magyarfutball.hu

Hungary - Bosnia and Herzegovina 0 : 0 20:45

   
   
Upload your own photos! »
  1. Magyarország - Bosznia-Hercegovina 2024
  2. Magyarország - Bosznia-Hercegovina 2024
  3. Magyarország - Bosznia-Hercegovina 2024
  4. Magyarország - Bosznia-Hercegovina 2024
  5. Magyarország - Bosznia-Hercegovina 2024
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.75 (4 szavazat)

játékvezető: 3.25 (4 szavazat)

hangulat: 3 (4 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 2 : 0 (2)
  2. 1 : 1 (1)
  3. 2 : 1 (1)
  4. 3 : 0 (1)
  5. 4 : 0 (1)
Nemzetek Ligája
995. official national team match
referee : Guida Marco (Olaszország)
attendance:
  1. mlsz.hu: -
  2. nfsbih.ba: -
  3. nemzetisport.hu: 46.443
  1. sárga lap 21' Barišić Adrian Leon
    sárga lap 40' Katić Nikola
    77' Schäfer András sárga lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.09.15, 14:53
    A bosnyakok egy 0-0ert jöttek,szerencsejuk volt,megusztak.
    De sztem,ha vhogy összejött volna az elso gol,sima lett volna,es akkor most meg arrol menne a vita, hogy most erre veritek magatok,hogy legyoztuk ezt a nulla Boszniat?

    A helyszínen szurkoltam a csapatnak és ott a hangulat azért vitt magával a B-közép fölött. A vádlim beállt, a rekedt vagyok de nem vagyok szomorú. Hajtott a csapat de ennyi volt ma benne. Az igazság a kommentrengetegben pedig valahol az agyatlan trollkodás és a realitásoktól teljesen elrugaszkodott hurráoptimista között van: most helyünkre fogunk kerülni. Azaz a NL B liga, ahol majd újra bokszolhatunk nagyjából azonos súlycsoportban lévő csapatokkal. Ha jól kijön a lépés akkor újra A liga, majd onnan vissza...stb. A-B között valahol félúton, ez a helyünk. Az előző sorozatban el voltunk kényeztetve de ez messze van a szintünktől, az egy álom volt. Most jön az ébredés. Ennek ellenére, és mindig: Hajrá MAgyarok!

    Majdnem megvertük Boszniát. És jönnek a tehetségek, mint Nikitscher vagy Ádám.
    Komolyra fordítva, proféknak úgy tűnik, igazuk volt. Nagy bajok vannak a magyar futballban. Nem mondanám, hogy nem fejlődött. Szerintem kb. 2008, 2010 előtt sokkal rosszabb volt. Akkoriban elképzelhetetlen volt, hogy valaha is megverjünk egy Romániát, utoljára 93-ban vertük Svédországot tétmeccsen mint erősebb csapatot. Azóta azért sokat javultak az eredmények, több pontot szerzünk, verünk nagycsapatokat, nagyon ritkán kapunk ki gyengébb csapatoktól, és van egy világklasszisunk.
    De nagyon kevés a jó játékos, topligás játékos. A válogatott kezdő is alig van meg belőlük.
    Valamit kezdeni kéne az utánpótlás-neveléssel. Ugyanúgy ki tudnánk termelni jó játékosokat, mint mások.

    Ahogy elnéztem stadion fele csak divat "drukker", nem sok szurkoló volt ezen a meccsen.

    Az gáz, hogy itt szalagcímek úgy jönnek le, mintha ez elfogadható eredmény, játék lett volna.

    Nem volt sok elvárásom ezzel az NL-lel. Itthon verni bosnyákokat, idegenben talán egy iksz ellenük és még 1 bravúrpont. Emellett, kipróbálni kezdőként az összes olyan fiatal játékost, aki szóba jöhet vb-selejtezőkön, a mostani kép alapján.

    Tehát az egyetlen kötelező szerű győzelem sem jött össze... emellett, egyedül a Nikitcher játszott. (Baloghot én már nem ezek közé sorolom, jelenleg, neki helye van stabilan keretben.)

    Sem a Vas, Yakobi nem játszott (érthetetlen, hogy miért nem hívta Vas helyett Szűcsöt vagy Szalai G.-t, gsérülés után), sem Horváth - a Katát nem is értem miért van keretben.

    A 2 meccs együtt lett elbva, elsősorban német, mert ottani kezdő erre kellett volna.

    Játék telejesen kiszámítható, statikus. Nincs benne ötlet, dinamika, sebesség.

    Kismilliószor leírtam: kiismerték ezt a válogatottat néhány év alatt, és fel tudnak belőle készülni. Mind védekezés, mind támadás terén.

    Mondjuk a támadás is siralmas. Erőltetni Szobi, Sallai párost, hogy majd ők 20 négyzetméteren lejátszanak 6-7 embert... tiszta vicc.

    Szobinak ebben a csapatban a Schafer vagy Nagy helyén kell játszani és ha van egy Horváth Szobi helyén, Szobi gyorsan felérve, előre játszva (nem mint schafer), 3-an talán már tudnának kezdeni valamit. vagy legalább lesz neki helye távolról lőni, mert ugye ezen a meccsen is védekező kp-knak 24-5 méterről lett volna lehetőségük jó néhány.

