magyarfutball.hu

Scotland - Hungary 0 : 1 21:00

   
   
Upload your own photos! »
  1. Skócia - Magyarország 2024
  2. Skócia - Magyarország 2024
  3. Skócia - Magyarország 2024
  4. Skócia - Magyarország 2024
  5. Skócia - Magyarország 2024
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4.33 (3 szavazat)

játékvezető: 1.67 (3 szavazat)

hangulat: 4.67 (3 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 0 : 2 (2)
  2. 0 : 1 (1)
  3. 1 : 1 (1)
  4. 1 : 3 (1)
Európabajnokság 2024, csoportmérkőzés
993. official national team match
ground : Stuttgart, Stuttgart Arena
referee : Tello Facundo (Argentina)
attendance:
  1. mlsz.hu: -
  2. scottishfa.co.uk: -
  3. nemzetisport.hu: 54.000
Sold out!

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.06.28, 09:41 (szerk.: 2024.06.28, 10:31)
    Először is szeretnék gratulálni az összes válogatott játékosnak, Marco Rossinak és stábjának! Ez férfimunka volt. Varga Barninak mielőbbi gyógyulást kívánok!
    1. Sajnos a csapat megint az utolsó
    félórában kezdett el technikailag és sebességben elvárható szinten játszani. Korábban sokszor tettek le erősebb csapatok ellen ennél meggyőzőbb teljesítményt, nem tudom ezt miért van. Formán kívül vagyunk.
    2. Az akarat és a küzdeni akarás ma 10/10 es volt, a teljesítménytől függetlenül csúsztak másztak a pályán, le a kalappal.
    3. A játékvezetés -1es ismét, a végén már számolni sem tudtam hány egyértelmű szitut ítéltek ellenünk, ez egy EB-n elszomorító.

    Szobi lehetetlen, hogy 100%os állapotban legyen, sokszor NB1 szintű kukás megoldásai vtak, ilyeneket ő nem szokott, tuti, hogy csak össze van drótozva.
    Nálam a meccs embere Botka, eszméletlen amit ma letett az asztalra, magához képest 300%-os teljesítményt nyújtott. De grat az egész csapatnak, remélem továbbjutunk!

    A meccs utáni sajtótájékoztatón kiderült az is amit sejteni lehetett.

    Dominik állapota sem 100%-os de Rossi fejében meg sem fordult hogy kihagyja őt. Ez a csapat felé egyfajta mentális húzás is volt és mint láttuk, Barnabás szempontjából is kellett.

    Egyszerűen érthetetlen számomra hogy az orvosi személyzet mit totojázott a pálya szélén S hogy milyen lassan mentek volna a hordággyal...

    A gólt eredményező akció Ádám Martintól indult, aki a mi 16-osunkban blokkolta a veszélyes helyzetben kapura lövő skót játékost, megszerezte a labdát, és kipasszolta Szoboszlainak! Érdemes visszanézni! Ő is benne volt ebben a gólban!

    Egyébként elsőre én is 11-esnek gondoltam Orbán megmozdulását, de a lassításból kiderül, hogy nem is olyan egyértelmű, sőt. A skót bal lábbal indokolatlanul elgáncsolja Orbánt. Ez inkább szabadrúgás kifelé.

    A három csoportmeccs után a három pont reális, sőt, még ez is több mint amit racionálisan várhattunk. A mieink végigharcolták mindhárom meccset, és csak az első 45 perc miatt érheti őket kritika. Ma is kicsit defenzívebben kezdtek, de nem lett volna igazságos a sorstól ha nem találunk be, mert a végén szinte csak mi támadtunk. Szoboszlai sérülten sajnos csak a minimumot tudta hozni, de a csapat egésze kiemelkedően jól játszott, a csereként beállt Nagy Ádám is sok labdát szerzett (plusz a gólnál Ő indította egy érintésből a támadást).

    Kár, hogy a bíró két büntető nem fújt be, eléggé vakon volt, de mind1: GYŐZTÜNK

    Csoboth 100. perces góljával győzelem. Hogy milyen az élet, mesébe illő, ez népmesei történet. Csoboth Kevin tavaszal az Újpest kezdőcsapatából is kikerült, olyan rossz formában volt. A tehetséges játékos, hogy újra visszakerüljön a válogatottba, Mészöly Gézával külön munkát végezt Újpesten. És lám, a munka és akarat meghozta az eredményét, mélyről visszatért, újra válogatott lett és most győztes gólt lőtt az EB-n.

