magyarfutball.hu

Germany - Hungary 2 : 0 18:00

   
   
Upload your own photos! »
  1. Németország - Magyarország 2024
  2. Németország - Magyarország 2024
  3. Németország - Magyarország 2024
  4. Németország - Magyarország 2024
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.67 (3 szavazat)

játékvezető: 1.67 (3 szavazat)

hangulat: 4.33 (3 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 1 : 1 (2)
  2. 3 : 0 (1)
Európabajnokság 2024, csoportmérkőzés
992. official national team match
ground : Stuttgart, Stuttgart Arena
referee : Makkelie Danny (Hollandia)
attendance:
  1. mlsz.hu: -
  2. dfb.de: 54.000
  3. nemzetisport.hu: 54.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.06.21, 21:19 (szerk.: 2024.06.21, 21:36)
    Marco Rossi: Dolgoztunk a taktikán, a mentalitáson és én büszke vagyok a srácok teljesítményére. Németországtól ki lehet kapni, világklasszisaik vannak. A taktikánk elfogadható volt, próbáltuk őket a szélekre szorítani, ám klasszis játékosaik vannak és sokszor elkéstek a középső védőink. Megvoltak a helyzeteink, de nem volt szerencsénk. Amit viszont a bíró ma művelt, az kettős mérce. Jóváhagyott egy olyan gólt, amikor ellökték Orbánt, a másik oldalon viszont egy ugyanolyan szabálytalanságot lefújt. A játékvezető volt a legrosszabb a pályán, azzal együtt, hogy a németek mindenképp nyertek volna. lmondtam a fiúknak a mérkőzés után, hogy a hibák benne vannak a játékban. A németek sokkal értékesebb csapatot alkotnak, ők a torna favoritjai, nem volt szükségük játékvezetői segítségre. A futballban sajnos a de, meg a ha nem játszik. Fél lábbal már az Eb-n kívül vagyunk. Az utolsó meccsen mindent megteszünk, hogy ne távozzunk pont nélkül, mert annál többet érdemlünk.

    Julian Nagelsmann: Kemény meccs volt, elégedett vagyok, megvan a továbbjutás, de még van egy csoportmeccsünk, első helyen szeretnénk továbblépni. Fantasztikus a hangulat, a szurkolók a hotelünk előtt vonultak el a meccs előtt és a 30. percben elénekelték a himnuszunkat. Ezektől a pillanatoktól még a tapasztalt játékosaink is meghatódnak. A szurkolók álmodozhatnak, nekünk pedig valóra kell váltanunk az álmaikat.
    Egy érési folyamaton megy keresztül a csapat. A magyarok erőteljesen játszottak, kockáztattak, de a statisztika mellettünk volt: lövések, gólok. Magyarország kellemetlen ellenfél, de stabilak tudtunk maradni.
    Nem volt sok tér a pályán. Amikor ilyen ellenfelünk van, amelyik ennyire mélyen védekezik, akkor hagyhatjuk az elején futni őket, és aztán ha nem lőnek gólt, akkor egyre nehezebbé válik számukra a játék. Azt próbáltuk elkerülni, hogy minden játékosunk az ellenfél térfelén legyen. Nagyon nyugodtnak kellett maradjunk az ellenfél kapuja előtt, ezt sikerült megvalósítanunk a második félidőben.

    https://www.nemzetisport.hu/foci-eb-2024/2024/06/marco-rossi-a-jatekvezeto-nyujtotta-a-leggyengebb-teljesitmenyt
    https://www.nemzetisport.hu/foci-eb-2024/2024/06/julian-nagelsmann-magyarorszag-kellemetlen-ellenfel
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2024.06.21, 21:01 (szerk.: 2024.06.21, 21:34)
    A magyar válogatott tagjai ma kb. azt nyújtották, amire képesek (szemben az előző meccsel, ahol alulmúlták magukat). És ez igaz Szoboszlaira is, képességeonek megfelelően játszott és így látszott igazán, hogy az ő szintje nagyon messze van nemcsak Kroostól, de bárkitől a német válogatott középpályáján vagy csatársorában. A meccs végén nagyon kínosak voltak tőle az egyegyezési kísérletek is, úgy vették el tőle a labdát, mint egy amatőrtől. Magyarországon világsztár tipikus esete a srác.