    Ha Varga, Ádám nem talál egy gólt (vagy szabi, szöglet gól nem jön - habár mi szögleteinkből általában mi kapunk gólt mostanában - ****tam is hogy lőttünk egy tucattal), akkor gyakorlatilag el lehet könyvelni 0 rúgottat.

    Ezzel a játékkal, hogyan tervezik verni legalább itthon vb-selejtezőben a gyengébb csapatokat?

    Szerintem bosnyákok pont ilyen meccsre számítottak - leszámítva, hogy magyarszöglet-kontra-gól elmaradt.

    Nikitscher jol játszott es meg Szobi meg Nagy Zs. próbálkozott meg tegnap este. Miert kell olyan embereket erőltetni, akik mar megmutattak hogy mit tudnak-vagy mit nem tudnak!!??

    Jobb volt a játék összképe, az tény. De hogy megint szinte csak a bal oldalon akartuk átpréselni a labdát, nekem ez felfoghatatlan. Öten passzolgattak 5 nm- en a tizenhatos sarkánál és ez állandó eleme volt a meccsnek. De egyszer sem történt olyan, hogy valaki hirtelen beindult volna védő mögé. Olykor már átkerült jobb oldalra is a labda, de azért lehozhatnának egy szép, színes pályatérképet a támadásokról, hol volt intenzívebb, mert csodát látnának. Szobo helye elég kötetlen volt most, de ennek ellenére ő is csak a balszélt erőltette. Behozta Kevint, akit egyetlen alkalommal sem sikerült megfuttatni a szélen. Én elhiszem, hogy Sallaival nagy cimborák, de gyerekek, ez csapatjáték.

    A csapat teljesítményén végig látszott az enerváltság, a teljes ötlettelenség és közel sem volt akkora hajtás a meccsen, mint amekkora egy 5:0-ás zakó után elvárható lett volna.
    A támadásaink körülményesek és lassúk, az egykor oly kombinatív gólarős embeink vagy formán kívül vannak, vagy a klubcsapataikban más szerepkörben játszanak és a válogatottban nem meg az, amit elvárnak tőlük.
    Sallai nekem hatalmas csalódás volt, nem véletlen, hogy csak kiegészítő embere a klubjának. Szoboszlai Liverpoolban mást játszik, ott nem ő a főszereplő, ami neki teljesen megfelel, a válogatottban sem tud ezen túllépni. Hol van már az a Szboszlai aki Izland ellen gólt rúgott, vagy a törököknek egy hatalmas szabadrúgásgólt?
    .
    De véleményem szerint nem a fiúk a hibásak ebben, hanem Rossi, mert nem tud mást találni helyettük. Ha meg tényleg nincs más, akkor más taktikát kellene játszani.

    Állóháborút folytattunk,iszonyat lassan ment előre a labda. Mindent elmond,hogy egyetlen egyszer sem állították meg lesen a csatárainkat!

    Nem sok változott, csak annyi, hogy este még nálunk is gyengébb ellenféllel találkoztunk. Akartak a fiúk, de ennyire telt. Sajnos ha tegnap mérkőztünk volna a németekkel. ugyanúgy megkapjuk az ötöst. Reálisan nézve az osztályozóra kell gyúrni innentől. Jó esetben.

    Ez sajnos kevés volt több átlövés fineszes megoldások stb kellett volna.A kaptiány sem mert jobban kockáztatni kicsit eátvariálni a taktikát,több csatár stb. ,mert ha meg bukta akkor össznépharag zúdult volna rá és lehet azt nem élte volna túl.Így marad a matek meg a reménykedés,hogy Boszniában tudunk valamit mutatni addig van rá egy hónapunk,Hollandiában csak reménykedni tudunk,hogy nem lesz nagy ruhaméretű zakó,az itthoni meccseken meg ki tudja lehet történik valami csoda és pontot szerzünk a nagyok ellen.Az osztályozót valahogy el kéne érni aztán szerintem Albán,Görög,Szlovén/Norvég,Wales ellen egy vagány játékkot kéne produkálnunk.Ami meglátásom úgy a mester letette a voksát ez a 3-4-2-1 mellett ami lehet 5-2-2-1 sajnos Szobi nagyon a szélekre kerül ami nem előnyös,Varga Barni sérüléséből felépülgetve jelenleg elől kevés,Schafer mellé kellene valaki ,de úgy nézem Nagy Ádi kirobbanhatatlan,a védelem most összeszokóba van Szalai kieséséből adódóan,neki sürgősbe kéne klubbot találnia.

    A tegnapi meccset látva inkább ez a valóság mint a korábbi sikerek alatt mutatott játék. Annyi a különbség, hogy a motiváltság ezt a pluszt tudja hozzátenni. Senki nem lett jobb vagy rosszabb, bár Szoboszlai még fiatalnak számít, az Ő mutatott játéka és fejlődése megtört. Tőle elvárható a fejlődés, de sajnos nem ez látszik. Ilyen alibi passzokat és ütközéseket nem felvállaló, cselt, labda vezetést, labda megtartást kellene hogy csináljon, kapitányként ezt a magabiztosságot kellene mutasson a többiek felé is. Egyedül Nikitscheren látszott az őszínte lelkesedés, a többiek még szédelegtek.
    Aztán a magas védők közt lévő Vargára miért erőltettük az egész meccsen át a beíveléseket?
    Varga csak fejelni tud? A védelmünk előtt nem volt senki, aki felvihette volna a labdát. A bosnyákok betoltálk a buszt a kapu elé, eszük ágában sem volt kijönni. Nekünk ha támadni kell, ha védekezni ugyanaz a játékunk, ez a bosnyák csapat nagyon tisztelt minket.