    Lehet szidni Szoboszlait, de Rossinak teljesen igaza van, nélküle nem ugyanaz ez a csapat. Látszik, hogy nem teljesen egészséges, ezért nem tud olyan robbanékony lenni, de próbál más módon hasznos lenni. Egyértelműen neki van a legtöbb esze ehhez a játékhoz, ő hozza legnagyobb valószínűséggel a legjobb döntést egy kritikus szituációban. Ez ma is látszott.

    Először is: yeeeeeeaaaaaaaaaahhhhhh! smiley
    2. Az EB egyik leggyengébb meccse volt. Ld. 3-as pont.
    3. Ezek a skótok, hogy jutottak ide egyáltalán? Egy jó csapat simán kicakkozza őket, ld. német meccs. A helyzeteink alapján egy sima hármassal kellett volna nyerni! Iszonyú ügyetlenek voltunk a 16-osuk előtt.
    4. Rossz bírókból van elég Európában is, minek hozták ide ezt az argentint? Minimum egy tizit nem adott meg nekünk (Botka letarolása, plusz azt is megnézném egyszer egy rendes lassításban, hogy Varga Barnival mi történt!), minimum két sárga elmaradt a skótoknál (Varga majdnem arcon rúgása, Sallai alattomos és valszeg törlesztő felrúgása). A VAR mi a túrót csinál amúgy? Nézegetik ilyenkor a pr0nhubot? (Jobban meggondolva, ha megkapjuk azt a tizit, és belőjük, lehetett volna utána több is közte... Skót védelem nem volt kb. a 88. perctől.)

    Hála a jó istennek Barni, jobbulást kívánok, és kitartást, nagyon aggasztó volt látni ami történt, és megkönnyebbülten hallani a hírt hogy magadnál vagy. A meccs ezzel együtt igazi érzelmi hullámvasút volt, szerintem megérdemelt győzelmet arattunk, és látszott hogy mindenki belead mindent, bár Dominik pár esetben bosszantott,de látszott hogy valami nem stimmel vele. Nálam Botka volt a mezőny legjobbja, megalkuvás nélküli játékával, Sallai pedig harcos volt és kitartó, és néha lehetett volna önzetlen. A katartikus véget átèlni igazi sport élmény, még televízión keresztül is, ezért játszottam elég sokáig a futballt. Ilyen szemmel is lehet nézni a teljesítményt, még annak ellenére is,hogy a svájci meccs rettenetes gyenge első félidője,az eggyel jobb német meccs, is ugyanúgy nem sikerült. Reálisan nézve ilyesmi eredményt vártam,de sokkal jobb játékkal, és nagyobb akarattal,kb mint a tegnapi hozzáállás.

    Az első félidőben 64-36% volt a labdabirtoklás a skótok javára, és kétszer annyi sikeres passzuk volt, mint a magyar csapatnak

    Remélem nézel kézilabdát, mert ott ugye nem "PASSZALOGATHATSZ" céltalanul, mert a sporik elveszik a lasztit A fociban nincs ilyen szabály, és te ezt nyilván tudod, meg azt is, hogy amit idevetettél (statiszika) full ökörség, nyilván ezért is hagytad ki azt az apró tényt, hogy NULLA lövése volt a skót válogatottnak az első félidőben, cserébe a magyroknak meg 5. Ha kritikát akarnál megfogalmazni, akkor azt írtad volna, hogy kiábrándító volt, hogy a meccs első fél órájában "átadtuk az irányítást", esetleg" a skót válogatrott irányította a meccset", ám ezt követően (de egyébként az első fél órában sem) a lasztibirtokláson kívül nem fogssz olyan statot találni, amiben a skótok jobbak lettek volna, tekintve, hogy onnantól az történt, amit mi akartunk. Elviekben volt 20 perc, amikor a skótok kontrollálták a meccset.

    "Elviekben volt 20 perc, amikor a skótok kontrollálták a meccset."

