaáll és próbál kontrázni. Bár kétség kívül ennek a mostani taktikának is megvan az eredménye, jól szórakozik a közönség. Mármint az ellenfélé. A legszomorúbb mégis az, ahogy 0-2 után szétesett a csapat, ezzel mindenképpen kezdeni kell valamit.
    Amit a jó képességű szakértő mondott, tömény ostobaság. Hogyan lehetne ugyanazzal a taktikával játszani minden csapat ellen? Ha az azonos erősségűnek vagy gyengébbnek tartott csapatok ellen presszingelni akarunk, azt nem a jóval erősebb és gyorsabb csapat ellen kell gyakorolni idegenben. Persze lehet vele próbálkozni, az eredmény ismert.
    Egyébként szerintem nem ártana lehetőséget adni Dibusznak.

    A brazil válogatott is anno 7-1 re kapott ki a németektől. Nem a vereség én nem az aránya a legnagyobb gond. A.probléma a mutatott játék és az elképzelés hiánya. FUTÁS nélkül., akarat nélkül nem lehet pályára lépni válogatott mezben! A tudásbeli különbség óriási a két csapat játékosai között, de ez csak teljes erővel akarattal csökkenthető a részünkről, és még a szerencse faktorra is szükség lenne az eredényes játékhoz. Na ezek tegnap mind hiányoztak! De ha már így alakult akkor a megszokott csk. interjú hiánya még nagyobb gáz. Nem csak a sikeres mérkőzések után állunk oda a riporter elé, hanem most is és nem a becserélt játékost és a valóban halovány játékot mutató társat dobom oda. Ez igazi celeb virtus Szobitól!

    Kínos lett a vége, fájdalmas volt végignézni a meccset. Gyámoltalan, hitehagyott lett a csapat a második félidő közepére, ahogy potyogtak a német gólok. A letámadásos, magasan védekező játékhoz félő, hogy nincs meg a megfelelő sebesség és munkabírás a keretben a gyengébb csapatok ellen sem, a holland/német szinthez képest pedig ez biztos. Ha valaki elcsúszik a letámadással, hatalmas területek nyílnak meg mögötte, és jön a kés a vajon effektus. Csóri újoncot sajnáltam, nagy élmény lehet 5 gólos hátránynál debütálni... mind1, kedd este remélem jobban sikerül. Hajrá

    Sajnos se Sallai (rendre megakadt nála a kevés lendület is), se Schäfer (több labdát adott el, mint az Adidas), se Dárdai (Wirtz mögé játszotta be a labdákat folyamatosan, mert Tienanmen tér méretű űr volt mindig mögötte) nem játszott végig teljes mérkőzéseket a klubcsapatukban és - a megszokott "mert utálják a magyarokat az edzők" érvvel elletétben - azért van így, mert egyikük sincs olyan állapotban, hogy erre alkalmasak legyenek jelenleg. Ehhez jön Nagy Ádi, aki az olasz B ligából érkezve csak kapkodja a fejét a Wirtz vagy Havertz sebességű (nem csak fizikailag, hanem gondolkodásban is) játékosok ellen, az amúgy jó formában lévő, de a válogatottban régi önmagát idéző (potyák) Gula és a siralmasan gyenge Nego és Balogh. Orban azt sem tudta követi, hogy melyik oldalra kell rohanni kisegíteni, ő is belefáradt. Szobin látszott, hogy mikor 4 ember közül kellett hátul kihozni a labdát, mert senki nem mozdult üresbe, akkor elengedte a meccset, és mások sem voltak jobbak, így nem fog menni.

    Bármennyire fájdalmas, el kell fogadni, hogy vége a Rossi érának! Vele vagy nélküle a magyar foci visszazuhant a 8O-9O es évek szintjére!.. A téves -letámadásos-taktika ( amire még a II félidőben sem reagál a mester !) eredményeként a csapatjáték, ami az erősségünk vólt szétesett egyéni kinlódásra, sorozatos egyéni hibákra, ( lásd pl. Kerkézt), ..lassú, bizonytalan védelem, taknyoló középpálya, alvó, kevesset mozgó/helyezkedő csatársor!..nameg a megbonthatatlan Rossi- N Ádám szerelem, akit 5O méteren 1O el ver a német csatár!!!

    Örök igazság, hogy jobb egyszer kikapni 5-0ra, mint ötször 1-0-ra. Belefutottunk, túl kell tenni rajta. Ez a német csapat most klasszisokkal jobb. Korábban is jobbak voltak, de akkor nem volt csapatuk, most minden klappol náluk.
    Miért lett ötös? Mert a motivált németek mellett Nagelsman kiprovokálta a támadóbb felfogásunkat, ami párosult az új védelemmel, az összeszokottság hiányával, Orbán hosszabb ideje tartó gyengább formájával, Szoboszlai "passzivitásána" - nem mer lőni stb stb. Igen, van egy kis krízis, de erre nem az a megoldás, hogy elzavarjuk a kapitányt meg a fél csapatot. Rossi se hülye, ő is látja, de akkor sincs jobb választás a halványabban teljesítő Orbán és a többiek helyére. A 2 évvel ezelőtti Lang(Fiola), Orbán Szalai védőhármas biztosan nem adott volna ennyi teret a németeknek, de most ők nincsenek, ezzel kell főzni.