    Tegnap a srácok nagyon jól jatszottak, rengeteg helyzetet alakítottak ki!
    Szoboszlai kól jatszott, illetve tetszett a játéka még Nikitscher Tamásnak, Dárdai Mártonak,Nagy Zsoltnak, Varga Barninak, de a többiekre sem lehet panasz.
    Az elenfélnek momentumai sem voltak, sokkal jobbak voltak a srácok.
    Aki azt mondja, hogy ez a Bosnyák csapat egy gyenge csapat az nem veszi számítasba, hogy ők is az A divizióba kerültek, nem véletlenül.
    Nem kell mindig ezeket a sracokat mindig szapúlni, mert ezek a srácok nagyon jó futballisták.
    Hajrá Magyarok!!!!

    kereshetjük a pozitívumokat a tegnapi teljesítményben, de összességében gyenge volt, a bosnyákok nem akartak támadni mi meg nem tudtunk, rúgtunk 35 szögletet, amit mind kifejeltek, ezekből egy, azaz egy labdát tudtunk egyből vissza lőni, az ominózus Nagy Zsolt féle löket, azt már bent láttam, de a bosnyák kapus kiszedte ... utána a nagy semmi ... vártuk hátha lesznek szabadrúgások a 16-os környékéről és majd Szoboszlai bevarr egyet ... ez nem játék, ez nem taktika ...
    Ami nem tetszett: ezek a sarkazós passzok, flikk flakkok ...
    Rossi tegnap a szurkolóknak rakta össze a csapatot, Botka, Nikitsher, Bolla, nagy nullák voltak alap játékkal alibiztek, Ádám Martin ? vicc, nem csoda hogy egy német, holland csapat ellen momentumuk nincs nem lesz ...
    bele nézetm a holland-német meccsbe is, tartom amit írtam korábban, a hollandok is megszórnak bennünket, csak rajtuk múlik ...
    nem itt a helyünk, kinek jó ha 6 meccsből 4 szer megaláznak bennünket ... kettőt meg végig kinlódunk?

    Nem is a trollok miatt, mert velük nem kell foglalkozni, de megjegyzem, megint Szobi volt a mezőnyjátékosok legjobbja minden pontozásos oldalon. A bosnyák kapus volt csak jobb.

    Neha elborzaszt mennyi negativ, besavanyodott, szerencsetlen eletu ember van ebben az orszagban, csak karogni tudnak. Ember, hat mit vartatok? Meg mindig nem lettunk es nem is leszunk a vilag elvonalaban. Egy jo kis massziv, lelkes KOZEPCSAPATTA valas lehet a realis cel, amelyik kiadja a lelket a palyan, csapategysegben az ereje. Szerencsevel okozhat meglepetest, mas esetben a pozitiv hozzaallasaval megprobal tisztessegesen helyt allni. A nala gyengebbeket megprobalja elkalapalni, az erosebbektol nem kikapni. Ez a REALITAS. Aki szereti a focit, ugyis nezni fogja a meccseiket, tamogatja oket.

    Egy fokkal jobb volt ez a meccse, mint a hétvégi, ez tény, de sajnos egy igazi gólerős csatár nagyon hiányzik, aki nemcsak elfejelni a labdát az ívelések után, hanem akár egyedül is beviszi gólhelyzetbe.

    Nem pontozásos sport. A játék rendben volt, az eredmény inkább bosszantó, mert végig mi támadtunk. Mondjuk ugyanezt a meccset a Fradi már lejátszotta a Borac ellen, annak is ugyanez lett a vége. Ott is a kapus hozta le a meccset, itt sem volt másképp.
    Remélem a Mister folytatja. Kedvelem nagyon és hiszem, hogy vissza tudja rántani a csapatot oda, ahol már járt.

    Én is úgy látom, hogy a bal oldal túlságosan elrejti a labdát, amikor Sallai Szobo Kerkez fent van, akik kétségkívül nagyon jó játékosok, eldugják ott a labdát, elgurigáznak, a többi játékos alig jut szóhoz, németek ellen ez nagyon megbosszúlta magát.
    Viszont a mai nap nem értem miért szapulna bárki is bármit, sajnos egyik lövés se ment be de nagyon dinamikusan mentek előre, minden labdát visszaszereztek kb, nagyon nyomtak. Egyik legjobb meccsük volt eddig, kár, hogy egyik se lett gól. Azért reálisan nézve papíron érték alapján a bosnyákok se sokkal rosszabbak, a németek meg vagy 6x ennyit érnek szóval... valahol egyébként reális.

    Rossi mellett szóljon, hogy az 5-0 után fel tudta tüzelni a csapatot, a hozzáállással nem volt gond most, taktikát meg ennyi nap alatt nem lehet változtatni. Azt mondtam a német meccs után, hogyha az a bohózat köszön vissza Bosznia ellen akkor Rossinak mennie kell. Ez végülis nem történt meg. Etöl még tartom, hogy új felállás, új taktika kell, amivel meglephetjük az ellenfeleket, már rögtön a köv meccseken.
    A VB álom már most eléggé messze van, ha itt kizúgunk akkor 3.kalapos a csapat és a VB-t elfelejthetjük... Akkor meg Rossit is felesleges meneszteni, mert ha mellénk rántanak két klasszisokkal jobb ellenfelet, akkor jöhet ide Guardiola is...Szval a következö két meccsen eldől minden. Ha Rossi nem nyúl le az alapokig és csinál gyökeres változást a hátralévő NL meccseken, illetve a VB selejtezőkön, akkor legkésőbb a VB selejtezők után mennie kell. Én azért drukkolok, hogy erre ne kerüljön sor.