    Ám abban sem vagyok biztos, hogy ezt nem szándékosan engedtük nekik, majd amikor kiderült, hogy ilyen játékkörülménynél nem tudunk eredményesek lenni, fokozatosan lépett feljebb, és lett agresszívebb a magyar csapat. Akármit is okoskodsz, ennél a skót csapatnál ezzel a gólátóval biztasan jobbak vagyunk, szerintem egyébkéntr kettővel is, de nem volt szerencsénk.

    Nagyon rosszul alakult minden meccsünk. Hibák, bírók, stb. A svájciak ellen meg kellett volna úsznunk -1 góllal minimum. A németek ellen is, a talán legnagyobb esélyes alig tudott megverni minket, ott is egy olyan góllal meg egy elkerülhető, amatőr hibával. Itt meg gólokkal kellett volna nyernünk a gyenge skótok ellen. Akkor a gólarány 0 lenne! Bezzeg a svájciak őket nem verték meg... de van esélyünk így is. Nem tudom, mennyi, 3-ból 2 csoportnak úgy kell alakulnia. Szerintem jó esély van arra, hogy a spanyol és török csoportban nem kapnak ki azok a csapatok, az angol győzelem nem biztos, de az is meglehet.

    nem 100%-os állapotban is tőle indult a saját 16-osunknál a gól előtti támadás, majd ezek után még odaért a kapu elé, ami pont elég volt, hogy a védők figyelmét magára vonja, és Csoboth így üresen maradjon. Mindezt a 100. percben.

    A meccs legjobbja Botka és Sallai voltak. Most Orbán is hozta a nála megszokott magabiztos játékot. Kerkez helyett Nagy Zsolt kell a kezdőbe, sokkal biztosabb hátul, nem hebrencskedik, mint Kerkez. Vargát nagyon sajnálom, de a sérüléséből is látszik, hogy mindenbe belemegy , nem sajnálja magát odatenni.
    Ha nem megyünk tovább, akkor is emelt fővel jöhetünk haza. Ez egy fiatal csapat, Rossi jól összerakta, igazi közösség. Szeretik egymást, jó a csapatszellem. Nehogy szétverjék, csak mert nem mentünk tovább!!
    Hajrá Magyarok!

    Ma a 2. félidő közepén párszor már őrjöngtem, amikor Szoboszlai rendre elkésett, vagy rosszul passzolt, rosszul cselezett, stb., stb... Azt hittem, elfáradt.
    Persze, félig(sem) egészségesen azért ez nem semmi.
    És ezek után még így is megcsinálta azt a gyönyörű betörést két skótot beetetve, Varga Barni sérülésénél is példamutatóan videlkedett/cselekedett, s a 100. percben is ott volt a skót 16-oson belül Sallai és csoboth között. Szóval Dominik, szerintem Te igazán jó, sőt a legjobb Kapitány vagy!

    Gratulálok és igyekeztük itthonról kiszurkolni.
    De ez a billetyűhuszár dolog azért erős volt. Eddig csíptem Rossi mestert, támogattam, de ezzel a dumával menjen a fenébe. Metr nehogy már rosszul kelljen érezni magam, hogy a kis pénzemből nem tudok kimenni. Mert, ha nincs pénzünk és itthon izgulunk, ne adj Isten még írunk is valamit, amit látunk, attól még nagyobb tiszteletet érdemelnénk. Már csak azért is, mert a mi pénzünkből megy ez az egész műsor. Emellett vélemény meg hagy legyen az embereknek. Mi több, ha őszinték lehetünk és nem leszünk elküldve melegebb éghajlatra, akkor azt láttuk, hogy jobbak voltak mezőnyben a skótok, akik 39. helyen vannak jócskán mögöttünk. Sőt még a kilencvenedik percben sem támadtunk ki, csak álltunk és tolódtunk, mint Pinyő idejében. Aztán a játékunk, meg annyi volt, hogy ívelgettünk előre. A 60 méteres szabit is felrúgtuk, ettől nagyobb célfocit régen láttunk. De így is gratulálunk, de azért már nehogy el legyünk küldve a búsba.

    mezőnyben NEM voltak jobbak a skótok, csak az első 20 percben. Éppen azért vesztették el a meccset, mert a magyar válogatott 20 perc után átvette a meccs irányítását. Sokkal inkább benne volt a mecCsben egy 2, de akár 3 nullás magyar győzelem is, mint egyetlen skót LÖVÉS (nemhogy gól) Valójában a játék képe alapján több góllal kellett volna ezt a meccset nyernünk, és biztos vagyok abban, ha ez egy kevésbé fontos meccs(kisebb nyomású), akkor 3-0 ide