    Ettől még nem estünk vissza a 90-es évek szintjére, a csapat/keret megvan. Újra össze kell állnia a védelemnek és ki kell találni valamit Varga helyettesítésére mert Ádám nem megoldás. Nála szerintem Gazdag, Sallai, Nego vagy Horváth is jobb megoldás előre. Ennek a csapatnak igazából egy komolyabb agymosás kellene, rádöbbenjenek, miért is voltunk egyenrangú ellenfelei 2 éve a topcsapatoknak. Rossi szintet akart lépni, de látszik, hogy még nem vagyunk képesek rá. De attól még rosszabbak se lettek. Csak kevésbé agresszívek, és ezen kell változtatni.

    Annyiban igen, hogy meghirdette, hogy magasítani és erősíteni kell a belső középpályát. Erre a kezdőbe jelöl két seggdugót. (Nagy Á., Schäfer) Nekik kellett volna megállítani a 193 centis Havertzet? Arról nem is beszélve, hogy nem elég, hogy alacsonyak, lassúak, fizikailag is gyengék, nem ütköznek, (sőt kerülik fizikai kontaktokat) még technikailag és taktikailag is képzetlenek, nincs elég játékpercük, nincs erőnlétük, így nem is futnak eleget.

    Rossi szerintem most ott rontotta el, hogy alkalmazza a feltolt védekezést.támadóbb focival, ami működhetne is de nem egy brutál jó támadókkal rendelkező összeszokott németek ellen kellene kipróbálni. Ellenük nem szabad ennyire kinyílni.. A problémák sajnos megmaradtak. Nincs egy klasszikus mélységi irányítónk mellé egy erős szűrővel! Szoboszlai meg tudná oldani az előbbit de akkor ki lesz elől? Nagy Ádám és Schäfer posztjára nincs más egyenlőre.. Most kísérletezik Rossi a taktikával, játékos cserékkel, mert abból főz ami van de sajnos nem jutott előbbre egyenlőre! Ha a bosnyákok ellen nem jön elfogadható eredmény akkor be kell áldozni ezt a Ligát a csapatépítésre!

    Kikaptunk az első meccsen 5:0-ra de a végén megőrizzük A csoportos tagságunkat. Az angolok kiestek és ettől nem dől össze náluk a világ. Hamar felejtetek. Amikor bekerültünk abba a csoportba ahol a németek, olaszok, angolok vannak, mi sanszunk volt hogy bennmaradunk? Most meg kígyótbékát kiáltotok. Szerintem pedig csak annyi hogy ez a német csapat most világbajnok lenne.

    Hát az EB után azt gondoltam, hogy Rossi megy.... megérte volna akkor váltani.
    Csodálom, hogy maradt, mert akkor sem volt egy ütőképes csapat a válogatott, eltűnt a tűz, a sebesség, Szoboszlai súlytalan lett, állandóan kihúzódott a baloldalra, a középpálya közepén alig vett fel labdát.
    Most ugyanez, ráadásul a letámadás egy elcseszett " kitámadás lett, két mélységi passzal gyakorlatilag átjáró ház lett a középpálya és a védelem is.
    Ilyen ****ságot ritkán láttam, pláne egy német válogatott ellen.
    A támadójátékot hagyjuk, nem volt aki gyorsan pontosan indítsa a szélsőket, mivel Szoboszlai megint eltűnt, nem volt aki két cselt lendületből megcsinál, a védelmüket nem tudtuk megfutni, szegény Barni várhatta a beadasokat.
    Ez nem foci, csak hasonlít rá.

    30 éve nézem a válogatott meccseket és ez a 0-5 abszolút nem ütött most szíven. Egyrészt nagyon jók a németek, sokkal jobbak mint az EB-n voltak. Másrészt Rossi mellett szól, hogy próbál előrébb lépni, a kevés olyan mérkőzésen amin kísérletezhet ott próbálkozik. Ez most nem jött be. A csoport végeredménye szempontjából nagyjából mindegy, hogy hány góllal kaptunk ki, bár mentálisan tuti megviselő volt a tegnap este. Kedden ettől még telt ház lesz és szurkolni fogunk a srácoknak!

    Egy dolog biztos: azok akik itt (is) csak köpködnek, kötözködnek, kárognak úgyis ugyanezt fogják csinálni. Öt vagy tíz év múlva is. Teljesen lényegtelen ki van a csapatban, ki a kapitány, kivel játszunk és mi az eredmény. Ha ez okoz csak örömet nektek akkor pontosan ezt érdemlitek az élettől. smiley

    Rossinak legyen mondva hogy fiatalítja a védelmet.Balogh meg Dárdai rutintalanok,nem fognak klasszis teljesítményt nyújtani az első közös meccsükön,főleg nem az ellen a motivált német csapat ellen.Még az sem biztos sajnos hogy topligás játékosok lesznek hosszútávon,csak remélhetjük,mindenesetre Szalaiból már biztosan nem lesz az,szóval ha valakiben több a potenciál,akkor azt kell beépíteni.Aztán ha ők is úgy járnak mint Szalai,akkor őket is leváltják ahogy lesz valaki akiben van lehetőség.Ráadásul Wili sem lesz fiatalabb,Ő meg kb pótolhatatlan ha abból indulunk ki mikor volt utoljára ilyen szintű középhátvédünk.Kb a 60-as években...Viszont Rossinak lehetne vér a pucájában és elmondhatná,hogy a nemzetek ligáját a barátságos meccsek helyett találták ki,szóval csak most lehet kísérletezni,és az meg így néz ki sokszor.