    A bosnyákok legutóbbi 13 meccsükkből 11 elvesztettek! Tavaly Luxemburg -Bosznia 4-1 és Bosznia -Luxemburg 0-2 ! Nem egy **** gólt kellett volna valahogy begyötörni, ezt a bosnyák válogatottat gólokkal illett volna verni!

    Én örülök, hogy Rossi marad, mert felesleges lenne bárkire is lecserélni. Folytatni kell a munkát, és akár kiesünk, akár nem a csoportból, ez az NL alkalmas arra, hogy megpróbáljunk változtatni, és új játékosokat beépíteni, új taktikákat kipróbálni. Én remélem, hogy a következő négy meccsen sikerül előrelépni.

    Nem értem (vagy igen?) a negatív kommenteket. Vannak akik ebből is politikát csinálnak és ugye nekik minden szar....Ez a mérkőzés egy 0:5 után nagyjából rendben volt. Itt most látszott elszántság, hajtás, koncentráció. Persze én csak akkor leszek igazán elégedett, ha nem látok ácsorgó embereket a csatársorban és a középpályán ha támadunk. El kell(ene) szakadni az ellenféltől, kérni a labdát, választási lehetőségeket adni a labdát birtokló játékosnak, folyamatosan mozogni és a legjobb esetben nem is a játékostárshoz passzolni hanem oda ahová az érkezni fog. Ehhez kiváló erőnlét (akarati) és jó rugótechnika(tanulható) kell. Egy egy mérkőzés 90+ percből áll, amit fel kell osztani 1-1percenként és az erdeménytől függetlenül minden egyes percet megpróbálni megnyerni. Amikor bemondták, hogy mennyi mérkőzést veszített sorban az ellenfél, akkor még nehezebbnek tűnt a győzelem(egy újabb vereség csúcsot jelentett volna). Ha min. ennyire hajt a csapat akkor én biztos szurkolok nekik és Rossinak

    Amikor teltház van beírtok 55 ezer nézőt,most meg foghííjas lelátók és 52 ezer? Max. 40 ezer lehetett

    Simán csak taktikát kellett volna váltani,kb a 2. félidő felétől,tisztán látszott az ívelgetés nem jön be,a colos védők ellen.De persze akkor le kellett volna hozni az érinthetetlen szent teheneket.De tök jól elháromszögeltek vagy 15x aztán egy visszapassz vagy egy beívelés.Elcseszted Rossi....ezt is

    Van mit kritizálni, de lehetne normálisan is, úgy, hogy gondolkodtok is elötte. Most nem volt Nagy Ádám, Kerkez, mégis gyengén muzsikált a csapat. Az nem zavart titeket hogy Nikitcher is hátra meg oldalra passzol? jaaaa, hogy ez a pozició ezzel jár? nemmondod? tök fölöslegesen írkálok, aki nem tudja ezeket úgy se fogja fel

    Korábban kedveltem Rossit. Korrekt nyilatkozatai voltak.
    "A németek ellen játékvezetői döntések sújtottak minket, a skótok ellen jól játszottunk. A németek elleni legutóbbi meccsen viszont nem sikerült megértetnem a játékosokkal, amit szerettem volna látni."
    Most jön, h a játékvezetők a hibásak. A skótok ellen szerinte jól játszottunk... Sztem meg már rég le kellett volna zárni a meccset. Mindegyik csapat biztonsági játékra játszott. Dögunalmas meccs volt és a végén, amikor kinyílt mindkét csapat, csak akkor voltak helyzetek.
    Németek ellen persze a játékosok voltak hülyék. Rossi most már Schäfert a kezdőkörbe küldi szögletnél, németeknél a leghátsó játékosok a 16-os körül ólálkodtak. Miért nem ordította le őket, ha a játékosok voltak hülyék?
    Elmondja, hogy vállalom a felelősséget, ami sablon duma, közben mindenki mást okol csak magát nem...

    Tegnap megvoltak a helyzeteink, amik most nem mentek be! Ilyen is van, ilyen a foci, aki nem bírja idegekkel az ne nézze!
    Ez nem egy automata, ahol bedobjuk a ranglista helyet és kidobja a végeredmény!
    Na további kellemes gyűlölködést és politizálást!

    Volt egy szerencsés, jó sorozatunk 14 veretlen meccsel, most meg elfogyott a lendület, kiegyenlítődik a szerencsefaktor is.
    Tegnap volt 3 bravúros védése az ellenfél kapusának plusz egy kapufa. Átlagos napokon ebből 1, jobb napokon 2-3 gól lesz.
    Most rossz szériában vagyunk, semmi nem jön össze. De ha rendesen csináljuk a dolgunkat tovább, akkor majd átlendülünk ezen is.
    Más edző sem tudna ilyen játékosállományból ennél többet kihozni. Én továbbra is bízok Rossiban. Ha úgy érzi, hogy már nem tud segíteni, akkor önként fel fog állni, mert egy becsületes ember, nem megélhetési edző.