    Rossinak elvitathatatlan érdemei vannak.
    Most abszolút nem jöttek be a kulcs húzásai.
    Szokás szerint nem, későn vagy tűzoltás szerűen próbálkozott.
    Az egész csapat csak néha döcögött jobban.
    A legdurvábban a legnagyobb erőssége (a bunkerérnek feladása)
    csapatjáték, szűrés, védelem összerakása esett vissza.
    Szerintem leginkább talán Szoboszlai túltolása (CSK) és részben a kapus-csere miatt.

    A legrosszabb csapat vagyunk az eb-n sajnos. Nem csúsztunk másztunk mint a többi esélytelenebb csapat amit az első fordulóban láttunk. Sajnos kiábrándító és égő.

    30%-körüli erőbedobással elszórakozgattak a németek Szováziékkal....
    A 16-osunk előtt vonalban adogatott hosszú percekig a német csapat.
    MINEK, HOVA akarsz te továbbjutni???

    Rossival és ezzel a kerettel elétrük a maximumot! Rossi olthatatlan szerelme néhány játékos iránt ,akadályozza a továbblépés, fejtődés lehetőségét.
    Rossi érdeme elvitathatalan a válogatott fejlődésében, de akadálya is néhány játékos iránti túlzott "vonzalma, " a további előrelépésnek. Az EB már nagy valószínűséggel szégyenletesen lefutott számunkra, így új válogatott építésébe kell kezdeni a VB csapat létrehozásához Rossi néhány játékosa nélkül és igazi csapatkapitányt kell választani a középszerű média sztár Szoboszlai helyett!

    Nem tudom mi ez a nagy csalódottság,semmi más nem történt mint egy tisztes-szűk vereség.Az a gond hogy 1-2 hete amikor a német keret kihirdetés volt,sok bayernes bedobta hogy ez egy nagyon rossz keret,és Nagelsmann pocsék edző.Óva intettem hogy ezek bitang erősek,inkább a svájciak és a skótok ellen van keresnivalónk.Ezzel a játékkal a skótokat verni lehet,és simán összejöhet a továbbjutás.

    Szoboszlai, Sallai,Kerkez meg a Dárdai akik valamit is igyekeztek és talán nálam kapnának 3as nál nagyobb osztályzatot.
    Gula az első gòl előtt lehetett volna 1000szer hatásosabb amikoe kivetődött a labdáért. Na mindegy ebben a csapatban ennyi van.
    Skòcia ellen is kikapunk és az első ország lehetünk (A csoportban valò részvételünk miatt) akik elhagyják Németországot. Utána meg a nagyfejű(Rossi) le is mondhat. Ennyi

    Kijött a magyar betegség. Sípszó nincs, de megállunk, emeljük a kezünket, az ellenfél meg megy a labdáért. Szoboszlait is meglepte a gólpassz, késve nyúlt volna oda, nem érte el, nem tudta blokkolni.

    Srácok az első gólnál látszott mi is a baj a mi médiasztár11ünkel: Orbán úgy pattant le a közel 40 éves Gündoganról, mint a gimulabda az acélgolyóról, de nem is ez a fő gond, hanem az 1 méterre álló Bolla ahelyett hogy odalépett volna segíteni Orbánnak, feltette a kezét hogy "faul" és megállt és végignézte ahogy gólt kapunk.

    Örülhetünk hogy nem kaptunk egy 5öst...mert a németek láthatóan szórakoztak csak velünk, 4 passzot nem tudtunk egymás után kivitelezni, botrányos, mindez úgy, hogy Rossi az EB előtt nagyon arrogáns volt és a médiasztárjaink meg egymást váltották a címlapokon.

    Én úgy gondolom a skótok meg fognak enni minket, nézzétek meg hogy fognak ma játszani, és hogy behúzzák legalább az X-et, és utánna ellenünk meg simán nyernek.

