magyarfutball.hu

Kispest FC - Hungária FC 3 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.05.07, 22:21
    Kispest—Hungária 3:3 (0:0)
    A Kispest 2:0-ra és 3:2-re vezetett a Hungária a végén 11-esből egyenlített
    Góllövő: Serényi Rátkai, Cseh, Kardos, Nemes, Cseh (11-esből)
    Kispest, 4000 néző. Bíró: Gombos
    Kispest: Gergő — Rozgonyi, Szemere — Mikes, Somlai, Keresztes — Szabó I., Szabó II., Nemes, Rátkai, Serényi.
    Hungária: Szabó I. — Mándi, Kiss — Egri, Sebes, Dudás — Szegő, Kardos, Cseh, Turay, Szabó III.
    A Hungária kezd erős széllel szemben,
    de az első lendületes támadást a hazai csapat vezeti a közönség harsány biztatása közben. Az első lövést is Kispest adja le: Szabó II. gyengén gurít a Hungária Szabó kezébe. A Hungária-támadásokat rombolja a kispesti védelem, az 5. percben az újra rohamozó piros-feketék akciója már egészen komoly:
    Serényi bombáját Szabó csak szögletre bírja tolni a jobb felső sarokból.
    Kispest sokkal veszedelmesebb - hosszú labdáival. Szabó I. beadását alig tudja Egri kornerre rúgni a balszárny elől. Utána Mikes keresztlabdáját fejeli Rátkai élesen a Hungária-kapu mellé. Cseh is kiharcol egy kornert, aztán Turaynak dolgoznak ki jó helyzetet, de a lövés sárba ragad. A bíró erélyesen figyelmezteti Turayt, aki fütty után kaszál, aztán a szabadrúgás éppen őt (a bírót) találja telibe. Derültség! A Hungária próbálkozásai a sárba vesznek, azután a 15. percben Kiss ellöki Nemest. szabadrúgás:
    Szabó II., a híres szabadrúgáslövő áll nagy várakozás közben a labdához és első lövése húsz méterről a sarokba süvít, de közben a bíró fütyül és az újra rúgott szabadrúgás már elakad a sorfalban.
    Mikes figyelmeztetést kap, a 20. percben hajszálon múlik a Hungária-gól: Turay kiugratja a lesgyanús Cseht és
    Gergő csak vakmerő közbevetéssel tisztáz!
    Utána Szegőt lesállás címén megállítja a bíró, de a Hungária-tábor nem ért vele együtt. Nemes elöl bedobással ment Szabó, rúgást is kap. Szabó kapuját két fejes is veszélyezteti: a Kissé (öngól veszély) és a Nemesé. Cseh szépen viszi a labdát, Szegő veszélyes beadását kifejelik. Szabó I. ívelt beadását Szabó, a kapus csak fölé tudja tolni.
    Rozgonyi önfeláldozóan szereli Cseht, meg is sérül. Egy perc szünet.
    Szabó III. a 30. percben kapja az első jó labdát, de a beadás most is emberbe akad. Dudásban felébred a csatárvér, a hatosig szépen leviszi a labdát, de amikor passzolni kellene, lő -rosszul. A 34. percben Szabó II. remek bombáját Szabó, a kapus megint csak szögletre kaparja a bal felső sarokból. A kornerből Somlai fölé durrant. A Hungária tetszetősen, de meddőn tologat, egy veszélyes kispesti támadást Szabó vakmerő beleugrással véd. Hungária-támadással végződik a félidő.
    Szegő jó helyzetben gyengén mellé lő. Az utolsó öt percben a Kispest támad, de a Hungária-védelem Kissel az élén jól tartja a frontot. Kényes helyzetet a kapus merész belevetéssel tisztáz, megint kap egy kisebb rúgást. A végén Mikes megkapja a második figyelmeztetést. Még egy és...
    Élénken kezd a most széllel játszó Hungária s Csehnek már a 2. percben jó helyzete van, de ballábas lövése nem komoly. A kispesti közönségnek nem tetszik, hogy a bíró kétszer is mellőzi az előnyszabályt. De hamar megbékül, mert
    a 4. perc meghozza a vezető kispesti gólt:
    Keresztes előreível, a védelem röviden ment 2—3-szor is, Szabó I. a 16-osról a túlsó sarok felé emeli a labdát,
    Serényi résen van és kapásból belsővel élesen behelyezi (1:0).