    Akit sarokba szorítanak vagy tehetetlen, az mindig támad! Ezt teszi a Mester! Egy a képességeihez mérten erőn felül teljesítő csapatról van szó, akik egy nem túl szép játékkal és némi szerencsével jól haladtak, nagy örömet szerezve a nézőiknek, akiknek nemzeti ügy a futball! De ennyi, ez a csapat erre képes! Erre a sokcsapatos EB-re csak kb a “hokinemzetek” nem jutottak ki és sajnos minden csapat meccsei sokkal szórakoztatóbbak, nézhetőbbek mint a mieink!! Nem kell többet várni a fiúktól, nekik pedig nem kell érzékenynek lenniük…. Hiszen irdatlan pénzt keresnek, nem a BL győztesként ( Fradi póló) vagy olimpikonként….

    kezdjük az egyszerűbbel, ahol is részben egyetértek veled, ez pedig Bolla. A csávó nagyot focizik 45 percig. Ennyi. Be is fejezhetjük a róla szoló diskurálást, és emiatt lett dobva a wolfstól.24 évesen ilyen **** erőnléttel a PLben kiröhögnek, nemhogy arról legyen szó, hogy Semedot kiszoirítod a kezdőből..... Ádám Martin: bevallom, nem figyeltrem a csávót most az EB alatt védekezésben, ém a 20-27 percet amit összesen kapott ezeken a meccseken, a támadószekcióban tökéletesen működött, hirtelen nem is tudok olyan esetet mondani, amikor elvették tőüle a lasztit, pedig a mostani meccsen is előfordult olyan, hogy HÁROM skót rontott rá, és a figura ki tudta passzolna a lasztit. igazi terminátor a csávó. Ha véletlenül továbbjutunk (amire amugy nem tennék nagy lóvét, mert ahogy írtam is, ez nem a mi EBnk, semmi serencsénk sincs) csak azért aggódnék, hogyan oldanánk meg egy félidőt 9es nélkül

    Gyenge volt mindkét csapat, de most nekünk lett szerencsénk. És tényleg, úgy tűnt, hogy a skótok elfáradtak a végére, nagyon nem tudták követni azt a pár passzt, amit sikerült valahogy összehoznunk. Rossi jó edző, kihozza a maximumot ebből a társaságból. Ennél többet nem tudunk és eddig sem tudtunk. Játékosaink egy része keveset játszik saját csapatában, ez nagyon kiütközik, mint minden válogatottnán, ahol meccsnélküli emberek sora játszik (pld lengyel, albán). Nem tudnak 70-80 percet intenzíven játszani, ezért nincs letámadásunk, még a skótoké is agresszívabb, hatékonyabb volt, mint a miénk, pedig a letámadás a mai foci alapja. Ennek a meccsnek a végén volt valami belőle, de ez a szerencse nélkül kései lett volna. A helyzetkihasználás meg mindhárom meccsen elég gyatra volt, persze, egy csatárnak önzőnek kell lenni, csak tudni kell, hogy mikor. Irányítónk meg még mindig nincs. Vargának gyógyulást, Hajrá magyarok!!!!

    Egyébként tetemesen jobban játszottunk a skótoknál, akik persze nem nagyon tudnak jól játszani, csak gyömöszkölni. Legalábbis ezen ellenfél ellen helyreállt a védekezésünk, gyakorlatilag helyzetet nem engedtünk nekik, kivéve egyet az utolsó húsz perc "lesz, ami lesz" focija közben. Nekünk se volt sok helyzetünk, de mégiscsak volt néhány, a vége felé egyre több és nagyobb.
    Elkezdtük felvenni az Eb ritmusát, remélhetőleg még időben.

    GULÁCSI PÉTER 0
    Ezen a meccsen 57. alkalommal állt a magyar kapuban, jobbal is, ballal is beleért a labdába, kézzel sokáig nem kellett, de ha igen, határozottan, nyugodtan tette, nem kellett nagyobb védést bemutatnia.