    A helyünkre kerültünk. Minden probléma a politika sikerpropagandájából származik, amit ezek a michelin féle valszeg fizetett emberkék tovább szítanak. A szurkoló szeretni fogja a csapatot, ha azt látja, hogy hajtanak, és ez tegnap megvolt. Nyilvánvaló, hogy csodák nincsenek, ezek a játékosok maximum ennyit tudnak. Rossi szép eredményeiben benne volt a 100% hajtás mellett egy jó adag szerencse is. Ennek örülünk, mert nagyon szép emlék annyi év kudarc után. Azonban nem az A csoport a mi helyünk, hanem ezek az egy gólos brusztolós derbik a bosnyákokkal, skótokkal, bolgárokkal.

    Nem volt rossz meccs, hajtottak, küzdöttek a fiúk. Két dolgot nem értek csak. 1. Miért hozta le elsőnek Bollát a pályáról, aki véleményem szerint az egyik legjobb volt a csapatban tegnap. Sokkal inkább középről kellett volna megbontani a csapatot, Schafer és Nikitscher közül kellett volna kiszedni az egyiket és bedobni egy támadó játékost, mondjuk Horváthot vagy Dárdai Palkót. Igaz nem volt sok merítési lehetőség. Gazdag most kellett volna nagyon. De akár mehetett volna Csoboth előre Varga és Sallai mellé, és átállhattunk volna háromcsatáros rendszerre. Bollát mindenesetre bent tartottam volna, és inkább Nikitschert vagy Scafert hoztam volna le.

    A meccs nagyjából rendben volt, nyilván mindkét csapat a harmadik helyet lőtte be, a bosnyákokon látszott, hogy nem akarnak tőle távolodni. A minőségi előny nálunk, jobb lett volna nyilván nyerni, de boszniában is jók kell legyünk egy döntetlenre legalább, hazai pályán pedig nekünk van több esélyünk pontot szerezni a két nagy közül valamelyik ellen.
    Tudomásul kell venni, hogy ez az ősz nem a csodákról fog szólni.

    Úgy is lehet nézni, hogy ez a bosnyák csapat lőtt 2 gólt a hollandoknak. Nekünk meg egyet sem!!!

    Azért az gáz, hogy a 6 meccsből 1-et kellett volna nyerni, nyilván ezt. (Szurkolók nagy része ennyit - reálisan - minimumként elvárt. Bosnyákokat otthon verjük, a többi meg lesz ami lesz.) Miután nem sikerült, mégis szinte sikernek van elkönyvelve, csak azért mert zakóztak a németek ellen...

    Volt pár jó meccsünk,pár szerencsés meccsünk és egy tökéletes sorozatunk.
    Ezt meglovagolva az irányított komplett média,csinált egy Puskás Öcsi klónt meg egy aranycsapatot is hozzá.
    Oszt közben ahogy rohant az idő,betoppant a valóság,lerombolva az álmokat.
    Nagyjából ennyi.

    Bosnyákoknak egy esélyük van. Hogy 2-szer x-elnek ellenünk és megpróbálnak kevesebb gólt kapni a nagyoktól.
    Eddig működik a taktikájuk. Nekünk nem lehet más célunk, mint őket megverni, ezzel a 3. helyet elérni. Kár, hogy ez tegnap nem sikerült, mert nem játszott rosszul a csapat. Majd idegenben. Én azzal elégedett leszek, ha őket megverjük. A nagyok ellen egy x is óriási bravúr lenne, amire volt már példa, de ne várjunk mindig csodát....

    A magyar labdarúgó-válogatott 0–0-s döntetlent játszott a Puskás Arénában Bosznia-Hercegovina ellen a Nemzetek Ligája 2. fordulójában. A találkozót követően értékeltük a magyar válogatott játékosok teljesítményét.
    DIBUSZ DÉNES 0
    Az első félidőben nem volt védenivalója, a hazaadásokat kellett pontosan passzolnia a védőknek, ebből egy nem sikerült az első félidőben. A szünet után is a passzjátékára volt szükség, sokáig nem koszolta össze a kesztyűjét, a 66. percben vetődött és védett kézzel először.

    BOTKA ENDRE 5
    A Ferencváros edzésein megbeszélhették Varga Barnabással, hogy ha a jobbhátvéd helyéről hozza ki a labdát, és rendeződik az ellenfél védelme, a védő a visszafelé mozgó csatár felé íveli a labdát, ebből többet is láttunk az első játékrészben. A védekezéssel nem volt probléma, nem tudták átjátszani, a szünet után megharcolt egy szögletért, az a harcosság jól nézett ki.

    WILLI ORBÁN 6
    Ötvenedik válogatott mérkőzésén megpróbált veszélyes helyről szabadrúgást kiharcolni Szoboszlai Dominiknak, a játékvezető nem „ette meg” az esést. Az első félidőben minden párharcát megnyerte, lábbal és fejjel is ő jött ki a küzdelmekből, pedig a nemzetközi porondon jól ismert Edin Dzekót kellett felügyelnie sokszor, és időnként könnyen elvette tőle a labdát.

    DÁRDAI MÁRTON 6
    Mélységből ezúttal is bátran indított, ő unta meg leghamarabb a biztonsági passzolgatást, a 16. percben bemutatott keresztpassza vastapsot ért, tíz perccel később nagyot mentett Edin Dzeko elől a jobbhátvéd helyén, jól érezte, hogy kereszteznie kell. Szorult helyzetben is jó döntéseket hozott. A második félidőben is bátran passzolt ötven, hatvan métereket előre.