    A Nemzeti Sport szavazásán 12 278-an vettek részt. A játékosok teljesítményét az 1-től 10-ig terjedő skálán átlagosan 2.91 pontra értékelték. Három, vagy annál több pontos átlagértékelést mindössze négy játékos kapott: a relatíve legjobbnak Sallai Rolandot látták 3.35-tel, rajta kívül Willi Orbán (3.20), Bolla Bendegúz (3.04) és Kerkez Milos (3.00) érte el ezt a szintet.

    A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik az összátlagtól némileg elmaradva 2.87 pontot kapott, a kapus, Gulácsi Péter 2.97-et. A rangsor sereghajtói Schäfer András (2.65), Ádám Martin (2.54) és Nagy Ádám (2.46) lettek.

    A JÁTÉKOSOK ÉRTÉKELÉSEI
    1. Sallai Roland (3.35)
    2. Willi Orbán (3.20)
    3. Bolla Bendegúz (3.04)
    4. Kerkez Milos (3.00)
    5. Balogh Botond, Dárdai Márton, Nagy Zsolt és Varga Barnabás (2.98)
    9. Gulácsi Péter (2.97)
    10. Szoboszlai Dominik (2.87)
    11. Csoboth Kevin (2.84)
    12. Loic Nego (2.74)
    13. Schäfer András (2.65)
    14. Ádám Martin (2.54)
    15. Nagy Ádám (2.46)

    Sokféleképpen lehet nézni a tegnapi meccset.

    Szoktam itt mondogatni, hogy "merjünk kicsik" lenni.

    Tagnap "nagyok" akartunk lenni, letámadtunk meg ilyesmi, néztem is, hogy mi ez...?

    Ha nagyok lennénk, be is jött volna, de nem voltunk annyira nagyok/jók, hogy kapuig eljussunk a megszerzett labdákkal...

    Nem vagyunk annyira nagyok, hogy így lazán hagyjuk a védelmet, mert a középpályánk, az nem szűrőképes... pl.

    Na, szóval ha nem lett volna az utolsó félóra, talán nem is lett volna olyan rémes.

    Sajnos ott volt az a szöglet-kontra-gól - az szerintem lelkileg betette a kaput a csapatnak...

    Ott is persze aztán utána nyomulni akartunk, volt a "mi is lövünk gólt" akarat, ott már mindegy volt a sok kapott gól, ez látszott...

    Úgyhogy összességében engem nem készített ki az 5 kapott gól - ha kedden nyerünk, el tudom felejteni. A csapat azért ne felejtse el: merjünk kicsik lenni.

    McTuningunk uazt az alibit tolja mint a Poolban. Legyen meg a jo stat, felvallalni kb semmit, aztan jovanazugy. Kvaratschelia a gruzoknal valodi vezer, bele is tesz mindent.

    Nagy Ádika 10 eve is abban volt csak kivalo h bujkaljon a sorok kozott, igy kb esely sincs h meglehessen jatszani (igy rontani sem tud) de boszen mutogatja mindenkinek h hova kell passzolni. Csereben vedekezedben is allandoan uton van, ez latszott is tegnap, mert ugy fordultak szemtol szembe a vedelemmel direktbe ahogy akartak. Tehat se elore jatekban se hatra nem jo. Nem is nagyon jatszik a klubjaiban se. Sztem ilyen figura akadna akar az nb1be is.

    Gulacsi: nem, ha Dibusz ved se nyerunk. De h ami kapura megy, az szinte mind gol, letudja huzni a moralt. Es olyan hajmereszto hibakat is csinal pluszba amibol a megye2bol is lehozzak a francba (kioklozi a labdat kozepre a 11es ponthoz).

    Rossit se ertem. Nyilvan nem hulye, pontosan tudhatja h nem a nemetek ellen idegenben meg nem Nagy Ádámokkal kell probalgatni a presszinget. Hacsak nem szandekosan akarja kiprovokalni a szerzodese felbontasat

    Ok, kit teszel Rossi helyere?

    Ebbol az anyagbol az az egyetlen jarhato ut az amit eddig csinalt a valogatott elen. Ezert sem ertettem h lenyilatkozza h nagy valtozasok lesznek, ami reszben igaz is meg nem is. Egy gyokeresen mas szellemben felkuldott csapatot lattunk, maskerdes h ezt nem idegenben a nemetek ellen kellett vna probalgatni. Masreszt meghagyta a regi szent teheneit (Gulácsi, Nagy Ádám). Tuning is vegig akaratgyengen tenfergett, a szoglete utan meg lehoztam vna a francba. Ahogy amikor lathato volt h a nemetek 2-3 emberrel ugy jonnek at rajtunk mint kes a vajon, vajon a Nagy-Schaffer paros h maradhatott a helyen.