    BOTKA ENDRE 6
    Határozott belépőkkel kezdett, ezt várta tőle a kapitány, kapott egy nagyot könyökkel, a szünet előtt egy remek becsúszással labdát szerzett, abból lövőhelyzetünk volt. Ha felállt a védelmünk, mindig jól helyezkedett, sokat futott, jól teljesített.

    WILLI ORBÁN 6
    A 7. percben nagyot mentett fejjel, és stabilabb volt, mint az előző két meccsen, igaz, a szünet előtt sárga lapot kapott, ami óvatosságra intette. Közelről csaknem gólt fejelt (les lett volna?), sok párharcot megnyert, a 66. percben tanári módon szerelt, aztán az ellenfél kapuja előtt is felbukkant.

    DÁRDAI MÁRTON 5
    Hét apró szabálytalansággal kezdett, a szünetig 28 passzából 26 jó volt, nem engedte maga mögé a támadókat, a második félidőt két jó, hosszú, ahogy régen mondták, tért ölelő átadással kezdte, a 64. percben gólt is fejelhetett volna, a 67. percben nagyon pontatlanul ívelt előre.

    BOLLA BENDEGÚZ 6
    Huszadszor volt válogatott, a 8. percben életerős lövéssel jelentkezett, a szünetig 62 százalékos pontossággal passzolt, ami alacsony szám, de mindig előre próbált játszani, a 64. percben jól adott középre a szöglet után, sokat vállalt, a jobbak közé tartozott.

    SCHÄFER ANDRÁS 6
    Napra pontosan három évvel a németek ellen fejelt Eb-gólja után vasárnap talán ő kezdett a legjobban. Mindkét oldalon felbukkant, a szünetig minden párharcát megnyerte, a sárga lapja jogos volt, keményen ütközött, a szünet után bravúrral szerzett labdát a sarokban.

    CALLUM STYLES 5
    Aktívan kezdett, de viszonylag korán sárga lapot kapott, az első félidőben 24 labdaérintése volt, de a szünet előtt olyan sokat várt a passzal, hogy Szoboszlai Dominik kénytelen volt ballal lőni – ha hamarabb szabadul a labdától… Nem volt meggyőző a játéka.

    KERKEZ MILOS 5
    Sikerült szabálytalanul kezdenie: a sípszó előtt, talán túlpörögve, átfutott a felezővonalon. A 21. percben az Eb-n rá jellemző hiba miatt kerültünk nehéz helyzetbe, kivárt és az ellenfélbe rúgta a labdát, de egy perc múlva szép szereléssel javított. A szünet után zakatolt a vonal mellett.

    SZOBOSZLAI DOMINIK 5
    Bíztunk a szabadrúgásaiban, de elsőre a sorfalat találta el, a második ötletes volt, majdnem gólt fejelt belőle Willi Orbán. Az 53. perc szimbolikus volt: kitűnő labdaszerzés, majd azonnal rossz csel, labdavesztés, skót lövés. Az 56. percben Sallai Rolandnak passzolt, a legjobb formában lévő Szoboszlai Dominik ekkor kapura lőtt volna.

    SALLAI ROLAND 7
    Idegesen kezdett, mert minden felé irányuló passz hosszúnak bizonyult, aztán szép cselekkel vétette magát észre, a 34. percben lőtt, de talán a passz szélre jobb ötlet lett volna. Aztán jött a legfontosabb mozdulata, hiszen ő adott gólpasszt Csoboth Kevinnek. Agilisan játszott, benne volt a legtöbb fantázia az első félidőben is.

    VARGA BARNABÁS 5
    Akkor láttuk először, amikor pörölt a játékvezetővel – ha ezt el tudná engedni! Kiharcolt egy szabadrúgást ígéretes helyről, de a szokottnál kevesebb fejpárbajt nyert meg, a 68. percben rettenetesen megijedt mindenki, amikor a földön maradt, és hosszasan ápolták.

    A CSERÉK KÖZÜL NAGY ÁDÁM (–) aktívan szállt be, sokat mozgott, ÁDÁM MARTIN (–) kényszerűségből állt be, SZALAI ATTILA (–) gólpasszt adhatott volna Sallai Rolandnak, de ez nem az ő műfaja, NAGY ZSOLT (–) és CSOBOTH KEVIN (7) a hajrában állt be; utóbbi először a kapufát találta el, de aztán az utolsó másodpercekben eldöntötte a mérkőzést – nyerő embere volt Marco Rossinak!