    Tükörsima német győzelem volt,egy pillanatig nem volt kérdéses. Ez az utóbbi évek legjobb német válogatottja,akármennyire is nem csípem őket,ez van.Hajdú B próbálta kicsit szépíteni,részben igaza volt,de azért ne a Svájc elleni produkció legyen az összehasonlítási alap. Azért elnézve az első csoportkör meccseit,nem sok olyan csapatot láttam,amelyik ellen egyértelmű esélyesként állnánk ki. Sajnos most el kell felejteni az elmúlt 2 év eredményeit és látni kell az aktuális erőviszonyokat,ott pedig nem a felső polcon vagyunk. A Skótok ellen a becsületpontokért kell küzdeni.

    Ez benne volt, de egy 4 gólos különbség is előzetesen. Szerencsére ez elmaradt, kucsit lehetett volna szorosabb is, pár lehetőség volt rá. Ami szembetűnő, hogy többen eléggé formán kívül vannak és ráadásul az eddigi kulcsemberek többsége. Alapvetően a Svájc elleni első félidőt nem tudom hova tenni ez ott ment el. Egyénileg sztem skótokkal vagyunk egy szinten, egy jobb csapatjátékkal és bátrabb hozzáállással Svájcot meg lehetett volna csípni. Skótok ellen ki-ki meccs lesz, hiába mondják a köztévén az agyasok hogy minél több gólt kell rúgni. Mégis hol élnek ezek. Vannak jó játékosaink, de top csapatok max 1- 2 férne be. Már az szép teljesítmény, hogy itt vagyunk. Jobbak akkor leszünk, ha otthon végre elkezdenek dolgozni utánpótlás szinten, és 17-18 évesek sorra követelik a helyet maguknak az nb1-ben. Rossi csúcsra járatta ezt a csapatot, nincs benne több, főleg ha rosszabb napot fogunk ki.

    Azért vagyok rohadt pipa, mert ezzel a játékkal svájc ellen minimum az x-re jok lettünk volna, és most jöhetne egy ki-ki meccs a skótokkal. Azt a meccset úgy komplett elqrta rossi és a csapat is. Mindegy, legalább kint vagyunk már harmadszor és minimum 3 meccsen nem kell semlegesként nyálat csorgatni. . Az első nagyon jól sikerült, a második ... a mostanit pedig a skótok ellen még renoválhatjuk.

    Ja és még annyit: le a kalappal a kiutazó szurkolóink előtt, még a haza pályán játszó németeket is túlkiabálták és sokszor lehetett tisztán hallani a "hajrááá, magyarok..." tónust....bár ilyen labdarúgóink lennének mint amilen szrukolóink :-/

    Idézet a cikkből:

    "Visszanézték még az esetet, de el kell ismerni, a német játékos mozdulatát nevetséges lett volna lefújni, ezt bizony a magyar védők ügyetlenkedték össze. (1–0)"

    Amikor az nso szerzője is nevetségesnek tartotta volna, ha ezt lefújják, az elég beszédes. A modern fociban ezeket az ütközéseket már nem fújják le, akinek ez nem tetszik, az válasszon másik sportágat.

    Igen ****t a német, DE a Gulának fel kellett volna szedni a labdát, ahelyett, hogy mutogatott, amikor Orbán elesett és akkor még 0:0 lenne.

    A kétgólos vereséget egyáltalán nem érdemeltük meg, sőt. Az első gól előtt egyértelműen szabálytalanság történt, csak a vak nem látta. Megvoltak a helyzeteink – ahogy a németeknek is –, szóval még innen is visszajöhettünk volna, mert nem játszottunk rosszul.

    A második gól szép támadás végén született, ott Kleinheisler hibázott, ő nem követte Gündogant. Viszont el kell mondani, hogy a végén nem kaptunk meg egy tizenegyest, amikor egyértelműen kezezés történt.

    Az a baj, hogy az első, szabálytalan gól döntően befolyásolta a mérkőzést, és nem tudjuk, mi lett volna, ha... De úgy gondolom, ebben a meccsben ott volt a döntetlen lehetősége, ha egy kicsit több szerencsénk van, és ha a játékvezető jobban vezeti a mérkőzést.

    Sajnos nem így történt. Nem lehet mást tenni, a skótok ellen mindent bele kell adni, meg kell próbálni egyrészt megverni őket, másrészt lehetőleg minél nagyobb gólkülönbséggel, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég.