    Visszaterve Rossira: Dardai az egyeduli alternativa, aki stilusban is hasonlot produkal (csak azt manapsag mar nem tul sok eredmennyel)

    azt mondtam kinos

    ,hogy Sallai labdat kap es nem tud vele mit kezdeni... nem tud elfutni, cselezni, jo helyre passzolni, beadni, csak hatra passzolni

    ,hogy Nagytol harom meterre pattan a labda rendszeresen, de cselezni, helyrefutni sem tud

    ,hogy a vedelem nincs felepitve, mindenki futkos, lemarad, nem zar, mert nem is gondol ra, csak van

    ,hogy Szoboszlai feladta mar regen...mert nincs kihez passzolni, mert nincs fogado ...nincs aki visszapasszol

    ,hogy Varga sosem volt egy nemzetkozi gollovo...hazai terepen persze, de az mas... a nemetek ugy vettek le, hogy nem is foglalkoztak vele

    ,hogy ami fenn, az van lenn is

    Én nem szeretném, ha lemondana. Csak előre gondolkodtam, hogy az lesz a többség reakciója a tegnap esti történésekre, hogy azonnal mondjon le. Erre írtam, biztos van valakik fejében forgatókönyv erre az esetre, de nem bízom benne, hogy az jó lenne a csapatnak és nekünk, szurkolóknak.

    Szerintem Rossinak helyre kéne tennie először saját magát, aztán a fiúkat. Valahol (talán a magyar állampolgárság megszerzése idején) elszaladt vele a paci, ettől aztán szétszaladt a ménes is.

    Nem tudom, elhitte-e, hogy elit csapat vagyunk, vagy csak megijedt, hogy kiismertek bennünket az ellenfelek, és ezért próbálkozik új taktikával. Vissza kéne térni a régi útra (legalább) a nagy csapatok ellen: betonvédelelem, busz a kapu elé és gyors kontrákkal megzavarni az ellenfelet.

    Nem pedig feltolt presszinggel, ami láthatóan nem megy a csapatnak, ebből jönnek a hibák, a kapott gólok. Egyébként még papíron velünk egy szinten vagy lejjebb lévők ellen sem szokott működni.

    Rengeteg az ellendrukker és a hülye, de megpróbálom higgadtan összefoglalni, én hogy látom:

    1. Először is ilyenkor előbújnak az ellendrukkerek és az idióták, akik arra várnak, hogy a válogatott kikapjon, és mondják a demagóg ökörségeket (például, hogy "kórházra költsünk, ne stadionra", "a játékosok kevesebbet tetováltassanak", "Szoboszlai alibi játékos", "Rossi kókler" és haonló baromságok). Mindenki emlékezzen arra, hogy kijutottunk két EB-re, az előző NL-ben a halálcsoportban másodikok lettünk, volt egy 13 meccses veretlenségi sorozatunk stb. Rossi rengeteget tett a válogatottért és a magyar labdarúgásért.

    2. Fentiekkel együtt az látszik, hogy Rossi elvesztette a fonalat. Válogatott közeli teljesen biztos információ: Rossi a Svájc elleni meccs után teljesen összetört, azonnal le akart mondani, és őt vigasztalta mindenki, stáb, játékos, elnök (nem pedig ő a játékosokat, ami a normális lett volna). Rossi egy lelkiző alkat. Õ nem tudta feldolgozni az EB relatív kudarcot.

    3. Az elmúlt évtizedekben ez a legjobb egyéni képességű játékosokból álló válogatott, most játszanak a legtöbben erős bajnokságokban, az állomány (és én az állományhoz sorolom a most kimaradó Fiola, Styles, Lang, Szalai négyest is) nyilván sokkal többre képes, mint amit tegnap mutatott. Nem szabad őket szétzavarni, mert nincs náluk jobb. Lehet nyilván vitatkozni, hogy Gulácsi vagy Dibusz, kell-e Nagy Ádám, de körülbelül ez a két poszt, ahol lehet esetleg változtatni. Sajnos Balogh és Dárdai helyett most nincs Szalai, Lang, Fiola, mert egyik sincs játékban, és nem kerettag. Azaz ezzel a gárdával kell folytatni. Néztem az U21-es csapatot, Komáromin és talán Vancsán kívül nincs senki, aki onnan bevethető az elkövetkező években a válogatottban. Teljesen reménytelen társaság.

    4. Nekem új tanulság volt tegnap: egyik, hogy nem szabad változtatni a bevált taktikán, másik, hogy a Balogh-Orbán-Dárdai védelem működésképtelen. Balogh óriási csalódás volt, egészen hihetetlenül gyengén játszott.

    5. Sürgősen csapatot kell találni Szalainak és Langnak, mert még mindig - ha játékban van - ez a hármas a legerősebb. Orbán sajnos az utóbbi 4 tétmeccsen, a 3 EB meccsen és most több hibát csinált, mint az előző negyvenvalahány meccsen összesen. Ennek mi az oka, azt nem tudom, de a magyar válogatott legfontosabb embere Orbán. Ha őt nem honosítottuk volna, sehol nem lennénk. Az, hogy ő visszataláljon a jó formájához, a legfontosabb.

    6. Gulácsi, Dibusz, Tóth személyében van 3 kiváló kapusunk. Majdnem mindegy, melyik véd, de egy ilyen ötös után Dibusz csatasorba állítása nem lenne hülyeség.