    Most pazar lendülettel támad tovább a kispesti csatársor és a 6. percben itt az újabb eredmény: Nemes kiadását Egri elhibázza, Serényi elfut, beadását az előrevetődő Szabó kiüti ugyan, de éppen
    Rátkainak, aki nem lőheti rögtön, hanem mellel igazítja a ballal, estében pompásan irányítja az üres kapu balsarkába (2:0).
    Nagy az öröm a kispesti táborban, teljes a lehangoltság a kék-fehéreknél, mert a folytatásra igazán senki sem számíthat. Pedig három perc sem telik bele s Szegő, a nem nagy bizalmat gerjesztő kék-fehér jobbszélső fut le a labdával (amely a fölöslegesen előremenő Rozgonyi rosszul sikerült szabadrúgásából került hozzá), Rozgonyi már csak reménytelenül dobja magát a szélső után, aki otthagyja s szépen centerez.
    Cseh jól érkezik és kapásból elegánsan behelyezi a kissé tétovázó Gergő mellett (2:1).
    De ez még semmi! Fél perc mulva Turay viszi előre a labdát, tőle valahogy Kardoshoz kerül a bőr s az ifjú csatár, gondolván nagyot és merészet, hirtelen, közel 25 méterről kapura szúrja, a labda a felső lécnek vágódik, onnan Gergő hátának és - vissza a hálóba. Öt perc alatt négy gól. A Hungária 2:0-ról kiegyenlített (2:2).
    Ujra nyílt a játék! Szegőnek megint sikerül (!) egy akciója, nagy bajban van, de mégis ment a kispesti védelem. Támad a Hungária. Kispest az első negyedóra után kezd újra erősíteni. Cseh a 18. percben megint egyedül akarja bevinni a labdát. Persze elveszik s bár Cseh visszakapja, lesben áll (igaz, hogy így sem tudja berúgni). Kardossal megismétlődik ez az eset: lesből sem tud gólt lőni. Támad, támad a Hungária, de gyatrák a lövések. Ezzel szemben Kispest: a 24. percben Egri a szögletben taccsra ment, ebből
    Szabó II. fejesét Nemes kapja, ő jobbról, a 6-os sarkából, ballal éles gólt lő (3:2).
    A Hungária erősen támad. Szegő szép beadását Cseh fejeli, a labda Gergő kezét érintve pattan vissza a lécről, meleg helyzet, korner! ... A berúgás után újra a kapufa ment. Utána Szabó II. szabadrúgása megy sorfalba, a másik kapu előtt, majd (30. perc) Serényi teremt meleg helyzetet: átmegy Mándin, bead, Nemes lövését Szabó lábbal védi, gyertya, Rátkai az üres kapura fejel.
    Egri véd fejjel a kapus helyett!
    Izgalom! Utána Szabó I. beadása a kapufa tövéről pattan a kapu elé. Mándi állít, Nemes rajta van s Szabó az utolsó pillanatban veti közbe magát. A fürge Cseh elcsípi Szemere hazaadását, de nem hagyják lőni.
    A Hungária igyekezete a 35. percben hoz eredményt: Kardos egyedül tör a kapura, de hárman is nyomják, lökik:
    11-es. (Egy kissé szigorú.) Cseh beteszi (3:3).
    Még egy darabig a fellelkesült Hungária támad s a játék a nehéz talajon is meglepő jó iramban folyik. Kispest tudja tartani az iramot, sőt még hatalmas rohamokra is van ereje. Állandó az izgalom. A 41. percben Somlai szabadrúgását Nemes fejeli, Szabó II lövi s
    a labda a beugró Hungária-kapus melléről éppenhogy egy gondolattal a gazdátlan kapu mellé csúszik.
    A válasz: Cseh kiszökteti Szegőt, de a bíró lesállás (?) címén megállítja. A 43. percben Cseh kicselez vagy három embert, a végén Turay félrelő. A Hungária hajrázik. Még Szegő is lő (pedig jobb lett volna, ha passzol). Kardos lövése Gergőről a kapu felé perdül, Szemere halássza ki. Végig a Hungária támad, az utolsó pillanatban Cseh megrúgja Rozgonyit s a hátvéd a földön fekszik, amikor vége a meccsnek. De, ha sántikálva is, a saját lábán megy a többiekkel az öltözőbe,

    Nemzeti Sport, 1934. február 19.
     
  2. avatar: Giovanni
    2012.06.23, 01:54 (szerk.: 2016.05.29, 13:04)
    kép
    Képes Pesti Hírlap, 1934. február 20., kedd, LVI. évf., 33. szám