    Azért abban talán megegyezhetünk, hogy a papír szerint ez bizony szabálytalan volt, még ha a sporik itt azért eléggé változóan ítélnek. Ami miatt ez szabadrúgás lett volna kifelé, az az, hogy a csatár nem a labdára ment, hanem a védőre, és nem test - test elleni küzdelem volt, hanem féloldalasan, szándékosan bele szállt. Ha ezt a hátvéd csinálta volna, garantáltan tizi! Ennyi!

    A stúdióban Korsós korrekt volt, hogy ő volt olyan bátor, hogy azt mondta, hogy semmi szabálytalanság nem volt.
    Orbán bal könyökkel elé lépett a támadónak, de ő pattant le róla.
    Ilyeneket az NB-1ben fújnak be a sporik, ott is rutinból, hogy béke legyen...
    Ez EB és nem is sakk..

    Amúgy papírforma az eredmény, kettővel valóban jobbak nálunk a németek. A baj csak az, hogy amikor egy németet/franciát/stb. borít meg így egy csatár, akkor az szabadrúgás kifelé. Osztrákok, csehek tudnának eddig mesélni, hogy milyen underdogként küzdeni bírói támogatás ellenében. A mi kispadunk 2 sárgát is kapott, de amikor a vezető németek tán egy bedobást nem kaptak meg, egyből habzó szájjal reklamálhattak - retorzió nélkül. A médiának köszönhetően az emberek azt gondolják, hogy mindez normális, nyert a jobb. Én nem vagyok semmilyen nemzet ellen sem, ugyanakkor egy normális világban egy sacc százmillió ember haláláért felelős ország kapna olyat nemzetközi megítélést, amilyet egyébként pont mi kapunk... meg egyéb kicsik.

    Hozzátenném, egyetlen támadó jellegű hozzászólással sem értek egyet. Szoboszlai fejben nincs rendben ez tény. Minek ezért még fröcsögni is? Előbb-utóbb úgyis rendbe rázódik, nem érett még meg erre a vezérszerepre. Majd megtanulja. Türelem. Van még benne néhány EB! A játékosokat annak ellenére sem marasztalom el, hogy volt pár hibájuk, de nem Bulgária ellen nyomták, a nagyon tempó ezeket kihozza az emberből. A 2. gól után sajnos kihunyt a tűz. Tényleg nem tudok haragudni rájuk a mai meccsért. Séfi amikor átfűzött back-to-back 2 németet egymás után! Ez a teljesítmény Svájc ellen minimum X! Ne bánkódjunk, nézzünk előre, és várjuk el - joggal - hogy hasonlóan motiváltan vessék magukat a küzdelembe! Hajrá Magyarország!

    Jól játszottunk. Nem volt szerencsénk most. De ez mindenkivel előfordul. A horvátok is kiesnek valószínűleg... és mások is.
    Megint kabaréba illő gólt kaptunk. Simán egyenlíthettünk volna megint. Jobban rá kellett volna menni a 0-1-re, mert a gólarány is fontos. Még akár továbbmehetünk. Talán egy 2 vagy 3-0-val. A svájcuak bezzeg a skótokat nem verték meg... és így a skótoknak nagyon is lesz tét, győzelemmel biztos továbbmennének. Szerintem képesek lehetünk nyerni.

    Nagyon szerencsétlen az EB-nk eddig. Tegnap is pariban voltunk a házigazdával, amely top 3 jelenleg. Az első, vitatott gólnál két magyar integetett és fordított hátat Orbánnak ahelyett hogy odaugrik. No offense, de ezek elkerülhető hibák szerintem, ahogy az első meccs taktikai hibája és védelmi hibái is. Tegnap 10 mp után helyzetünk volt, kihagytumk mindent végül.
    Remélem a skótok ellen kijönnek a lábakban maradt gólok, és nyerünk több góllal. Akár tovább is juthatunk még.
    Ennél sokkal többre lennénk képesek. Lásd a szürke tót, román csapatot, ahol nincsenek ilyen képességű zsenik. Vagy a horvátokat, akik tizikkel jutottak két vb éremhez.

    Orbánt nem vállal lökték, volt ott comb is rendesen. Igaz, utána bénáztunk, a hibát Orbán követte el: fekve belekotort a lasztiba, Gulácsi ezért nem tudta felszedni. És a cikkíró nem szólt Tah kezezéséről sem a 16-oson belül a vége felé. A helyzeteink egyébként megvoltak, legalább egy gól nem ártott volna, hogy könnyebb legyen a skótok ellen. Ahogy a svájciak elleni 3. gól is visszaüthet még a végén.