    7. Schafer, Sallai teljesen formán kívül volt tegnap. Sallait nem tudom, a "megy vagy marad Freiburgban" kérdés zavarja-e, de az EB-n a legjobb volt, tegnap meg még ebből a rettenetesen játszó csapatból is lefelé lógott ki.

    8. Szoboszlait sokan basztatják, de tegnap az egyetlen volt, aki alulról súrolta az átlagost. Voltak most is remek labdái, cselei, ellentétben mindenki mással. Aki az ő képességeit megkérdőjelezi, annak nem kellene ezzel a sportággal foglalkoznia szurkolóként sem.

    9. Nego, Bolla szürke, Bese jöhetne szóba, aki élete formájában van, de a világot ő se váltaná meg.

    10. Túloldalon Kerkez versus Nagy: Kerkez szertelen, fegyelmezetlen, állandóan elöl ragad. Hiába játszik a PL-ben, Nagy Zsolt egy sokkal fegyelmezettebb, érettebb figura, itt indokolt lehet a váltás. (Szintén válogatott közeli info: 3 ember van, aki semmilyen taktikát nem képes agyilag felfogni: Kerkez, Kleinheisler, Csoboth. )

    11. Nagy Ádám: a leginkább megosztó figura. Nem véletlenül hívta be Nikitschert a kapitány, aki egy Elek Ákos alkatú magas, erős szűrő. Ez egy hiányposzt, ahonnan most Kleinheisler és Styles is kiesett, itt nagy bajban vagyunk.

    12. Center poszt: Varga a nemzetközi mezőnyben teljesen súlytalan komoly csapatok ellen. Itt sincs sajnos túlkínálat. Csatár poszton a legnagyobb a baj, mert a legjobb magyar ezen a poszton marad el a leginkább még a nemzetközi középmezőnytől is.

    13. Én a bosnyákok elleni meccs után, függetlenül annak eredményétől, kapitányt váltanék. Dárdai kézenfekvő megoldás, de én inkább egy olyan külföldit hoznék, aki korábban volt nálunk magasabban jegyzett csapat edzője, mely EB/VB szereplő, és sikerrel vívott meg VB selejtezőket.

    14. A kulcsemberek közül Szoboszlai, Schafer, Kerkez, Szalai, Bolla, Styles még egy(-két) VB ciklusban rendelkezésre áll, de Gulácsi, Dibusz, Orbán, Nego, Varga, Fiola, Lang, (Nagy Ádám) számára az utolsó lehetőség, hogy eljussanak egy VB-re, úgyhogy most kell megragadni az alkalmat.

    15. Megelőzendő a nemzethalált és az ellendrukker barmok további triumfálását, Bosznia ellen nyerni kell, és utána kapitányt váltani.

    Rossi abban hibázott, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen idegenben öt, alapvetően támadót tett fel (Szoboszlai, Sallai Varga, Schafer, Nagy). Szoboszlai Sallai és legfeljebb a futóbolond Csoboth elég lett volna előre, Schafer, Nagy, Varga helyett védekezőket kellett volna feltenni.

    Nem értem ezt az országos hisztit, főleg nem Rossi ilyen szintű basztatását.

    Az 5-0 szarul néz ki, de a pályán ekkora különbség nem volt: tízből nyolcszor ez a meccs kb. 3-1 oda, ami persze vereség, de mégis mi a faszt lehetne várni idegenben Európa jelenleg második legerősebb csapata ellen?

    Rossinak volt egy hete, hogy erre a két meccsre összerakjon egy sok elemében új csapatot.

    Amikor a németek ellen idegenben magasan védekezünk, akkor az nem azért van, hogy ezzel őket megverjük (nem Düsseldorfban akarunk feltétlenül nyerni), hanem hogy mire a bosnyákok jönnek, addigra elfogadhatóan menjen. Õket kell itthon megverni.

    Amiben Rossi elszámította magát, az talán az volt, hogy a németek elég gyorsan reagáltak a pályán a magyar taktikára, de erre Rossi már nem tudott vagy akart lépni.

    Ha Nagelsmann szintű edző lenne, olyan stábbal, akkor talán... -- de attól, hogy nem olyan szintű edző és a stábja sem, még egyáltalán nem következik, a tegnapi súlyos zakó után sem, hogy le kellene cserélni.

    Egy futballmeccs kimenetele sokszor múlik olyan nüanszokon, hogy egy-egy, utóbb kulcsfontosságúvá előlépő momentumból melyik csapat hogy jön ki.

    Még 1-0-nál volt egy elég nagy helyzetünk. De egyenlítés helyett szöglet lett, aztán abból egy német kontra és 2-0.

    A visszajátszásból úgy tűnik, hogy nincs biztosító ember: három magyar áll kb. 20 méterre a kapujuktól a tizenhatos vonalával párhuzamosan, nekik kellene összeszedni az esetleg kifejelt labdát, de arra nincs felkészülve ez a

    Néhány hónapon belül másodszor kapunk ilyen gólt és volt egy harmadik alaklom is, amikor Nagy Ádám az utolsó pillanatban tudta elkanalazni a labdát és megakasztani az induló kontrát. (Abból talán még gólt is rúgtunk utána, most hirtelen nem emlékszem melyik meccsen.)

    Ezen például érdemes elgondolkodni a stábnak meg a játékosoknak.