    BOLLA BENDEGÚZ 6
    Járt a sárga lapos figyelmeztetés a bosnyák védőnek, amikor a szélső remek csellel megindult befelé, lendületes akció lehetett volna, és bár szabálytalanul megállították, megérezhette: vállalkozhat, megindulhat a labdával. Az első félidőben a legaktívabb magyar játékosok közé tartozott, a szünetig hat párharcból ötöt megnyert, lecserélésig bejátszotta a jobb oldalt.

    NIKITSCHER TAMÁS 5
    Az első percektől érződött, hogy a lelkét is hajlandó kifutni a Puskás Aréna gyepszőnyegén: robotolt, rohant, és több labdát is szerzett az első percekben, ettől önbizalmat szerezhetett. A 28. percben bemutatott szerelése mindenkit meggyőzött, az ilyenekért számít rá a szövetségi kapitány, 85 százalékos pontossággal passzolt, sokat mozgott keresztbe, igyekezett mindig passzopciót adni a társaknak.

    SCHÄFER ANDRÁS 4
    Nem megy neki a játék, fáradtnak, enerváltnak tűnik, mintha keresné önmagát, legjobbjától talán ő van a legmesszebb. Igaz, 93 százalékos pontossággal passzolt, de ezek inkább biztonsági átadások voltak, tőle szokatlan módon az első negyvenöt percben hatból egy párharcot nyert meg, a védőharmadban vesztett labdát. A mentalitása továbbra is remek, ment előre, harcolt, de nem futballozott jól.

    NAGY ZSOLT 6
    A legjobb formában lévő magyar futballista akaratosan kezdett, a 18. percben ragyogó beadása után gólt szerezhettünk volna, ahogy az általa kiharcolt szabadrúgás is esély volt. A félidő hajrájában kétszer is megcélozta a kaput, mindkét kísérletben volt energia, a másodikat bravúrral védte a bosnyák kapus. A szünet után is rengeteget mozgott, sokszor ment bátran befelé.

    SALLAI ROLAND 5
    Ezúttal a jobb oldalról indult, a 33. percben lőni akart, majdnem gólpassz lett belőle, de a szünetig kevesebbet volt játékban, mint megszoktuk tőle. Húsz labdaérintés, kettőből két elveszített párharc az első félidőben, ennél többet vár magától ő is. A szünet után voltak ígéretes villanásai, egy levegőben érkező erős labdát szenzációs mozdulattal tett le Varga Barnabásnak, akaratos volt.

    SZOBOSZLAI DOMINIK 5
    Személyes sérelemként élte meg a düsseldorfi kudarcot, javítana, nagy motivációval, de néhány pontatlan passzal kezdett, negyedóra után három szögletet adott be, mindegyik veszélyes volt. Felvillanyozza a közönséget, amikor a saját kapu felé sprintelve szereli az ellenfelet, két ilyen alkalom is volt. A 71. percben ismét szabadrúgást lőhetett, a léc mentett, centik híján nem lett bombagól.

    VARGA BARNABÁS 6
    Talán elfejelte a labdát a mögötte érkező Sallai Roland elől, de ő bízhat a fejében: a 24. percben nehéz helyzetből bólintott a léc alá, a kapus nagyot védett. Sokkal többet találkozott a labdával, mint Németországban, a 33. percben kiszorított helyzetből bravúrosan kapura tette a labdát, centik hiányoztak a gólhoz. Az egyik legjobb játékosa volt a válogatottnak kedd este.

    A CSERÉK KÖZÜL CSOBOTH KEVIN (–) érkezett elsőként, őt követte KERKEZ MILOS (–), BALOGH BOTOND (–) és ÁDÁM MARTIN (–), utóbbi megszerezhette volna a győzelmet, talán meglepte, mennyire egyedül maradt, korábban csukott szemmel is gólt szerzett hasonló szituációkban.

    Én azt mondom, hogy legjobban most Szoboszlai játszottt, jol irányította a csapat játékát, mindenüt ott volt!
    Még nagyon jól játszott Nikitscher Tamás aki szenzácíósan szürte meg az ellenfél próbalkozásait, helyett követel a kezdő csapatban. Ès még Dárdai Marci nagyon jól játszott.

    Az értékelés úgy megy, ha sok gólt kap a csapat, akkor 3 az átlag, döntetlennél 5-6, ha nyerünk, akkor 7-8. Ezen kívül +-1-et tesznek hozzá.
    Ha reális lenne az értékelés, Sallai és Szoboszlai nagyon durván felfele kilóg. Akár a tempót, akár a passz sebességet, akár a labdakezelést és gondolkodást nézzük. Ők simán 8-ast érdemelnek. Varga B nagyon jól helyezkedett és jól érzi a kaput. Játéktudásban alacsonyabb, mint a korábbi kettő, de magához képest nagyon jó volt tegnap. Ádám Martin mozgása brutál lassú. Jól helyezkedett, de a ziccert nem fejelte be. Neki elég alacsony értékelést adnék.
    Nem tudom ilyenkor a játéksokat magukhoz viszonyítják, az eredményhez, de totál nem reális az értékelés.