    Megint Kleinheisler hibázott a második gólnál. Egy ideig fut a némettel, aztán érthetetlen módon megáll, a német fut tovább, kapja a passzt és gól. Kleinheisler meg csak nézi... Csak tudnám, miért állt le? Lehet visszanézni! Ha Kleinheisler tovább fut a némettel és fogja, 99 %-ban nem rúg gólt.

    Gulácsi 7 - Fiola 4, Orban 5, Dárdai 6 - Bolla 5, Nagy Ádám 5 (Kleinheisler 3), Schafer 4, Kerkez 4 - Szoboszlai 5, Sallai 5 - Varga 5.

    ÍGY ÉRTÉKELTÉK OLVASÓINK A VÁLOGATOTT JÁTÉKOSOK NÉMETORSZÁG ELLENI TELJESÍTMÉNYÉT

    Gulácsi Péter 6.18
    Sallai Roland 5.96
    Bolla Bendegúz 5.68
    Dárdai Márton 5.56
    Kerkez Milos 5.12
    Varga Barnabás 4.90
    Fiola Attila 4.81
    Schäfer András 4.80
    Willi Orbán 4.50
    Szoboszlai Dominik 4.32
    Nagy Ádám 4.03
    Kleinheisler László 3.78

    A helyzet az, hogy valami nagy gond van a csapattal, és ez már a Mister arcán is látszik kb az írek elleni meccs eleje óta. Nincs rend a fejekben, hiányzik valahogy az atűz, meg összetartás ami ennek a válogatottnak az erőssége volt és ami egyedül képes lehet a technikai és taktikai lemaradás ellensúlyozására. Ez a csapat most nagyon nem önmaga, és ebben én Rossi szerepét is abszolút érzem, a svájciak ellen valami elképesztően szembetűnő volt a taktikai felkészületlenség. Nincs tűz és ez sajnos nagyon nehezen szerezhető vissza, reméljük valahogy sikerül!

    A fő problémák:
    1. Kommunikáció: Szoboszlai több EB-t megelőző nyilatkozatában azt mondta, hogy ez csak a kezdet, és majd lássátok, mit művelünk! Emiatt értelemszerűen lett egy túlzó elvárás.
    2. Rossi: ragaszkodik a korábbi játékosokhoz úgy, hogy nincsenek formában, nem játszanak a klubcsapataikban. Nem képes elengedni Nagyot, Szalait, Fiolát.
    3. A csapat: ennyire képes. Megvolt az akarat, de Svájc és Németország jobb csapat.
    Rossit és stábját abban az esetben engedném tovább ténykedni, ha hajlandóak hozzányúlni a kerethez. Ha nem, jöjjön más!

    GULÁCSI PÉTER 7
    Hatalmas védést mutatott be a 12. percben, Kai Havertz közeli lövésénél. A gól előtt milliméterekre volt a labdától, nem menthetett. Az 55. percben kétszer is védenie kellett, a második német gólnál nem volt esélye, a 70. perc után egyre többször kellett játékba avatkoznia. Rajta semmi sem múlt, hasonló volt a helyzet, mint Svájc ellen: ha nem ilyen formában véd, sokkal nagyobb különbségű a vereség, a legjobb magyar volt.

    FIOLA ATTILA 5
    Jó szereléssel indított, ettől szerzett önbizalmat, és sokat ment fel a vonal mellett, de a passzai előrefelé nem voltak kellően pontosak. Rengeteget futott, de sok hiba jellemezte a futballját, azért ehhez az iramhoz itthon képtelenség hozzászokni. Tizenegy párharcából ötöt nyert meg, 79 százalékos pontossággal passzolt.

    WILLI ORBÁN 4
    Okos és határozott szereléssel nyitott, de kimondottan peches volt, kétszer is a szabálytalanság határát súroló ütközéssel vették el tőle a labdát: Kai Havertz lövését még védte Gulácsi Péter, de Ilkay Gündogan fel tudta borítani, határozottabb közbelépéssel talán elkerülhette volna azt a labdavesztést. Sajnos, Svájc ellen is fáradtnak, bizonytalannak tűnt, még sohasem láttuk ilyennek, a legrosszabbkor hozott két halvány teljesítményt.