    Hm, sokáig tartott megrkezett a hivatalos vélemény a Karmelitából, de azt értékelem, hogy a Kedves Vezető kommentmunkásai vasárnap is dolgoznak.

    Pláne hogy ilyen nehéz dolguk van.

    1. Rossi rengeteget tett a válogatottért és a magyar labdarúgásért És rajta kivül tett még valaki bármi említésre méltót a magyar labdarúgásért az elmúlt 14 évben? Megtennéd hogy összedobsz egy tizes listát? Mert egy Rossi nem csinál nyarat.

    2. Rossi elvesztette a fonalat hát ezzel nehéz vitatkozni, más kérdés, hogy korábban is elveszett már az a fonál, csak eddig még mindig megtalálta újra.

    3. (Az U21)...Teljesen reménytelen társaság. Akkor talán az ellendrukkerek(nek cimkézett elégedetlenek) talán annyiban mégis jól látják a helyzetet hogy a magyar futball alapjaiban kaka. Van pár járékosunk és egy harmadosztályú olasz edzőnk, akivel néha kijön a lépés. Rajtuk kívül "teljesen reménytelen társaság"-ok. Ez nagyon kevés, lássuk be.

    4. Balogh-Orbán-Dárdai védelem működésképtelen ahogy az összes többi magyar tuningos is, ha Wirz meg Musiala jön szembe. De elég lehet a Skoda gyári benga afrikai is, aki simán eltolja két paksi mellett a labdát és bevágja 18-ról. Láttad?

    5. Az, hogy ő (Orbán) visszataláljon a jó formájához, a legfontosabb. Állítólag Lipcsében jól játszana, ha éppen nem lenne eltiltva. Vajon ő is az érdemi meccsekre tartogatja a jó formáját? Értem ez alatt a Bundásligát.

    6. van 3 kiváló kapusunk ahogy szinte mindig az elmúlt 30 évben, mire mentünk vele?

    7. (Sallai) rettenetesen játszó csapatból is lefelé lógott ki. Lehet, nem ugyanaz a meccset néztük, de szerintem a legaktívabban próbálta meghúzni a szélén a támadásokat. Vanna statisztikák, mondjuk Szoboszlaival összevetésben?

    8. Szoboszlait sokan basztatják, de tegnap az egyetlen volt, aki alulról súrolta az átlagost. Voltak most is remek labdái, cselei, ellentétben mindenki mással. Aki az ő képességeit megkérdőjelezi, annak nem kellene ezzel a sportággal foglalkoznia szurkolóként sem. Biztos, hogy nem ugyanazt a meccset néztük. Megtennéd nekem, hogy időbélyeggel kigyűjtesz 5 jó Szobo megmozdulást? Olyanokat amikor a csel után megtartotta a labdát és jól játszotta meg, a passza 10 méternél messzebb ment, amikor elkérte hátul a labdát és felvitte és jó passzal játszott meg társat? Talán három ilyenre emlékszem az egész meccsen. Vagy esetleg nézd össze Wirz-cel. Wirz képességeiről mit tudunk elmondani?

    9. Bese jöhetne szóba, aki élete formájában van, de a világot ő se váltaná meg Na, ez is egy tipikus Hungarian Fussbal Uniuquite: amikor topligában volt alapember, akkor is kevés volt a válogatottban, most hogy jobb lehetőség hiján hazajött és villog a bohócligában, most mindjárt legyen újra válogatott is. Ezek azok a tipikus pótcselekvések amik a változás látszatát próbálják kelteni, miközben tudjuk, hogy semmi se történik.

    10. Kerkez vs. Nagy Zsolt: egyetértek.

    11. (Nagy Ádám) itt nagy bajban vagyunk, Varga a nemzetközi mezőnyben teljesen súlytalan komoly csapatok ellen na, akkor nem csak az U21 teljesen reménytelen.

    12. Dárdai kézenfekvő megoldás Az elhízott, puhos, ambició nélküli Bundás 2 edző, aki egy csapatnál volt csak edző, viszont onnan sokszor rugták ki (tegyük hozzá, hogy a jó eredményei ellenére.) Igazi sikerember, egy komoly helyen már a gondolattól is röhögőgörcsben törne ki mindenki és az mutatja a baj nagyságát hogy tényleg ő a megoldás, nem a kézenfekvő, hanem kb. az egyetlen...

    12-2. olyan külföldit hoznék, aki korábban volt nálunk magasabban jegyzett csapat edzője, mely EB/VB szereplő, és sikerrel vívott meg VB selejtezőket. Leekens? Stankovic? szerinted egy komoly edző beleülne a magyar futballdagonyába?

    13. most kell megragadni az alkalmat 50 éve próbáljuk megragadni, kevés sikerrel. De majd most....

    14. Bosznia ellen nyerni kell, és utána kapitányt váltani. Ezt a bosnyákok is tudják? Te láttad a bosnyák és a magyar bajnok közelmúltbeli meccsét? ott még gól is alig volt, nemhogy nyerés. És micsoda remek ötlet, egy győztes meccs után kirúgni a kapitánynt aki "sokat tett a magyar labdarúgásért", hát ez már igazi Karmelitás tempó. Biztos nagy bizalommal töltené el azt, akit az utódjául hívnánk.

