magyarfutball.hu

Újpest FC - III. Kerület FC 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.05.16, 18:09
    A III. kerület tegnapi centerhalfjának, az amatőr Ágai-Agendorfer Bélának régi vágya teljesült. Végre proficsapatban is játszhatott. A fiú a Hűvösvölgyi SC-ben kezdett futballozni, két éve a III. ker. amatőr csapatának az erőssége.

    Sporthirlap, 1934. március 5.
     
  2. avatar: seamandarin
    2024.05.16, 11:33
    Ujpest—III. ker.4:1 (2:1)
    a II. félidőben remek harcot vívott az ujpesti csatárokkal Dénes
    Góllövő: P. Szabó (11-esből), Fenyvesi (11-esből), Pusztai, Kocsis, Avar
    Ujpest, 3000 néző. Bíró: Szél.
    Ujpest: Hóri — Futó, Sternberg — Seres, Szűcs, Szalay — Pusztai, Jávor, Avar, Kocsis, P. Szabó. III. ker.: Dénes — Győry, Biró — Steiner, Ágai, Beretvás — Fenyvesi, Blaskó, Kármán, Egry, Dömötör.
    A MECCS ELŐTT
    az ujpestieknek Tóth István, az óbudaiaknak Lucz magyaráz az öltözőben. Úgy látszik, mind a két csapat tart a másiktól. A kerület jobban ... Hiszen Lucz, a centerhall még mindig be kell, hogy érje - a trénerséggel. Még mindig nincs rendben és a csapat tengelyébe az amatőr, a III. ker. TVE-ből való Ágainak(Agendorfer) kell állania. Kiderül, hogy Fenyvesi most jött
    ki kétnapos szanatóriumi kényszer üdüléséből. (Ínhüvelygyulladás.)
    Ujpestnek nincs csapatösszeállítási gondja, legfeljebb annyi, hogy két jobbszélsője közül most Pusztait szerepelteti. A talaj kitűnő.
    Ujpest kezd, a 3. percben már kornert szerez. Ebből azonban nem lesz semmi, sőt az első öt perc csattanó nélküli támadásai után először az óbudai csatárok kezdik veszélyeztetni az ellenfél kapuját. Blaskó, az óbudai jobbösszekötő az újpesti kapu közelében sérül meg — Szalayval összefejelve —, az egy perc, amíg pauzál, elég is az újpesti vezető gólhoz. Avar szökteti Pusztait, aki elhúz Beretvás mellett, a fedezet átöleli a kapura húzó szélsőt — méterekkel a 16-oson belül.
    Vitathatatlan 11-es, de a III. kerület mégis vitatja. Hiába! P. Szabó a 10. percben laposan begurítja a büntetőt. 1:0.
    Óbuda nem veszti kedvét és az ujpesti védelemnek bőven akad dolga a gól után. Egry lövését vetődve fogja Hóri. Az ujpesti csatársor pompás adogatásokkal nyomulgat fel, de sok a hiba. Főleg P. Szabó rontogat bosszantó módon. A kerület élénkebb és a 23. percben ő is elér egy 11-est.
    Szűcs lábáról felperdül a labda a centerhalf kezére, fél méterrel a vonalon belül, bár a szándékosság nagyon is kérdéses, a bíró imponáló határozottsággal mutat most is a 11-es pontra. Fenyvesi is gurít és a jobbkapufa tövéről perdül be a labda. Éppen hogy gól... 1:1.
    A Kerület továbbra is frissebb. Az ujpesti passzok a legtöbbet ígérő helyzetben is elakadnak. Bosszankodik a hazai közönség. A 28. percben pompás óbudai támadást utolsó pillanatban mentenek kornerre. Végre a 30. percben „élvez” az ujpesti tábor: Avar fordulásból nagyot durrant Dénes tenyerébe. A III. ker. mintha nyugodtabb lenne, de az ujpesti védelem szilárd, a 37. percben P. Szabó elmegy Győry mellett, bead, Avar fejéről Pusztai kapja, hat méterről a léc mellé teszi. 2:1.
    Javul az iram. A fiatal Ágai 25 méteres lövését Hóri elejti, csak nehezen ment Kármán elől. Ujpesti korner: Bíró fejjel hárítja a vonalon Avar fejesét. Avar-szabadrúgást vár a közönség, de rossz passz lesz belőle. A 42. percben Kármán megsérül, a pályára futó Lucz nézeteltérésbe keveredik a bíróval. Dömötör veszélyes, majd a másik oldalon Kocsis. Pusztai szépen fejel, a bíró tévesen ítél lesállást, de úgy sem gól. Szűcs harmincméteres szép lövése zárja be a félidőt.
    Szünet után Kármán is kijön, de nagyon sántikál. Ujpest rögtön visszaszorítja ellenfelét, öt perc alatt három kornert ér el. A harmadik: P. Szabó közeli bombáját Dénes beleugorva kapu fölé csúsztatja. A 7. percben szép és izgalmas akció fut Avar—Kocsis— Pusztai lábán, a szélső lövése emberről kapufára perdül, Avar lő a 16-osról, Dénes fényesen véd. Óbudai kornerre újpesti korner és - gól a válasz:
    A 11. percben P. Szabó szögletrúgását Dénes elvéti, Kocsis közeli lövését már hiába próbálja menteni Biró. 3:1.
    Ujpest most nagyon élénk. A javuló ujpesti csatársor és a pompás Dénes párharca remek jeleneteket hoz. Seres keresztpasszát Kocsis közelről lövi, Dénes nagyszerű érzékkel nyúl a lövésbe és ezt is fel tudja tolni. Avar gólt lő, de fütty után, aztán szabadrúgással ad nehéz munkát Dénesnek, a kapus ejti a bombát, Pusztai oldalról kapufát lő. A sérült Kármán kimegy a balszélre, ezzel a „beteg” óbudai csatársor középen Dömötörrel elveszti maradék esélyeit is. A 21. percben pompás ujpesti adogatás: Seres—Jávor—Pusztai, a szélső előread Jávornak, ez tovább előre Avarnak, a center fordulásból rögtön továbbít a tulsó sarokba. 4:1. Ez akció, ez gól!
    Ágai csúnyán beleszáll Kocsisba, kis szünet. Ujpest kornerekkel ostromol, Avar tűnik ki nagy lövőkedvével és lövéseivel is. Dömötör az utolsó negyedórára visszamegy szélsőnek, most erősít is valamit Óbuda, de az ujpesti védelem szilárd. Ujpest nem enged iramából, egyre fölényesebben, simábban támad. Jávor kezdi foglalkoztatni Pusztait, a jobbszárny szép akciókat alakít ki. A 35. percben Avar remek kapáslövése ragadja tapsra a közönséget, de Dénes védése is tapsot érdemel. Elered a meccs végére az eső, Ujpest gyönyörűen támad, Avar egyik jó lövést a másik után ereszti meg, de Dénes is legény a talpán.
    A mezőnyben ér véget a játék.

    Nemzeti Sport, 1934. március 5,