    DÁRDAI MÁRTON 6
    Jó passzal kezdett, majd egy sikeres szerelés után megnyugodott, tíz perc után hatvanméteres keresztlabdára vállalkozott, ez önmagában dicséretes, főleg, hogy pontos is volt. Stabilan védekezett, igaz, két passza célt tévesztett a szünet előtt, a 60. percben megint hatvan métert szállt a labda az indítása után – nagyon hasznosak lehetnek az ilyen indítások a jövőben. Intelligensen védekezett, ő volt a legjobb védőnk.

    BOLLA BENDEGÚZ 5
    Azonnal gólt szerezhetett volna, a lövéssel nem is volt gond, de mentettek a védők. Sokat dolgozott, ám az első félidőben nem volt eleget játékban, pedig jók voltak a megoldásai. Volt egy ragyogó mentése a német szögletet követő kapáslövésnél, és egy remek beadást is felírtunk a neve mellé, amikor Sallai Roland lőhetett. A második félidőben visszaesett a játéka, elfáradt, nem volt meglepő, hogy lecserélte a kapitány.

    NAGY ÁDÁM 4
    Tőle szokatlan bizonytalanságok jellemezték, keveset mutatott. Futott, ahogy szokott, de ami korábban erőssége volt, a rövid, de pontos átadások, azok ezúttal sem jöttek, ahogy Svájc ellen sem, mintha ettől el is ment volna az önbizalma. Az 55. percben Toni Kroos lövését blokkolta, 64 perc alatt 25 labdaérintés az ő posztján nagyon kevés, nem tudta mozgatni a csapatot, nem csoda, hogy először őt hívta le a pályáról Marco Rossi.

    SCHÄFER ANDRÁS 5
    Fura volt, amikor elpattant tőle a labda, és csak 18-szor ért bele az első félidőben – Toni Kroos ekkor már nyolcvan felett járt! –, ezen a poszton ez alacsony szám. A szünet után feljavult, a szólója kimondottan gyönyörű, látványos volt, felvillanyozta az embert, az a jelenet segíthet neki abban, hogy tovább javuljon a játéka, és még nagyobb önbizalommal futballozzon. Ötven labdaérintés, 91 százalékos passzpontosság, tíz párharcból csak hármat nyert meg.

    KERKEZ MILOS 5
    Nagyon aktívan kezdett, sokat dolgozott, a 29. percben remekül ment el és jól passzolt középre, abból lövőhelyzet is lett, 95 százalékos pontossággal passzolt az első 45 percben. Sokkal jobban nézett ki a játéka, de ez még mindig csak közepes produkció volt, igaz, mind az öt párharcát megnyerte.

    SALLAI ROLAND 6
    A 15. percben kapura lőhetett, de nem volt szerencséje, a 34. percben gyönyörű cselt csinált három német között, reméltük, hogy ettől még jobban elkapja a fonalat, majd gólt fejelt, de sajnos lesről – nagyon fájt érte a szívünk. A 60. percben káprázatosan vette le a labdát Dárdai Márton indítása után, ballal szépen adott be, abból gól lehetett volna, a magyar csapatból a jobbak között lehetett emlegetni.

    SZOBOSZLAI DOMINIK 4
    A 25. percben szabadrúgásból célozta meg a kaput, sok kapusnál gól lett volna, sajnos, Manuel Neuer nem átlagos futballista, nagyot védett. A 29. percben ballal próbálkozott, akkor sem volt szerencséje. 54 labdaérintés, 85 százalékos pontosság, ez tőle kicsit alacsony, a támadójátékra, főleg a második félidőben, nem tudott jelentős hatással lenni. Messze volt a legjobb formájától.

    VARGA BARNABÁS 5
    Azzal kezdte a mérkőzést, hogy elfejelte a labdát Antonio Rüdiger mellett, és ez jelzésértékű volt, a szünetig nyolcszor ugrott fel, és minden esetben ő fejelte el a labdát. Nem először láttuk tőle, hogy olyan idegesen reagál a játékvezető ítéleteire, hogy sárga lappal kell lenyugtatni, kár az így elvesztett energiákért. A 60. percben gólt fejelhetett volna, hasonló volt a szituáció, mint Svájc ellen, akkor sem, most sem találta el a kaput – kevés hiányzott a góljához.