    Nem a Nemzetek Ligáját nem tudjuk hová tenni, hanem egy-egy adott meccs eredményét.

    Az angolok ellen a 0-4-nél nekünk minden kijött poénra, az angoloknak meg pont semmi.

    Itthon ebből az lett, hogy rengetegen már EB-elődöntőbe várta a válogatottat.

    Az angolok meg azt mondták, hogy well, nézzük meg és tanuljunk a buktából.

    A vége meg az lett, hogy mi kiestünk, ők meg döntőt játszottak az EB-n.

    Most meg, hogy minden pont szarul jött ki egy meccsen, mindenki a saját irreális elvárásait kéri számon Rossin és a válogatotton és elhajtana mindenkit melegebb égtájakra.

    Miközben elsősorban a saját irreális elképzeléseit kellene felülvizsgálnia, meg esetleg azt végiggondolni, hogy kik ültették el ezt benne.

    Hogy a királyi sportmédia versenyt nyalt Rossinak és a válogatottnak és az M4 stúdiójába bárkit behívtak az (talán Henriken kívül) úgy érezte, hogy ha mond elég nagy dicséretet a válogatottról, akkor többet nem is fogják hívni.

    Szóval egy nagyon jól vagy nagyon rosszul sikerült meccs az, amit nem tudunk a helyén kezelni.

    Az EB-n nem sikerült bravúrt elérni, és ezt a bravúrra kalibrált szurkoló kudarcnak érzi.

    Rossi az EB előtt hozott néhány olyan döntést (leginkább a kipróbált, korábban bevált, de meccshiányos emberekben való bizodalom a védelemben), ami elsülhetett volna akár jól is, de végül nem jött be.

    Ebből levonta szerintem a helyes következtetést és részben átszervezett csapattal mentünk neki az NL-nek.

    Ahol az első meccsen rögtön a jelenleg második legjobb európai csapat otthonába kellett látogatni és a papírforma vereség helyett egy nagyobb arányú lett belőle, miközben a kulcsemberek közül legalább kettő (Schafer és Sallai) messze tudásuk alatt játszottak.

    Csányi helyében én a lefújás pillanatában küldtem volna egy sms-t Rossinak, hogy nyugodjon le a picsába, az NL-sorozat végéig semmilyen körülmények között nem küldjük el, rakja össze csapatot.

    A legrosszabb ami most történhet, hogy az A divízióból kiesünk oda, ahová a játékerő alapján reálisan tartozunk: a B divízióba.

    Ettől nem lesz rosszabb a csapat. A VB szerintem nem reális, a következő EB-re kell olyan csapatnak összeállni, hogy magabiztos kijutás után tovább is jussunk a csoportból.


    https://www.nemzetisport.hu/magyar-valogatott/2024/09/sulyos-vereseggel-kezdtuk-az-nl-t-ot-nullara-kikaptunk-nemetorszagban/kommentek
    https://www.nemzetisport.hu/magyar-valogatott/2024/09/olvasoink-nem-kimeltek-a-valogatottat-a-legtobb-jatekost-tizbol-harom-pontra-sem-ertekeltek
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2024.09.07, 16:01 (szerk.: 2024.09.07, 16:02)
    Vas Gábor izomsérülést szenvedett a férfi A-válogatott tegnapi edzésén, így a Paksi FC játékosa elhagyta a telki edzőtábort. Helyére nem hív meg új játékost Marco Rossi szövetségi kapitány.

    2024.09.05
    https://x.com/MLSZhivatalos/status/1831638298973921578
    Gazdag Dániel izomsérülést szenvedett klubcsapata, a @PhilaUnion hétvégi bajnoki mérkőzésén, így nem csatlakozik a férfi A-válogatott @DFB_Team és @NFSBiH ellen készülő keretéhez.

    2024.09.02
    https://x.com/MLSZhivatalos/status/1830562725413413313
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2024.08.28, 21:09
    Marco Rossi 26 játékost hívott meg a férfi A-válogatott szezonbeli első keretébe. A szövetségi kapitány a korábban elmondottaknak megfelelően ezúttal csak olyan játékosokat hívott meg, akik rendszeresen játszanak klubjaikban és teljesítményük is megfelelő a nemzetközi szinten megkívántaknak.

    Először csatlakozhat a férfi A-válogatott keretéhez Gergényi Bence, Nikitscher Tamás, Vas Gábor és Yaakobishvili Antal, de ismét meghívót kapott Dárdai Pál és Tóth Balázs is, így a Nemzetek Ligája 2024-es kiírásának első két mérkőzésén rájuk is számít a szövetségi kapitány.