    Botka, Bolla, Sallai: 4-5
    Nikitscher, Varga: 7

    Szoboszlait méltatlanul értékelték alul, ma felszántotta a pályát, a gyönyörű szabadrúgása is bement volna a kapufáról ha picit a védőn nem csúszik meg.
    A Magyar Televízió pedig igazán megmutathatta volna hogy Ádám fejesénél les volt-e vagy sem, ne bosszankodjunk feleslegesen az elpackázott helyzet miatt.
    Nekem Nagy Zsolt is tetszett, az a kapáslövés klasszis volt, igaz, a védés is.

    Nem birtunk egy tamadni nem akaro kozepes csapattal sem. De ez a realitas. Az egyetlen elmeny az nagy adam nem lete volt a csapatjatekban. Ettol jobb kezdo 11 jelenleg sztem nincs szamunkra…. Mondjuk a vedelem nem lett probara teve, a tamadojatek elhalt a vedofalon.

    Szoboszlai túl hátul játszott. Nem voltak igazán jó megindulásai, a cselei is néha bejöttek, néha nem. Az egyik szabadrúgása jó volt, másik nem. Az az ember érzése, hogy valahogy nem ez az igazi posztja, mindenhol próbált ott lenni, de mégis eltűnt a középpályán és oldalirányú passzokkal, pár beadással operált.
    Nikitscher nálam se 5 , hanem jobb. Nem látszott hogy újonc. Elől és hátul is megtalálható volt, sokat volt játékban. Sokkal észrevehetöbb volt, mint bármelyik másik kpsunk.
    Nagy Zsolt jó volt. Kerkez nagyon hangulatemeber. Ha van kedve játszani akkor hajt, "harap", megy mint a gép. Mint tegnap abban a kis időben amikor beállt. De hajlamos elunni a meccset és az nagyon látszik rajta.
    Dárdai tovabbra is nagy kerdöjel. Megváltónak volt beharangozva, de kb NBI-es szint, főleg ha mindkét 2 meccset nézem.
    A legnagyobb gond a támadás, gól lövés. Egyszerűen nincs olyan játékos, aki gólt rúgna vagy folyamatos veszélyt jelentene. Sürgősen kell találni vkit vagy honosìtani egy csatárt

    Dárdait nem megváltónak, hanem kerettagnak hozták, tulajdonképpen egyelőre Szalai Attila cseréjének. Azt láttuk, h Attilánál mit jelent a meccshiány-szerintem így lett rögtön kezdő, a fokozatos, 1-2 évig tartó beépítés helyett. Úgy látom, ha összeszokik a társakkal, még sok örömünk lesz benne, de most se lóg ki lefelé. Azt nagyon sajnálom, h Palkó nem kapott legalább 15-20 perc lehetőséget, mert nagyon érzi a kaput. Mindig veszélyesebbek vagyunk, ha nem az egyszem csatártól, hanem 4-5 játékostól várhatjuk a gólokat. Ha Varga a sérülés után visszatalál a formájához, az 1. számú ékünk megvan, de a fiatalok is döngetik a kaput.

    Nagyjából reálisak az átlagok, Varga azonban nem játszott 6-osra.
    Még hiányzik az a 10%-nyi robbanékonyság, ami ha visszaszerzi, a fejesekből gólok lesznek.
    Az egész csapat nagy feszültségben játszott, aki ezt le tudta gyűrni magában, Nagy Zs. és Dárdai.
    Ez a meccs idegileg kimerítő volt a játékosoknak, éppen az említett feszültség/félelem miatt...
    Csak ott a gond, ha nem éreznek nyomást a közönség részéről, akkor jön azonnal előjön a felelőtlenség.

    Nikitscher újoncként nem volt rossz, de egyébként a leggyengébb volt, a sofacore szerint és szerintem is. Néhány meccs után lehet, hogy jobb lesz, és alkati előnye is van, de egyelőre Nagy Ádám a jobb.
    Schafer is gyenge volt, mindkét meccsen.
    Bolla javulgat, de Nego jobb, csak nem kapta meg a lehetőséget, pedig most jobban érvényesülhetett volna, mint a németek ellen.
    Szerintem Rossi rosszul cserélt, Balogh és Csoboth beállításának nem volt értelme, Vargának maradnia kellett volna, hogy fejelgessen, és Nego jöhetett volna Botka helyére.

    Támadásban az a fő problémánk, hogy Szobi nem villan, Sallai meg rossz döntéseket hoz, a többiek meg nagyjából ennyit tudnak. Varga bár nem talált be, de nagyon biztató a játéka.
    Még Negóban ott van a váratlan húzás és veszélyes játék, de úgy tűnik, Rossi inkább a "magyar vonalat" erősítené...

    Szobi nincs kitéve szélre, csak ha kihúzódik, akkor több labdát kap, meg nagyobb biztonságban van, nem úgy kapja a labdát, hogy védők vannak mögötte.

    Nevetséges Szobo kritkája: kb. ha gólt rúg, gólpasszt ad akkor ő a király, ha viszont a mezőnyben dolgozik és ott szerez labdát, osztja a jó passzokat, forró 1:1-es szitukból dobja ki a labdát a társaknak - na akkor meg kap egy 5-öst.
    Nálam simán játszott egy 7-est.

    Szoboszlai jó volt tegnap. Számomra a legmegdöbbentőbb mégis Kerkez utóbbi egy éves visszaesése a válogatottban. Mintha nem lenne agya a gyereknek, úgy játszik. Nagy Zsolt a rutinjával és a jelenlegi formájával sokkal hasznosabb, éles a kontraszt kettejük játéka között.