    A CSERÉK KÖZÜL
    KLEINHEISLER LÁSZLÓ (4) Svájc ellen agilisan lépett pályára, ezt várhatták tőle most is, de azzal kezdte, hogy megállt, és nézte, hogyan lép le mellőle Ilkay Gündogan és szerzi meg a második hazai gólt. NAGY ZSOLT (–) akaratos volt, kiharcolt egy szögletet, ÁDÁM MARTIN (–) kergette a labdát, kétszer ért bele, CSOBOTH KEVIN (–) viszont négyszer, volt egy jó csele, és vele együtt GAZDAG DÁNIEL (–) is csupán néhány percet töltött a pályán.

    3-4-2-1-ben játszottunk a németek ellen, 82%-kal passzoltunk, 32%-ban birtokoltuk a labdát, 29-es PPDA-nk volt, 13% volt a hosszú passzok aránya, 17.3 a passz/perc mutató (Németország: 93%-os pontosság, 4.3% hosszú passz, 9.5 PPDA, 19.7 passz/perc). A párharcarány 81-73 volt ide. 18 labdát szereztünk a németek térfelén, ők 28-at a miénken. 8 eladott labdánkból lett lövés, mi 5-ször jutottunk így lehetőséghez. A védőpárharcaink 59%-át, a támadópárharcaink 42%-át nyertük meg, a fejpárbajok aránya 16-10 ide. Mi 19-szer, a hazaiak 20-szor tisztáztak. 20 támadásból 10 lövésig jutottunk, 3 talált kaput (Németország: 33+3 / 20 / 6), az xG-arány 2.31-1.45, az xcG-arány 2.73-1.94 volt oda.

    https://www.nemzetisport.hu/foci-eb-2024/2024/06/masodik-merkozesunk-az-europa-bajnoksagon-nemetorszag-magyarorszag/kommentek
    https://www.nemzetisport.hu/foci-eb-2024/2024/06/gulacsi-sallai-es-dardai-volt-a-legjobb-a-nemetek-ellen-igy-ertekelte-a-magyar-valogatott-jatekosait-a-nemzeti-sport
    https://ulloi129.hu/2024/06/20/igy-teljesitettunk-nemetorszag-ellen/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2024.06.19, 22:09 (szerk.: 2024.06.24, 21:24)
    Kihagyta a magyar válogatott kedd délelőtti tréningjét Loic Nego és Balogh Botond is. Nego még az Európa-bajnokság előtt szenvedett izomsérülést, az elmúlt napokban már külön munkát végezhetett, Balogh pedig az edzőtáborban sérült meg, a bokájával bajlódik. Az ő játékukra a németek elleni szerdai csoportmérkőzésen sem lehet számítani.

    Ugyanakkor jó hír, hogy az Izrael ellen megsérülő Callum Styles felépült sérüléséből, valamint a szintén kisebb problémákkal küzdő Dárdai Márton, Horváth Krisztofer is újra egészséges, így mindhárman bevethetőek lesznek a német válogatott ellen.

    2024.06.18
    https://www.csakfoci.hu/magyar-foci/rossz-hirek-a-nemet-magyar-elott-ket-jatekosunk-is-kihagyja-serules-miatt-a-kovetkezo-eb-meccset
    Callum Styles az Izrael elleni felkészülési mérkőzésen összeszedett egy kisebb sérülést, ezért nem játszott az előző két találkozón. Úgy érzem mindenki nagyon motivált, főleg a tornának ezen szakaszában, ha ez valakiben ez nincs meg, akkor rossz munkát végzett és keressen másik munkát.

    https://www.csakfoci.hu/magyar-foci/rossi-a-skotok-elleni-sorsdonto-meccsrol-lesz-nehany-valtozas-a-kezdocsapatban-de-nem-a-rossz-teljesitmeny-miatt
     
  4. avatar: fgymat
    2024.06.19, 19:55
    A 90+3. percben Marco Rossi kapott sárga lapot.