    – Az egyik legfontosabb befolyásoló tényező ezúttal az volt, hogy több játékosunk sem játszik a klubcsapatában – fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Rájuk nem számíthatok, ez viszont kitűnő lehetőséget adott arra, hogy olyan fiatalokat hívjak meg, akiket már figyelünk egy ideje, rendszeresen játszanak csapataikban, és jól is teljesítettek az utóbbi időben. Yaakobishvili Antal például a csapata összes felkészülési mérkőzésén játszott, bár a tétmeccseken már nem, de mégis itt volt az ideje, hogy meghívjuk a válogatottba. Tóth Balázs is visszatér a kapusok közé. Úgy gondolom, hogy kifejezetten jó, hogy a két rutinos kapusunk, Gulácsi és Dibusz mellett egy fiatal tehetség kap lehetőséget, pláne, hogy Szappanos épp a napokban szerződött Szaúd-Arábiába, így értelmetlen lett volna most őt hazahívni. Vas és Gergényi is rendszeresen játszanak klubcsapataikban, és hosszú ideje figyeljük már őket, így most, amikor több védőnket sem tudtuk meghívni meccshiány miatt, szinte magától értetődő volt, hogy lehetőséget kapjanak. A középpályán Styles sincs játékban, ezért döntöttem Nikitscher behívása mellett. Nagyon jó tulajdonságokkal bír: magas, jól fejel, jól helyezkedik és nem nagyon vannak ki nem kényszerített hibái, így jó lesz őt is személyesen megismerni. A támadóknál Dárdai Pál tér vissza hozzánk. Ő is a Hertha majdnem minden felkészülési meccsén játszott, most ráadásul testvérével, Marcival együtt lesz a keretben, és remélem, hogy a Herthában is egyre többször lesznek majd kezdők mindketten.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/negy-ujonc-a-ferfi-a-valogatott-kereteben-35339
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2024.08.20, 21:11
    Nemzetek Ligája: augusztus 16-án indul a bérletértékesítés

    Férfi A-válogatottunk szeptemberben megkezdi szereplését a Nemzetek Ligája idei kiírásában, továbbra is az A-ligában. A három hazai mérkőzésre augusztus 16-tól lehet bérletet vásárolni, a németek elleni düsseldorfi összecsapásra augusztus 7-én kezdődik a jegyértékesítés.

    A válogatott három hazai mérkőzésére szóló Nemzetek Ligája-bérletek árusítása augusztus 16-án, 10 órakor kezdődik meg, és a készlet erejéig vagy augusztus 31-ig tart. Amennyiben minden bérlet elfogy, az egyes mérkőzésekre külön-külön már nem lesz lehetőség jegyvásárlásra.

    A bérleteket a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet megváltani a választott kategóriának megfelelő áron (ld. az alábbi táblázatot). A vásárláshoz nincs szükség regisztrációra, valamint klubkártya/futballkártya sem szükséges, a személyes adatok megadása azonban kötelező. Egy tranzakció során legfeljebb négy bérlet vásárolható.
    kép
    Amennyiben nem fogy el az összes bérlet, az első hazai mérkőzésre, a Bosznia-Hercegovina elleni találkozóra szeptember 2-án kezdődik az egy mérkőzésre szóló belépők értékesítése.

    Az első idegenbeli találkozóra, a németek elleni düsseldorfi összecsapásra szóló jegyeket augusztus 7-25-ig lehet megvásárolni voucher formájában (a voucherek jegyre váltásáról a későbbiekben tájékoztatjuk a szurkolókat). Erre a találkozóra a jegyek egységesen 14 ezer forintba kerülnek.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/nemzetek-ligaja-augusztus-16-an-indul-a-berletertekesites
     
  6. avatar: Zsorzsinju
    2024.06.21, 11:45
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2024.02.10, 20:18
    Nemzetek Ligája: a hollandokkal, a németekkel és a bosnyákokkal játszunk ősszel

    Az UEFA Párizsban megtartotta az idei Nemzetek Ligája-sorozat sorsolását. Az A divízióban szereplő magyar válogatott a holland, a német és a bosnyák válogatottal került egy csoportba.

    Miután a Nemzetek Ligája előző kiírásában a magyar válogatott a német, az angol és az olasz válogatott elleni remek szerepléssel bennmaradt az A ligában, idén ősszel is a legerősebb divízióban szerepel a sorozatban. Marco Rossi együttese az előző sorozatban a 8. legerősebbként rangsorolt csapat lett az NL-ben, így a csütörtöki, párizsi sorsoláson a második kalapól húzták ki az A ligában.

    A magyar válogatott végül a 3. csoportba került, amelybe az első kalapból Hollandia került. A harmadik kalapból az Eb-csoportellenfél németeket kaptunk (akikkel az NL előző kiírásában is játszottunk, és két mérkőzésen négy pontot szereztünk ellenük), a negyedik kalapból pedig a B ligából feljutó Bosznia-Hercegovina lett az ellenfelünk.

    – Ezen a szinten, az A ligában lehetetlen gyengébb ellenfelet kapni, kizárólag erős riválisok várnak ránk ősszel – mondta az mlsz.hu-nak a sorsolás után Marco Rossi szövetségi kapitány. – Hollandia és Németország a papírforma szerint jobb csapat nálunk, míg a bosnyákok ellen kiegyenlített erőviszonyokra számíthatunk. A papírforma azonban nem mindig igazolódik be a pályán, minden mérkőzésen születhet meglepetés - számunkra kellemes és kellemetlen is. Érdekes lesz újra összemérni az erőnket a németekkel, és a hollandok elleni összecsapásaink is izgalmasak lesznek.

    A csoportellenfelek oda-vissza játszanak egymás ellen, vagyis minden csapat hat mérkőzést játszik. Ezeket szeptemberben, októberben és novemberben rendezik. A mérkőzések pontos időpontjait péntek reggel jelentette be az UEFA.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/nemzetek-ligaja-