    Nikitscher szerintem se ütötte meg a mércét (4-es). Egyértelműen Bolla játéka tetszett a legjobban, pedig vele negatívan elfogult vagyok (főként a garbó-szerű tetkói miatt), célratörőbb, mint Szoboszlai, még a németek ellen is jó volt. Nagy Zsolt se maradt el tőle, kapura veszélyes volt (7-es).
    Varga és Botka is jobb volt az átlagnál (6-os). Utóbbi sérülése (?) miatt hozta be Rossi Baloghot.

    Küzdős volt, hajtottak a fiúk, néha tetszetős is volt. Ami nem tetszik: 1. Miért mindig Szoboszlai rúg minden szögletet? Így kiismerhető a játék, és más is be tudná rúgni (főleg így, hogy semelyikből nem születik gól így se), ő pedig bent is hasznos lenne, leköthetne védőket. A lényeg egy labdajátéknál, hogy az ellenfelet meglepjük, hát ez így reménytelen. 2. Zsebkendőnyi területre rendszeresen beszűkítjük a játékot az oldalvonalnál (Sallai, Kerkez, Szoboszlai), amiből aztán soha semmi nem lesz. Passz után is állnak, nincs elmozgás. Ezzel mi a cél?. 3. Támadótérfél közepéről bedobás hátra és onnan hazaadás, teljesen rendszeresen (ebben Schafer az élen járt tegnap.). Ennek mi értelme van? Aztán küzdünk, hogy odajussunk, ahol a bedobás volt. 4. Nincsenek gyakori súlypont-áthelyezések. (Ez a rövid alibi-passzolgatással összefügg.). 5. Kevés átlövés, sok ívelgetés, ami szintén kiismerhető és levédekezhető sajnos.

    Nahát a tegnap még 52ezerbol mára 46ezer lett, pedig állítólag 40ezren vettek bérletet smiley hát persze....

    https://www.nemzetisport.hu/magyar-valogatott/2024/09/nem-tudtuk-megverni-boszniat-a-puskas-arenaban
    https://www.nemzetisport.hu/magyar-valogatott/2024/09/senki-sincs-hatos-felett-igy-ertekeltuk-a-magyar-valogatott-teljesitmenyet
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2024.09.10, 20:32
    Több változtatást is végrehajtott kedd reggelre a bosnyák válogatott szövetségi kapitánya, Sergej Barbarez a Magyarország elleni meccskeretben.

    A sport1.oslobodjenje.ba szerint a szakember kihagyta az UEFA számára leadott 23 fős listáról a Rizespor középpályását, Dal Varesanovicot, valamint a Rijekában játszó védőt, Stjepan Radeljicet. Újra szerepel viszont a nevezettek között a Hamburg középső hátvédje, a 28-szoros válogatott Dennis Hadzikadunic, valamint felépült a Kasimpasa középpályása, Haris Hajradinovic is - a Hollandia elleni első Nemzetek Ligája-mérkőzésen egyikük sem volt a keretben.

    https://www.csakfoci.hu/kulfoldi-foci/nl-az-utolso-pillanatokban-kettot-is-cserelt-a-keretben-a-bosnyak-kapitany-fontos-jatekos-is-visszatert
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2024.09.09, 21:13
    Egy változás történt a keretben, Yaakobishvili Antal elhagyta az edzőtábort, és csatlakozott az U21-es válogatotthoz, amely kedden Európa-bajnoki selejtezőn fogadja a spanyolokat Kecskeméten.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-egyetlen-kiut-van-a-hullamvolgybol
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2024.08.20, 21:12
    Nemzetek Ligája: augusztus 16-án indul a bérletértékesítés

    Férfi A-válogatottunk szeptemberben megkezdi szereplését a Nemzetek Ligája idei kiírásában, továbbra is az A-ligában. A három hazai mérkőzésre augusztus 16-tól lehet bérletet vásárolni, a németek elleni düsseldorfi összecsapásra augusztus 7-én kezdődik a jegyértékesítés.

    A válogatott három hazai mérkőzésére szóló Nemzetek Ligája-bérletek árusítása augusztus 16-án, 10 órakor kezdődik meg, és a készlet erejéig vagy augusztus 31-ig tart. Amennyiben minden bérlet elfogy, az egyes mérkőzésekre külön-külön már nem lesz lehetőség jegyvásárlásra.

    A bérleteket a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet megváltani a választott kategóriának megfelelő áron (ld. az alábbi táblázatot). A vásárláshoz nincs szükség regisztrációra, valamint klubkártya/futballkártya sem szükséges, a személyes adatok megadása azonban kötelező. Egy tranzakció során legfeljebb négy bérlet vásárolható.
    kép
    Amennyiben nem fogy el az összes bérlet, az első hazai mérkőzésre, a Bosznia-Hercegovina elleni találkozóra szeptember 2-án kezdődik az egy mérkőzésre szóló belépők értékesítése.

    Az első idegenbeli találkozóra, a németek elleni düsseldorfi összecsapásra szóló jegyeket augusztus 7-25-ig lehet megvásárolni voucher formájában (a voucherek jegyre váltásáról a későbbiekben tájékoztatjuk a szurkolókat). Erre a találkozóra a jegyek egységesen 14 ezer forintba kerülnek.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/nemzetek-ligaja-augusztus-16-an-indul-a-berletertekesites