    Orban az elozo 2 meccsen valoban gyengen jatszott, viszont tegnap nagyot ment.
    11 labdaszerzes, a parharcai donto tobbseget szerintem megnyerte es nullara hozta az altala vezetett vedelem ezt a meccset, ami nem olyan rossz teljesitmeny…

    1. Magyar szív az volt, méghozzá hatalmas, ez a hozzáállás nagyon tetszetős volt, mindenkin látszott, hogy nyerni akarunk.
    2. Az akaraton kívül a teljesítmény védekezésben jó volt, támadásban a 60-70.percig csak szenvedtünk. Az utolsó félórára fokozatosan feljavultunk, nagy mákja lett vna a skótoknak ha nem gurítunk egyet. Ettől függetlenül játszott már ennél sokkal jobban a csapat, a legjobb formánkban 2v3 góllal küldtük vna haza őket.
    3.Azért is a szív diadala mert megint 12 ember ellen kellett játszani. A játékvezetés kritikán aluli volt, remélem hazazavarták őket a búsba.
    Nálam a legjobb Botka volt, egészen elképesztő teljesitményt nyújtott tnap.

    3-4-3-ban játszottunk, 40.7%-ban birtokoltuk a labdát, 79%-kal passzoltunk (PPDA 9.4, hosszúpasszarány 14.8%, meccstempó 16.6). A párharcarány 116-110 volt ide, a védekezőpárharcok 71%-át (84/60), a támadópárharcok 36%-át (50/18) nyertük meg, a légpárbajok aránya 25-45 volt oda, 19 labdát szereztünk az ellenfél térfelén, ők 27-et a miénken. 13-16 volt a szabálytalanságok, 5-1 a sárga lapok aránya… 20+2 támadásból 14 lövésig jutottunk, 5 talált kaput, 2 kapufát. A skótok mutatói: 21+1 / 5 / 0. Az xG-arány 1.39 – 0.3, az xcG-arány 1.42 – 0 volt.

    https://www.nemzetisport.hu/merkozes/20240623-skocia-magyarorszag/elo
    https://ulloi129.hu/2024/06/25/igy-teljesitettunk-skocia-ellen/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2024.06.24, 21:26
    Balogh Botond és Nego Loic szombaton sem edzett együtt a németországi Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott tagjaival.

    A tréning nyilvános részében szintén külön mozgott Szoboszlai Dominik csapatkapitány, de a magyar szövetség (MLSZ) MTI-nek adott tájékoztatása szerint "nincs semmi baja", a Liverpool légiósa csupán regeneráló feladatokat végzett a pálya melletti sátorban, a gyakorlás későbbi részében pedig csatlakozik a társaihoz.

    Az előző két csoportmérkőzést sérülés miatt kihagyó Styles Callum viszont a kezdetektől részt vett a verőfényes napsütésben tartott edzésen.

    https://www.csakfoci.hu/magyar-foci/magyar-valogatott-ennek-a-ket-labdarugonak-a-jateka-tovabbra-sem-varhato-az-eb-n
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2024.06.21, 15:15
    A szerda esti 1–1-es döntetlennel végződő Skócia–Svájc találkozón Kieran Tierney-t hordágyon vitték le a 61. percben. Steve Clarke, a skótok szövetségi kapitánya megerősítette, hogy az Arsenal védője combhajlítósérülést szenvedett, és a magyarok ellen biztos nem lép pályára.

    https://www.nemzetisport.hu/foci-eb-2024/2024/06/nem-jatszik-a-magyarok-ellen-a-skotok-egyik-kulcsjatekosa
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2024.06.21, 15:10 (szerk.: 2024.06.21, 15:15)
    Kétmeccses eltiltást kapott, így a magyar válogatott elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen sem léphet pályára a skót csapat futballistája, Ryan Porteous. A védő a németek ellen 5-1-re elvesztett pénteki nyitány 44. percében kapott piros lapot, miután az öt és felesnél páros lábbal rácsúszott a német csapatkapitány, Ilkay Gündogan bokájára. A büntetőt Kai Havertz értékesítette. Porteoust a „túlzottan kemény megmozdulásért” kétmeccses eltiltással sújtották, így szerdán a svájci, vasárnap ellen pedig a magyar együttes ellen sem léphet pályára.

    2024.06.17, MTI